POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

03-04-2020, 11:54

Plan wykiwania Jarka przy użyciu chorągiewki:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg1" onclick="window.open(this.href);return false;
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Pelson
rasowy masterfulowicz

03-04-2020, 11:57

Ascetic pisze:
Drone pisze:Należało się właśnie spodziewać takich niespodziewanych rozwiązań. Dlaczego 2 lata, a nie od razu 5? Sprawa jest niesłychanie prosta do przeprowadzenia i każdy to wie - należy zrobić wybory ok. 2 miesięcy po wygaszeniu epidemii. Kwestia tylko, by zamknąć to w formułę prawną.
zirołziroł wczoraj powiedział, że i tu: u w a g a ten bajzel może potrwać dwa. lata. dość odważna teza jak mgr.prawa. teraz jakby się wyjaśnia skąd te 2 lata.
Bajzel rok plus rok na powolne wychodzenie z niego i przygotowanie ludu, oczywiście za dodrukowane pieniądze, że PiS w tych dwóch latach błyszczał jak samorodek. I na nowe wybory prezydenckie, jeśli takowe, albo w ogóle- jakiekolwiek wybory, się odbędą- bo już może być inny I prezes SN, mamy czystą kartę.
Władza, dla niej wszystko. :D

Jesienne wybory, przy takiej sytuacji gospodarczej jaka się zapowiada, to (spore) ryzyko, że narciarz wypada z pałacu. Dlatego zresztą PiS chowa go teraz do tylnego szeregu- by nikt tego bajzlu z nim nie kojarzył.

E:
Plan wykiwania Jarka przy użyciu chorągiewki:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci" onclick="window.open(this.href);return false; ... =BoxOpImg1
LOL, a nie mówiłem?
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
uglak

03-04-2020, 12:22

Drone pisze:Plan wykiwania Jarka przy użyciu chorągiewki:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg1" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja rozumiem, że dla wielu to czasy ostateczne, ale jak ktokolwiek wyobraża sobie rząd PO rządzony przez Gowina z 10 osobowym zapleczem i języczkami u wagi w postaci Konfederacji i Lewicy :-D Rządzenie było by krótsze niż kłótnia o stanowiska poprzedzająca jego powstanie. Czyste political fiction i to w wydaniu wybitnie komediowym :-D

Swoją drogą męczy mnie już ten temat zastępczy z wyborami, które i tak się nie miały się odbyć, ale ładnie zakrywają kolejne wpadki związane z walką z koronawirusem.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Drone

03-04-2020, 12:35

Spokojnie, to nie ostatni twist w tej zabawie :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
uglak

03-04-2020, 19:10

Drone pisze:Spokojnie, to nie ostatni twist w tej zabawie :)
Tymczasem kilka godzin później...
Jest decyzja PiS: Popieramy propozycję Gowina
https://dorzeczy.pl/kraj/135116/jest-de ... owina.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-04-2020, 20:32

poczytałem, strzeliłem drzemkę, pogadałem godzinę przez telefon, teraz czytam, czy szwecja jeszcze jest. czytam dalej, że govin jednak kocha jarka. że tylko się z nim droczył. i że lubi mu polerować bilardowe. generalnie można się rozejść.
Poro
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

03-04-2020, 20:37

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=g1JH76CKrWQ[/youtube]

Patrzcie, jak prezydent płacze. Boże, jaki żal. :(
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Ascetic

03-04-2020, 20:39

Nerwowy pisze:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=g1JH76CKrWQ[/youtube]

pobeczał, pobeczał. a na końcu strzelił lufę ;-)

a beatka jak zawsze słotka i tym razem jak widać empatyczna.
Ostatnio zmieniony 03-04-2020, 21:03 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

03-04-2020, 20:44

pierdolenie
do zmiany ściereczki PISu (czyli konstytucji) potrzeba chyba więcej niż zwykła większość której nie mają. Poza tym senat może to wrzucić do zamrażarki... tego wszystkiego Jarek jest świadom, tak więc tutaj gra idzie o coś innego tylko nie wiem o co. Oni w chuja z nami lecą bezczelnie na wizji
Coś mi się widzi, że juz za niedługo obudzimy się jak 40 lat temu gdzie znowu nie będzie teleranka (albo forum) a ten mały chujek tylko na to czeka i sam ma polew z tego kręcenia się w kółko sejmu i tracenia czasu na zbędne pierdoły.
Awatar użytkownika
Ascetic

