POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

16-09-2020, 11:01

zodiac pisze:
16-09-2020, 10:56
Najprawdopodobniej tak się to zakończy. Pożyjemy, zobaczymy.
Kolego jestem starszy trochę od ciebie. Nie chcę brzmieć protekcjonalnie, ale wpłacę 100 PLN na wybraną przez Ciebie organizację charytatywną, jeśli w ciągu najbliższych 10 lat ktoś poniesie odpowiedzialnośc za wydrukowane karty wyborcze, respiratory, rzekome nieprawidłowości przy EURO 2012.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

16-09-2020, 11:02

Jest jedna podstawowa różnica: Sławek poleciał ze stanowisk dawno temu i dość szybko. Nikt go specjalnie nie bronił. Natomiast dzisiejsza władza złapana na manipulacjach, od razu krzyczy, że to nie przestępstwo, tylko złe prawo, które należy natychmiast zmienić.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
uglak

16-09-2020, 11:14

Hatefire pisze:
zodiac pisze:
Kolego jestem starszy trochę od ciebie. Nie chcę brzmieć protekcjonalnie, ale wpłacę 100 PLN na wybraną przez Ciebie organizację charytatywną, jeśli w ciągu najbliższych 10 lat ktoś poniesie odpowiedzialnośc za wydrukowane karty wyborcze, respiratory, rzekome nieprawidłowości przy EURO 2012.
https://marszniepodleglosci.pl/stowarzy ... dleglosci/ też się liczy? Nie no żartuje - też nie wierze w te wzajemne rozliczenia ;-)
Guilty of being right
zodiac
postuje jak opętany!

16-09-2020, 11:15

Hatefire pisze:
zodiac pisze:
Trzymam za słowo. :wink:
Awatar użytkownika
Hatefire

16-09-2020, 11:32

uglak pisze:
16-09-2020, 11:14
[https://marszniepodleglosci.pl/stowarzy ... dleglosci/ też się liczy? Nie no żartuje - też nie wierze w te wzajemne rozliczenia ;-)
Oczywiście, że się liczy. Jak kiedyś będę zakładał się z Pacjentem, to każę mu płacić na Kampanię Przeciw Homofobii ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
zodiac
postuje jak opętany!

16-09-2020, 11:36

Drone pisze:
Jest jedna podstawowa różnica: Sławek poleciał ze stanowisk dawno temu i dość szybko. Nikt go specjalnie nie bronił. Natomiast dzisiejsza władza złapana na manipulacjach, od razu krzyczy, że to nie przestępstwo, tylko złe prawo, które należy natychmiast zmienić.
Drone nie żartuj sobie. Doskonale orientujesz się w meandrach polityki więc doskonale wiesz, że Sławek był jednym z najbliższych i najbardziej zaufanych ludzi Donalda Tuska, był przecież szefem jego gabinetu politycznego. W wyniku afery hazardowej w 2009 roku podał się do dymisji. Następnie został szefem kancelarii prezydenta Komorowskiego, a później ministrem transportu. Był tam takim kwiatkiem do kożucha - eventy oraz przecinanie wstęg przy oddawaniu kolejnych odcinków dróg i autostrad, stadionów. itp. Brał na siebie kłopoty z inwestycjami drogowymi, które nie zostały oddane w terminie na Euro, kłopoty z przetargami. Pod koniec 2013 gdy notowania rządu Donalda Tuska nie były już najlepsze po ujawnieniu taśm podał się kolejny raz do dymisji. Kto miał go wtedy bronić gdy kryzys rządu Tuska był już faktem. Klasyczne wyrzucanie z sań niepotrzebnego balastu, takie samo jak obecny rząd wykonywał z Kuchcińskim, Kogutem czy nawet niesławnym Misiewiczem. :)
Awatar użytkownika
Hatefire

