To trochę pisanie historii metalu na nowo, bo TSA najbardziej popularne było w latach 1981-1983, może 84. Thrash metal przyszedł dopiero w 1983, a studenci słuchali raczej Perfectu, Lady Pank itp.
TSA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
RippingHeadache
- weteran forumowych bitew
Re: TSA
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Lubię i Rammstein i TSA, co tylko potwierdza niepochlebne opinie o mnie niektórych użytkowników.
„Live”, „Heavy Metal World”, anglojęzyczny i trochę podkręcony na liczniku „Spunk!” i „Live ’98” to świetne płyty, zwłaszcza ta ostatnia, nagrana w tzw amerykańskim składzie (ba garach Duane Cleveland, na basie Paweł Mąciwoda ze Scorpions obecnie) z potężnym brzmieniem. Takie „Bez Podtekstów” z tej płyty to miazga. Szkoda, że skończyli jako atrakcja Święta Świni w Chujecznej, a z tego co wiem to teraz już w ogóle do reszty się pokłócili i jest ze trzy osobne mutacje TSA.
„Live”, „Heavy Metal World”, anglojęzyczny i trochę podkręcony na liczniku „Spunk!” i „Live ’98” to świetne płyty, zwłaszcza ta ostatnia, nagrana w tzw amerykańskim składzie (ba garach Duane Cleveland, na basie Paweł Mąciwoda ze Scorpions obecnie) z potężnym brzmieniem. Takie „Bez Podtekstów” z tej płyty to miazga. Szkoda, że skończyli jako atrakcja Święta Świni w Chujecznej, a z tego co wiem to teraz już w ogóle do reszty się pokłócili i jest ze trzy osobne mutacje TSA.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Przecież wiesz, że mam o Tobie jak najlepsze zdanieOferma pisze: ↑05-07-2020, 13:11Lubię i Rammstein i TSA, co tylko potwierdza niepochlebne opinie o mnie niektórych użytkowników.
RAMMSTEIN mi nigdy nie wchodził, pewnie to sprawa pokoleniowa. Z TSA lubiłem "Heavy Metal World" w wersji angielskiej. Bardziej mi chodzi nie o zespoły same w sobie, tylko o to, że przyciągają specyficzną publikę.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
535
Nie do końca. Pamiętajmy o 1985 i wydanej wtedy znakomitej Heavy Metal World. Ciekawe ile oni wtedy tego wytłoczyli. Do dzisiaj żałuję wymiany za czystą taśmę z ojcem kumpla...RippingHeadache pisze: ↑05-07-2020, 13:11To trochę pisanie historii metalu na nowo, bo TSA najbardziej popularne było w latach 1981-1983, może 84. Thrash metal przyszedł dopiero w 1983, a studenci słuchali raczej Perfectu, Lady Pank itp.![]()
- Drone
Miałem oryginał na tej kasecie z piątką na okładce. Ile razy ja to katowałem. W sumie jedna z moich pierwszych płyt, przez które wchodziłem w metal. Aż sobie włączę i może odszczekam te kalumnie, które wyżej napisałem?
Ostatnio zmieniony 05-07-2020, 13:22 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
-
535
Też miałem kasetę, bardzo ją lubiłem, ale siła wyższa....poszła pod muzykę młodych. Cóż za dramatycznych wyborów musiałem dokonywać...,ale potem miałem winyl. Dalej go mam.
- Drone
Mi chodziło właśnie o te lata. Mam wujka, który wtedy dorabiał jako techniczny na trasach TSA, i od niego wiem, jakie towarzystwo tego słuchało. TSA to był w zasadzie blues rock podany w hardrockowej odsłonie, zwłaszcza w tej polskiej wersji.RippingHeadache pisze: ↑05-07-2020, 13:11To trochę pisanie historii metalu na nowo, bo TSA najbardziej popularne było w latach 1981-1983, może 84. Thrash metal przyszedł dopiero w 1983, a studenci słuchali raczej Perfectu, Lady Pank itp.![]()
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
z TSA mam troche podobnie jak z Katem, nie moge zdzierżyć że śpiewają po naszemu chociaż Piekarczyk w przeciwieństwie do Romka chociaż umie śpiewać 
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek
a drugie TSA bez Piekarczyka ponoc płyte wydało
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Żułek
a take
płyta ponoć wyszła w lipcu wg wiki, a w MH chyba była płytą miesiąca ?
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Żułek
stać go, w TVPIS ponoć dobrze płacąSgt. Barnes pisze: ↑22-11-2023, 21:54Wstrząsająca historia![]()
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... 09ca0&ei=9
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Już niedługo 
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.