Wybitnie mnie wkurwia v. 2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

Re: Wybitnie mnie wkurwia v. 2

02-08-2020, 23:25

Hatefire pisze:
02-08-2020, 23:13
Ciężko znaleźć większego lewicowca niż ja na forume. Uważam, że wolno żyjące koty powinno się wybić, jak żółwie czerwonolice.
Chyba tylko rumburak jest prawdziwym lewicowcem. Reszta to jedynie imitatorzy lewicowych idei.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

02-08-2020, 23:27

Ja w ogóle jestem zbudowany, że taki niszowy, specjalistyczny temat z dupy wywołał taką dyskusję. Może w złym temacie, ale jednak. A zróżnicowane opinie pokazują, że nie jest to na razie temat polityczny, podział nie leci na osi lewica-prawica. Dobrze.

Drone - OTOP bardzo dobra organizacja, jak na nasz kraj. Fachowcy. Długo miałem z nimi po drodze, ale się wycofałem dwa lata temu, z różnych względów. Ale i tak im kibicuję, bo to jeden z bardziej profesjonalnych NGOsów w Polsce.

A żeby wrócić do korzeni wątku. Mieszkam w bardzo turystycznej, nadmorskiej dzielnicy. Wybitnie mnie wkurwia to lato. Najgorzej w historii. Najebane sebixy, najebane karyny, bombelki jeszcze nie najebane, ale pod opieką najebanych sebixów i karyn. Plus stada najebanej młodzieży szkolnej i poszkolnej. Niech już będzie jesień i niech oddadzą mi morze i plażę. Bleee.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Hatefire

02-08-2020, 23:29

Bloodcult pisze:
02-08-2020, 23:25
Chyba tylko rumburak jest prawdziwym lewicowcem. Reszta to jedynie imitatorzy lewicowych idei.
Ja jestem Original Left na forume reszta jest jak gangsterem był Dr Dre ;-)

Ostatnio zmieniony 02-08-2020, 23:36 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

02-08-2020, 23:34

Lukass pisze:
Drone - OTOP bardzo dobra organizacja, jak na nasz kraj. Fachowcy. Długo miałem z nimi po drodze, ale się wycofałem dwa lata temu, z różnych względów. Ale i tak im kibicuję, bo to jeden z bardziej profesjonalnych NGOsów w Polsce.
Czyli mój 1% poszedł w dobre ręce (a raczej skrzydła).
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

02-08-2020, 23:38

Drone pisze:
Lukass pisze:
Ha, tak. Ja też im zwykle przelewam. Z małą przerwą na cele ludzkie. Teraz współpracuję z kilkoma osobami, które współtworzyły tę organizację. Niektóre nadal się udzielają, inne już nie. Ale to solidna ekipa, choć nikt nie ustrzeże się błędów.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-08-2020, 23:42

Hatefire pisze:
02-08-2020, 23:23
W ogóle śmieszna sprawa. Te same osoby co krzyczą, że kot poluje to natura, zarazem je karmią, bo to takie naturalne :-)
mam wrażenie, że kilka osób zebrałeś w jedną.

dodam, że nikt przy zdrowych zmysłach nie zgodzi się na strzelanie do kotów. już bardziej spełnią się inne utra_ lewicowe postulaty. predzej pójdziemy na browara do byłego kościoła niż będzie przyzwolenie społeczne na strzelanie do kotów. nie wiem, czy był kiedykolwiek analogiczny przypadek. niestety ptaszki są na przegranej pozycji. tym samym zaopatrzyć się w smarowidła, zegarki emitujace coś tam i nie marudzić i nie snuć tych zwyrodniałych wizji.

brzydzę się Wami. zwyrole.
Ostatnio zmieniony 02-08-2020, 23:45 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

02-08-2020, 23:43

Lukass pisze:
02-08-2020, 23:38
Drone pisze:
Lukass pisze:
Ha, tak. Ja też im zwykle przelewam. Z małą przerwą na cele ludzkie. Teraz współpracuję z kilkoma osobami, które współtworzyły tę organizację. Niektóre nadal się udzielają, inne już nie. Ale to solidna ekipa, choć nikt nie ustrzeże się błędów.
w tym roku 1% poszedł na senseja a nawet sempaja a właściwie jego córkę. od lat na tą samą fundacje. na koty. wiadomix.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Hatefire

