ARTILLERY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: ARTILLERY

23-03-2016, 12:01

Cos w ten desen, troche to przygnebiajace i takie symptomatyczne, ze niemal wszyscy sie okopali na wygodnych, bezpiecznych pozycjach i wola eksplorowac wszystkim doskonale znane schematy i wzory. Oczywiscie Janusz Maruda i Inzynier Mamon powinni byc zadowoleni, bo nic tak nie cieszy jak znany i lubiany z tego powodu film.
woodpecker from space
535

23-03-2016, 12:24

O! Jest Janusz Maruda. To o mnie. Akurat przy okazji porządków znalazłem wkładkę decka do Fear Of Tomorrow. Nie wiem co się stało z resztą, ale podejrzewam że poszła pod jakąś "muzykę młodych". Mówisz, że warto było się taplać w tym nudnym gównie, by po trzydziestu latach mieć takie objawienia?
Awatar użytkownika
Triceratops

23-03-2016, 12:31

535 pisze:O! Jest Janusz Maruda. To o mnie.
Prosze cie, nie wtlaczaj mnie w ramy swoich obsesji i nie bierze kazdej mojej wypowiedzi jako personalny atak na twoja nieco przewrazliwiona osobe. Te okreslenia to takie obiegowe synonimy pewnych postaw i zachowan.
woodpecker from space
535

23-03-2016, 12:35

Triceratops pisze:
535 pisze:O! Jest Janusz Maruda. To o mnie.
Prosze cie, nie wtlaczaj mnie w ramy swoich obsesji i nie bierze kazdej mojej wypowiedzi jako personalny atak na twoja nieco przewrazliwiona osobe. Te okreslenia to takie obiegowe synonimy pewnych postaw i zachowan.
Dlaczego stałeś się nagle taki poważny. Nie chcesz się ze mną bawić. Pewnie mnie nie lubisz? Odpowiedz. To dla mnie bardzo ważne? Ok?
Awatar użytkownika
Triceratops

23-03-2016, 12:37

Nie wiem, ciezko sie bawic z lamentujaca baba gadajaca stale nie na temat.
woodpecker from space
535

23-03-2016, 12:39

Kolego ja tylko korzystam z okazji. Zacząłeś płakać, więc się przyłączyłem i lecę razem z tobą.
Awatar użytkownika
Triceratops

23-03-2016, 12:41

No chyba jednak nie czujesz roznicy :D
woodpecker from space
535

23-03-2016, 12:44

Triceratops pisze:No chyba jednak nie czujesz roznicy :D
No właśnie czuję. Za każdym razem robisz jeża. Myślałem, że forum to zabawa, no ale widzę, że jednak trochę się pomyliłem.
Awatar użytkownika
Żułek

23-03-2016, 12:57

Triceratops pisze:
Żułek pisze:kolejny raz album z typu kopiuj-wklej ?
Cos w ten desen, troche to przygnebiajace ale uczciwie trzeba przyznac, ze poziom nowego MEGADETH spokojnie osiagniety, moze nawet ciut lepiej.
szkoda że znowu nagrali to samo tylko z innymi tytułami ale watpie aby było lepsze od Megadeth ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Triceratops

23-03-2016, 13:25

Jak na razie obu plyt nie udalo mi sie przesluchac za pierwszym razem, wiec obiektywnie sa mniej wiecej rowne ;)
woodpecker from space
Karkasonne

23-03-2016, 13:42

Kurde, jakbym miał 10 lat, to za taką karteczkę z potworami jak ta okładka dałbym się poszlachtować.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

24-03-2016, 20:46

Kolejny bezbarwny krążek w ich dyskografii. Sporo thrashowych albumów ostatnio wyszło a tylko Protector nagrał płytę wartą moich srebrników...
535

25-03-2016, 07:49

AroHien pisze:Kolejny bezbarwny krążek w ich dyskografii. Sporo thrashowych albumów ostatnio wyszło a tylko Protector nagrał płytę wartą moich srebrników...
Ale nawet ów Protector po krótkim czasie jest męczący. Niestety "nowoczesne brzmienie" rozmywa to wszystko. Mam wrażenie, że te albumy nagrywane są do odtwarzania na laptopach.
byrgh
zahartowany metalizator

