POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

06-04-2020, 20:58

Co gorsze nawet te komuchy, zaakceptowały reguły gry i się ich trzymały starając się ciągnąć jednak ten kraj w kierunku jakiejś cywilizacji. To co odpierdalają te styropianowe katojebliwe szmaty to się w głowie nie mieści. Można pomyśleć, że to nie Kwaśniewski z Millerem pobierali nauki w Moskwie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

06-04-2020, 21:01

Rozpierdolą ten kraj do końca katotalibany.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

06-04-2020, 21:51

"Projekt ustawy autorstwa PiS w obecnym kształcie wymusza na wszystkich uprawnionych do głosowania, zwrócenie karty do głosowania pod karą 3 lat więzienia. Nawet jeśli wyborca nie będzie chciał oddać głosu, będzie musiał się pofatygować do skrzynki"
nareszcie będziemy mieli 100 % frekwencję,
a może nawet wyższą, a co ! hehe
ursus
w mackach Zła

06-04-2020, 21:54

Drone pisze:Jak by nie narzekać na poprzednie rządy, przy wszystkich ich aferach i wadach, to jednak było tam jakieś elementarne poczucie granicy, której zwyczajnie się nie przekracza. Natomiast takiego skurwienia po prostu jak żyję, to nie pamiętam, czasami nie chce mi się wierzyć, że to się dzieje tu i teraz, i że są jeszcze tacy, którzy tego bronią. Pamiętam lata 80, bo w 81 czy w 82 poszedłem do szkoły, a do liceum w czasie przełomu - wtedy nawet ci, którzy bronili komuny robili to z czysto pragmatycznych powodów, prawie nikt w ten system już nie wierzył. Natomiast teraz cofnęliśmy się do późnych lat 30, do rządów sanacji - oby się to równie źle nie skończyło.
nie da się nie narzekać na to co było przed nimi. Nie ma takiej opcji. Ta sfołocz z tatals opozycjonen od pierwszego dnia po przegranej wyje i chce za wszelką cenę wrócić do rządzenia. Nie da się wymazać i zapomnieć tego jakim byli
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-04-2020, 21:58

ursus pisze: nie da się nie narzekać na to co było przed nimi. Nie ma takiej opcji. Ta sfołocz z tatals opozycjonen od pierwszego dnia po przegranej wyje i chce za wszelką cenę wrócić do rządzenia. Nie da się wymazać i zapomnieć tego jakim byli
Panie Jarosławie spokojnie, proszę pogłaskać Mruczka
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
trup

06-04-2020, 22:05

ech... a jak mówiłem że to są kurwie to fszyscy, że "fanatyk! fanatyk!"
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
535

06-04-2020, 22:08

Spokojnie. Skończy się siano, to ich beneficjenci na widłach z tego cyrku wyniosą. Najlepiej wszystkich.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

06-04-2020, 22:12

trup pisze:ech... a jak mówiłem że to są kurwie to fszyscy, że "fanatyk! fanatyk!"
ochłoń fanatyku
535

06-04-2020, 22:26

https://www.fakt.pl/pieniadze/finanse/k ... je/l8825z6" onclick="window.open(this.href);return false; Fajna ta tarcza. W mojej byłej firmie, właśnie ją wdrażają. Nawet zaprosili mnie na spotkanie informacyjne z zarządem . Powiedziałem, że mnie to nie interesuje, gdyż od ponad dwóch miesięcy nie jestem ich pracownikiem. Nawiasem mówiąc o niczym innym nie marzę, jak o tym, by za przysłowiowy damski chuj, ratować komuś interes.
Awatar użytkownika
ggfh
w mackach Zła

06-04-2020, 23:16

smieszne jest to jak ten kryzys jest regulowany w miedzynarodowej firmie. u nas wpadli na pomysl, ze mamy zrzec sie 20% pensji i robic normalnie w pelnym wymiarze godzin. w takiej francji pracuja 3 dni w tygodniu, dodatki dostaja na czas kryzysu i ogolnie, zeby niczym sie nie przejmowali.
Awatar użytkownika
Hatefire

