SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Zablokowany
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SARS-CoV-2

24-05-2020, 10:40

Nicramie, dlaczego tak zebrzesz o to zebym z toba rozmawial? Przeciez masz jeszcze 190 racji do wykorzystania
nicram pisze:
24-05-2020, 10:32
Dla ciebie każdy kto nie będzie się z tobą zgadzał będzie przemądrzały.
Alez nieprawda, tylko ty taki jestes, z reszta mozna normalnie dyskutowac, sprzeczac sie, wymieniac poglady. Tylko ty jestes tak nadety i sztywny zeby napisac "Biochemia Harpera jest przestarzala". Nie szukam tu ani poklasku ani jakiegos zgadzania sie, jakby sie wszyscy zgadzali to by na forum bylo nudno. Zreszta i tak jest nudno, zwlaszcza jak odszedl Plastek, ktory myslal i nie bal sie mowic "nie wiem"
nicram pisze:
Naprawdę nie widzisz jak koledzy w "o księżach" obnażyli twój brak wiedzy?
Kto, gdzie jak? Nicramie drogi, przeciez ty nie masz pojecia o czym my w ogole rozmawialismy. Jestes tak zerojedynkowy jak tylko moze byc kod binarny.
nicram pisze:
Naprawdę uważasz, że koleś, który od ponad 20 lat zaangażowany jest w nauki medyczne i siedzi w tym po uszy nie będzie miał kolegów na wysokich stołkach w firmach farmaceutycznych? I który zajmuje się układem immunologicznym będzie zgadzał się z twoimi antyszczepionkowymi bredniami? Zgłoś się do komisji Macierewicza. Tam byś się nadawał.
Ale nie ten twoj koles gowno obchodzi dziecino. Kolesie od nauk medycznych zniszczyli Kwasniewskiego oficjalnie. Nieoficjalnie znam pisma np nieocenionego Szczygla, ktory prywatnie pisal, ze nie moze inaczej, bo jego tez zniszcza.
Wiec sobie tego kolege z ktorym spisz wsadz tam gdzie sie konczy twoj pedalski szalik, ok?

I wbij sobie do lba, ze firmy farmaceutyczne to firmy dzialajace dla...no? Zysku kurwa matole.
Jako akcjonariusz takiej fimy czym bylbys zainteresowany? Strata czy zyskiem?
Jezeli firma by wymyslila lek, ktory nagle by wszystkich cukrzykow po jednokrotnym zazyciu wyleczyl z cukrzycy, i oni by juz nigdy nie wrocili do apteki po leki - to czy akcjonariusze byliby zadowoleni czy moze kurwa niezadowoleni?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nicram

24-05-2020, 10:49

Triceratops pisze:
Nicramie, dlaczego tak zebrzesz o to zebym z toba rozmawial? Przeciez masz jeszcze 190 racji do wykorzystania
Ja nie chcę z tobą rozmawiać. Chcę ci tylko pokazać jakim idiotą jesteś. :-)
Triceratops pisze:
nicram pisze:
Dla ciebie każdy kto nie będzie się z tobą zgadzał będzie przemądrzały.
Alez nieprawda, tylko ty taki jestes, z reszta mozna normalnie dyskutowac, sprzeczac sie, wymieniac poglady. Tylko ty jestes tak nadety i sztywny zeby napisac "Biochemia Harpera jest przestarzala". Nie szukam tu ani poklasku ani jakiegos zgadzania sie, jakby sie wszyscy zgadzali to by na forum bylo nudno. Zreszta i tak jest nudno, zwlaszcza jak odszedl Plastek, ktory myslal i nie bal sie mowic "nie wiem"
Każda tego typu książka kiedy wychodzi jest już przestarzała. Deal with it.
Triceratops pisze:
nicram pisze:
Naprawdę nie widzisz jak koledzy w "o księżach" obnażyli twój brak wiedzy?
Kto, gdzie jak? Nicramie drogi, przeciez ty nie masz pojecia o czym my w ogole rozmawialismy. Jestes tak zerojedynkowy jak tylko moze byc kod binarny.
To raczej ty nie masz pojęcia o czym rozmawiasz. Choćby kwestie dogmatów. Sam się tak pięknie zaorałeś...
Triceratops pisze:
nicram pisze:
Naprawdę uważasz, że koleś, który od ponad 20 lat zaangażowany jest w nauki medyczne i siedzi w tym po uszy nie będzie miał kolegów na wysokich stołkach w firmach farmaceutycznych? I który zajmuje się układem immunologicznym będzie zgadzał się z twoimi antyszczepionkowymi bredniami? Zgłoś się do komisji Macierewicza. Tam byś się nadawał.
Ale nie ten twoj koles gowno obchodzi dziecino. Kolesie od nauk medycznych zniszczyli Kwasniewskiego oficjalnie. Nieoficjalnie znam pisma np nieocenionego Szczygla, ktory prywatnie pisal, ze nie moze inaczej, bo jego tez zniszcza.
Wiec sobie tego kolege z ktorym spisz wsadz tam gdzie sie konczy twoj pedalski szalik, ok?

