SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Zablokowany
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SARS-CoV-2

25-03-2020, 12:12

Rumburak pisze:[

No masz, masz, czytaj...
https://innemedium.pl/wiadomosc/ojciec- ... y-chodzi-o

Ja widziałem na fb ale tu masz jedno ze źródeł.Miłego czytania i oczekiwania na dobrobyt.Jest tylko jedno ale, ojciec Klimuszko przepowiedział, że na łono Abrahama przejdzie od 5 do 10% narodu husarzy.

Nigdy wcześniej nie słyszałem o tym ojcu wydmuszko czy klimuszko. Ale takie opowieści, że fala nadciągnie i zatopi pół swiata, że Polska będzie panem Europy i jej blask rozpromienieje na Europę, że jesteśmy mesjaszem narodów i bla bla bla..... Nieeee, wystarczy.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

25-03-2020, 12:15

nicram pisze:
mocny2_3 pisze:z WHO już stwierdzili że rok kwarantanny minimum wszystkich czeka.Tak więc szykujcie się że od jesieni będziecie zbierali puszki zamiast nowych płyt.Chociaż puszek w sumie też nie będzie więc tylko taboret i powisieć.
O ile bogatsze kraje sobie poradzą to polandie czeka klęska żywiolowa
Pewnie przesadzają. Przecież to tylko "wirus-celebryta", mocniejsza grypa, a ludzi umiera tyle samo. Chciałbym jeszcze zapytać gdzie są nasi antyszczepionkowcy? Czyżby zaszyli się pokątnie, modląc się do bozi o szybką szczepionkę i masowe szczepienia?
Medard pisze:
Praca zdolna coraz bardziej mi się podoba.
Ciekawe czy Ci piekarz zdalnie chleb upiecze...

Mąki mam ze 20kg a siostra ma maszynkę, to się nabędzie umiejętność pieczenia chleba.

@535 moje skillsy są nawet lepsze na pandemię niż normalnie, bo w utrzymaniu systemów zawsze jest robota, a jest nas niewielu w firmie i sporo można zdalnie zrobić,
a jak się skończą projekty i nie będzie nowych hajsów to dyrki we garniakach nie będą mieli projektów do prowadzenia i będą redukcje.

Chyba, że to za miesiąc się skończy, ale chyba już nikt już w to nie wierzy.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Medard

25-03-2020, 12:18

Nasum pisze:

No masz, masz, czytaj...

Ja widziałem na fb ale tu masz jedno ze źródeł.Miłego czytania i oczekiwania na dobrobyt.Jest tylko jedno ale, ojciec Klimuszko przepowiedział, że na łono Abrahama przejdzie od 5 do 10% narodu husarzy.

Nigdy wcześniej nie słyszałem o tym ojcu wydmuszko czy klimuszko. Ale takie opowieści, że fala nadciągnie i zatopi pół swiata, że Polska będzie panem Europy i jej blask rozpromienieje na Europę, że jesteśmy mesjaszem narodów i bla bla bla..... Nieeee, wystarczy.
Ja gdzieś czytałem o nim, to jasnowidz, taki Jackowski kilkadziesiąt lat temu.
Ale nie pamiętam tych jego wizji.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

25-03-2020, 12:21

Nasum pisze:

No masz, masz, czytaj...

To już się dzieje. Wypatruj znaków niedowiarku.Pamietaj też, że to tylko zwykła grypa a zwykła grypa nie straszna husarzom.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Nasum

25-03-2020, 12:28

Dziękuję, pozostanę jednak niedowiarkiem.

A skoro jesteśmy już w temacie o covid-19 - tutaj ciekawa sprawa. Wirus zachowuje się podobnie, jak symptomy choroby popromiennej. Pacjent czuje się dobrze, pierwsze objawy ustępują, a tu nagle atak ze zdwojoną siłą.

https://www.medonet.pl/koronawirus/koro ... 69298.html" onclick="window.open(this.href);return false;

"Chociaż ciężki przebieg choroby spowodowanej przez koronawirusa zdarza się również u osób w średnim i młodym wieku, najbardziej narażeni na nagłe pogorszenie stanu zdrowia są ludzie starsi i obciążeni przewlekłymi chorobami. Dr Denson przyznał, że prawie wszyscy jego pacjenci w stanie krytycznym mają kombinację trzech problemów zdrowotnych: otyłości, wysokiego ciśnienia krwi i cukrzycy typu 2."

