Hehe, mnie to bawi od samego początku. Konfederacka szuria przejęta losem pracowników branży futerkowej. Szkoda, że nikt nie podniósł tematu w jakich warunkach ci ludzie pracują. Gdyby mieli futerka to pewnie też by ich z nich obdarli.Ascetic pisze: ↑19-09-2020, 19:15podsumowując. ustawa podejmuje dużo ważniejsze kwestie w tym właśnie rzeczony nadzór nad schroniskami.
ale nie.
trzeba się skoncentrować na "przemyśle" mającym udział na poziomie 0,08% polskiego PKB - powtarzam 0,08% a w przypadku rynku pracy 0,03% (w większości są to pracownicy sezonowi. nierzadko zza wschodniej granicy. = ciekawe od kiedy polska katoprawica tak pokochała ukrainców? ).
https://businessinsider.com.pl/firmy/br ... da/w46p3hw
branża jest schyłkowa, choćby ze względu na trendy na rynku modowym, ale kurwa nie. trzeba być tajemniczymdonpedro z krainy kuców konfiarzy i "bezmózgo" powielać bieżący przekaz, jakże potrzebny do pozyskania dodatkowego 0,000000007% elektoratu. żenad.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Re: POlitykowanie
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
hujowa robota. w syfie, brudzie i z krwią na rękach. na śmieciówkach, bez socjalu. bez gwaranacji wypłaty, bo zawsze janusz może znaleźć ukraińca, jak mu tylko granicę odbanują.Rumburak pisze: ↑19-09-2020, 19:29Hehe, mnie to bawi od samego początku. Konfederacka szuria przejęta losem pracowników branży futerkowej. Szkoda, że nikt nie podniósł tematu w jakich warunkach ci ludzie pracują. Gdyby mieli futerka to pewnie też by ich z nich obdarli.Ascetic pisze: ↑19-09-2020, 19:15podsumowując. ustawa podejmuje dużo ważniejsze kwestie w tym właśnie rzeczony nadzór nad schroniskami.
ale nie.
trzeba się skoncentrować na "przemyśle" mającym udział na poziomie 0,08% polskiego PKB - powtarzam 0,08% a w przypadku rynku pracy 0,03% (w większości są to pracownicy sezonowi. nierzadko zza wschodniej granicy. = ciekawe od kiedy polska katoprawica tak pokochała ukrainców? ).
branża jest schyłkowa, choćby ze względu na trendy na rynku modowym, ale kurwa nie. trzeba być tajemniczymdonpedro z krainy kuców konfiarzy i "bezmózgo" powielać bieżący przekaz, jakże potrzebny do pozyskania dodatkowego 0,000000007% elektoratu. żenad.
ale jak wiemy wolność gospodarcza uberales. no i lobbing uberales to. bo przecież nie tylko kasą od ruskich człowiek żyje.
ps. 0,014% składek na ubezpieczenie ...
lys på slutten av lys
-
Z pewnością ci prześladowani pracownicy odetchnęli z ulgą i nie omieszkają podziękować posłom za zlikwidowanie doskwierających im miejsc pracy niewolniczej.Rumburak pisze: ↑19-09-2020, 19:29Hehe, mnie to bawi od samego początku. Konfederacka szuria przejęta losem pracowników branży futerkowej. Szkoda, że nikt nie podniósł tematu w jakich warunkach ci ludzie pracują. Gdyby mieli futerka to pewnie też by ich z nich obdarli.Ascetic pisze: ↑19-09-2020, 19:15podsumowując. ustawa podejmuje dużo ważniejsze kwestie w tym właśnie rzeczony nadzór nad schroniskami.
ale nie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Co ty mówisz, fajna robota - z koteczkiem można się pobawić w pracy nawetRumburak pisze: ↑19-09-2020, 19:29Hehe, mnie to bawi od samego początku. Konfederacka szuria przejęta losem pracowników branży futerkowej. Szkoda, że nikt nie podniósł tematu w jakich warunkach ci ludzie pracują. Gdyby mieli futerka to pewnie też by ich z nich obdarli.Ascetic pisze: ↑19-09-2020, 19:15podsumowując. ustawa podejmuje dużo ważniejsze kwestie w tym właśnie rzeczony nadzór nad schroniskami.