25-03-2016, 08:05

535 pisze:
AroHien pisze:Kolejny bezbarwny krążek w ich dyskografii. Sporo thrashowych albumów ostatnio wyszło a tylko Protector nagrał płytę wartą moich srebrników...
Ale nawet ów Protector po krótkim czasie jest męczący. Niestety "nowoczesne brzmienie" rozmywa to wszystko. Mam wrażenie, że te albumy nagrywane są do odtwarzania na laptopach.
to samo mi dziś przyszło do głowy podczas słuchania Metal Church - XI. trudno, takie czasy, schyłek czasów, płyty służą li tylko do użytku. ale każdy kij ma dwa końce i dzięki temu mamy więcej czasu, by na dłużej wracać do klasyków tych samych artystów.
Awatar użytkownika
Żułek

25-03-2016, 11:13

ja momentami jak słuchałem nowy album zastanawiałem sie czy to jest jeszcze thrash metal ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Karkasonne

02-04-2016, 18:10

Straszna nuda na tej płycie, chyba z jakiegoś generatora płyt power metalowych wyskoczyła. Ciężko uwierzyć, że to stworzył ten sam zespół, który nagrał "By Inheritance". Puściłem na słuchawkach na rower, ale prędko przestałem zauważać, że coś w ogóle leci.
Awatar użytkownika
Żułek

27-09-2018, 03:43

może będzie lepiej ?

Obrazek

01. The Face Of Fear
02. Crossroads To Conspiracy
03. New Rage
04. Sworn Utopia
05. Through The Ages Of Atrocity
06. Thirst For The Worst
07. Pain
08. Under Water (instumental)
09. Preaching To The Converted
10. Mind Of No Return (limited first-edition bonus track / re-recorded song from ARTILLERY's first demo from 1982)
11. Doctor Evil (limited first-edition bonus track / 2018 version)

[youtube][/youtube]

Awatar użytkownika
Żułek

20-10-2020, 15:59

nastepna leci ;)

+ coverek ;)

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

20-10-2020, 16:15

Ten teledysk do Face of Fear budzi we mnie refleksję, jak łatwo dzisiaj stworzyć taki teledysk. W zasadzie nie ma tam zbyt wiele składności, masa luźno związanych ze sobą obrazów poskładana do kupy w tempie karabinu maszynowego, przebłyski z przypadkowego koncertu, trochę zbliżeń, nałożone raczej proste efekty... W efekcie daje to wartość estetyczną śmietnika. Przypuszczam, że mając jednego człowieka od tego, taki Metal Blade czy inny Nuclear Blast może podobne obrazy produkować taśmowo. Zupełnie nie do porównania do np teledysków Metal Church ("We watch the children pray", "wastelands") czy Bathory "One rode to Asa Bay", gdzie wszystko było jednak składne i takie... Monumentalne.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

20-10-2020, 18:49

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
20-10-2020, 16:15
Ten teledysk do Face of Fear budzi we mnie refleksję, jak łatwo dzisiaj stworzyć taki teledysk. W zasadzie nie ma tam zbyt wiele składności, masa luźno związanych ze sobą obrazów poskładana do kupy w tempie karabinu maszynowego, przebłyski z przypadkowego koncertu, trochę zbliżeń, nałożone raczej proste efekty... W efekcie daje to wartość estetyczną śmietnika. Przypuszczam, że mając jednego człowieka od tego, taki Metal Blade czy inny Nuclear Blast może podobne obrazy produkować taśmowo. Zupełnie nie do porównania do np teledysków Metal Church ("We watch the children pray", "wastelands") czy Bathory "One rode to Asa Bay", gdzie wszystko było jednak składne i takie... Monumentalne.
Zapraszam do tematu 'technologiczne wsteczniactwo' bo przyczyną jest omawiany tam problem.
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