Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Na tej komunii co w sobote bylem, bylo dwoch listonoszy, troche z nimi bylo dyskusji. Skargi sa prawie codziennie, wiec nic sobie z tego juz nie robia nawet, przyzwyczajeni. Ludzie skarza za tak debilne sprawy jak dziurawa rekawiczka, ze te powazniejsze utykaja w tym szlamie. Ostatnio maja prikaz ze moga wrzucac awiza nawet bez spradzania czy kto jest. No i sie zrobil problem, bo pismo bylo z sadu, osoba w grupie tego tzw zagrozenia. Pani na poczcie mowi "pelnomocnictwo 30 zyli prosze sobie zrobic". Ale teraz takie czasy, ze kolo mowi, ze sie bal koronawirusa i chuj mu moga zrobic.
woodpecker from space
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
To nie tylko na poczcie tak jest, że zlewają co się da, urzędnicy robią to samo, przed koronką chociaż odpowiadali na zgłoszenia na dedykowanym portalu urzędu miasta.Triceratops pisze: ↑23-06-2020, 13:15Na tej komunii co w sobote bylem, bylo dwoch listonoszy, troche z nimi bylo dyskusji. Skargi sa prawie codziennie, wiec nic sobie z tego juz nie robia nawet, przyzwyczajeni. Ludzie skarza za tak debilne sprawy jak dziurawa rekawiczka, ze te powazniejsze utykaja w tym szlamie. Ostatnio maja prikaz ze moga wrzucac awiza nawet bez spradzania czy kto jest. No i sie zrobil problem, bo pismo bylo z sadu, osoba w grupie tego tzw zagrozenia. Pani na poczcie mowi "pelnomocnictwo 30 zyli prosze sobie zrobic". Ale teraz takie czasy, ze kolo mowi, ze sie bal koronawirusa i chuj mu moga zrobic.
Teraz tylko powiadomienie, że zarejestrowane.
Z trzech zapytań wysłanych przeze mnie i dwóch sąsiadów odpowiedzieli tylko na jedno jakimś bełkotem, że nic nie można zrobić w sprawie zalania ulicy. Rok temu była podobna sprawa z innym odcinkiem, to wtedy wezwali wykonawcę do naprawy i wykopał rów na deszczówkę.
Koronawirus jest świetnym wytłumaczeniem, żeby nic nie robić. Jeszcze pobrzękuje się, że mogą zwalniać część urzędników, to wtedy zupełnie padnie komunikacja z obywatelami.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
to kup większą, proste535 pisze: ↑23-06-2020, 11:36Fantastyczna usługa, a co, gdy szpara w skrzynce zbyt wąska, a sama skrzynka zbyt mała?Najprzewielebniejszy pisze: ↑23-06-2020, 10:12Nie nauczyli, tylko wprowadzili nową jeszcze bezpieczniejszą usługę
https://www.poczta-polska.pl/poczta-pol ... -skrzynki/
Tak. Przypierdolę do ogrodzenia kontener. Jeżeli zamawiam przesyłkę którą trzeba odebrać osobiście, to skąd nagle debilny pomysł, żeby zostawiać ją jako list zwykły? Poza tym płyty, czy płyta może mieć znaczną wartość i kto mi wtedy będzie tego pilnował ?yossarian84 pisze: ↑24-06-2020, 15:57to kup większą, proste535 pisze: ↑23-06-2020, 11:36Fantastyczna usługa, a co, gdy szpara w skrzynce zbyt wąska, a sama skrzynka zbyt mała?Najprzewielebniejszy pisze: ↑23-06-2020, 10:12Nie nauczyli, tylko wprowadzili nową jeszcze bezpieczniejszą usługę
https://www.poczta-polska.pl/poczta-pol ... -skrzynki/
- Żułek

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- świeżak
Ja mam podobną sytuację - paczka wysłana jako Kurier Pocztex 48, doręczona w teorii 04.05.2020 r. tylko nie wiem komu. Najlepsze jest to, że odbiorca jest osobą niepełnosprawną i 99 % czasu spędza w domu. Tego dnia był na miejscu. Reklamację mi odrzucili - zacytuję :
"Ustalono, na podstawie posiadanej dokumentacji, że reklamowana przesyłka została przekazana do doręczenia w dniu 04 maja 2020 roku i doręczona. W związku z powyższym nie mamy podstaw do uznania reklamacji za zasadną w zgłoszonym powodzie."
