POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

07-10-2020, 13:31

Poza tym Erdogan się podkurwi, a koleś ma narzędzia, żeby narobić syfu, zwłaszcza na Bliskim Wschodzie. Nikomu to nie jest na rękę. Zresztą wygląda na to, że Rosja odpuściła sobie Armenię, bo Putin zaskakująco spokojnie i ugodowo się wypowiada w kwestii Karabachu. Armenia, to chyba będzie kolejny kraj, co wyjdzie na interesach z Rosją wyruchany w dupę kolczastym dildem bez lubrykanta. Chyba obecnie dobre stosunki z Turcją są dla niego ważniejsze niż jakieś tam wyludnione pagórki na Kaukazie i jakaś tam Armenia.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

07-10-2020, 19:05

To tak na marginesie polityki polskiej - żeby dobrze zapamiętać, na którą z tych kreatur nie wolno głosować z całą pewnością:

https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... 8,79cfc278
Dobromir Sośnierz pisze: Ile rocznie jest ciąży z gwałtu ? Opowiadacie o jakimś totalnym wyjątku, jakby to był poważny problem społeczny. Myślę, że ta jedna kobieta rocznie może się pogodzić z tym, że nie można zabić dziecka za winy ojca.
I mordka kreatury, co by zapamiętać lepiej:
Obrazek
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

07-10-2020, 19:24

Tam ostatnio są chyba jakieś zawody na największego szura, ale z drugiej strony czego się spodziewać po ugrupowaniu katofaszystów?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-10-2020, 19:26

Lukass pisze:
07-10-2020, 19:05
To tak na marginesie polityki polskiej - żeby dobrze zapamiętać, na którą z tych kreatur nie wolno głosować z całą pewnością:

https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... 8,79cfc278
Dobromir Sośnierz pisze: Ile rocznie jest ciąży z gwałtu ? Opowiadacie o jakimś totalnym wyjątku, jakby to był poważny problem społeczny. Myślę, że ta jedna kobieta rocznie może się pogodzić z tym, że nie można zabić dziecka za winy ojca.
I mordka kreatury, co by zapamiętać lepiej:
Obrazek
Jesteś zwolennikiem prawa do zabijania dzieci poczętych z gwałtu?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

07-10-2020, 19:29

Pacjent pisze:

Jestem zwolennikiem tego, by zgwałcona kobieta sama mogła zdecydować, czy chce rodzić dziecko gwałciciela. Pomijam już kwestie semantyczne i ideologiczne, czy jajo płodowe/embrion (bo głównie na tych etapach ciąży po gwałcie się ją usuwa) to człowiek. I nie, nie zamierzam wchodzić na ten temat w dyskusję.

Wolnościowcy, kurwa jego mać, pełną gębą.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Pacjent

07-10-2020, 19:36

Lukass pisze:
07-10-2020, 19:29
Pacjent pisze:

Jestem zwolennikiem tego, by zgwałcona kobieta sama mogła zdecydować, czy chce rodzić dziecko gwałciciela. Pomijam już kwestie semantyczne i ideologiczne, czy jajo płodowe/embrion (bo głównie na tych etapach ciąży po gwałcie się ją usuwa) to człowiek. I nie, nie zamierzam wchodzić na ten temat w dyskusję.

Wolnościowcy, kurwa jego mać, pełną gębą.
Co jest ważniejsze: życie dziecka czy stan psychiczny matki? Pomijam już fakt, że usunięcie ciąży wcale go nie poprawia.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

07-10-2020, 19:41

Pacjent pisze:
Co jest ważniejsze: życie dziecka czy stan psychiczny matki? Pomijam już fakt, że usunięcie ciąży wcale go nie poprawia.
Rozumiem, że jesteś zgwałconą matką, która usunęła ciążę, i na tej podstawie formułujesz taki wniosek? Bo ja bym kurwa nie miał odwagi. I tak sobie myślę, że w Polsce to taki gwałciciel pewnie nawet może liczyć na prawa rodzicielskie. Zapewne to fantastyczna zabawa dla kobiety, trwająca latami.

Odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: nic nie jest ważniejsze. To po prostu nie jest sprawa polityków, nie Twoja, nie moja, tylko i wyłącznie tej kobiety. Na pewno nie jakiegoś kuca-teologa pierdzącego w fotel w Parlamencie Europejskim.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

07-10-2020, 19:42

Zacznijmy od tego, że dzieci nie płacą podatków, są tylko maszynami z mięsa i nie czują bólu. Szach mat.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Pacjent

07-10-2020, 19:48

Lukass pisze:
07-10-2020, 19:41
Pacjent pisze:
Rozumiem, że jesteś zgwałconą matką, która usunęła ciążę, i na tej podstawie formułujesz taki wniosek? Bo ja bym kurwa nie miał odwagi. I tak sobie myślę, że w Polsce to taki gwałciciel pewnie nawet może liczyć na prawa rodzicielskie. Zapewne to fantastyczna zabawa dla kobiety, trwająca latami.

Odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: nic nie jest ważniejsze. To po prostu nie jest sprawa polityków, nie Twoja, nie moja, tylko i wyłącznie tej kobiety. Na pewno nie jakiegoś kuca-teologa pierdzącego w fotel w Parlamencie Europejskim.
Rozumiem, że życie tego dziecka masz gdzieś. Twoja sprawa, ale kto tu jest kreaturą?
bartwa

07-10-2020, 19:50

Pacjent pisze:

No pewnie! Póki są w macicy no problem.
helpme
weteran forumowych bitew

07-10-2020, 19:51

Gdyby ktoś miał wątpliwości to w tej dyspucie najważniejszy jest stan psychiczny teologów.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

07-10-2020, 19:54

Pacjent pisze:
Rozumiem, że życie tego dziecka masz gdzieś. Twoja sprawa, ale kto tu jest kreaturą?
Dobrze rozumiesz, dzieckiem ten embrion/płód może się stać, ale nie musi. A kto jest kreaturą? Pan poseł. I Ty, najwyraźniej, no offence.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Pacjent

07-10-2020, 20:00

Lukass pisze:
Pacjent pisze:
Dobrze rozumiesz, dzieckiem ten embrion/płód może się stać, ale nie musi. A kto jest kreaturą? Pan poseł. I Ty, najwyraźniej, no offence.
Bez urazy, ale jak ktoś ma w głębokim poważaniu życie ludzkie, którym bez wątpienia jest ten płód, tylko ze względu na sposób jego poczęcia to sam się definiuje szeregiem pejoratywnych terminów.
Awatar użytkownika
Drone

07-10-2020, 20:08

Kolego Pacjent, jesteście na straconej pozycji. Laicyzacja następuje, ginekolodzy zacierają już dłonie, przemysł aborcyjny ruszy pełną parą niedługo, stuk narzędzi w autoklawach będzie słyszalny nawet na Jasnej Górze. Będziemy zabijać, ćwiartować, miażdżyć, obalać krzyże, czcić Sorosa i produkty Apple, pokrywać ciała kobiet obowiązkowymi tatuażami od stóp do głów, nadejdzie wielki dzień Antychrysta, naukowcy za pieniądze Rotszyldów wskrzeszą Marksa, Engelsa i Różę Luksemburg, którzy powiodą ludzkość na skraj przepaści, a ta otumaniona lewackim opium, rzuci się w otchłań i przepadnie na zawsze! DESTROY ALL LIFE!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

07-10-2020, 20:09

Pacjent pisze:
Bez urazy, ale jak ktoś ma w głębokim poważaniu życie ludzkie, którym bez wątpienia jest ten płód, tylko ze względu na sposób jego poczęcia to sam się definiuje szeregiem pejoratywnych terminów.
Pięknie to rozdzielasz - życie płodu, aj waj, trzeba chronić. Życie (już jednak dawno narodzonej) matki, spierdolone na lata, nieważne. Spoko. Masz prawo tak sądzić. Problem zaczyna się wtedy, gdy na podstawie własnych przekonań i wyobrażeń o religijnych korzeniach ludzie o takich poglądach jak Twoje próbują tej kobiecie zabrać jakiekolwiek prawo do decydowania o tym, co dalej. Proponuję zatem spojrzeć w lustro i zastanowić się, w którą stronę te pejoratywne terminy powinny polecieć. Ja nie mam z nimi problemu.