02-08-2020, 23:48

Ascetic pisze:
dodam, że nikt przy zdrowych zmysłach nie zgodzi się na strzelanie do kotów.
Wiem dlatego wyłapywać i kastrować. Wykastrowanym zrobić przy okazji znieczulenia nacięcie na uchu. Gdzieniegdzie się sprawdziło.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

02-08-2020, 23:50

Hatefire pisze:
02-08-2020, 23:48
Ascetic pisze:
dodam, że nikt przy zdrowych zmysłach nie zgodzi się na strzelanie do kotów.
Wiem dlatego wyłapywać i kastrować. Wykastrowanym zrobić przy okazji znieczulenia nacięcie na uchu. Gdzieniegdzie się sprawdziło.
w sensie, że coś się przypałęta i wykituje? pytam bo nie znam akcji, ale wyczuwam, że znów jakieś zwyrodniałe pomysły mają miejsce :D
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Bloodcult

03-08-2020, 00:22

Wyłapać, wykastrować i co dalej ? Wypuścić z powrotem do lasu ? xD
Wykastrowany przestaje polować ? :)

Co z samicami ? Może im spiralki zamontować ?

Drone, kto zapłaci mandat z bezpańskie koty polujące na pisklęta ?
Czy może bezpańskie nie polują ?

Kurde, jakie wy macie super fajne pomysły !

Awatar użytkownika
Ascetic

03-08-2020, 00:37

1. z zakresu elementarnej wiedzy.

samce się kastruje.

samice sterylizuje.

idea jest taka, żeby się nie namnażały. w kwestii polowania te co polowały pewnie dalej będą polować. moje obserwacja jest taka, że kocur po kastracji, ze względu na zmianę gospodarki hormonalnej łagodnieje. być może też jest mniej agresywny. tutaj gdybam i bazuję na jednostkowych obserwacjach. pewnie przy nadarzającej się okazji podpytam się o to ludzi związanych bliżej z tymi sprawami.

2. w perspektywie kilku lat (nie wiem ile kot wolno żyjący żyje ) wymrą. domowe potrafią do 20 lat dociągnąć, choć mój 18latek spotkał się z reakcjami - "no nieźle". ale te domowe zamknięte, więc jakby kwestia ich nie dotyczy. ze względu dziki tryb myślę, ża taki kot żyje raptem kilka lat.

3. nikt nie pisał o płaceniu za bezpańskie koty. podnoszony był wątek, że kot ma siedzieć na kwadracie, jak w mieście i jak od małego jest z ludźmi. wówczas właściciele płacą. bezpańskie są bezpańskie. nikt za nie nie zapłaci.

kwestia kastracji/ sterylizacji od wielu lat jest podejmowana. nic nowego. robią to osoby świadome tego, żeby się kot nie namnażał bez kontroli. są weterynarze, którzy robią to własnym sumptem. nie wiem na ile jest to jakoś uregulowane przez państwo. też się mogę dowiedzieć od osób będących na bierząco z tym zagadnieniem. kotki są też sterylizowane ze względu na kwestie onkologiczne. weterynarze sugerują ten zabieg.

z chęcią posłucham Twoich pomysłów. choć nie wiem na ile się z tym jutro wyrobię.
Ostatnio zmieniony 03-08-2020, 00:53 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

03-08-2020, 00:41

Bloodcult pisze:
03-08-2020, 00:22
Wyłapać, wykastrować i co dalej ? Wypuścić z powrotem do lasu ? xD
Wykastrowany przestaje polować ? :)

Co z samicami ? Może im spiralki zamontować ?

Drone, kto zapłaci mandat z bezpańskie koty polujące na pisklęta ?
Czy może bezpańskie nie polują ?

Kurde, jakie wy macie super fajne pomysły !
:facepalm:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Bloodcult

03-08-2020, 01:08

No przecież jeden niewykastrowany samiec bez problemu zapłodni 10 niewysterylizowanych samic więc cały misterny plan ograniczenia ich populacji kotu w dupe :)

Skoro problem dotyczy kotów na wsi to przecież nikt ich tam nie rejestruje czy czipuje. Łażą se i tyle. Jak chcecie to kontrolować ?