16-09-2020, 11:43

zodiac pisze:
Drone nie żartuj sobie. Doskonale orientujesz się w meandrach polityki więc doskonale wiesz, że Sławek był jednym z najbliższych i najbardziej zaufanych ludzi Donalda Tuska, był przecież szefem jego gabinetu politycznego. W wyniku afery hazardowej w 2009 roku podał się do dymisji. Następnie został szefem kancelarii prezydenta Komorowskiego, a później ministrem transportu. Był tam takim kwiatkiem do kożucha - eventy oraz przecinanie wstęg przy oddawaniu kolejnych odcinków dróg i autostrad, stadionów. itp. Brał na siebie kłopoty z inwestycjami drogowymi, które nie zostały oddane w terminie na Euro, kłopoty z przetargami. Pod koniec 2013 gdy notowania rządu Donalda Tuska nie były już najlepsze po ujawnieniu taśm podał się kolejny raz do dymisji. Kto miał go wtedy bronić gdy kryzys rządu Tuska był już faktem. Klasyczne wyrzucanie z sań niepotrzebnego balastu, takie samo jak obecny rząd wykonywał z Kuchcińskim, Kogutem czy nawet niesławnym Misiewiczem. :)
No, ale sam sobie przeczysz. No bo albo był decyzyjną osobą i robił, te mityczne ogromne przewałki na autostradach, o które co dziwne PiS go nie ściga, albo był figurantem od przecinania wstęg. Zdecyduj się.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
zodiac
postuje jak opętany!

16-09-2020, 11:59

Jeśli jesteś starszy ode mnie to powinieneś pamiętać jak w środowisku określało się Sławka - był tzw. zderzakiem Donalda Tuska wyłapywał wszystkie ciosy które mogły zostać wyprowadzone w stronę premiera. Tam gdzie było dobrze i fajnie robił dobry PR dla rządu I platformy a tam gdzie były kłopoty był kozłem ofiarnym. Nie bez przyczyny w momentach kryzysowych był jako pierwszy rzucany na pożarcie lwom medialnym. Również z jakiegoś powodu wspólnie z Leszkiem Balcerowiczem miał zostać twarzą przemian gospodarczych na Ukrainie. Z tą różnicą, że Leszka Balcerowicza bardzo szybko się z Ukrainy pozbyto a Sławek tam umoczył.
Przewałki na autostradach nie były mityczne warto prześledzić losy firm, które miały szczęście lub nieszczęście uczestniczyć w ich budowie. Czy pis będzie kopał głębiej tego nie wiem ale jak już pisałem kruk krukowi oka nie wykole.
Awatar użytkownika
Hatefire

16-09-2020, 12:04

zodiac pisze:
16-09-2020, 11:59
Jeśli jesteś starszy ode mnie to powinieneś pamiętać jak w środowisku określało się Sławka - był tzw. zderzakiem Donalda Tuska wyłapywał wszystkie ciosy które mogły zostać wyprowadzone w stronę premiera. Tam gdzie było dobrze i fajnie robił dobry PR dla rządu I platformy a tam gdzie były kłopoty był kozłem ofiarnym. Nie bez przyczyny w momentach kryzysowych był jako pierwszy rzucany na pożarcie lwom medialnym. Również z jakiegoś powodu wspólnie z Leszkiem Balcerowiczem miał zostać twarzą przemian gospodarczych na Ukrainie. Z tą różnicą, że Leszka Balcerowicza bardzo szybko się z Ukrainy pozbyto a Sławek tam umoczył.
Przewałki na autostradach nie były mityczne warto prześledzić losy firm, które miały szczęście lub nieszczęście uczestniczyć w ich budowie. Czy pis będzie kopał głębiej tego nie wiem ale jak już pisałem kruk krukowi oka nie wykole.
No spoko, tylko ubersturmprokurator Ziobro od 6 lat rządzi prokuraturą i ma wpływ na sądy jako minister sprawiedliwości. Nie chcesz chyba powiedzieć, że kryje Sławka? Żeby nie było, mi tam Sławek zwisa, jak są papiery, to do łagru, ale póki co to takie chrzanienie, że były wielkie przewały i każdy to wie. Nawet teraz złapali go za sprawy z Ukrainy nie Polski.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
zodiac
postuje jak opętany!

