AroHien pisze: ↑18-07-2020, 22:19
Cieszą pierwsze punkty Polonii, choć nie powiem, liczyłem na więcej, prOmetheus byłeś?
Bylem. Mecz nie wyglądał na druga kolejkę tylko na smierć i życie. Bardzo ostry i zacięty. Dawid Bellego wyrasta na nowego lidera, walczy w każdym biegu przez wszystkie 4okrazenia. Jak loktajew go wprasował w bandę na pełnej prędkości przy końcu prostej to myślałem ze już w gipsie mecz skończy. A ten się zerwał na nogi i biegl przez cały stadion wpierdolic ruskowi, dopiero go zatrzymali w parku maszyn. Teraz trwaja dyskusje czy czerwona za ten manewr to nie na wyrost. Oglądając powtórki myśle ze dobra decyzja, bo ten gnojek przed akcja się jeszcze obrócił , widzial gdzie Dawid jedzie wiec działanie bylo jak najbardziej zamierzone. Poza tym cały orzeł jeździł ostro, po uderzeniach w naszych czesto zyskiwał pozycje na dystansie. Lampart w ostatnim biegu im się zrewanżował ostrym wejściem w Kościucha, a Bellego z 4 pozycji gonił i efektownie wygrał bieg przed Tungatem , który był w tym dniu bardzo mocny.
Co do wyniku , tez spodziewałem się lepszego, ale może się okazać ze to bardzo dobry wynik. W tym roku orzeł pod rządami Skornickiego to zupełnie inna drużyna i może zajść wysoko. Polonia ma jeszcze dużo pracy przed sobą, ale z taka postawa Lamparta i Bellego i trochę lepsza Berge i Brzozy mogą sprawić niejedna niespodziankę.