ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

18-06-2020, 22:20

bartwa pisze:
18-06-2020, 22:14
Niektórym lepiej jest tonąć w towarzystwie niż samemu.
A, tak to bardzo trafne stwierdzenie na te okazje :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic

18-06-2020, 22:22

Drone pisze:
18-06-2020, 22:12
Ascetic pisze:
18-06-2020, 22:06
Drone pisze:
18-06-2020, 22:01
Zapewne powinni pić wybielacz od dr. ZIęby. Problem rasizmu zostałby rozwiązany.
ale jak się to ma do nadwagi wynikającej ze zbyt dużej ilości witaminyD przyjętej? przez soczewkę oka. i jaki roztwór? czy nie przez przypadek ze śmietaną wymieszany ten wybielacz ?

stop. nie ma co się spinać. połaczą kropki. nie takie rzeczy tu się już działy.
Połączone siły umysłowe Daenikena, dr. Zięby i radzieckiego inżyniera psychotronika zapewne wyplułyby z siebie jakąś teorię demaskując po drodze kilka spisków ogólnoświatowych, odkrywając nowe prawo biochemii i kilka Atlantyd.

Ach, zapomniałem o wizycie kosmitów w Emilcinie, przecież potwierdzonej naukowo - mieliśmy tu kiedyś poważną dyskusję.
bardzo żałuję, że nie uczestniczyłem w tej "dyskusji". ale widząc postępujące "myślenie niezwykle samodzielne"* kilku tutaj zawodników jeszcze wiele barwnych informacji ze świata nauki, hehe, a tym samym dyskusji przede mną.

* przypuszczam, że jest to jakaś jednostka chorobowa. ta chęć udowadniania, że rzeczywistość jaką znamy, z zasady jest inna. myślę, że to jest taki dogmat. słyszałem np. też, że osoby, które mają ambicje niewspółmierne do swoich możliwości właśnie tak reagują. na zasadzie, jestem bystry chłop, potrafię przecież rozłożyć pralkę, to co mi tutaj jakiś lekarzyna będzie pierdolił po której stronie mam np trzustkę. wiem lepiej. bo jestem bystry chłop. a, że nie na papierze tylko w swoich wyobrażeniach to inna sprawa.
Poro
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

18-06-2020, 22:32

Bloodcult pisze:
18-06-2020, 22:02
Drone pisze:
18-06-2020, 21:37
Jednak zwracam uwagę na fakt, że nikt nie przenosił tych nauczycieli ze szkoły do szkoły.
Nikt nie przenosił ? przenosił, a jakże:
pedofil znalazł nową drogę życia w... domu dziecka w Konstancinie.
Kuratorium go nie ukarało. Zbigniewa A. bronili koledzy z pracy oraz lokalnej polityki. Z czystą kartą zaczął pracować w Poznaniu.
Tzn. kto przenosił? Bulwersująca sprawa krycia dewianta z mocnymi plecami to jedno, ale KTO niby go przenosił? Z opisu sytuacji wynika raczej, że NIE PRZESZKODZONO mu w podjęciu pracy gdzie indziej, Nikt natomiast go nigdzie nie przenosił.
Bloodcult pisze:
o patrz, a tutaj nawet przeniesiono dzieci:
dyrekcja próbowała wyciszyć sprawę i zatuszować jego przestępstwa, więc przenieśli dzieci do innych szkół.

Twoje żałosne próby manipulacji sięgnęły w tym momencie dna.

Gdyby komuś umknęło: w rzeczywistości chodzi o sytuację, gdzie wobec braku reakcji szkoły dzieci przenieśli rodzice.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Ascetic

18-06-2020, 22:33

Triceratops pisze:
18-06-2020, 22:20

A, tak to bardzo trafne stwierdzenie na te okazje :D
xD, LOL. koleś się cieszy, że mu napisano, że jest umiarkowanie rozgarnięty, że tak powiem i wytłumaczę, bo nie rozumie jak widać. Na to chyba jest tylko jedno określenie.
Poro
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

18-06-2020, 22:37

WaszJudasz pisze:
18-06-2020, 22:32
Bloodcult pisze:
Drone pisze:
18-06-2020, 21:37
Jednak zwracam uwagę na fakt, że nikt nie przenosił tych nauczycieli ze szkoły do szkoły.
Nikt nie przenosił ? przenosił, a jakże:
pedofil znalazł nową drogę życia w... domu dziecka w Konstancinie.
Kuratorium go nie ukarało. Zbigniewa A. bronili koledzy z pracy oraz lokalnej polityki. Z czystą kartą zaczął pracować w Poznaniu.
Tzn. kto przenosił? Bulwersująca sprawa krycia dewianta z mocnymi plecami to jedno, ale KTO niby go przenosił? Z opisu sytuacji wynika raczej, że NIE PRZESZKODZONO mu w podjęciu pracy gdzie indziej, Nikt natomiast go nigdzie nie przenosił.
Bloodcult pisze:
o patrz, a tutaj nawet przeniesiono dzieci:
dyrekcja próbowała wyciszyć sprawę i zatuszować jego przestępstwa, więc przenieśli dzieci do innych szkół.