I wbij sobie do lba, ze firmy farmaceutyczne to firmy dzialajace dla...no? Zysku kurwa matole.
Jako akcjonariusz takiej fimy czym bylbys zainteresowany? Strata czy zyskiem?
Jezeli firma by wymyslila lek, ktory nagle by wszystkich cukrzykow po jednokrotnym zazyciu wyleczyl z cukrzycy, i oni by juz nigdy nie wrocili do apteki po leki - to czy akcjonariusze byliby zadowoleni czy moze kurwa niezadowoleni?
Kurwa i znowu teorie spiskowe i jakieś pisma. To się chyba da leczyć chora bido. "Kurwa matole" To ta twoja legendarna kulturalna dyskusja? LOL. Poza tym zrozum, że chęć zrobienia zysku na leku nie sprawia, że lek ten nie działa i nie jest potrzebny. Naprawdę trzeba to tłumaczyć?
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

24-05-2020, 10:50

Poszperałem nieco, o młodej ofiarze covid z poprzedniej strony.
Waga 110kg, wobec tego o chorobach współistniejących, już nie
wspominam :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Triceratops

24-05-2020, 10:55

nicram pisze:
No przeciez pokazales, nawet wiele razy, Wiec co teraz?
nicram pisze:
O, swietnie! Warto jednak bylo zmarnowac czas na rozmowe z toba :D Kolejne zloto :D
nicram pisze:
To raczej ty nie masz pojęcia o czym rozmawiasz. Choćby kwestie dogmatów. Sam się tak pięknie zaorałeś...
Przeciez jestes ateista, nie masz o tym pojecia. Wiec na jakiej podstawie oceniasz?

nicram pisze:
Kurwa i znowu teorie spiskowe i jakieś pisma. To się chyba da leczyć chora bido. "Kurwa matole" To ta twoja legendarna kulturalna dyskusja? LOL. Poza tym zrozum, że chęć zrobienia zysku na leku nie sprawia, że lek ten nie działa i nie jest potrzebny. Naprawdę trzeba to tłumaczyć?
Czy ja napisalem, ze leki nie dzialaja? Kolejny raz piszesz slowa, ktorych ja nie napisalem. Napisalem jedynie, ze firmy farmaceutyczne to firmy handlowe dzialajace dla zysku. To ze leki "dzialaja" i umozliwiaja funkcjonowanie pacjentom to inna sprawa. Jedne dzialaja, inne mniej ale o tym chyba nie bedziemy rozmwiac, bo po pierwsze ty nie umiesz rozmawiac a po drugie jestes tak zindoktrynowany, ze to jak pisalem wielokrotnie strata czasu.

Wiec, co...starczy, nie? Bo juz chudzino tylko ja z toba gadam :D Chyba mnie mocno lubisz xD
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nicram

