SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Re: SARS-CoV-2
Ale pierdolenie się tu robi.Jeden coś słyszał,drugi ma wrażenie,następny wie ale nie powie.Chyba niektórzy tutaj,razem z maseczką,powinni w pakiecie pampersa na dupę zakładać bo gacie pewnie pełne.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Spokojnie panie premierze, my tu sobie tylko rozmawiamy, proszę tylko pouczenie tym razem.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Rumburak
Dobra,inaczej.Pomiedzy nie bagatelizowaniem tej sytuacji a robieniem z siebie zwyczajnej pizdy,jest cienka granica,która przez wielu tutaj, została już dawno przekroczona.Rozmawiajcie sobie dalej.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
dziękuję panie premierze. naprawdę dziękuję.
-
Grypa Hong Kong to 1 mln ofiar. :) Co do śmiertelności wywołanej SARS-Cov-2 to przed chwilą widziałem oszacowanie, że jest 9 razy wyższa od grypy. Oczywiście wszystko może się zmienić, a bardziej wiążące wnioski będzie można wyciągnąć po minimum roku, a najpewniej po kilku latach.nicram pisze: Przytaczasz przykład grypy HK, która doprowadziła krótkim czasie do śmierci kilkudziesięciu milionów ludzi. Powiadasz, że jeszcze większy bilans będzie miał kilkutygodniowy lockdown? Mamy do czynienia z wirusem o potencjale do zabijania o kilkadziesiąt razy większym od grypy, a Tobie się widzę marzy potok trupów.
- nicram
Od 1 do 4 mln. Pomyliłem z pandemią 1918/1919. Co do szacunków ilu krotnie jest większa śmiertelność SARS-COV-2 to się zobaczy. Szacunki odnosiłem do danych z USA śmiertelności na grypę (podanych przez Trciepsa) i śmiertelności na COVID 19, tak aby uzmysłowić innym różnicę. Jaka będzie ostateczny wynik, pożyjemy zobaczymy. Przed nami ostry wystrzał w Ameryce Południowej i Afryce.RippingHeadache pisze:Grypa Hong Kong to 1 mln ofiar. :) Co do śmiertelności wywołanej SARS-Cov-2 to przed chwilą widziałem oszacowanie, że jest 9 razy wyższa od grypy. Oczywiście wszystko może się zmienić, a bardziej wiążące wnioski będzie można wyciągnąć po minimum roku, a najpewniej po kilku latach.nicram pisze: Przytaczasz przykład grypy HK, która doprowadziła krótkim czasie do śmierci kilkudziesięciu milionów ludzi. Powiadasz, że jeszcze większy bilans będzie miał kilkutygodniowy lockdown? Mamy do czynienia z wirusem o potencjale do zabijania o kilkadziesiąt razy większym od grypy, a Tobie się widzę marzy potok trupów.
all the monsters will break your heart
- Rumburak
Spoko,jak możesz to zapytaj jeszcze swojego wszechwiedzącego padawana, kiedy deszcz spadnie bo trawnik mi schnie.A może pada tylko PiS deszczówkę gdzieś kitra?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:dziękuję panie premierze. naprawdę dziękuję.
Właśnie skończyłem podlewać. Nie ma wyjścia. Podobno jutro ma padać, ale ja już nawet w prognozę pogody nie wierzę.Rumburak pisze:Spoko,jak możesz to zapytaj jeszcze swojego wszechwiedzącego padawana, kiedy deszcz spadnie bo trawnik mi schnie.A może pada tylko PiS deszczówkę gdzieś kitra?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:dziękuję panie premierze. naprawdę dziękuję.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Dobrze panie premierze, zadzwonię jeszcze dzisiaj. Proszę tylko nie ingerować w mój wniosek dotyczący tarczy antykryzysowej, bardzo proszę. Ładne te pana okulary.Rumburak pisze:Spoko,jak możesz to zapytaj jeszcze swojego wszechwiedzącego padawana, kiedy deszcz spadnie bo trawnik mi schnie.A może pada tylko PiS deszczówkę gdzieś kitra?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:dziękuję panie premierze. naprawdę dziękuję.
- nicram
Jakby ktoś nadal miał wątpliwości jak to wygląda to tutaj mamy dobrą relację: https://www.o2.pl/artykul/krakow-pokona ... 160709249a" onclick="window.open(this.href);return false;
- ozob
- zahartowany metalizator
Nicram, przyblizysz jak wyglada to testowanie w Polsce? Oficjalne liczby odzwierciadlaja stan rzeczy czy sypany jest puder na oczy opnii publicznej?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Rumburak
Ja ci mogę przybliżyć bo odpowiedź jest oczywista.Walą w chuja, próbki chowają do szaf pancernych,ludzie umirają w domach a za chwilę będą umierać na ulicach.Do testów wysyłają tylko te próbki które z dużą dozą prawdopodobieństwa okażą się negatywne. Btw.Sebek "nie będę pisał w innych tematach" Świat bez końca, co z tym deszczem? Rozkładać węża ogrodowego czy czekać?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Rumburak pisze:Ja ci mogę przybliżyć bo odpowiedź jest oczywista.Walą w chuja, próbki chowają do szaf pancernych,ludzie umirają w domach a za chwilę będą umierać na ulicach.Do testów wysyłają tylko te próbki które z dużą dozą prawdopodobieństwa okażą się negatywne. Btw.Sebek "nie będę pisał w innych tematach" Świat bez końca, co z tym deszczem? Rozkładać węża ogrodowego czy czekać?
