To wydanie zbiorcze w twardej oprawie jest zajebiste. Mam od kilku lat i bardzo polecam.Harlequin pisze: ↑27-10-2020, 19:27No własnie mogloby byc duzo lepiej. Miękka okladka, dośc delikatny papier, zeszytowa rozmiarowka przez co grafiki sporo tracą. Szkoda, bo jak pooglądałem sobie co Clarke tworzył to kopara w dół. To wydał poznański Vesper, ale z tego co widzialem w ofercie to jest też jednotomowe wydanie w twardej okladce.
In plus natomiast przekład - prawie wszystko przełożone przez Leśmiana i Wyrzykowskiego, więc językowo jest wspaniale.
Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Co teraz czytacie? v.2
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Harlequin
Wlepie tu jutro pare fot to sam ocenisz. Jakosc druku moze i tez, bo grafiki glownie w czerni i bielihelpme pisze: ↑27-10-2020, 19:54Dzięki za szczegóły. Od dłuższego czasu widuję te wydania w atrakcyjnej cenie. Rozumiem, że grafiki tracą głównie przez format, a nie jakość druku. A jednotomowe wydanie ma jednak zasadniczą wadę w postaci swojej nieporęczności. Tak czy siak, nie ma co narzekać - do wyboru, do koloru.Harlequin pisze: ↑27-10-2020, 19:27No własnie mogloby byc duzo lepiej. Miękka okladka, dośc delikatny papier, zeszytowa rozmiarowka przez co grafiki sporo tracą. Szkoda, bo jak pooglądałem sobie co Clarke tworzył to kopara w dół. To wydał poznański Vesper, ale z tego co widzialem w ofercie to jest też jednotomowe wydanie w twardej okladce.
In plus natomiast przekład - prawie wszystko przełożone przez Leśmiana i Wyrzykowskiego, więc językowo jest wspaniale.
-
- weteran forumowych bitew
Jeśli chcesz się aż tak fatygować to dzięki.Harlequin pisze: ↑27-10-2020, 21:08Wlepie tu jutro pare fot to sam ocenisz. Jakosc druku moze i tez, bo grafiki glownie w czerni i bielihelpme pisze: ↑27-10-2020, 19:54Dzięki za szczegóły. Od dłuższego czasu widuję te wydania w atrakcyjnej cenie. Rozumiem, że grafiki tracą głównie przez format, a nie jakość druku. A jednotomowe wydanie ma jednak zasadniczą wadę w postaci swojej nieporęczności. Tak czy siak, nie ma co narzekać - do wyboru, do koloru.Harlequin pisze: ↑27-10-2020, 19:27No własnie mogloby byc duzo lepiej. Miękka okladka, dośc delikatny papier, zeszytowa rozmiarowka przez co grafiki sporo tracą. Szkoda, bo jak pooglądałem sobie co Clarke tworzył to kopara w dół. To wydał poznański Vesper, ale z tego co widzialem w ofercie to jest też jednotomowe wydanie w twardej okladce.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- trup
Dwie pierwsze u mnie też leżą i czekają.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Fantastyczne rzeczy, siedzimy z zona wieczorami i ona szyje, a ja czytam na glos. Wiem, rozrywki jak sprzed stu lat jak dzwony bily na aniol panski i schodzilo sie z pola do chalupy, ale my lubimy;)
- TheDude
^ A nocne koszuli ona chociaż zdejmi jak chcesz ją w nocy podymać czy tylko tak zadziera i ręcoma trzyma?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
W jaki sposób używasz polskich znaków pisząc jedną ręką?
- TheDude
^ Nie odwracaj kota workiem
Piszę stopą, bo ręce mam zajęte garncarstwem albo origami.

