To, co robiło, już nie robi

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: To, co robiło, już nie robi

24-05-2020, 13:49

Triceratops pisze:
24-05-2020, 12:29
Mam identycznie. Kiedys moze dawno temu. Teraz kiedy sie jest starszym od wiekszosci owczesnych tworcow, to kto by sie przejmowal tym, co jakis gowniarz ma do powiedzenia :)
Nie przesadzajmy, słuchałbyś jakiegoś nazi-gówna, Honoru itp.?
Yare Yare Daze
535

24-05-2020, 13:55

Prawda. Floodland jest taką właśnie płytą. Pamiętasz co , kiedy i gdzie. Mimo, że minęło już tyle lat.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

24-05-2020, 14:00

Nasum pisze:
24-05-2020, 12:07
Bloodcult pisze:
24-05-2020, 11:53
Nie. Nie robi mi.

Z powodu bycia Katolikiem nie słucham np. Incantation które mi robi (a właściwie robiłoby gdybym słuchał).

Nigdy nie rozumiałem takiego podejścia. Słucham muzyki, tekstami przestałem przejmować się wieki temu. Dla mnie to podejście podobne do tego, że nie słucham takiej a takiej płyty, bo okładka mi ię nie podoba.

No ale Twój wybór, nie komentuję.
Rozkminiać teksty metalowych piosenek, które w większość są o dupie Maryji albo wygłodniałych zombie. Też nie rozumiem. Oczywiście jak kupuję nową płytę, to wezmę książeczkę w łapy i zapoznam się z tym, co artysta miał do przekazania. Na ogół jest to tendencyjne gówno, więc na tym się kończy. Już dawno przestałem podchodzić do metalowych tekstów jak do jakiejs filozofii bo to przecież w większości wysrywy kolesi zarabiających, bądź dorabiających na szarpaniu druta. Często niezbyt bystrych.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-05-2020, 14:13

Słucham sporo grindcore'a gdzie roi się od lewaków. To często kompletni idioci, ale dobrze dają do pieca, więc skupiam się na warstwie muzycznej. Z drugiej strony mam ułatwione zadanie, bo zwykle bez zaglądania do wkładki nie można się zorientować o co im chodzi.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

24-05-2020, 14:15

Wystarczy pierwszy z brzegu Napalm Death - idiota lewak weganin :D
woodpecker from space
thespectator
zaczyna szaleć

24-05-2020, 18:08

Sprzedałem w życiu tylko jedna płytę z mojej kolekcji i do dzisiaj żałuję. Generalnie wyznaję zasadę, iż jeżeli jakaś płyta podobała mi się na jakimś etapie mojej muzycznej przygody to znaczy, że na pewno jeszcze kiedyś wysłucham jej z przyjemnością.
Taki na przykład Korn od którego zaczęła się ta dyskusja - mam kilka ich płyt i kiedys ich uwielbiałem, dzisiaj nie słucham już namiętnie ale nie pozbędę się. Na pewno za jakiś czas będę miał smaka na taką muzykę i odpalę.

W ogóle dziwnie zaczął się temat od kolegi V który kiedyś wychwalał Nirvanę pod niebiosa a zrównał z ziemią Led Zeppelin, dzisiaj sprzedaje płyty tych pierwszych... Czy to oznacza, że za kilka lat Led Zeppelin też zacznie być chujowe? Czy tak będzie z każdym innym zespołem i w ogóle z muzyką? Wg mnie chwilowy przesyt jakimś zespołem nie jest sygnałem żeby go od razu przekreślać, na pewno jeszcze będzie okazja się w niego zasłuchać i przypominać sobie te emocje które kiedyś towarzyszyły jego poznawaniu.
Awatar użytkownika
Triceratops