ale nie.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ech, ile by Polska zarobiła, gdybyśmy nie dali się wkręcić w zniesienie niewolnictwa.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Ascetic
lek. wet. pani sumińska w akcji. w soboty o 10tej zdecydowanie nie polecam jej audycji. w tokfm. jest tak napastliwie ideologicznie nachalna, że pomimo wielu kwestii z którymi się z nią zgadzam, nie mogę jej słuchać.
teraz widzę, że zamiast pomóc sprawie to szkodzi. daje paliwo katopatoprawoskrętnym. zamiast odczekać, dać przerobić jeden niełatwy temat, bo jakby kwestia do dyskusji, to nie ma umiaru i pompuje kolejną sprawę. a przecież na myśliwych to jest zafiksowana jak mało kto. dała by oddech, ale nie.
bez sensu. szkodliwie.

https://teleshow.wp.pl/suminska-o-piatc ... 550204928a
teraz widzę, że zamiast pomóc sprawie to szkodzi. daje paliwo katopatoprawoskrętnym. zamiast odczekać, dać przerobić jeden niełatwy temat, bo jakby kwestia do dyskusji, to nie ma umiaru i pompuje kolejną sprawę. a przecież na myśliwych to jest zafiksowana jak mało kto. dała by oddech, ale nie.
bez sensu. szkodliwie.

https://teleshow.wp.pl/suminska-o-piatc ... 550204928a
lys på slutten av lys
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Zdarza mi się słuchać tej audycji wyrywkowo w samochodzie, bo zazwyczaj o tej porze jadę albo wracam z lasu z biegania. Mam bardzo podobne wrażenia. Jak bardzo nie byłyby czyjeś poglądy słuszne, to forma ich podania też jest istotna. Tutaj mamy nieomylność połączoną z napastliwością czy też postawą nie znoszącą sprzeciwu, więc jestem w stanie wytrzymać minutę.Ascetic pisze: ↑20-09-2020, 15:27lek. wet. pani sumińska w akcji. w soboty o 10tej zdecydowanie nie polecam jej audycji. w tokfm. jest tak napastliwie ideologicznie nachalna, że pomimo wielu kwestii z którymi się z nią zgadzam, nie mogę jej słuchać.
bez sensu. szkodliwie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Ascetic
właśnie. je też albo się o tej porze przemieszczam, albo czekam na młodą w aucie jak jest w trakcie zajęć. jak jeszcze daje porady jako lekarz to luz. jak ma jakiegoś gościa co ma nieopacznie nie tak radykalne poglądy i na minimetr zbacza z jej kursu to się zwyczajnie zachowuje po chamsku.Drone pisze: ↑20-09-2020, 19:38Zdarza mi się słuchać tej audycji wyrywkowo w samochodzie, bo zazwyczaj o tej porze jadę albo wracam z lasu z biegania. Mam bardzo podobne wrażenia. Jak bardzo nie byłyby czyjeś poglądy słuszne, to forma ich podania też jest istotna. Tutaj mamy nieomylność połączoną z napastliwością czy też postawą nie znoszącą sprzeciwu, więc jestem w stanie wytrzymać minutę.Ascetic pisze: ↑20-09-2020, 15:27lek. wet. pani sumińska w akcji. w soboty o 10tej zdecydowanie nie polecam jej audycji. w tokfm. jest tak napastliwie ideologicznie nachalna, że pomimo wielu kwestii z którymi się z nią zgadzam, nie mogę jej słuchać.
bez sensu. szkodliwie.
jak ktoś patrzy się przez pryzmat wypowiedzi tej kobiety to rzeczywiście może odnieść wrażenie, że ekologia sprowadza się do terroryzowania osób o odmiennych poglądach.
lys på slutten av lys
- Drone
W jej przypadku tak jest, a najgorsze, że nie dopuszcza żadnego niuansowania, przez co czasami zwyczajnie generalizuje i daje paliwo innym wariatom.
