Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Księża
Kościół to kontrola i władza, nic więcej. Coś jak organizacja państwowa. Był czas, że w Europie było to jedno i to samo, ale ten czas minął. Oprócz Polski oczywiście. Arabusy też tak mają do dziś. Słabe towarzycho, nie?
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
A jakie to niby fakty negowałem ? W jaki niby sposób te fakty rzutują na to czy mam chodzić do Kościoła czy nie ? Jak wyskakujesz z tezą że "Kościół nie płaci podatków" to Ci pokazałem jakie płaci i że nie powinieneś tak pisać (na co zwykle odpowiadasz sarkazmem że Kościół jest uciśniony podatkami).
Sami zaczęliście - szczególnie WaszJudasz - retorykę że jako katolik jestem współodpowiedzialny za wszystkie patologie które się w Kościele dzieją. To się nie dziwcie że piszę dlaczego nie czuję się odpowiedzialny.
Nie spotkałem się jeszcze z sytuacja aby komuś kto chodzi do kina wytykać że nie powinien bo Polański ruchał dzieci

- Bloodcult
xD xD xD
Jaka mają kontrolę i władze ma nad Tobą ?
- Drone
Kościół płaci podatki szczątkowo - dałem Ci zadanie, żebyś znalazł i napisał, ile to podatku od nieruchomości Kościół zapłacił. Zapomniałeś już?
Jesteś współodpowiedzialny za patologie nie dlatego, że chodzisz do Kościoła, tylko dlatego, że bronisz patologii, negując fakt istnienia systemowego procederu krycia pedofilii w Kościele.
Jesteś współodpowiedzialny za patologie nie dlatego, że chodzisz do Kościoła, tylko dlatego, że bronisz patologii, negując fakt istnienia systemowego procederu krycia pedofilii w Kościele.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Łżesz kretynie. Ja chcę jedynie, by każdy odpowiadał i płacił za siebie.Bloodcult pisze: ↑26-06-2020, 12:29Rewolucja jest jak pedał, jak nie pedałujesz to się przewróci. Taki Drone czy 535 nigdy nie będą kontent póki Kościół w ogóle istnieje.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-06-2020, 12:21Tam można wybrać czy chcesz płacić podatek na kościół czy nie.
Jak w Polsce też będzie można to dalej znajdą się tacy to będą chcieli potraktować tacę jak dochód i opodatkować jak dochód. Potem przyjdzie czas na dodatkowe podatki, już 535 takie proponował![]()
- Bloodcult
xD
No i to jest właśnie manipulacja:
Kościół nie płaci podatku od nieruchomości w które służą na cele kultu religijnego.
Równie dobrze możesz mnie zapytać ile podatku od psa zapłaciłem w zeszłym roku i na tej podstawie napisać że "Bloodcult nie płaci podatków". Bardziej żałosne niż śmieszne, serio.
Zdefiniuj "ukrywanie systemowe".
Kościół nie płaci podatku od nieruchomości w które służą na cele kultu religijnego.
Równie dobrze możesz mnie zapytać ile podatku od psa zapłaciłem w zeszłym roku i na tej podstawie napisać że "Bloodcult nie płaci podatków". Bardziej żałosne niż śmieszne, serio.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Drone
Dalsza rozmowa jest bezzasadna. Było to tłumaczone i definiowane wiele razu i tu, i gdzie indziej. Jakie Bloodcult świadectwo sobie wystawia, to każdy może ocenić.
- nicram
I tak długo wytrzymujecie. Rozmawiać z katolskim trollem, który ma wyraźne problemy z rozumieniem słowa pisanego i logiką, to nie lada wyczyn. 

all the monsters will break your heart
-
W zasadzie nie wdaję się w te sprzeczki, chociaż fajnie się to czyta, ale akurat z definicją o która prosisz nie powinieneś mieć problemu. System ukrywa swoje występki, to tak samo jak komunistyczna partia ZSRR ukrywała zbrodnie popełniane przez komitet centralny na czele którego stał Stalin. Jak odkryto zbiorowe mogiły w Katyniu, to mimo przytłaczających dowodów krzyczano, to nie my, to Niemcy; zamknięto na głucho archiwa na długie dziesięciolecia i dopiero po upadku tego molocha co nieco wypłynęło na wierzch.
Kościół, za wiedzą jego najwyższych hierarchów wie o przypadkach pedofilii w swoich szeregach, ale za pomocą władz kościelnych na różnych szczeblach skrzętnie to ukrywa lub próbuje przerzucić odpowiedzialność.
- Drone
Tyle, że on nie trolluje, tylko faktycznie tak myśli wbrew logice i przytłaczającym faktom.
Zadaję kolejny raz proste pytanie. Materiały pomocnicze były wrzucane. Co prawda za lata ubiegłe, ale były. Czy różnica między tym co kościół "wpłaca" do budżetu państwa, a tym co otrzymuje w formie gotówki i nieruchomości jest na plus, czy na minus dla budżetu państwa? Bardzo proste pytanie i banalna odpowiedź. Zapraszam do stanięcia w prawdzie.Bloodcult pisze: ↑26-06-2020, 13:08xD
- Bloodcult
@Nasum
Jeśli tak definiujemy no to to ukrywanie niczym się nie różni od ukrywania w dowolnym innym środowisku.
Jeśli tak definiujemy no to to ukrywanie niczym się nie różni od ukrywania w dowolnym innym środowisku.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Jaką dyrektorką

Pomawiałeś dyrektora tej szkoły, który zachował się wzorowo, o ukrywanie pedofilii, ale jesteś zbyt wielka moralną pizdą, żeby to po prostu przyznać, choć każdy może przeczytać, co pisałeś..
Taak, bo to ja wyciąłem podmiot ze zdania, żeby zmienić jego sens.
Nie ma to jak katolskie sumienie

Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- nicram
Jeżeli faktycznie tak jest, to tym bardziej należy go zostawić i skończyć dyskusję. Fanatyka i tak się nie przekona.
all the monsters will break your heart
- Bloodcult
W obecnej sytuacji zapewne na minus. Nadal nie jest to tożsame z tym że podatków nie płaci.535 pisze: ↑26-06-2020, 13:20Zadaję kolejny raz proste pytanie. Materiały pomocnicze były wrzucane. Co prawda za lata ubiegłe, ale były. Czy różnica między tym co kościół "wpłaca" do budżetu państwa, a tym co otrzymuje w formie gotówki i nieruchomości jest na plus, czy na minus dla budżetu państwa? Bardzo proste pytanie i banalna odpowiedź. Zapraszam do stanięcia w prawdzie.
Tego jest jest dotowany z budżetu nikt nie neguje. Nie jest to też tożsame z tym że jest na utrzymaniu państwa.
Jeśli tak stawiamy sprawę to skoro np. służba zdrowia jest dotowana z budżetu (albo nawet całkowicie z niego utrzymywana) to czemu nie piszemy przy każdej okazji że "lekarze nie płacą podatków" ?