24-05-2020, 18:13

hcpig pisze:
Triceratops pisze:
Mam identycznie. Kiedys moze dawno temu. Teraz kiedy sie jest starszym od wiekszosci owczesnych tworcow, to kto by sie przejmowal tym, co jakis gowniarz ma do powiedzenia :)
Ja slucham muzyki, jak chce chlonac tekasty to czytam poezje Milosza i Szymborskiej, czyli nigdy.
Wiec mi jeden chuj, jakby Reign In Blood nazywalo sie Nazi In Blood to sluchalbym i tak
woodpecker from space
[V]

24-05-2020, 18:23

thespectator pisze:
24-05-2020, 18:08
W ogóle dziwnie zaczął się temat od kolegi V który kiedyś wychwalał Nirvanę pod niebiosa a zrównał z ziemią Led Zeppelin, dzisiaj sprzedaje płyty tych pierwszych... Czy to oznacza, że za kilka lat Led Zeppelin też zacznie być chujowe? Czy tak będzie z każdym innym zespołem i w ogóle z muzyką?
hehe,pamietam to.Tłukłem także że same difference to najlepszy Entombed,znany jestem też z innych herezji,prawdopodobnie jestem trochę opóźniony w rozwoju i niezbyt bystry.

Nie sądzę aby NIRVANA stała się chujowym zespołem,po prostu po 30 latach obcowania z twórczością tego zespołu już mi się nie chce do tego wracać,tak po ludzku. Pewnie tak samo nie będzie mi się chciało wracać do LED ZEPPELIN ale pogonić ich płyty to gruba sprawa i to nie dlatego,że to są bodzy,chodzi o aspekt osobisty. Na drodze wnikliwych badań i błądząc w gąszczu równań dotarło do mnie dość późno ,że to jest moja muzyka,taka najbliższa i najbardziej..dojrzała?Tak jak KRAFTWERK,DEPECHE MODE,METALLICA np.

poza tym nie wierzę w kolekcjonowanie bezbłędnych dyskografii gdzie każda płyta którą nabyłeś od szczyla nie przewartościowała sie w jakiś sposób.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

24-05-2020, 18:43

Któryś z kolei raz słucham Covenant MA i, kurwa, nic. Angel of Disease jedynie przyspiesza puls.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
[V]

24-05-2020, 18:48

Gall pisze:
24-05-2020, 18:43
Któryś z kolei raz słucham Covenant MA i, kurwa, nic. Angel of Disease jedynie przyspiesza puls.
Pogoniłem Blessed are the sick.Ale Covenant jeszcze nie,długo nie.Obok Formulas moje najlepsze morbidy.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
thespectator
zaczyna szaleć

24-05-2020, 19:12

To jeszcze dodam, że w ogóle sprzedawanie płyt popularnych zespołów (Korn, Nirvana, RHCP itp.) to głupota, po ile taka płyta pójdzie? Po 10 PLN? 15 PLN? Żaden zarobek, naprawdę nie lepiej zostawić i powrócić nawet po X latach przerwy?
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

24-05-2020, 19:19

Z takich płyt, których za szczyla słuchałem, aż do zdarcia a teraz są mi kompletnie obojętne to:

Sepultura-Roots

Wszystko Vadera do Impression Blood z wyłączeniem De Profundis -późniejsze wydawnictwa kończyły dla mnie żywot po 2,3 odsłuchach.

Zos Kia Cultus, Satanica, Thelema 6-Behemoth, pozostałe spuszczałem w sraczu tak jak w przypadku Vadera

Turn loose the Swans-My Dying Bride

Soulfly

Machine Head-The Blackening, ostatnio załączyłem to nie dałem rady dosłuchać do końca.