- trup
na fermie norek w Góreczkach za 325 godzin pracy (!), z trzema (!) wolnymi dniami przez 2 miesiące zarabia się oficjalnie... 826 zł. Reszta? Na czarno. Jaka to kasa? Pod stołem 3 tys. A więc ok. 3864 zł (większość nielegalnie) za 325 godzin.
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... ssion=true
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... ssion=true
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Ascetic

plus mistrzowski przypis z jednego z portali dla gimbzy:
"kto fika ten znika"
lys på slutten av lys
- trup
Ziobro weworku?_
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- Ascetic
trudno powiedzieć. tak na tą chwilę. chyba jednak teatrzyk skończy się jak zawsze.
lys på slutten av lys
- Drone
Dziś rano jadąc samochodem słuchałem wywiadu w TokFM z niejakim Bosakiem, ideowcem, jak sam o sobie mówił. Dwie rzeczy przykuły moją uwagę, jedna mnie rozbawiła, a druga autentycznie zdumiała.
Po pierwsze, mówił o tym, że środowiska lewicowe i ruchy LGBT są finansowane zza granicy - było to śmieszne w kontekście tego, że nasi forumowi miłośnicy Konfederacji alergicznie reagują na nazwisko Soros, podczas gdy wykładnia kierownictwa jest jasna.
Po drugie - i to mnie zdumiało, biorąc pod uwagę, że 1/5 XXI wieku już minęła - powiedział, że etyka chrześcijańska jest dla nich wytyczną, jeśli chodzi o stosunek do zwierząt, a ta etyka pozwala traktować zwierzęta jako zasób, który człowiek może według swojego uznania dowolnie wykorzystywać. Było oczywiście wątłe zapewnienie o "właściwych warunkach" hodowli. Poszły też za tym groźby, że rozszerzanie praw zwierząt doprowadzi do cywilizacyjnego upadku.
Po pierwsze, mówił o tym, że środowiska lewicowe i ruchy LGBT są finansowane zza granicy - było to śmieszne w kontekście tego, że nasi forumowi miłośnicy Konfederacji alergicznie reagują na nazwisko Soros, podczas gdy wykładnia kierownictwa jest jasna.
Po drugie - i to mnie zdumiało, biorąc pod uwagę, że 1/5 XXI wieku już minęła - powiedział, że etyka chrześcijańska jest dla nich wytyczną, jeśli chodzi o stosunek do zwierząt, a ta etyka pozwala traktować zwierzęta jako zasób, który człowiek może według swojego uznania dowolnie wykorzystywać. Było oczywiście wątłe zapewnienie o "właściwych warunkach" hodowli. Poszły też za tym groźby, że rozszerzanie praw zwierząt doprowadzi do cywilizacyjnego upadku.
- Ascetic
1. zagotował pana Wróbla tym symetryzmem.Drone pisze: ↑22-09-2020, 09:02Dziś rano jadąc samochodem słuchałem wywiadu w TokFM z niejakim Bosakiem, ideowcem, jak sam o sobie mówił. Dwie rzeczy przykuły moją uwagę, jedna mnie rozbawiła, a druga autentycznie zdumiała.
1. Po pierwsze, mówił o tym, że środowiska lewicowe i ruchy LGBT są finansowane zza granicy - było to śmieszne w kontekście tego, że nasi forumowi konfederacji alergicznie reagują na nazwisko Soros, podczas gdy wykładnia kierownictwa jest jasna.
