SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SARS-CoV-2
Jestem ciekawy czemu nie ma.
Miejscami brakuje też przecierów pomidorowych.
Miejscami brakuje też przecierów pomidorowych.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- uglak
Ciekawe czy ma to związek z mezuzami i pewną głupią tradycją z całowaniem palców, którymi się jej dotknęło...Cała licząca 4000 osób ortodoksyjna społeczność chasydów mieszkająca w Boisbriand na przedmieściach Montrealu w Kanadzie została zobowiązana do kwarantanny. U połowy przebadanych tam dotąd osób wykryto koronawirusa.
Guilty of being right
- bullet
- zaczyna szaleć
Zapasy cukru zrobili wcześniej, ale zapomnieli o drożdżach, to i muszą dokupić.Bless this tongue pisze:Medard pisze:Starczy owinąć głowę papierem toaletowym i przymocować spinką.mocny2_3 pisze:Dokładnie, jeśli ogłoszą nakaz noszenia to odrazu niech ogłoszą kto w nie nas zaopatrzy
A u mnie nadal nie ma drożdży na sklepie, a papier jest.
O co kurwa chodzi z tymi drozdzami? Tez chcialem kupic kilka dni temu bo zachcialo mi sie domowej pizzuni, a tu nigdzie nie ma, wymiotlo..
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Ale to polski styl chodzenia z żoną - panisko na przedzie, a kobita potulnie za nim.535 pisze: No. Już widzę milicjantów, którzy zaraz będą mierzyć odległości. Poza tym co to za pomysł? Jeżeli wyjdę z własną żoną z domu, to muszę iść dwa metry od niej?
btw ależ bym zarażał koronawirusem za to smętne pierdolenie o zamykaniu kierunków humanistycznych. Jebani ściślarze.

-
- rasowy masterfulowicz
parki, bulwary, plaze zamkniete - dobra decyzja wreszcie
- uglak
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
:P- należy zachować przynajmniej 2 metry odległości od siebie, nawet podczas spaceru. Dotyczy to także rodzin, wykluczone spod nakazu są tylko osoby nieletnie (poniżej 13. roku życia), niepełnosprawne wymagające opieki oraz starsze
- zakaz wstępu do parków, bulwarów i skwerów, a także innych miejsc rekreacji
- zakaz wychodzenia z domu osób poniżej 18. roku życia bez opieki dorosłych
- zakaz korzystania z wypożyczali rowerów miejskich
- zamknięte zostaną wszystkie punkty kosmetyczne, usługowe, fryzjerskie i gabinety tatuażu
- w sklepach mogą przebywać maksymalnie trzy osoby, w przeliczeniu na jedną kasę. A więc jeśli w sklepie jest 10 kas, to zakupy będzie mogło robić 30 osób jednocześnie
- w urzędach pocztowych limit ten ograniczony jest do dwóch osób na jedno okienko
- na bazarach i targowiskach obowiązuje ograniczenie do trzech osób na jedno stoisko
- przed wejściem do sklepu trzeba będzie obowiązkowo zakładać rękawiczki
- w weekendy zamknięte będą wszystkie sklepy budowlane
- otwarte pozostaną apteki, sklepy spożywcze i drogerie, z tym, że w godzinach 10-12 będą czynne wyłącznie dla osób powyżej 65. roku życia
- zamknięte zostaną hotele i miejsca noclegowe, wyjątkiem będą budynki, które przeznaczone są do odbywania kwarantanny. Ten zakaz obowiązuje od 2 kwietnia, do tego czasu wszyscy muszą się wykwaterować
- zamknięte zostają salony fryzjerskie, kosmetyczne, tatuażu. Nie są możliwe wizyty domowe związane z wykonywaniem tych usług
- w zakładach pracy wprowadzony zostaje wymóg odległości co najmniej 1,5 metra między stanowiskami pracy.
- formuła kwarantanny zostanie rozszerzona. Ci, którzy zostaną jej poddani od dzisiaj, będą poddani całkowitej izolacji, również od swoich bliskich. Jeżeli będzie odbywać kwarantannę w swoim domu, poddani jej będą wszyscy domownicy.
- prywatni przewoźnicy, np. busy obowiązywać będą te same zasady, co komunikację publiczną - w pojeździe będzie mogło znajdować się tyle osób, ile wynosi połowa liczby miejsc siedzących
- w punktach usługowych i stacjach benzynowych pracownicy będą zobowiązani do dezynfekcji lady i np. terminala po każdym kliencie
- odwołane są zabiegi rehabilitacyjne
- przemieszczanie się samochodami prywatnymi jest możliwe, ale ma się odbywać w konkretnym celu
- samotne wychodzenie z domu jest możliwe na krótki spacer, w celu przewietrzenia się lub wyjścia z psem. Nie należy uprawiać sportu
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
i gdzie się teraz ostrzygę?
