SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Zablokowany
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

Re: SARS-CoV-2

21-05-2020, 12:58

Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-05-2020, 14:11

Sciemka dla naiwniakow. Wczoraj jakis kolo zadzwonil do radyja, ze matka mu na zawal umierala a te jeby szukaly u niej koronaswirusa. Oczywiscie nie znalezli ale kobiecina w tym czasie pogibla.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nicram

21-05-2020, 14:34

Triceratops pisze:
21-05-2020, 12:38
Nie badz taki chojrak, bo cie dopadnie cytokinowy sztorm i samonakrecajaca sie reakcja autoimmunologiczna
Po pierwsze burza cytokinowa, a po drugie, na pewno wiejski znachor doda coś do śmietany i tę reakcję stłumi. Prawda? Nie ma się zatem czego bać. :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Triceratops

21-05-2020, 14:47

Nicram, juz nieraz pisalem, ze jestes dretwym sztywniakiem z kijem w dupie, a ironia nawet jakby cie kopnela w dupe to bys jej nie poznal xD Mialem napisac tajfun cytokinowy ale pomyslalem, ze moze sztorm zalapiesz. Nie zalapales hehe

A bac sie nie ma czego ale ty napierdalaj w tej maseczce, napierdalaj :D
woodpecker from space
Pacjent

21-05-2020, 14:52

Triceratops pisze:
21-05-2020, 14:11
Sciemka dla naiwniakow. Wczoraj jakis kolo zadzwonil do radyja, ze matka mu na zawal umierala a te jeby szukaly u niej koronaswirusa. Oczywiscie nie znalezli ale kobiecina w tym czasie pogibla.
Ciekawe jakie miejsce zajmie w statystykach? Wg mnie jest ewidentną ofiarą Covid-19.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

21-05-2020, 14:54

Podobno nie miala tego covida ale okazalo sie, dopiero jak umarla. Tzn syn zapewnial, ze nie ma, bo od tygodni nigdzie nie wychodzila, ale jak covid potrafi sie zjawic nawet na lodzi podwodnej od miesiecy plywajacej po morzach, to moze i babine dopadl jakos.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nicram

21-05-2020, 14:55

Triceratops pisze:
Nicram, juz nieraz pisalem, ze jestes dretwym sztywniakiem z kijem w dupie, a ironia nawet jakby cie kopnela w dupe to bys jej nie poznal xD Mialem napisac tajfun cytokinowy ale pomyslalem, ze moze sztorm zalapiesz. Nie zalapales hehe

Kurwa jaki ty jesteś reaktywny Triceps. Napisać coś i zaraz przyleci. I od razu ad personam. Jak cała kadra wiejskich znachorów jest taka jak ty to biada polskiej wsi. No nie da się pogadać poważnie, tylko zaraz jakieś czerstwe wrzutki. I coś o załapaniu znowu pierdoli, choć sam nic nie łapie. Napij się bimbru i załóż skarpetę na ryj. Daj żyć człowieku. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

21-05-2020, 15:24

Takie sytuacje będą mieć miejsce,
chociaż są nieciekawe, podobnie do ryzyka z hiv.
Może się mylę, ale gdyby proboszcz twierdził, że nigdy nie miał ryzykownych kontaktów seksualnych, to i tak krwawiącemu byście nie udzielili pomocy bez rękawiczek?
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2020, 15:28

Nie zamierzam się tu wdawać w dyskusję jakie środki są zasadne a jakie nie. Natomiast anonimowy koleś dzwoniący do radia jako wiarygodne źródło. Nigga plizz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

21-05-2020, 16:34

Hatefire pisze:
Nie zamierzam się tu wdawać w dyskusję jakie środki są zasadne a jakie nie. Natomiast anonimowy koleś dzwoniący do radia jako wiarygodne źródło. Nigga plizz.

