BLACK CURSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

Re: BLACK CURSE

01-04-2020, 20:00

plus wysyłki płyt lecą już od jutra. i to raczej nie jest żart:)
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-04-2020, 13:19

^^kryzysowe burżuje kupujoo.

polaki robaki biedaki <jak przytnie na bandcampie po 10tym odsłuchu> dzięki gregu gielu mogą odsłuchiwać do woli tutaj. o tutaj:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QRogfznqqps[/youtube]
lys på slutten av lys

dra til helvete
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

02-04-2020, 14:18

Niby nic odkrywczego, ale ten materiał gniecie konkretnie. Szablon z logo już się w wolnych chwilach wycina :]
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
Ascetic

02-04-2020, 14:33

słuszna uwaga. niby taki przegląd koncertu życzeń z powiedzmy 10 lat, ale łapie za ... i tu se każdy dopisze.

mam jedno spostrzeżenie. ci kolesie z kręgu bladinkantejszynowego to widzę, że łapią się za wszystko. klasyczny def, def-dum, rejony eksperimentaldum a teraz blak/def. tylko czekać aż jakiś projekt traszowy wysrają. trochę to niepokojące jest.
lys på slutten av lys

dra til helvete
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

02-04-2020, 14:42

Ascetic pisze:słuszna uwaga. niby taki przegląd koncertu życzeń z powiedzmy 10 lat, ale łapie za ... i tu se każdy dopisze.

mam jedno spostrzeżenie. ci kolesie z kręgu bladinkantejszynowego to widzę, że łapią się za wszystko. klasyczny def, def-dum, rejony eksperimentaldum a teraz blak/def. tylko czekać aż jakiś projekt traszowy wysrają. trochę to niepokojące jest.
I w zasadzie wszystko im wychodzi póki co.
Awatar użytkownika
Ascetic

02-04-2020, 15:18

Harlequin pisze:
Ascetic pisze:słuszna uwaga. niby taki przegląd koncertu życzeń z powiedzmy 10 lat, ale łapie za ... i tu se każdy dopisze.

I w zasadzie wszystko im wychodzi póki co.
zasadniczo racja. aczkolwiek chthonic deity to już na falę zniżkową się łapie.
lys på slutten av lys

dra til helvete
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

02-04-2020, 15:31

a spoza metalu morderczy City Hunter i pewnie jeszcze kilka innych
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

02-04-2020, 16:05

Ascetic pisze:słuszna uwaga. niby taki przegląd koncertu życzeń z powiedzmy 10 lat, ale łapie za ... i tu se każdy dopisze. [...]
O, to to.
BTW: przyznam się szczerze, że to dzięki Twojemu wpisowi w innym temacie (bodajże w "Wybitnie mnie cieszy") trafiłem na ten band, wcześniej nie mając o nim pojęcia. Także ten, tego:

Obrazek
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
Ascetic

02-04-2020, 16:12

Prodi pisze:
Ascetic pisze:słuszna uwaga. niby taki przegląd koncertu życzeń z powiedzmy 10 lat, ale łapie za ... i tu se każdy dopisze. [...]
O, to to.
BTW: przyznam się szczerze, że to dzięki Twojemu wpisowi w innym temacie (bodajże w "Wybitnie mnie cieszy") trafiłem na ten band, wcześniej nie mając o nim pojęcia. Także ten, tego:

Obrazek

nie no. dzięki ;- ) podziękowania od antoniego to nie w kij dmuchał, że tak powiem ;-)

tak. tam się pojawiło. chyba łącznie w 4 miejscach zamieściłem to info. tak się kurczaczki podnieciłem ;-)
lys på slutten av lys

dra til helvete
Awatar użytkownika
Sybir

02-04-2020, 17:24

Widać, kto nie śledzi wątków wyjazdowych B)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Pelson
rasowy masterfulowicz

03-04-2020, 12:14

Uff, po pierwszych całościowych odsłuchach czuję, że się polubimy.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Sybir

03-04-2020, 12:46

Absolutnie nie ma mowy o zawodzie - co cieszy mnie tym bardziej, że dość mocno się zajarałem tą kapelą sprawdzając jej demo po ogłoszeniu udziału w kopenhaskim fanboi feście, i miałem wobec tej horde pewne oczekiwania :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

04-04-2020, 12:21

Sybir pisze:Absolutnie nie ma mowy o wzwodzie - co cieszy mnie tym bardziej, że dość mocno się zajarałem tą kapelą sprawdzając jej demo po ogłoszeniu udziału w kopenhaskim fanboi feście, i miałem wobec tej horde pewne oczekiwania :D
no właśnie, że jest mowa.

dzisiaj wypłynął temat jak to teitanblood nową płytą wpisał się w kanon muzyki harcerskiej. w sensie, że stawiamy namiot, a właściwie to sam staje. przecież to kurwa obraźliwe jest. z potencjalnie twardego jak stal stolca zrobili rozwodnione rzadkie gówno. taką srakę po starym kebsie od jeszcze brudniejszego tu... o przepraszam obcokrajowca. ten trasz to właśnie ta sraka od tura... dobra. wiem. to wątek o black curse. tyle, że tu już nie mam nic do dodania.
lys på slutten av lys

dra til helvete
fugazi
w mackach Zła

04-04-2020, 12:48

Fallentemple rzucili preordery
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