A z zaznaczonym fragmentem Tomasz z Akwinu by się nie zgodził. Szczególnie, jeśli płód rozwijałby się w dziewczynkę. Święty Augustyn też nie. Ale wiem, wiem. Papa z niebios zmienił zdanie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Pacjent

07-10-2020, 20:16

Lukass pisze:
Pacjent pisze:
Pięknie to rozdzielasz - życie płodu, aj waj, trzeba chronić. Życie (już jednak dawno narodzonej) matki, spierdolone na lata, nieważne. Spoko. Masz prawo tak sądzić. Problem zaczyna się wtedy, gdy na podstawie własnych przekonań i wyobrażeń o religijnych korzeniach ludzie o takich poglądach jak Twoje próbują tej kobiecie zabrać jakiekolwiek prawo do decydowania o tym, co dalej. Proponuję zatem spojrzeć w lustro i zastanowić się, w którą stronę te pejoratywne terminy powinny polecieć. Ja nie mam z nimi problemu.

A z zaznaczonym fragmentem Tomasz z Akwinu by się nie zgodził. Szczególnie, jeśli płód rozwijałby się w dziewczynkę. Święty Augustyn też nie. Ale wiem, wiem. Papa z niebios zmienił zdanie.
Życie jednak pokazuje, że zabicie takiego dziecka wcale nie ratuje psychiki zgwałconej kobiety, a wręcz przeciwnie, bo pojawiają się jeszcze wyrzuty sumienia. Część matek decyduje się pozostawić takie dziecko, część oddać do domu dziecka. Zabijanie wcale nie jest najlepszym rozwiązaniem.
Awatar użytkownika
Ascetic

07-10-2020, 20:17

Lukass pisze:
Pacjent pisze:
Lukassie. z tym paprochem nie ma co gadać. bronił księży pedofilów. bronił ułaskawienie pedofila. podśmiechiwał się wraz z kucami z peja z gwałtów. kwestionował istnienie pieców krematoryjnych. to tak na przestrzeni roku. mam wymieniać dalej? a to, że teraz broni, człowieka co ostatnio zabłysnął wypowiedziami na temat zwierząt, a teraz "błyszczy" w kwestii odbierania kobiecie praw do decydowania o swoim ciele, to nic nowego. 5 lat temu jak tutaj zaczynałem, od razu na wejsciu, jebnęło mnie po oczach, że jest tu jakiś oszołom prolife'owiec. koleżce z latami się tylko pogarsza. vide wierszyki o pakowaniu osranej pały do ryja. jak ktoś ma wątpliwości, czy to człowiek normalny, polecam prześledzić jego radosną twórczość. dodam, że można się zmienić, jak np. terlikowski. u tego pschola jest tylko gorzej i gorzej. nas od pacjenta uratuje tylko ban dla tego frajera. na co czekam z utęsknieniem.

ten koleżka to jest moralne zero.
Poro
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

07-10-2020, 20:39

Pacjent pisze:
Lukass pisze:
Pacjent pisze:

Życie jednak pokazuje, że zabicie takiego dziecka wcale nie ratuje psychiki zgwałconej kobiety, a wręcz przeciwnie, bo pojawiają się jeszcze wyrzuty sumienia. Część matek decyduje się pozostawić takie dziecko, część oddać do domu dziecka. Zabijanie wcale nie jest najlepszym rozwiązaniem.
przynajmniej jest pewność, że geny śmiecia zginą nomen omen w zarodku.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

07-10-2020, 21:12

Pacjent pisze:
Nie mam pojęcia, co życie pokazuje, i skąd czerpiesz takie dane. Historie będą pewnie różne. Ale - ja przecież nie postuluję przymusowej aborcji w przypadku każdej ciąży z gwałtu. Jeśli kobieta chce urodzić - i zachować albo oddać dziecko - nic mi do tego. Jednak część kobiet pewnie będzie wolała aborcję, i nie, nie każdą będą z tego powodu zadręczać wyrzuty sumienia. Ty chcesz im tę możliwość zabrać, i tu się fundamentalnie nie zgadzamy. Bo dla mnie życie człowieka już na tym świecie jest ważniejsze, niż życie na razie dość potencjalne. Aborcja w tym przypadku jest tylko do 12. tygodnia, to naprawdę wczesny etap. Wiele kobiet pewnie wybierze prywatnego lekarza i pigułkę dzień po, żeby nie ryzykować, że nie zdążą.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Drone

07-10-2020, 21:22

Kolego Lukass, pamiętaj, że nie dyskutujesz na argumenty. Dyskutanci pokroju Pacjenta czy Sośnierza przedstawiają dogmat, do którego doklejają niby pasujące, niby racjonalne wytłumaczenia. Znacznie skuteczniejsze jest po prostu zakomunikowanie im, jakie zmiany nastąpią i do czego powinni zacząć się przyzwyczajać.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