24-05-2020, 11:06

Triceratops pisze:
nicram pisze:
No przeciez pokazales, nawet wiele razy, Wiec co teraz?
W końcu jakiś konsensus.
Triceratops pisze:
nicram pisze:
O, swietnie! Warto jednak bylo zmarnowac czas na rozmowe z toba :D Kolejne zloto :D
Wiem, że trudno to przyjąć, ale takie są brutalne fakty. Wiedza ewoluuje, każdego dnia otrzymujemy nowe dane, które uzupełniają i rzucają nowe światło na procesy i ich regulację o których wiedzieliśmy 20 lat temu. Co w tym dziwnego? Dlatego takie ksiązki mają nowe edycje i uzupełnienia.
Triceratops pisze:
nicram pisze:
Przeciez jestes ateista, nie masz o tym pojecia. Wiec na jakiej podstawie oceniasz?
Znowu strzał w kulą w płot. Mogę być nawet kosmitą, ale czemu mam nie wiedzieć czym jest dogmat i jaką pełni funkcję? Wiedza o pojęciu zależna jest od wiary? LOL
Triceratops pisze:
nicram pisze:
Czy ja napisalem, ze leki nie dzialaja? Kolejny raz piszesz slowa, ktorych ja nie napisalem. Napisalem jedynie, ze firmy farmaceutyczne to firmy handlowe dzialajace dla zysku. To ze leki "dzialaja" i umozliwiaja funkcjonowanie pacjentom to inna sprawa. Jedne dzialaja, inne mniej ale o tym chyba nie bedziemy rozmwiac, bo po pierwsze ty nie umiesz rozmawiac a po drugie jestes tak zindoktrynowany, ze to jak pisalem wielokrotnie strata czasu.

Wiec, co...starczy, nie? Bo juz chudzino tylko ja z toba gadam :D Chyba mnie mocno lubisz xD
To czemu tak bardzo boisz się firm handlowych?

I czemu nie odniosłeś się do swojej kultury? Czyżby kij w dupie nagle zaczął uwierać? :-D
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

24-05-2020, 11:14

nicram pisze:
24-05-2020, 06:53

Rozumiem, że jesteś wirusologiem, epidemiologiem i wiesz jak walczy się z pandemiami? Piszesz banialuki mniej więcej na poziomie Tricepsa. Twoja ocena czy ten wirus jest groźny czy też nie jest, jest po prostu śmieszna. Ja widziałem na własne oczy jak powalał osoby zdrowe, bez chorób towarzyszących zaraz po trzydziestce.

Zamknięcie miało jedno na celu - kupienie sobie czasu. Po to aby nie przeciążyć służby zdrowia, po to aby znaleźć lek i po to aby zrobić szczepionkę. Rozumiem, że przykład Lombardii, która ma tak ze sto razy lepszą służbę zdrowia niż my Cię nie przekonuje?

I znowu grypa. Już pisałem o grypie i jej śmiertelności po podaniu danych przez samego wiejskiego znachora, który tak bardzo lubi się samozaorać. Jeżeli Ci ulży to proszę podawaj statystyki wypadków drogowych i zatruć pokarmowych.
Rozumiem, że pewnie Ty jesteś wirusologiem i epidemiologiem. Ile takich osób widziałeś? Ja z kolei widziałem poważnie chorych na zapalenie płuc i grypę, również w sile wieku. tylko że co to oznacza? Że trzeba zamknąć całą gospodarkę?

W Polsce świetnie widać, jak kupiono sobie czas - z początku byłem zadowolony z szybkiej reakcji, ale teraz odszczekuję; kopiowaliśmy bez ładu i składu pomysły podpatrzone za granicą. Szumi dodatkowo zrobił przewały z maseczkami i respiratorami. Przy okazji gadał jak rasowy satanista, że maseczki kupiłby nawet od diabła. :)

Wrócę więc do grypy HK (przypominam 5 mln ofiar na świecie, 25 tys w Polsce) - cały świat wówczas funkcjonował normalnie i nie było lockdownu. Co więcej, nie było go również przy dżumie czy hiszpance, a przyznasz, że to o wiele gorsze france niż obecna korona Kielce, ups koronawirus.

Zamknięcie ma na celu co innego - przyspieszenie kryzysu gospodarczego, który wieszczono już od kilku lat. Teraz będzie się mówić, że to wina wirusa i część społecznego gniewu w ten sposób się skanalizuje.