2. Po drugie - i to mnie zdumiało, biorąc pod uwagę, że 1/5 XXI wieku już minęła - powiedział, że etyka chrześcijańska jest dla nich wytyczną, jeśli chodzi o stosunek do zwierząt, a ta etyka pozwala traktować zwierzęta jako zasób, który człowiek może według swojego uznania dowolnie wykorzystywać. Było oczywiście wątłe zapewnienie o "właściwych warunkach" hodowli. Poszły też za tym groźby, że rozszerzanie praw zwierząt doprowadzi do cywilizacyjnego upadku.
mnie w tej wypowiedzi bosaka coś innego rozbawiło. był następujący ciąg logiczny: marsz niepodległości to sami patrioci i spacerowicze - bosak. ale za to miasto finansuje terroryzm lewacki - też bosak. a później: a co by się stało jakby miasto finansowało faszystów? - bosak na końcu. jest na tyle ograniczony, że sam zestawia wyimaginowaną warszawską antifę z faszolami. pośrednio sam się ustawia w pozycji tych drugich, a na pewno daje się tak ustawić przez redaktora. poza tym jak na polityka, jak pewnie mu się marzy - znaczącego w polskiej polityce, nie potrafi wyjść poza zaklęty krąg lewusy/ faszole i daje sobie jak dzieciak narzucić narrację dość słabego redaktora. cienki jak dupa węża jest.
2. drugiej części nie słyszałem. ale to jakby nie problem. ta mantra cały czas powtarzana jest. a taka Wielka Brytania lata świetlne temu zakazała produkcji zwierząt futerkowych, za taczerki chyba i się nie kiwają nad przepaścią? wydaje mi się, że jest wręcz bohaterem prawusów. wyjście z unii. negocjacje do upadłego z wymienioną.
lys på slutten av lys
- nagrobek
a w przedwyborczej debacie tak podobno dobrze wypadł, nawet tutaj było pisane, że zrobił wrażenie..taki był fajny i rzeczowy, amerykanski
chuj mu w dupe.

chuj mu w dupe.
- Drone
A i jeszcze jednym błysnął. Że człowiek w stosunku do zwierząt powinien nie kierować się emocjami, lecz wyłącznie rozumem. A podporą rozumu jest etyka chrześcijańska, która pozwala na wykorzystywanie zwierząt do potrzeb ludzi. Przecież to jakiś chory oksymoron: rozum ma za podporę religię? Od kiedy - chciałem się zapytać?
Szczególnie zabawny w swojej nielogiczności jest argument, że nie można nadawać zwierzętom praw takich, jakie już ma człowiek, bo grozi to odhumanizowaniem człowieka (?). Chciałem przypomnieć, że w starożytnym Rzymie, na który tak lubią się powoływać rzeczeni panowie, ale i znacznie później, niewolnik nie był uznawany za człowieka, ale za stadium organiczne stojące w hierarchii trochę wyżej od zwierzęcia. Wtedy to obrońcom niewolników wytykano, że zrównanie ich w prawach z ludźmi, niesie ogromne zagrożenie.
Szczególnie zabawny w swojej nielogiczności jest argument, że nie można nadawać zwierzętom praw takich, jakie już ma człowiek, bo grozi to odhumanizowaniem człowieka (?). Chciałem przypomnieć, że w starożytnym Rzymie, na który tak lubią się powoływać rzeczeni panowie, ale i znacznie później, niewolnik nie był uznawany za człowieka, ale za stadium organiczne stojące w hierarchii trochę wyżej od zwierzęcia. Wtedy to obrońcom niewolników wytykano, że zrównanie ich w prawach z ludźmi, niesie ogromne zagrożenie.
- uglak
Oj tam podział przebiegał inaczej niż w kategoriach człowiek czy nie, bo inaczej nie dałoby się go wyzwolić, bo jak tu podnieść nieczłowieka do rangi człowieka?Drone pisze: ↑22-09-2020, 11:08Chciałem przypomnieć, że w starożytnym Rzymie, na który tak lubią się powoływać rzeczeni panowie, ale i znacznie później, niewolnik nie był uznawany za człowieka, ale za stadium organiczne stojące w hierarchii trochę wyżej od zwierzęcia. Wtedy to obrońcom niewolników wytykano, że zrównanie ich w prawach z ludźmi, niesie ogromne zagrożenie.
Guilty of being right
- Ascetic
- nagrobek
no tak, zapomniałem dodać ze taki wielki gumowy, obowiązany drutem kolczastym i przyozdobiony kotwicami.