- Medard
W przyszłym tygodniu zamykają ruch tramwajowy w stolicy :)Żułek pisze::P- należy zachować przynajmniej 2 metry odległości od siebie, nawet podczas spaceru. Dotyczy to także rodzin, wykluczone spod nakazu są tylko osoby nieletnie (poniżej 13. roku życia), niepełnosprawne wymagające opieki oraz starsze
- zakaz wstępu do parków, bulwarów i skwerów, a także innych miejsc rekreacji
- zakaz wychodzenia z domu osób poniżej 18. roku życia bez opieki dorosłych
- zakaz korzystania z wypożyczali rowerów miejskich
- zamknięte zostaną wszystkie punkty kosmetyczne, usługowe, fryzjerskie i gabinety tatuażu
- w sklepach mogą przebywać maksymalnie trzy osoby, w przeliczeniu na jedną kasę. A więc jeśli w sklepie jest 10 kas, to zakupy będzie mogło robić 30 osób jednocześnie
- w urzędach pocztowych limit ten ograniczony jest do dwóch osób na jedno okienko
- na bazarach i targowiskach obowiązuje ograniczenie do trzech osób na jedno stoisko
- przed wejściem do sklepu trzeba będzie obowiązkowo zakładać rękawiczki
- w weekendy zamknięte będą wszystkie sklepy budowlane
- otwarte pozostaną apteki, sklepy spożywcze i drogerie, z tym, że w godzinach 10-12 będą czynne wyłącznie dla osób powyżej 65. roku życia
- zamknięte zostaną hotele i miejsca noclegowe, wyjątkiem będą budynki, które przeznaczone są do odbywania kwarantanny. Ten zakaz obowiązuje od 2 kwietnia, do tego czasu wszyscy muszą się wykwaterować
- zamknięte zostają salony fryzjerskie, kosmetyczne, tatuażu. Nie są możliwe wizyty domowe związane z wykonywaniem tych usług
- w zakładach pracy wprowadzony zostaje wymóg odległości co najmniej 1,5 metra między stanowiskami pracy.
- formuła kwarantanny zostanie rozszerzona. Ci, którzy zostaną jej poddani od dzisiaj, będą poddani całkowitej izolacji, również od swoich bliskich. Jeżeli będzie odbywać kwarantannę w swoim domu, poddani jej będą wszyscy domownicy.
- prywatni przewoźnicy, np. busy obowiązywać będą te same zasady, co komunikację publiczną - w pojeździe będzie mogło znajdować się tyle osób, ile wynosi połowa liczby miejsc siedzących
- w punktach usługowych i stacjach benzynowych pracownicy będą zobowiązani do dezynfekcji lady i np. terminala po każdym kliencie
- odwołane są zabiegi rehabilitacyjne
- przemieszczanie się samochodami prywatnymi jest możliwe, ale ma się odbywać w konkretnym celu
- samotne wychodzenie z domu jest możliwe na krótki spacer, w celu przewietrzenia się lub wyjścia z psem. Nie należy uprawiać sportu
- Żułek
żeby ciebie nie zamkneli :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Antton213
- w mackach Zła
Czyli koniec z dymankiem na łonie natury.. A lasy, puszcze też zakaz wstępu?Żułek pisze::P(...)
- zakaz wstępu do parków, bulwarów i skwerów, a także innych miejsc rekreacji (...)
- Medard
Było już wpożyczanie psów na spacery, teraz będzie się pożyczać babcię na zakupy :)Żułek pisze:żeby ciebie nie zamkneli :P
- Lukass
- zahartowany metalizator
Skąd to? Nigdzie nie widzę.Żułek pisze: - samotne wychodzenie z domu jest możliwe na krótki spacer, w celu przewietrzenia się lub wyjścia z psem. Nie należy uprawiać sportu
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Żułek
Lukass pisze:Skąd to? Nigdzie nie widzę.Żułek pisze: - samotne wychodzenie z domu jest możliwe na krótki spacer, w celu przewietrzenia się lub wyjścia z psem. Nie należy uprawiać sportu
na łonecie
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronaw ... ie/wetrcdt" onclick="window.open(this.href);return false;
- uglak
Onet miesza to co (na/za)kazane z tym co powinno się ograniczyć - lepiej patrzeć na oficjalne informacje:
https://www.gov.pl/web/koronawirus/kolejne-kroki" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.gov.pl/web/koronawirus/kolejne-kroki" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
A weź kurwa, zanim to się skończy to znowu będę miał długie włosyyossarian84 pisze:i gdzie się teraz ostrzygę?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Yosze, zdradzę Tobie, że ja skończyłem "humanistyczne". Magisterkę napisałem, że mucha nie siada. Zanim skończyłem pisać, już miałem zaproszenie w doktory. Obroniłem magistra, że mucha nie siada. Odebrałem dyplom że mucha nie siada wraz z gratulacjami od recenzenta mojej magisterki i wsiadłem w samolot. Na szczęście.yossarian84 pisze:535 pisze:
btw ależ bym zarażał koronawirusem za to smętne pierdolenie o zamykaniu kierunków humanistycznych. Jebani ściślarze.
Kerosene keeps me warm.
- uglak
- Antton213
- w mackach Zła
^^ coś na styl gloryhole, łeb do dziury i heja ;)
- Ascetic
jasne. jest czym się pochwalić.83koper83 pisze:
Magisterkę napisałem, że mucha nie siada. Zanim skończyłem pisać, już miałem zaproszenie w doktory. Obroniłem magistra, że mucha nie siada. Odebrałem dyplom że mucha nie siada wraz z gratulacjami od recenzenta mojej magisterki i wsiadłem w samolot.
lys på slutten av lys