16-09-2020, 12:10

Właśnie do tego sprowadza się nasza dyskusja, że władza sama sobie krzywdy nie zrobi. I to właśnie Ukraińcy zmusili polską stronę do działania w tej sprawie. Warto też sobie przypomnieć, że we wrześniu 2015 był wniosek o TS dla Ziobry jeszcze kiedy rządziła Platforma Obywatelska i co z tego wyszło - to, że dziewięciu ówczesnych posłów Platformy nie pojawiło się w sejmie na tak ważnym głosowaniu. Czy wierzysz w to, że gdyby naprawdę chcieli trybunału dla Ziobry to nie zarządziliby całkowitej dyscypliny?
Awatar użytkownika
Hatefire

16-09-2020, 12:23

zodiac pisze:
16-09-2020, 12:10
Właśnie do tego sprowadza się nasza dyskusja, że władza sama sobie krzywdy nie zrobi. I to właśnie Ukraińcy zmusili polską stronę do działania w tej sprawie. Warto też sobie przypomnieć, że we wrześniu 2015 był wniosek o TS dla Ziobry jeszcze kiedy rządziła Platforma Obywatelska i co z tego wyszło - to, że dziewięciu ówczesnych posłów Platformy nie pojawiło się w sejmie na tak ważnym głosowaniu. Czy wierzysz w to, że gdyby naprawdę chcieli trybunału dla Ziobry to nie zarządziliby całkowitej dyscypliny?
Ukraińcy zmusili? Niby jak? Moim zdaniem po prostu PiS nie ma w ręku, żadnych sensownych dowodów. Działanie PO w sprawie Ziobry, to inna historia. Raczę prześledzić historię upadku rządu Olszewskiego (Macierewicz go załatwił), a potem Suchockiej (sraczka posła go załatwiła). Co prawda jak mawiał Talleyrand "To gorzej niż zbrodnia, to błąd", niemniej bycie przygłupem, to jeszcze nie przestępstwo. Moim zdaniem nie mają kwitów i tyle, bo to, że PiS by się cofnął nie wierzę.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

16-09-2020, 15:21

zodiac pisze:
Drone pisze:
Nie mówię, że środowisko Platformy i otoczenia Donalda było krystalicznie czyste, bo wielu lepszych cwaniaków tam się kręciło, ale chodzi mi o to, że już złapani za rękę, nie krzyczeli o konieczności zmiany prawa i o tym, jak są szykanowani. A w PiS widzę tendencję do usprawiedliwiania oczywistych przestępstw za każdą cenę, za czasów PO jakoś rozdzielali państwowość od haniebnej prywaty. Nie wierzę też w opowieść pod tytułem "grozimy sobie, ale się nie oskarżamy". Wydaje się raczej, że faktycznie nic nie mają na poprzedników.
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2020, 15:54

"za czasów PO jakoś rozdzielali państwowość od haniebnej prywaty"

LOL. Ty już chyba największą głupotę jesteś w stanie napisać aby tylko pokazać że PiS jest gorszy od twojego ukochanego PO xD
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Drone

16-09-2020, 16:01

Ostatni raz na PO głosowałem w 2007 roku (nie licząc wyborów do europarlamentu), więc trudno żeby to była moja ukochana partia.
Awatar użytkownika
Medard

16-09-2020, 16:11

Drone pisze:
16-09-2020, 16:01
Ostatni raz na PO głosowałem w 2007 roku (nie licząc wyborów do europarlamentu), więc trudno żeby to była moja ukochana partia.
Ale często piszesz jakbyś był miłośnikiem PO i miał nostalgię za rządami tej partii.

Trzeba przypomnieć, że resorty gospodarcze należały wtedy do PSL :) hehe
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2020, 16:16

A na Trzaskowskiego to nie głosowałeś ? To nie kandydat PO ?

@Medard
Dokładnie tak, niby nie głosował a tęskni i wspomina jak to fajnie za PO było :)

Awatar użytkownika
Drone

16-09-2020, 16:19

Nie będę ukrywał, że pod każdym względem rządy PO uważam za lepsze od rządów PiS. I stąd oczywista nostalgia. Pożar budki na marszu wspominam z rozrzewnieniem.

I tak, głosowałem na Trzaskowskiego 2 razy. W wyborach na prezydenta Warszawy i w wyborach na prezydenta Polski.
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2020, 16:20

Za PiSu płoną jedynie kluby gdzie grał Behemoth i kukle lemingów :)

Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

16-09-2020, 16:37

Wszyscy jesteśmy lemingami :D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2020, 18:25

Kukle normalnych ludzi swędzą jak przychodzi do płacenia podatków Morawieckiego. Kukle lemingów płoną gdy łamana jest Konstytucja :)

ODPOWIEDZ