04-04-2020, 14:40

Ależ zajebista płyta! "Enraptured by Decay" to najlepszy utwór SPECTRAL VOICE, jaki nagrali ;) nie no, pół żartem mówię, ale mocno czuć tu i ówdzie echa starszego brata. Jest tu też ta obłąkana, chora atmosfera z pełniaka SWALLOWED - może klimat nie jest aż tak sugestywny, całość nie tak nowatorska, ale i tak w powietrzu wiszą opary srogich grzybów. A szybkie fragmenty - tak właśnie powinien brzmieć ostatni TEITANBLOOD!

No i moim skromnym zdaniem mamy tu do czynienia z jednymi z najlepszych wokaliz ostatnich lat jeśli o ekstremalny metal chodzi. Te wszystkie szepty, zawodzenia, wisielcze jęki i piski - normalnie zwielokrotniona orkiestra szaleństwa.
Awatar użytkownika
Harlequin

04-04-2020, 14:47

Ojsrany tą płytą nie jestem, może dlatego, że podświadomie porównuje ją do Swallowed, ale to i tak bdb płyta.
Awatar użytkownika
Ascetic

04-04-2020, 14:56

Harlequin pisze:Ojsrany tą płytą nie jestem, może dlatego, że podświadomie porównuje ją do Swallowed, ale to i tak bdb płyta.

ja cały czas nie mogę się domyć. słucham, obsrywam się, słucham .... i tak bez końca.

właściwie mi to nawet nie przeszkadza, tylko te ciągłe pytanie od rodziny: "tomuś, czujesz?" "co tak jebie? "
lys på slutten av lys

dra til helvete
Awatar użytkownika
Ascetic

04-04-2020, 14:58

Deathhammer66 pisze:Ależ zajebista płyta! "Enraptured by Decay" to najlepszy utwór SPECTRAL VOICE, jaki nagrali ;) nie no, pół żartem mówię, ale mocno czuć tu i ówdzie echa starszego brata. Jest tu też ta obłąkana, chora atmosfera z pełniaka SWALLOWED - może klimat nie jest aż tak sugestywny, całość nie tak nowatorska, ale i tak w powietrzu wiszą opary srogich grzybów. A szybkie fragmenty - tak właśnie powinien brzmieć ostatni TEITANBLOOD!

No i moim skromnym zdaniem mamy tu do czynienia z jednymi z najlepszych wokaliz ostatnich lat jeśli o ekstremalny metal chodzi. Te wszystkie szepty, zawodzenia, wisielcze jęki i piski - normalnie zwielokrotniona orkiestra szaleństwa.
mhhh, aż się ciśnie na usta .... tak właśnie ... dokładnie !!

a tak w ogóle i szczególe to chciałbym nieśmiało zauważyć, że z tym swallowed to mnie się zdaje, że byłem pierwszy*. dla mnie to niezwykle ważne jest być pierwszym, więc o tym pamiętajcie. jak was proszę. <choć jest jedno "ale". pierwsze emocjonado to było od jezusaisatana na tym forume. być może on był pierwszy z tym swallowed. trzeba by było sprawdzić >

* choć się trochę wstydziłem jak to pisałem. czy, aby nie za daleko sie posunąłem.
lys på slutten av lys

dra til helvete
Awatar użytkownika
Harlequin

04-04-2020, 17:01

Kupiłem 2 sztuki, co by być spekulantę i wykupić dostępne sztuki bdb kolegom, którzy by chcieli to mieć, a się spóźnią ;) I a propos dywagacji - płyta oczywiście whoyyyyy lepsza od zeszłorocznego tejtanblod. Porównania do Swallowed już zostawie, bo lepiej niż na Lunaterial chyba sie nie da w grzybki i fantazje, ale doceniam Endless Wound, bo klimat jest elitarnie unikatowy.

W kategorii Denver ostatni dinozaur to dla mnie:

HHotHR >> Endless Wound=Starszpon >= EPka BI > EPka Spektral Bojs >>>>>>>> Pełniak Spectral Bojs > Chthonic Deity > Denwer ostatni dinozaur > Abysmal Dimensions

Headcrab byłby ze mnie dumny :)
Awatar użytkownika
Ascetic

04-04-2020, 17:07

Harlequin pisze:
HHotHR >> Endless Wound=Starszpon >= EPka BI > EPka Spektral Bojs >>>>>>>> Pełniak Spectral Bojs > Denwer ostatni dinozaur > Abysmal Dimensions
błędy poznawcze niestety tu widzę.

szybki kol do ekspertek z edu-białystok-tivipiSS i MAMY TO:

Endless Wound> Abysmal Dimensions> Starszpon >> EPka Spektral Bojs >>>>>>>> Pełniak Spectral Bojs >HHotHR = EPka BI > przyszłe i doszłe dżezy hardkory i panki z Denwer >
lys på slutten av lys

dra til helvete
ODPOWIEDZ