Nie odpuszczę gnojom - jak będzie trzeba to się zwrócę do UKE. I nigdy więcej poczty,bo szkoda nerwów i kasy.
"Ustalono, na podstawie posiadanej dokumentacji, że reklamowana przesyłka została przekazana do doręczenia w dniu 04 maja 2020 roku i doręczona. W związku z powyższym nie mamy podstaw do uznania reklamacji za zasadną w zgłoszonym powodzie."
Nie odpuszczę gnojom - jak będzie trzeba to się zwrócę do UKE. I nigdy więcej poczty,bo szkoda nerwów i kasy.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
A mnie znowu inpost wkurwił i to dwa razy
Nadaje sobie paczkę, jeb otwiera się skrytka z inną, czyjąś przesyłką
mogłem zajebać i iść w pizdu. Pół godz na infolinii, zablokowali tamtą dali mi inną. Rzeczywiście szybie i bezpieczne nadania.
No i kolejny, tym razem wysłać się udało, ale płyty przyszły rozjebane totalnie, toś se po tym chyba tirem przejechał. Złożyłem reklamacje, podesłałem fotki, zobaczymy co odpiszą.
Tak więc korzystam z tego udogodnienia może z 2 miechy i cztery wpadki. Mam pecha

No i kolejny, tym razem wysłać się udało, ale płyty przyszły rozjebane totalnie, toś se po tym chyba tirem przejechał. Złożyłem reklamacje, podesłałem fotki, zobaczymy co odpiszą.
Tak więc korzystam z tego udogodnienia może z 2 miechy i cztery wpadki. Mam pecha
-
- postuje jak opętany!
W ostatnich kilku miesiącach tj. od początku pandemii takie sytuacje zarówno z Inpostem oraz Pocztą to już norma. W ciągu 4 miesięcy 5 przesyłek poszło w zapomnienie. Szczęśliwie nie było problemów ze zwrotem kasy.
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Ja jak widzę, że paczka ma iść pocztą to tylko za pobraniem. Jeśli brak takiej możliwości na stronie sprzedawcy to szukam innego.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
masz spokojnie podstawy do reklamacji i nie odpuszczaj - przy każdej operacji widać kto ją wykonywał, więc i doręczenie (zakładam, że błędne lub fałszywe) też jest widoczne pod jakimś konkretnym nazwiskiem. Mało tego - jeżeli doręczyciel korzystał z urządzenia mobilnego (tak chyba już jest w większości przypadków) to w systemie będą widoczne nawet współrzędne geogr. miejsca doręczenia. W urządzeniu zapisywany jest podpis (palcem/rysikiem) odbierającego przy doręczeniu (choć akurat teraz, w covidzie doręczyciel miał prawo nie pobrać tego podpisu). Mimo wszystko to już kurwa nie czasy komuny i "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobisz?" - jak trafiłeś na jakiegoś kuriera bałaganiarza albo złodzieja to ciśnij z reklamacją do skutku.bst666 pisze: ↑27-06-2020, 15:26Ja mam podobną sytuację - paczka wysłana jako Kurier Pocztex 48, doręczona w teorii 04.05.2020 r. tylko nie wiem komu. Najlepsze jest to, że odbiorca jest osobą niepełnosprawną i 99 % czasu spędza w domu. Tego dnia był na miejscu. Reklamację mi odrzucili - zacytuję :
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- devastator77
- zahartowany metalizator
Ja nie mam żadnych problemów,mało ostatnio kupuje,ale kiedyś gdy sporo kupowałem to też nie miałem żadnych kłopotów,wszystkie przesyłki dochodziły,oczywiście były to trochę inne czasy,mniej poczta była zawalona,teraz jak coś kupuje to najczęściej wybieram przesyłkę pobranoiwą,poczta ją pilnuje i mam pewność,że chujki ją dostarczą pod nos bo muszą kase skasować.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- nagrobek
- zahartowany metalizator
z Finlandii ktoś coś sciągał ostatnio? jak z czasem oczekiwania? trochę sie zagapiłem z jednym tytułem i nie dość ze cena trochę z dupy to jeszcze sobie pewnie trochę poczekam
- gelO
- rasowy masterfulowicz
InPost u mnie dalej zajebiście funkcjonuje. Wysłałem płyty, dotarły totalnie rozjebane. Gość podesłał mi zdjęcia pudełek, no miazga jakby ktoś po nich skakał. Złożyłem reklamację. Dwa tyg czekania i odpowiedź, której można było się spodziewać:
Szanowni Państwo,
w odpowiedzi na zgłoszenie zarejestrowane pod numerem IPR10802941 w sprawie przesyłki
o numerze nadawczym 653609528040028111566629, informujemy jak poniżej.