Nawiasem mówiąc, wkurwia mnie, jak mało co, gadanie, że na przykład ktoś zbankrutował czy poszedł na bezrobocie z powodu koronawirusa. To element manipulacji i inżynierii językowej. Bezrobocie i kryzys to efekty decyzji konkretnych polityków, a nie drobnoustroju.
Pacjent

24-05-2020, 11:18

Kol. Nicram, zyskałeś zawodowo na obecnej sytuacji, czy w porównaniu z okresem przed wielką kwarantanną jest bez zmian?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Medard

24-05-2020, 11:21

Ktoś wie w szacownym gronie, czy dyrektorzy i akcjonariusze tych firm farmaceutycznych nie chorują na cukrzycę, tylko ramach tajnej solidarności z firmą zdrowi podają sobie insulinę, czy jednak niektórzy chorują?
Ostatnio zmieniony 24-05-2020, 11:22 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

24-05-2020, 11:21

U nas pierwsza fala ma się cały czas dobrze bo się testów mało robiło i robi. Te durnie z rządu myślą że jakoś tam będzie, przejdzie, a tu chuje przejdzie. Zgony też zakłamują moim zdaniem.. jest o wiele więcej. Jebane skurwysyństwo.
Państwa wszystko pozamykały, bo wiedzą że ten wirus to nie przelewki. Moim osobistym zdaniem to to chujstwo zostało zmodyfikowane w laboratorium i jakoś wylazło, albo specjalnie ktoś wypuścił. Żadne państwo nie zamykało by swojej gospodarki jak bo to była jakaś tam grypa. Oni dobrze o tym wiedzą.
A jeszcze tak na końcu dodam wam, że mój brat pracuje w Anglii w szpitalu, nie żartuję teraz.. i wiem z pierwszej ręki co się tam działo i dzieje. PREJEBANE. Teraz już się troszkę unormowało u niego akurat na oddziale, ale na początku była masakra. Karetka za karetką ich przywoziła i póżniej trup za trupem.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
nicram

24-05-2020, 11:31

moonfire pisze:
24-05-2020, 11:14
nicram pisze:
24-05-2020, 06:53

Rozumiem, że jesteś wirusologiem, epidemiologiem i wiesz jak walczy się z pandemiami? Piszesz banialuki mniej więcej na poziomie Tricepsa. Twoja ocena czy ten wirus jest groźny czy też nie jest, jest po prostu śmieszna. Ja widziałem na własne oczy jak powalał osoby zdrowe, bez chorób towarzyszących zaraz po trzydziestce.

Zamknięcie miało jedno na celu - kupienie sobie czasu. Po to aby nie przeciążyć służby zdrowia, po to aby znaleźć lek i po to aby zrobić szczepionkę. Rozumiem, że przykład Lombardii, która ma tak ze sto razy lepszą służbę zdrowia niż my Cię nie przekonuje?

I znowu grypa. Już pisałem o grypie i jej śmiertelności po podaniu danych przez samego wiejskiego znachora, który tak bardzo lubi się samozaorać. Jeżeli Ci ulży to proszę podawaj statystyki wypadków drogowych i zatruć pokarmowych.
Rozumiem, że pewnie Ty jesteś wirusologiem i epidemiologiem. Ile takich osób widziałeś? Ja z kolei widziałem poważnie chorych na zapalenie płuc i grypę, również w sile wieku. tylko że co to oznacza? Że trzeba zamknąć całą gospodarkę?

W Polsce świetnie widać, jak kupiono sobie czas - z początku byłem zadowolony z szybkiej reakcji, ale teraz odszczekuję; kopiowaliśmy bez ładu i składu pomysły podpatrzone za granicą. Szumi dodatkowo zrobił przewały z maseczkami i respiratorami. Przy okazji gadał jak rasowy satanista, że maseczki kupiłby nawet od diabła. :)

Wrócę więc do grypy HK (przypominam 5 mln ofiar na świecie, 25 tys w Polsce) - cały świat wówczas funkcjonował normalnie i nie było lockdownu. Co więcej, nie było go również przy dżumie czy hiszpance, a przyznasz, że to o wiele gorsze france niż obecna korona Kielce, ups koronawirus.

Zamknięcie ma na celu co innego - przyspieszenie kryzysu gospodarczego, który wieszczono już od kilku lat. Teraz będzie się mówić, że to wina wirusa i część społecznego gniewu w ten sposób się skanalizuje.

Nawiasem mówiąc, wkurwia mnie, jak mało co, gadanie, że na przykład ktoś zbankrutował czy poszedł na bezrobocie z powodu koronawirusa. To element manipulacji i inżynierii językowej. Bezrobocie i kryzys to efekty decyzji konkretnych polityków, a nie drobnoustroju.
Nie jestem wirusologiem ani epidemiologiem, ale w bliskiej branży. Widziałem kilka takich osób, bo byłem na zakaźnym w Biegańskim. Co to zmienia? Otóz dużo zmienia, bo nie będę twierdził, że wirus nie jest groźny.