Ciekawy klimat, ale nieco długa zabawa. Może do gwiazdki przeczytam

Ciekawy klimat, ale nieco długa zabawa. Może do gwiazdki przeczytam

- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
pierwszą z nich czytałem, a w zasadzie słuchałem już parę lat temu. Świetnie tłumaczy jak ważna powinna być dla nas nienaruszalność lasów pierwotnych i że pewnych rzeczy nie da się odbudować przez 100, 200 czy nawet 300 lat. Rewelacyjna lektura.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Hatefire
Niestety niespecjalne. Chaotyczne i pobieżne. Szkoda, bo sam temat ciekawy i z dużą ilością potencjonalnego, reporterskiego "mięsa" (hehe). Nie powiem, że stracony czas do końca, w jakimś stopniu ten wycinek rzeczywistości został pokazany, natomiast liczyłem na więcej. Zwłaszcza, że jestem osobiście zainteresowany, bo nie ukrywam, że lubię od czasu do czasu sobie jakiegoś "szczura" wjebać, zwłaszcza jak wracam do szałasu po jakiejś popitce w barze z kumplami. Reasumując jak kiedyś będzie gdzieś w przecenie, to ewentualnie, tak to sobie daruj.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

taka premiera się szykuje, out 16 listopada.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
oke, na ten moment odpuszczam, sto innych w kolejce.Hatefire pisze: ↑02-11-2020, 12:16Niestety niespecjalne. Chaotyczne i pobieżne. Szkoda, bo sam temat ciekawy i z dużą ilością potencjonalnego, reporterskiego "mięsa" (hehe). Nie powiem, że stracony czas do końca, w jakimś stopniu ten wycinek rzeczywistości został pokazany, natomiast liczyłem na więcej. Zwłaszcza, że jestem osobiście zainteresowany, bo nie ukrywam, że lubię od czasu do czasu sobie jakiegoś "szczura" wjebać, zwłaszcza jak wracam do szałasu po jakiejś popitce w barze z kumplami. Reasumując jak kiedyś będzie gdzieś w przecenie, to ewentualnie, tak to sobie daruj.

najbardziej niewygodne wydanie jakie wiedziałem. twarda okładka, ciężkie, dosłownie kwadratowe i grafiki wrzucone pod druk aż oczy bolo.
rzułf
- maciek z klanu
Coooo? Które masz wydanie? Ja mam te sprzed kilku lat i graficznie wygląda to wykurwiscie. Najfajniejsza książka pod względem wizualnym jak dla mnie. Choć faktem jest że momentami ciężko się czyta ale dla mnie przez mały druk
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
nie no, wizualnie jest fajnie. chodziło mi bardziej, że jest takim klocem nieporęcznym.maciek z klanu pisze: ↑02-11-2020, 18:59Coooo? Które masz wydanie? Ja mam te sprzed kilku lat i graficznie wygląda to wykurwiscie. Najfajniejsza książka pod względem wizualnym jak dla mnie. Choć faktem jest że momentami ciężko się czyta ale dla mnie przez mały druk
rzułf
- maciek z klanu
No to fakt. Choć dałem radę całość na kiblu przeczytać
bardzo fajna książka jak ktoś lubi mp.

- pr0metheus
Poe rządzi niepodzielnie w tej niszy. A to wydanie godne polecenia, i ze względu na oryginalne grafiki i przekładHarlequin pisze: ↑27-10-2020, 19:27No własnie mogloby byc duzo lepiej. Miękka okladka, dośc delikatny papier, zeszytowa rozmiarowka przez co grafiki sporo tracą. Szkoda, bo jak pooglądałem sobie co Clarke tworzył to kopara w dół. To wydał poznański Vesper, ale z tego co widzialem w ofercie to jest też jednotomowe wydanie w twardej okladce.

niech to miejsce niebawem zniknie
- maciek z klanu
O tym mówiłem. I jak złodziej wejdzie do domu to można go zabić ta książka. Genialne wydanie
- Maro
- weteran forumowych bitew
- pr0metheus
Zabrzmiało jak groźba. Mogłem sie nie przyznawac ze Ci grzebie po szafkach.maciek z klanu pisze: ↑02-11-2020, 21:07I jak złodziej wejdzie do domu to można go zabić ta książka.
Następnym razem wezme w samoobronie

niech to miejsce niebawem zniknie