W związku z obecną sytuacją w Kraju w trosce o bezpieczeństwo Państwa oraz naszych pracowników Operator podjął działania mające na celu zminimalizowanie kontaktów personalnych.
W przypadku uszkodzenia bądź stwierdzenia ubytku w przesyłce prosimy o uzupełnienie protokołu szkody pod linkiem www.inpost.pl/protokol oraz o przesłanie go wraz ze zdjęciami przesyłki potwierdzającymi uszkodzenie/ubytek poprzez użycie opcji „wyślij zgłoszenie ‘.
Zaznaczamy, że bez niniejszego dokumentu oraz dokumentacji zdjęciowej obejmującej opakowanie zewnętrzne, zabezpieczenia wewnętrzne oraz zawartość przesyłki zgłoszona sprawa nie zostanie zweryfikowana.
Kurwy jak zawsze zrobią tak żeby nie dało się się tej reklamacji złożyć.
Szanowni Państwo,
w odpowiedzi na zgłoszenie zarejestrowane pod numerem IPR10802941 w sprawie przesyłki
o numerze nadawczym 653609528040028111566629, informujemy jak poniżej.
W związku z obecną sytuacją w Kraju w trosce o bezpieczeństwo Państwa oraz naszych pracowników Operator podjął działania mające na celu zminimalizowanie kontaktów personalnych.
W przypadku uszkodzenia bądź stwierdzenia ubytku w przesyłce prosimy o uzupełnienie protokołu szkody pod linkiem www.inpost.pl/protokol oraz o przesłanie go wraz ze zdjęciami przesyłki potwierdzającymi uszkodzenie/ubytek poprzez użycie opcji „wyślij zgłoszenie ‘.
Zaznaczamy, że bez niniejszego dokumentu oraz dokumentacji zdjęciowej obejmującej opakowanie zewnętrzne, zabezpieczenia wewnętrzne oraz zawartość przesyłki zgłoszona sprawa nie zostanie zweryfikowana.
Kurwy jak zawsze zrobią tak żeby nie dało się się tej reklamacji złożyć.
- Żułek
nie trzeba byc Einsteinem aby wiedzieć że powinno sie zrobić fotki jak chce się składać reklamacje 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Kurwa fotki zrobiłem, czytać umiesz? Raczej typ zrobił.
- Żułek
oj dobra nie zauważyłem 
no ale w czym problem w takim razie ? skoro są fotki to powinni raczej uznać
swoją drogą to zawsze plus że nie było na odwrót, kasa w kieszeni

no ale w czym problem w takim razie ? skoro są fotki to powinni raczej uznać
swoją drogą to zawsze plus że nie było na odwrót, kasa w kieszeni

-
- postuje jak opętany!
Niespodziewana ostatnio sytuacja z Pocztą, zakupy zrobione w weekend dziś w komplecie już dotarły.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
U mnie tragedia z pocztą. 4 listy z płytami z UK gdzieś przepadły.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
u mnie świetnie jak zawsze z pp. odpukać w niemalowane, ale wszystko dochodzi. w jedną i drugą stronę. nawet te karty wyborcze im wybaczyłem. dobra socjalistyczna instytucja. daję lajka.
Narodowo-socjalistyczna ma się rozumieć,