Proceder sprzedaży płyt zakończyłem, kiedyś lekką ręka pozbywałem się całych dyskografii czego dziś żałuję. Choćby wspomnianego Vadera. Nawet jak wiem, że czegoś prawdopodobnie już nie posłucham, to leży i jeść nie woła a miejsca raczej mi nie zabraknie.
hcpig pisze:
[V]

24-05-2020, 19:20

thespectator pisze:
To jeszcze dodam, że w ogóle sprzedawanie płyt popularnych zespołów (Korn, Nirvana, RHCP itp.) to głupota, po ile taka płyta pójdzie? Po 10 PLN? 15 PLN? Żaden zarobek, naprawdę nie lepiej zostawić i powrócić nawet po X latach przerwy?
hahaha,ile ty masz w ogóle lat? niezły chajs zgarnąłem puszczając to niedawno w internetach.Liczą się matrixy kurwiu.
thespectator
zaczyna szaleć

24-05-2020, 20:01

[V] pisze:
thespectator pisze:
hahaha,ile ty masz w ogóle lat? niezły chajs zgarnąłem puszczając to niedawno w internetach.Liczą się matrixy kurwiu.
Ponad 30 lat ale nie wiem co to ma do rzeczy. Martixy srixy, tego też nigdy nie zrozumiem, a już na pewno nie w przypadku zespołów jak Korn itp. Zresztą chuj z tym, niech każdy robi co chce Obrazek ja uważam, że trzeba było zostawić i jeszcze kiedyś zatęsknisz Obrazek
[V]

24-05-2020, 20:05

nie zatęsknie bo zmieniam się jako człowiek,nie będę trzymał czegoś w domu co mnie kręciło jak byłem młodym chłopaczkiem ,bo po chuj.kwestia podejścia.A limitowane edycje płyt np Korn chodzą za konkretne talary i można robić na tym interesy.
Nasum

24-05-2020, 20:52

Pacjent pisze:
24-05-2020, 14:13
Słucham sporo grindcore'a gdzie roi się od lewaków. To często kompletni idioci, ale dobrze dają do pieca, więc skupiam się na warstwie muzycznej. Z drugiej strony mam ułatwione zadanie, bo zwykle bez zaglądania do wkładki nie można się zorientować o co im chodzi.
Z kapelami tego nurtu bardzo często bywa tak, że aby dowiedzieć się o co im chodzi, to trzeba poczytać wywiady z nimi aby rozeznać się, jakie mają poglądy. No bo skoro wokalista tylko i wyłącznie drze ryja a teksty nie istnieją, to skąd czerpać informacje o co im chodzi? Ale powiem Ci, że uwielbiam takie kapele - konkretne podejście i nie silenie się na jakiegoś orędownika jedynej słusznej prawdy i ideologii, bo powiedzmy sobie szczerze ; ilu ludzi zadaje sobie trud czytania tekstów? Bardzo często są to teksty bardzo abstrakcyjne, czasem o niczym, komu chciałoby się czytać czyjeś wypociny i zastanawiać się, co artysta miał na myśli?

Nie mówię, że wszystkie teksty są do bani, ale często to przerost formy nad treścią.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

24-05-2020, 21:10

Triceratops pisze:
24-05-2020, 18:13
hcpig pisze:
Triceratops pisze:
Ja slucham muzyki, jak chce chlonac tekasty to czytam poezje Milosza i Szymborskiej, czyli nigdy.
Wiec mi jeden chuj, jakby Reign In Blood nazywalo sie Nazi In Blood to sluchalbym i tak
O to to.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
hcpig

24-05-2020, 21:20

Rumburak pisze:
24-05-2020, 19:19

Zos Kia Cultus, Satanica, Thelema 6-Behemoth, pozostałe spuszczałem w sraczu tak jak w przypadku Vadera
Rozumiem, że o 'Pandemonic Incantations' po prostu zapomniałeś?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

24-05-2020, 21:38

Nie, też spuściłem. Te trzy które wymieniłem, gdybym musiał pozbyć się jakichś płyt, poszłyby na pierwszy ogień.
hcpig pisze:
Pacjent

25-05-2020, 10:56

Sprzedałem sporo płyt, ale z perspektywy czasu tylko jednej żałuję, więc chyba dobrze oceniam co mi się już nie będzie podobać.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
ODPOWIEDZ