Nie, ale były już sytuacje, gdy ratownicy z pacjentem czekali w karetce po kilka godzin, bo nie chciano ich przyjąć w szpitalu.
Awatar użytkownika
Triceratops

21-05-2020, 17:16

nicram pisze:
Triceratops pisze:

Kurwa jaki ty jesteś reaktywny Triceps. Napisać coś i zaraz przyleci. I od razu ad personam. Jak cała kadra wiejskich znachorów jest taka jak ty to biada polskiej wsi. No nie da się pogadać poważnie, tylko zaraz jakieś czerstwe wrzutki. I coś o załapaniu znowu pierdoli, choć sam nic nie łapie. Napij się bimbru i załóż skarpetę na ryj. Daj żyć człowieku. :-)
Ej ziomek, przeciez ty mnie zacytowales, okularki ci od maseczki zaparowaly? :D Ja sie do ciebie raczej nie odzywam, bo nie mam po co przeciez, i tak wiadomo co napiszesz :D Chcesz gadac powaznie to gadaj a nie pierdolisz ciagle jakies teksty o smietanie i prawako-katolikach :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

21-05-2020, 17:17

Hatefire pisze:
W dodatku do jakiego radia, Tatkowego Rydzykowego xD

Oczywiscie jezeli do mnie to bylo. Ale tak bylo, zadzwonil jakis placzek i biadolil.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

21-05-2020, 17:20

nicram pisze:
Triceratops pisze:

Ej ziomek, przeciez ty mnie zacytowales, okularki ci od maseczki zaparowaly? :D Ja sie do ciebie raczej nie odzywam, bo nie mam po co przeciez, i tak wiadomo co napiszesz :D Chcesz gadac powaznie to gadaj a nie pierdolisz ciagle jakies teksty o smietanie i prawako-katolikach :D Taki ze mnie prawako-katolik jak z ciebie satanista xD
woodpecker from space
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

22-05-2020, 16:04

https://fakty.interia.pl/deutsche-welle ... ce=special
Eksperci z WHO sugerują, aby powrót do normalności przebiegał "stopniowo", by "zredukować ryzyko nawrotów". Idealne byłoby przestrzeganie co najmniej dwutygodniowych przerw pomiędzy poszczególnymi fazami łagodzenia ograniczeń (odpowiednio do okresu wylęgania się COVID-19) - pisze WHO w swojej strategii z 19 kwietnia.
Kolejna rekomendacja: śrubę należy zacząć ponownie dokręcać, gdy tylko w danym regionie, w ciągu tygodnia pojawi się 50 nowych zakażeń na 100.000 mieszkańców.
Teraz, gdy na północnej półkuli latem Grecja i Hiszpania otwierają się na turystów, druga fala prędzej czy później może do nas dotrzeć. Kolejna fala infekcji pociągnęłaby za sobą kolejną fazę restrykcji. "Dokładnie tego chcemy uniknąć" - wyjaśnia Ryan. I ostrzega, że niewykluczone, iż "wszyscy będziemy po raz kolejny musieli zmienić terminy naszych urlopów."
Czyli zabawa w kotka i myszkę, ewentualnie w ch*ja. Otwieramy i zamykamy, zamykamy i otwieramy, aż gospodarki całkiem się wyrypią.
Mam nadzieję na masowe protesty na jesieni.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-05-2020, 16:39

Walenie w chuja i testowanie na ile obywatel pozwoli sobie poluzowac kaganiec, bo zdjac juz go nie moze. Beda luzowac i zaciskac i obserwowac. Pandemia dla niedojebow, juz ponad 20 tysiecy osob na raka umarlo
woodpecker from space
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

22-05-2020, 17:18

Triceratops pisze:
22-05-2020, 16:39
Walenie w chuja i testowanie na ile obywatel pozwoli sobie poluzowac kaganiec, bo zdjac juz go nie moze. Beda luzowac i zaciskac i obserwowac. Pandemia dla niedojebow, juz ponad 20 tysiecy osob na raka umarlo
Warto poczytać i na chłodno przeanalizować liczby. Wystarczy testować każdą chorobę i codziennie podawać dane, aby ludzie się zesrali. Ostatnio odwiedzałem kolegę, który mieszka na nowym osiedlu. Opowiadał mi ten kolega, że w bloku dominują młode korpo-małżeństwa, które są maksymalnie wydygane z powodu wirusa. Na szczęście nie ma jak peerelowskie osiedle, gdzie panują wolność i swoboda.