Czas pokaże
- Nerwowy
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6FgR2E1LPcM[/youtube]ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Rumburak pisze:Ja ci mogę przybliżyć bo odpowiedź jest oczywista.Walą w chuja, próbki chowają do szaf pancernych,ludzie umirają w domach a za chwilę będą umierać na ulicach.Do testów wysyłają tylko te próbki które z dużą dozą prawdopodobieństwa okażą się negatywne. Btw.Sebek "nie będę pisał w innych tematach" Świat bez końca, co z tym deszczem? Rozkładać węża ogrodowego czy czekać?
Czas pokaże
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- moonfire
Mnie to nie dziwi. Załatwienie czegokolwiek poważnego w bantustanie tak właśnie wygląda.nicram pisze:Jakby ktoś nadal miał wątpliwości jak to wygląda to tutaj mamy dobrą relację: https://www.o2.pl/artykul/krakow-pokona ... 160709249a" onclick="window.open(this.href);return false;
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie chce mi się przerzucać złośliwościami bez sensu. Nie mam czasu, muszę prać Diablo.Nerwowy pisze: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6FgR2E1LPcM[/youtube]
- nicram
Wiesz, nie wiem czy po wypowiedzi wszechwiedzącego Rumburaczka, który w dupie Kaczorka był i jego gówno widział, mogę coś dodać. Chyba trzeba zapytać jego, pewnie jest bardzo wiarygodny, choć coś nerwowo reaguje, jak atakuje się jego politycznych idoli...ozob pisze:Nicram, przyblizysz jak wyglada to testowanie w Polsce? Oficjalne liczby odzwierciadlaja stan rzeczy czy sypany jest puder na oczy opnii publicznej?
Pokrótce wygląda to tak, że tak jak we wszystkich laboratoriach na Świecie stosujemy metodę RT-PCR w czasie rzeczywistym. Najpierw izolujemy RNA, później odwrotna transkrypcja i sam PCR w czasie rzeczywistym w celu detekcji genów wirusa. Próbki mamy ze szpitala w Zgierzu i szpitala im. Biegańskiego. Na początku nie było problemów, wszytko szło dobrze i nasza wydajność była wykorzystywana w 100%. Tak do Wielkanocy. Od tamtego czasu jak wspominałem, dostajemy mniej próbek, choć liczba pozytywnych trafów lekko wzrosła. Teoretycznie MZ mówi, że wykorzystują moce przerobowe laboratoriów, a okazuje się, że jednak nie. Czyli robi się mniej testów niż można byłoby zrobić. Jak widać z przytoczonego wywiadu i tego co już pisałem w okresie Świąt, odmawia się ludziom testów. Wnioski możesz sobie wysnuć sam po co. Co do raportowania, to oczywiście raportuje się bezpośrednio do systemu. I tutaj też mamy spore wątpliwości co do liczby i czasu ich ogłoszenia. Jak kiedyś wspominałem, liczba zgonów przynajmniej na samym początku była zaniżana. Zanim ktoś zmarł "oficjalnie" w województwie łódzkim to wiem, że przynajmniej 7 osób wyjechało nogami do przodu ze szpitala w Zgierzu. Jednakże ci pacjenci zmarli na choroby towarzyszące a nie na COVID 19 (dopiero później wprowadzono nadrzędność choroby zakaźnej, choć w Poznaniu, stosowano tę zasadę od początku).
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Gość chyba myśli że jak będzie złośliwy to będzie wyglądał na inteligentnego, mimo że ma gówno do powiedzenia w temacie, a to niestety tak nie działa. Winszuję bezgranicznego zaufania partii rządzącej.nicram pisze: Wiesz, nie wiem czy po wypowiedzi wszechwiedzącego Rumburaczka, który w dupie Kaczorka był i jego gówno widział, mogę coś dodać. Chyba trzeba zapytać jego, pewnie jest bardzo wiarygodny, choć coś nerwowo reaguje, jak atakuje się jego politycznych idoli...
-
Czy jest możliwe by ta metoda dawała wynik pozytywny przy wykryciu wirusa innego niż Covid-19?nicram pisze:Pokrótce wygląda to tak, że tak jak we wszystkich laboratoriach na Świecie stosujemy metodę RT-PCR w czasie rzeczywistym. Najpierw izolujemy RNA, później odwrotna transkrypcja i sam PCR w czasie rzeczywistym w celu detekcji genów wirusa.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- rasowy masterfulowicz
No właśnie ponoć tak jest i stąd "pandemia" i "śmiercionośny wirus". W Hiszpanii nawet bez badania, jako przyczyna zgonu wpisują COVID - wystarczą objawy :) We Włoszech, od kiedy rząd obiecał odszkodowania rodzinom zmarłych, mafia wzięła się do roboty i stąd wysyp zmarłych na COVID. Biznes...Pacjent pisze:Czy jest możliwe by ta metoda dawała wynik pozytywny przy wykryciu wirusa innego niż Covid-19?nicram pisze:Pokrótce wygląda to tak, że tak jak we wszystkich laboratoriach na Świecie stosujemy metodę RT-PCR w czasie rzeczywistym. Najpierw izolujemy RNA, później odwrotna transkrypcja i sam PCR w czasie rzeczywistym w celu detekcji genów wirusa.
Celem życia nie jest przeżycie.