Odnosisz obecną pandemię do pandemii sprzed 100 i 50 lat? Kiedy szybkość rozprzestrzeniania się wirusa była znacznie mniejsza (choćby z powodu znacznie mniejszej migracji)? Grypa H-K spowodowała 1 do 4 mln śmiertelnych przypadków. Wiesz, że śmiertelność H-K była znacznie mniejsza od SARS-COV-2? A jest porównywalna z hiszpanką. Wiesz dlaczego tak dużo zmarło ludzi? Bo bardzo wiele się zaraziło. Kwestia skali. Dlatego jest lockdown aby ograniczyć masowe zakażenia. Rozumiesz co się stanie jeżeli zachoruje np. pół miliarda ludzi?

Wiesz dlaczego wtedy nie wprowadzono lockdownu? Bo nawet coś takiego nie istniało. :-) Czy zdajesz sobie sprawę, że nasza wiedza się zwiększa? Że powstają nowe strategie tak jak i nowe leki?

Pisanie o przyspieszeniu kryzysu gospodarczego. Masz na to jakieś dowody? Bo na razie wpisujesz się w jakieś chore teorie spiskowe.
Awatar użytkownika
nicram

24-05-2020, 11:34

Pacjent pisze:
24-05-2020, 11:18
Kol. Nicram, zyskałeś zawodowo na obecnej sytuacji, czy w porównaniu z okresem przed wielką kwarantanną jest bez zmian?
Straciłem zawodowo. Zyskałem wiedzę. Mam znacznie mniejszą możliwość w tej chwili realizacji swoich badań (bo lockdown także dotyczy instytutów badawczych). Dlatego zaangażowałem się (przez chwilę) w tworzenie i uruchamianie CKD. Co było za free oczywiście.
Awatar użytkownika
Triceratops

24-05-2020, 11:36

nicram pisze:
W końcu jakiś konsensus.
Swietnie. Jeszcze tego pisu nie znosze. Zaraz znajdziemy pare punktow stycznych xD
Tylko nie wiem czy to nie bedzie uragac twojej wspanialosci, punkty styczne z idiota tricepsem
nicram pisze:
Wiem, że trudno to przyjąć, ale takie są brutalne fakty. Wiedza ewoluuje, każdego dnia otrzymujemy nowe dane, które uzupełniają i rzucają nowe światło na procesy i ich regulację o których wiedzieliśmy 20 lat temu. Co w tym dziwnego? Dlatego takie ksiązki mają nowe edycje i uzupełnienia.
No brawo, w koncu udalo ci sie napisac jakis fajny posts z sensem i bez napinania dupy. Tak, masz racje, codziennie sa nowe badania, nowe odkrycia, nowe pola do zbadania itp. To fakt. Niedawno odkryto, ze stara krezka jest jednak czynnym organem u czlowieka, sa nowe typy genow itp.
Nikt tego nie neguje. Ale to wszystko, oczywiscie nie we wszystkich dzizedzinach - to juz tylko dopiski do fundamentow, ktore sa spisane w ksiegach-podstawach typu Genomy, Biochemia, Wirusologia itp. Biochemia Harpera na przestrzeni 25 ostatnich lat niewiele sie zmienila, Ot odkryto leptyne, zatem doszly nowe metody regulacji metabolizmu i wplywu na otylosc, pare nowych hormonow tez, Dodano rozdzialy o farmacji i farmakologii, plus troche obrazkow itp. Nowy Harper to naprawde wyglada jak fajna Biblia :D
Ale to tylko dopisywanie, niczego to na razie nie zmienia, nie ma zadnej rewizji ani Kuhnowskiego przelomu. O takim wspomniano jak tu cytowalem z holenderskich badan nad Hofem, kiedy sie okazalo, ze uklad immunologiczny jednak dziala inaczej. Moze bedzie jakis przelom jak sie okaze, ze konstrukt zwany "bariera krew-mozg" nie istnieje, bo coraz wiecej badan, ktore to podwazaja.
No dobra, tyle ze mnie. i tak zaraz cos wydlubiesz i sie przyhebiesz, taka twoja natura :D
nicram pisze:
Znowu strzał w kulą w płot. Mogę być nawet kosmitą, ale czemu mam nie wiedzieć czym jest dogmat i jaką pełni funkcję? Wiedza o pojęciu zależna jest od wiary? LOL
Kurwa, to swietnie! Zapraszam do dyskusji, jezeli masz cos w repertuarze oprocz debila, trolla itp :D
nicram pisze:
To czemu tak bardzo boisz się firm handlowych?
A kto powiedzial, ze sie boje? No przestan. Ja unikam. Dodam, ze leki - kazde niemal, moge miec w kazdej chwili ZA DARMO. Od marca 2008 - nie wzialem ani jednego. Co nieraz tutaj pisalem, dlatego spojnosc moich pogladow jest do udowodnienia.
nicram pisze:
I czemu nie odniosłeś się do swojej kultury? Czyżby kij w dupie nagle zaczął uwierać? :-D
Nicram....z toba o kulturze? Moze o kulturze dzwieku albo agrokulturze? O tak, o kulturze rozrzucania obornika na polu :D
Daj spokoj chlopie, moge bluzgac jak za starych czasow ale mi sie nie chce.
Ty za to, ze napisalem zupelnie neutralnie ""z 99% prawdopodobienstwem sa to lewacy" walnales 6 kolejnych wypowiedzi do mnie gdzie w kazdej z nich napisales inwektywy "Na 99% to są skurwiali katolicy", "zjadłeś gówno". "masz urojenia", "typowe prawacko-katolickie podejście", "Ave Satana i wypierdalaj", "internetowym trollem" jakbym ci conajmniej matke obrazil.
Przeciez mogles "kurtularnie" napisac, ze sie nie zgadasz z ta teza, ktora nazwales ""insynuacja""
Nie brnij w to chlopie :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