06-04-2020, 23:24

ggfh pisze:smieszne jest to jak ten kryzys jest regulowany w miedzynarodowej firmie. u nas wpadli na pomysl, ze mamy zrzec sie 20% pensji i robic normalnie w pelnym wymiarze godzin. w takiej francji pracuja 3 dni w tygodniu, dodatki dostaja na czas kryzysu i ogolnie, zeby niczym sie nie przejmowali.
Co się dziwisz. Kolonia zawsze utrzymuje Metropolię.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

06-04-2020, 23:31

dobra. wszystko jasne. nie ma co pyszczyć. tera trzeba szykować czy koperty

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9nXqn5Fsi_o[/youtube]
Nasum

06-04-2020, 23:39

Obrazek
535

06-04-2020, 23:55

Hatefire pisze:
ggfh pisze:smieszne jest to jak ten kryzys jest regulowany w miedzynarodowej firmie. u nas wpadli na pomysl, ze mamy zrzec sie 20% pensji i robic normalnie w pelnym wymiarze godzin. w takiej francji pracuja 3 dni w tygodniu, dodatki dostaja na czas kryzysu i ogolnie, zeby niczym sie nie przejmowali.
Co się dziwisz. Kolonia zawsze utrzymuje Metropolię.
Ja jednak jestem mimo wszystko nieco zaskoczony, gdy całkiem prężnie działająca od trzydziestu lat firma, po kilkunastu dniach kataru, według relacji kolegi, "walczy o przetrwanie". To znaczy ja rozumiem, że ta narracja jest istotna, by zdyscyplinować niewolników, rozumiem także, że istnieje pokusa położenia interesu i udania się na wakacje. Natomiast, gdy takie firmy nie mają lub nie chcą mieć żadnej rezerwy na wypadek awarii to potwierdza jedynie moje przypuszczenia, że wszystko w tym kraju jest gównem podszyte i stanowi przykład klasycznej wydmuszki.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

07-04-2020, 00:40

Stoigniew pisze:
"Projekt ustawy autorstwa PiS w obecnym kształcie wymusza na wszystkich uprawnionych do głosowania, zwrócenie karty do głosowania pod karą 3 lat więzienia. Nawet jeśli wyborca nie będzie chciał oddać głosu, będzie musiał się pofatygować do skrzynki"
Wyjebali to chyba z ostatecznej wersji, czy mocno zmienili. No bądźmy poważni, po pierwsze to będzie jakieś 60-70% uprawnionych do głosowania. Nie mamy dość więzień :D I nawet sądy po przeróbkach ministra "liczba specyficznie parzysta" nie przyklepią żadnego wyroku w tej sprawie po myśli tej zbieraniny pierdolonych idiotów.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

07-04-2020, 07:52

^ Zależy czyje to będą sądy. ;) Ale i tak niewykonalne. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Medard

07-04-2020, 08:16

Lukass pisze:
Stoigniew pisze:
Wyjebali to chyba z ostatecznej wersji, czy mocno zmienili. No bądźmy poważni, po pierwsze to będzie jakieś 60-70% uprawnionych do głosowania. Nie mamy dość więzień :D I nawet sądy po przeróbkach ministra "liczba specyficznie parzysta" nie przyklepią żadnego wyroku w tej sprawie po myśli tej zbieraniny pierdolonych idiotów.
To nawet nie chodzi o kary, tylko ludzie zmuszeni do głosowania, mogą oddać głos antysystemowy, na takiego bosaka albo innego typka i będzie ciekawa druga tura. A tego się trochę boją.

Połączenie zmuszania do głosowania, ruchłej śmierci od wirusa, bankructw, obniżki zarobków, widma bezrobocia, dużo wolnego czasu na internety, to może być mieszanka wybuchowa.
Do tego kościoły bez ludzi, czyli wyłączone z agitacji.
Co to się może dziać niedobrego :)

Aż zrobiły się ciekawe te wybory, kibicuję, bo głosować nie będę :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
trup

07-04-2020, 08:33

do lokali wyborczych MARSZ!

Obrazek
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

07-04-2020, 11:39

Awatar użytkownika
trup

07-04-2020, 15:22

rekĄpĘsata.... za straty leśne.

Obrazek
ODPOWIEDZ