A tak nawiasem mówiąc, chętnie obejrzę zdjęcia zmarłych na koronawirusa ludzi, którzy leżą na ulicach. Ale prawdziwe, nie fejki.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

22-05-2020, 18:35

No w Brazylii podobno ludzie na ulicach leżą, nie widziałem ale w gazecie wyborczej napisali więc pewnie tak jast. No i były dyrektor F1 ze strachu uciekł z Brazylii. Podobno bał się, że te trupy na ulicach zmieniają się w zombie.
Swoją drogą jak sytuacja we Włoszech? Już nie ma czym straszyć? Bo dawno już nie widziałem żadnej dramatycznej relacji...
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

22-05-2020, 18:49

Jajca som:
Jeśli chodzi o Lombardię:
Ryzyko zakażenia koronawirusem w Lombardii spadło z umiarkowanego do niskiego - ogłosił szef władz regionu Attilio Fontana. Tak zinterpretował najnowsze dane włoskiego Instytutu Zdrowia o obniżeniu wskaźnika zakaźności z 0,62 do 0,51.
Oraz:
Badanie obejmujące ponad 96 tys. pacjentów z koronawirusem w szpitalach na całym świecie wykazało, że u tych, którzy byli leczeni chlorochiną lub hydroksychlorochiną było znacznie wyższe ryzyko zgonu niż u osób, które nie otrzymywały leków przeciwmalarycznych. Leki na malarię, jako skuteczne w walce z COVID-19, promował sam Donald Trump. :roll:
Awatar użytkownika
Triceratops

22-05-2020, 18:57

moonfire pisze:
Warto poczytać i na chłodno przeanalizować liczby. Wystarczy testować każdą chorobę i codziennie podawać dane, aby ludzie się zesrali.
100% racji, to czego szukaja- to znajda, Spora czesc zgonow sprzed "epoka kolanoswirusa", ktora byla zawalami, grypami, anginami, powiklaniami pogrypowymi i roznymi komplikacjami w zwiazku ze zestawem "chorob wspolistniejacych" dzisiaj by byla spowodowana przez koronawirusa. Nawet jakby wisielca dzisi zbadali i mial koronawirusa to nie wiadomo gdzie by go wpisali. Wlepialem tu film amerykanskiego lekarza, ktory opowiadal jakie dostal zalecenia z gory - zeby usilnie wpisywac koronawirusa gdzie sie da.
moonfire pisze:
Ostatnio odwiedzałem kolegę, który mieszka na nowym osiedlu. Opowiadał mi ten kolega, że w bloku dominują młode korpo-małżeństwa, które są maksymalnie wydygane z powodu wirusa. Na szczęście nie ma jak peerelowskie osiedle, gdzie panują wolność i swoboda.

A tak nawiasem mówiąc, chętnie obejrzę zdjęcia zmarłych na koronawirusa ludzi, którzy leżą na ulicach. Ale prawdziwe, nie fejki.
Tez znam popierdolencow, co sie obwijaja folia meblarska prawie, paradoksalnie idealnie pasuje tutaj okreslenie "foliarze" :D

A za te fake fotki z Bergamo zadna telewizja nie przeprosila, choc zdjecia byly sprzed 7 lat jak lodz z "uchodzcami" zatonela. Korwin slusznie pisze, ze tzw dziennikarze i media to padlinozercy zywiacy sie sensacja i strachem i cynicznie podkrecaja ludzi.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Medard

22-05-2020, 19:08

Rumburak pisze:
22-05-2020, 18:35
No w Brazylii podobno ludzie na ulicach leżą, nie widziałem ale w gazecie wyborczej napisali więc pewnie tak jast. No i były dyrektor F1 ze strachu uciekł z Brazylii. Podobno bał się, że te trupy na ulicach zmieniają się w zombie.
Swoją drogą jak sytuacja we Włoszech? Już nie ma czym straszyć? Bo dawno już nie widziałem żadnej dramatycznej relacji...
Nic dramatycznego, ale 420 tys. mieszkańców wyjechało z Nowego Jorku z powodu epidemii,
uciekają głownie zamożni.

W najbogatszych dzielnicach, takich jak Upper East Side, West Village, SoHo czy Brooklyn Heights, liczba mieszkańców zmniejszyła się o blisko 40 procent.

https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-w- ... 017109121a
Zablokowany