03-04-2020, 20:55

Stoigniew pisze:pierdolenie
do zmiany ściereczki PISu (czyli konstytucji) potrzeba chyba więcej niż zwykła większość której nie mają. Poza tym senat może to wrzucić do zamrażarki... tego wszystkiego Jarek jest świadom, tak więc tutaj gra idzie o coś innego tylko nie wiem o co. Oni w chuja z nami lecą bezczelnie na wizji
Coś mi się widzi, że juz za niedługo obudzimy się jak 40 lat temu gdzie znowu nie będzie teleranka (albo forum) a ten mały chujek tylko na to czeka i sam ma polew z tego kręcenia się w kółko sejmu i tracenia czasu na zbędne pierdoły.

niestety nic nie zrozumiałem z tego emocjonalnego wpisu. oprócz tego, że pierdolenie. no szkoda. no i że straszysz, że forume nie będzie. nieładnie.
Ostatnio zmieniony 03-04-2020, 20:57 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
uglak

03-04-2020, 20:57

No i dalej nie rozumiesz przedstawienia - nie będzie ani wyborów ani zmiany konstytucji. Po prostu przełożą wybory, ale ile uwagi odwrócą od koronawirusa i gospodarki to ich. Ja już nawet nie dziwie się, że opozycja się na to nabiera. Narzekaliście na Schetyne to macie półgłówka Budkę ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic

03-04-2020, 20:58

o! i sprawy się klarują.
Poro
535

03-04-2020, 21:07

uglak pisze: Coś mi się widzi, że juz za niedługo obudzimy się jak 40 lat temu ...
Ja widzę, że to już się stało. Tylko niektórzy jeszcze nie wiedzą o co chodzi, inni nie wierzą, że to możliwe, a jeszcze pozostali jeszcze nie zauważyli.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

03-04-2020, 21:20

Ascetic pisze:
Nerwowy pisze:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=g1JH76CKrWQ[/youtube]

pobeczał, pobeczał. a na końcu strzelił lufę ;-)
Wiadomo. Fajnie przez te lata prosperity kręciło się lody z pisowskimi aparatczykami z ratusza i normalnym gościem vel Tadziem Rydzykiem a tu nagle nie dość, że zaczęło się umieranko spowodowane ogólnym burdelem i brakiem przygotowania szpitali i służby sanitarno epidemiologicznej na zagrożenie znane od dobrych kilku miesięcy to jeszcze do drzwi już puka bieda i głód spowodowane prostym faktem, że sezon turystyczny skończył się w tym jakże pięknym mieście już w marcu a na inne gałęzie gospodarki też nie ma za bardzo co liczyć co w sytuacji astronomicznego zadłużenia miasta nie nastraja optymistycznie. Każdy strzeliłby lufę w takiej sytuacji ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Hatefire

04-04-2020, 01:52

Obrazek

Z dedykacją dla posłów PO, trzymajcie się w tym lesie.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo&t=66s[/youtube]
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
immortal69
postuje jak opętany!

04-04-2020, 02:05

uglak pisze: No i dalej nie rozumiesz przedstawienia - nie będzie ani wyborów ani zmiany konstytucji. Po prostu przełożą wybory, ale ile uwagi odwrócą od koronawirusa i gospodarki to ich.
true
Obrazek
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

04-04-2020, 09:28

uglak pisze:
No i dalej nie rozumiesz przedstawienia - nie będzie ani wyborów ani zmiany konstytucji. Po prostu przełożą wybory, ale ile uwagi odwrócą od koronawirusa i gospodarki to ich. Ja już nawet nie dziwie się, że opozycja się na to nabiera. Narzekaliście na Schetyne to macie półgłówka Budkę ;-)
ja to dobrze rozumiem, przecież to właśnie napisałem :)
takie przeciąganie liny, dreptanie w kółeczko i odciąganie uwagi będzie trwało jeszcze cały kwiecień bez ogłaszania stanu nadzwyczajnego czy tam wyjątkowego.
to że wyborów nie będzie to fakt, a w maju już problemu nie będzie z wprowadzeniem stanu klęski / wyjątkowego / nadzwyczajnego / albo nawet wojennego (niepotrzebne skreślić), a później będzie powtórka z rozrywki... mam na myśli powtórkę z '81.
obym się mylił.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

05-04-2020, 21:38

Tefałen - cała prawda całą dobę:

Obrazek

Jak widać, tuby propagandowe obu stron przeginają - nie tylko TVP
Awatar użytkownika
nicram

06-04-2020, 04:44

^ pisowski symetrysta na posterunku...
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-04-2020, 08:04

Prawdę mówiąc, to sam musiałem chwilę rozkminić, na czym polega różnica... Wygląda mi raczej na pomyłkę... Nie wiem, w jaki sposób miałaby to być propaganda i nie wiem, czy kolega mad do końca rozumie to słowo.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
ODPOWIEDZ