Twoje żałosne próby manipulacji sięgnęły w tym momencie dna.

Gdyby komuś umknęło: w rzeczywistości chodzi o sytuację, gdzie wobec braku reakcji szkoły dzieci przenieśli rodzice.
A ja potraktowałem Bloodculta poważnie, nie sądziłem, że posunie się do takich chwytów. Dość to żałosne.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

18-06-2020, 22:44

Przyglądając się tej konkretnej sprawie, na szybko, na podstawie doniesień medialnych: pojawił się sygnał - "informacja trafiła do dyrektora szkoły od anonimowego informatora" - nauczyciel został wezwany na rozmowę, przyznał się przed dyrektorem i matką dziecka. Została zawiadomiona policja, odbyła sprawa, dewiant dostał wyrok. Z powodu utraty zaufania do szkoły - to interpretacja medialna, ale chyba trafna - rodzice przestali do niej posyłać dzieci. Odbyło się otwarte spotkanie w koniunkcji radni - nauczyciele - rodzice, na którym rozmawiano o tym, co zrobić ze szkołą. Jak rozumiem, ostatecznie ja zamknięto. Wystarczył do tego jeden udowodniony przypadek.

Taaak, to faktycznie scenariusz bliźniaczo podobny do afer pedofilskich związanych z KRK.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Ascetic

18-06-2020, 22:50

WaszJudasz pisze:
18-06-2020, 22:44
Przyglądając się tej konkretnej sprawie, na szybko, na podstawie doniesień medialnych: pojawił się sygnał, nauczyciel został wezwany na rozmowę, przyznał się przed dyrektorem i matką dziecka. Została zawiadomiona policja, dewiant dostał wyrok. Z powodu utraty zaufania do szkoły - to interpretacja medialna, ale chyba trafna - rodzice przestali do niej posyłać dzieci. Odbyło się otwarte spotkanie w koniunkcji radni - nauczyciele - rodzice, na którym rozmawiano o tym, co zrobić ze szkołą. Jak rozumiem, ostatecznie ja zamknięto. Wystarczył do tego jeden udowodniony przypadek.

Taaak, to faktycznie scenariusz bliźniaczo podobny do afer pedofilskich związanych z KRK.
nie gniewajcie się na niego. chciał dobrze. dla siebie. dla obrony swoich argumentów. a, że nie ma argumentów to coś tam powklejał i wyszło jak wyszło. czyli jak zawsze. ideologia na p. z tego forume, też miała wkleić. nie wkleja coś co da argument, że homusie to przestępcy seksualni. albo nie znalazł w polsce, bo z zagramanicznych źródeł to nie doczyta, albo już wie po kilku akcjach, że wklei, ale tam bedzie inaczej niż by chciał i wyjdzie jak wyjdzie.
Poro
Awatar użytkownika
Bloodcult

18-06-2020, 22:54

@Drone, Judasz
No wiem że dzieci przenieśli rodzice. Ale widocznie dla was wszystko jest cacy: nie było przenoszenia więc jest gites majonez.
Buta dyrekcji zmusiła rodziców do przeniesienia dzieci że szkoły ale dla was to dobrze bo nie "było przenoszenia" xD
i to ja sięgnąłem dna ? xD

Pomijam już fakt że "przenoszenie" to nie immunitet
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Drone

18-06-2020, 23:01

Bloodcult, dobrze się czujesz?
Awatar użytkownika
Bloodcult

18-06-2020, 23:03

Myślałem że artykuł każdy zleje, a tu widzę zaskoczenie jeszcze większe bo wszyscy nagle bronią dykertorek kryjących pedofili xD

"bo nie było przenoszenia"
"bo minister nie płakał"
"bo w tej jednej sytuacji to..."

Jesteście bardziej reaktywni niż myślałem xD

Czekam na argumenty ze minister edukacji nie wiedział albo że bonifikate na grunt pod szkołą dostali mniejszą niż Kościół u Drona na wsi xD

Awatar użytkownika
Bloodcult

18-06-2020, 23:08

Drone pisze:
18-06-2020, 23:01
Bloodcult, dobrze się czujesz?
Chyba nie, bo nie wierzę właśnie w to co czytam. Pomimo skarg rodziców dyrekcja kryje pedofila, rodzice zabierają dzieci ze szkoły. A tu na forum znajdzie się taki Judasz (nick chyba nieprzypadkowy) co będzie tego kurestwa bronił i mówił że sytuacja to pijarowe mistrzostwo bo jeden przypadek zamknął szkołę. No litości.

Awatar użytkownika
Drone

18-06-2020, 23:15

No ale kłamałeś, twierdząc, że dzieci zostały przeniesione po to, żeby kryć sprawcę.
Awatar użytkownika
Bloodcult

18-06-2020, 23:21

Nie napisałem że aby kryć sprawcę.