24-05-2020, 11:39

Wirus nie zniknął. A luzują zaostrzenia. Czy to nie wyrok na ludzkość?
Głód i bieda albo wirus. A będzie jedno i drugie. ..
Pacjent

24-05-2020, 13:49

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

24-05-2020, 13:50

No byla beka, ale i sluszne wypowiedzi
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... d=msedgntp
Do rozmowy włączył się windusurfer Wojciech Brzozowski. – Na całym świecie 350 tys. zmarłych przez pół roku to jest nic – oznajmił. – Nie, to nie jest nic – usłyszał odpowiedź lekarza. Sportowiec zwrócił się do Sutkowskiego, by ten powiedział, jakie żniwo zbiera grypa sezonowa. Dr Sutkowski wskazał, że prawie pół miliona. Brzozowski odparł: – No to niech pan nie żartuje. Jeśli mówi pan, że 350 tys. to jest dramat, a grypa sezonowa zbiera pół miliona, to chyba pan się ośmiesza.
woodpecker from space
Pacjent

24-05-2020, 14:20

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

24-05-2020, 14:24

Zabawne, ale w sumie pokazuje jak animusz policji drastycznie spada w ostatnich dniach.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Medard

24-05-2020, 14:36

Przecież testów na grypę się nie wykonuje, tylko sprzedaje się szczepionki, więc skąd mogą wiedzieć ile osób zmarło?

Podają jakieś mętne wyliczenia za koncernami farmacetycznymi.
Ostatnio zmieniony 24-05-2020, 14:38 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Pacjent

24-05-2020, 14:38

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Zabawne, ale w sumie pokazuje jak animusz policji drastycznie spada w ostatnich dniach.
Zobaczymy jak im animusz spadnie po badaniach okresowych, po kilku miesiącach łażenia w tych maseczkach.
Awatar użytkownika
Medard

24-05-2020, 14:40

Pacjent pisze:
24-05-2020, 14:38
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Zobaczymy jak im animusz spadnie po badaniach okresowych, po kilku miesiącach łażenia w tych maseczkach.
Przecież medycy chodzą niemal codziennie.
Nie słyszałem nigdy, by chirurg powiedział, że pierdoli te operacje, bo dostanie grzybicy płuc.

A milicja wcale chętnie nie chodzi w kagańcach, dobiegają narzekania z wielu miejsc.
Zablokowany