W dniu wejścia w życie ustawy o karaniu jakimiś drastycznymi karami za kota poza domem, liczebność bezpańskich kotów wzrośnie o jakieś milion procent xD

Awatar użytkownika
Żułek

03-08-2020, 01:41

Obrazek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Bloodcult

03-08-2020, 02:59

Awatar użytkownika
Triceratops

03-08-2020, 10:01

Hatefire pisze:
02-08-2020, 23:19
Niestety będzie polował dla zabawy. Nie wystąpi tu naturalna selekcja, że ptaszek raz czy drugi mu spierdoli, a kotek straci mnóstwo energii na nieudane polowanie. Wróci sobie do domku, nażre i wróci do polowania.
Widze, ze nie mam wyjscia, musze tego mojego leniwego skurwiela nauczyc polowac dla zabawy. Za cholere nie chce mu sie polowac, woli poczekac az mu rzuce resztki z panskiego stolu. Bociany male na oborze halasuja a ten kutafon nie chce ich nawet dla zabawy zadusic.
Bloodcult pisze:
03-08-2020, 01:08
Skoro problem dotyczy kotów na wsi to przecież nikt ich tam nie rejestruje czy czipuje. Łażą se i tyle. Jak chcecie to kontrolować ?
Spokojnie, chlopaki z miasta znajda jakies wyjscie. Rozrzuca nad wsiami publikacje naukowe do czytania dla wiesniakow. To na pewno przekona ludnosc do dzialania.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire

03-08-2020, 10:24

Skąd wiesz, że nie poluje? Śledzisz jego każdy krok. Rozmowa z tobą jest trudna. Jak są na coś statystyki, to z marszu uważasz to za brednie, z drugiej strony łykasz wszystko co neguje naukę oficjalną.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

03-08-2020, 10:38

Kol. Hatefire, zaraz dowiesz się, że sztab lekarzy pochylał się nad nim i już odłączał aparaturę, bo nie było szans na uleczenie, on tymczasem niesiony nauką guru z daczy pod Niżnym Nowogradem, odrzucił kule, okulary i termometry, i z twarzą skierowaną ku słońcu wyszedł w świat znany z książeczek świadków Jehowy, w którym drapieżnik żyje w zgodzie z owieczką, ludzie są gładcy i zdrowi, trawa soczysta i bujna. A gdy potrzebna jest nadludzka siła i mądrość, na swoich statkach opuszczają się na Ziemię kosmici, służący radą, budujący piramidy, rozstawiający ciężkie pomniki i przekazujący mądrość zapisaną potem pismem klinowym we wnętrzu świątyń.
Awatar użytkownika
Hatefire

03-08-2020, 10:53

Drone pisze:
03-08-2020, 10:38
Kol. Hatefire, zaraz dowiesz się, że sztab lekarzy pochylał się nad nim i już odłączał aparaturę, bo nie było szans na uleczenie, on tymczasem niesiony nauką guru z daczy pod Niżnym Nowogradem, odrzucił kule, okulary i termometry, i z twarzą skierowaną ku słońcu wyszedł w świat znany z książeczek świadków Jehowy, w którym drapieżnik żyje w zgodzie z owieczką, ludzie są gładcy i zdrowi, trawa soczysta i bujna. A gdy potrzebna jest nadludzka siła i mądrość, na swoich statkach opuszczają się na Ziemię kosmici, służący radą, budujący piramidy, rozstawiający ciężkie pomniki i przekazujący mądrość zapisaną potem pismem klinowym we wnętrzu świątyń.
No serio żyjemy w rożnych światach. W naszym ludzie wylądowali na księżycu, ludzie rozszczepili atom i robimy przeszczepy serca. W ich świecie kosmici wylądowali w Emilcinie, i na Wawelu jest czakram.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

03-08-2020, 10:57

Ale gdyby teraz kosmici naprawdę wylądowali i podjęłaby ich na herbatce królowa angielska w świetle kamer, Triceps pierwszy by krzyczał, że to mistyfikacja służb :D
ODPOWIEDZ