Wysnułeś argument że nigdzie nie było przeniesienia sprawcy to Ci udowodniłem że sytuacja była znacznie gorsza bo sprawców kryto do tego stopnia że nadal pracowali w szkołach. A w jednej z sytuacji to dzieci zostały przeniesione (tak, przez rodziców) bo dyrekcja odmówiła podjęcia JAKIEJKOLWIEK reakcji.

Nie no "w Kościele gorzej" bo każdy ksiądz co kilka lat jest gdzieś "przenoszony" xD

Awatar użytkownika
Drone

18-06-2020, 23:29

W ogóle, kol. Bloodcult, wiecie przecież, że zawsze traktowałem Was poważnie pomimo znaczącej różnicy wieku. Mogliśmy porozmawiać o tym i o owym bez żadnego dystansu, i wydawało mi się, że w miarę rozsądnie. Coś się jednak dziwnego stało i na każdym kroku pokazujecie, że nabraliście mocy i wiedzy, w świetle których osoby, które pozostały w zgodzie ze swoim dość racjonalnym światopoglądem (mówię tu i o sobie) okazały się być - wg Waszych słów - ogarniętymi głupią nienawiścią do Kościoła tvn-owskimi oszołomami. Co się zmieniło przez te 12 ostatnich lat, jeżeli mogę zapytać?
Awatar użytkownika
Bloodcult

18-06-2020, 23:29

Z resztą czy to licytacja ? Chciałeś dowodów że zjawisko to występuje również w innych instytucjach to dostałeś. Porównanie sensu nie ma w instytucjach tych jest inna struktura i inne realia. Sam artykuł też nie powstał w obronie Kościoła a jedynie pokazywał że zjawisko krycia i tuszowania występuje też w szkołach. O fryzjerach też był wpis wkleić ? Czy wyskoczysz od razu z argumentem że "w Kościele gorzej bo fryzjera nigdy nie przeniesiono do innego salonu" xD

Awatar użytkownika
Drone

18-06-2020, 23:33

Tak, ten argument jest jak najbardziej trafiony. W tym leży sedno problemu - nie ukręca się zjawisku łba u podstawy, tylko zamiata pod dywan na lata. Ofiary mówią o tym po 30, 20 czy 10 latach, w przypadku szkoły rzeczy zazwyczaj wychodzą na bieżąco albo w znacznie krótszym niż w Kościele czasie.
Awatar użytkownika
Bloodcult

18-06-2020, 23:43

A jaka jest przesłanka twierdzić że wszystkie przypadki wychodzą od razu ?
Albo jaki jest sens porównywania ilości przypadków skoro ilość księży i nauczycieli (30 tysięcy księży vs. Pół miliona nauczycieli).
Licytacja nie ma sensu. Pokazałem Ci tylko że systemowe ukrywanie też tu istnieje a Ty zaczynasz wmawiać że " i tak w Kościele jest gorzej" (jest inaczej, ale czy gorzej to ciężko powiedzieć).

I tak zachowałeś się lepiej niż WaszJudasz który tego kurestwa bronił (może nauczyciel xD).

Poza tym ja nie bronilem ani Janiaka ani pozostałych sprawców. Bronilem jedynie reszty instytucji która uważam że ma wiele do zaoferowania (to Ty dopasowujesz argumenty po tezę o "społecznym balaście").
Ostatnio zmieniony 18-06-2020, 23:51 przez Bloodcult, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Drone

18-06-2020, 23:50

Kol. Judasz nie bronił, tylko wskazał, że naciągnąłeś niezdrowo fakty. Dalej szukasz sztucznego symetryzmu. Wg Ciebie, żeby czepiać się Kościoła w sposób taki, jak to robimy, nie powinno być żadnego przypadku pedofilii poza Kościołem. Każdy taki przypadek natomiast - dalej wg Ciebie - powoduje, że powinniśmy mówić o pedofilii w ogóle, a nie tylko w Kościele. Nie widzisz, w jaki kozi róg zabrnąłeś? Uważaj, bo gdy staniesz przed Złotą Bramą i św. Piotr zada pytanie, a Ty wyskoczysz z tym śmiesznym symetryzmem, to nie wróżę Ci kariery w obłoczkach.
535

18-06-2020, 23:52

Zabawne jest wzburzenie osobnika od roku bełkoczącego o cnotach polskiego kościółka. O tym jak płaci podatki w tym kraju i jak wcale nie żyje z pieniędzy, także osób niezainteresowanych. Przypominam, że religia nie jest niezbędna, przynajmniej osobom radzącym sobie z życiem i rzeczywistością. Jednostki wymagające wsparcia, także tego duchowego, niech sobie opłacają terapie i fanaberie z własnej sakiewki. Tak jest po prostu uczciwie.
Awatar użytkownika
Bloodcult

18-06-2020, 23:55

A co stało się gdy Pacjent wstawił artykuł o Jugendamt ? Nie pojawiły się insynuację że wstawił go tylko po to aby "odwrócić uwagę od Kościoła" ? Napisałeś wtedy chociaż słowo tak jak teraz bronisz Judasza ?

ODPOWIEDZ