Jako że otyłość jest amerykańską przypadłością, to podejrzewam, że ponury żniwiarz może skosić więcej niż przewidywano.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

25-03-2020, 12:42

Tutaj grubasów też nie barak. Podejrzewam, że niebawem ubędzie kilku userów. "Piękni i zdrowi" czterdziestolatkowie z "chorobami towarzyszącymi". A że "wirus celebryta" takich sobie też u nas upodobał... Jak pech to pech, jebnac w kalendarz na katar.
hcpig pisze:
Awatar użytkownika
Ascetic

25-03-2020, 12:45

Medard pisze:[

Mąki mam ze 20kg a siostra ma maszynkę, to się nabędzie umiejętność pieczenia chleba.

medrad. termomix, przepis z pewnego bloga zaprzyjaźnionego i lecisz. możesz całą tą nieszczęsną pragę obsłużyć. proste jak pierdolenie głupot na forume.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

25-03-2020, 12:48

Rumburak pisze:Tutaj grubasów też nie barak. Podejrzewam, że niebawem ubędzie kilku userów. "Piękni i zdrowi" czterdziestolatkowie z "chorobami towarzyszącymi". A że "wirus celebryta" takich sobie też u nas upodobał... Jak pech to pech, jebnac w kalendarz na katar.
spokojnie. ja to planuję nawet pod respiratorem jeszcze jakiegoś pościka wystrzelić. może ostatniego, ale zawsze.
Poro
Awatar użytkownika
Sybir

25-03-2020, 12:50

@Nasum: W Rzeczpospolitej ponad połowa populacji ma nadwagę (ok. 2/3 mężczyzn i ok. 1/2 kobiet) lub otyłość (ok. 1/4 populacji polskiej), osób z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej jest ok. 2.5mln, a tych z nadciśnieniem - kilka razy więcej. Były pewne głosy, żeby - zważywszy na nadekspresję receptorów dla angiotensyny (wtórnie do stosowania w leczeniu nadciśnienia tętniczego i niewydolności serca inhibitorów konwertazy angiotensyny i antagonistów receptora angiotensyny II) w ww. grupach chorych i podejrzenie zwiększenia ryzyka infekcji i cięższego przebiegu choroby - rozważyć modyfikację farmakoterapii, ale oficjalne stanowisko wszystkich stowarzyszeń kardiologicznych i hipertensjologicznych jest takie, że jest za mało danych, obraz jest niejasny i potrzeba więcej obserwacji, żeby wyciągnąć z tego jakieś sensowne wnioski.

@Rumburak: Panie Kolego, o. Klimuszko to prędzej powinien znaleźć się w drugim temacie epidemicznym :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

25-03-2020, 12:52

Ascetic pisze:
Rumburak pisze:Tutaj grubasów też nie barak. Podejrzewam, że niebawem ubędzie kilku userów. "Piękni i zdrowi" czterdziestolatkowie z "chorobami towarzyszącymi". A że "wirus celebryta" takich sobie też u nas upodobał... Jak pech to pech, jebnac w kalendarz na katar.
spokojnie. ja to planuję nawet pod respiratorem jeszcze jakiegoś pościka wystrzelić. może ostatniego, ale zawsze.
Ale szybko z tym chorowaniem, żeby Ci respiratora nie zabrakło.

@Sybir
Ale ojciec Klimuszko to żadna "teoria konspiracyjna" więc miejsce też odpowiednie
Ostatnio zmieniony 25-03-2020, 12:54 przez Rumburak, łącznie zmieniany 1 raz.
hcpig pisze:
Awatar użytkownika
Medard

25-03-2020, 12:54

Ascetic pisze:
Medard pisze:[

medrad. termomix, przepis z pewnego bloga zaprzyjaźnionego i lecisz. możesz całą tą nieszczęsną pragę obsłużyć. proste jak pierdolenie głupot na forume.
Thermomix też jest na kwadracie, są gorsze problemy niż chwilowy brak pieczywa. W okolicznych sklepach nie ma drożdży.

BTW xiąże karol ma koronę covid, ale nie zostanie królem nawet jak Elżbieta zejdzie, ale czemu reptilianie pozwalają na atak na swoich. Ok, to nie ten temat.
Ostatnio zmieniony 25-03-2020, 13:00 przez Medard, łącznie zmieniany 2 razy.
Nasum

25-03-2020, 12:54

Nie mówię, że u nas nie ma ludzi z nadwagą, cukrzycą czy z problemami ciśnienia krwi. Ale w Stanach osób chorobliwie otyłych jest chyba nawet więcej. Ale faktycznie, być może zbyt szybko wyciągamy jakieś wnioski.
Pelson
rasowy masterfulowicz

25-03-2020, 12:59

Rumburak pisze:
@Sybir
Ale ojciec Klimuszko to żadna "teoria konspiracyjna" więc miejsce też odpowiednie
Myśle, że Sybirowi bardziej chodziło o onkologię :P
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Sybir

25-03-2020, 13:01

@Nasum: Z tym, że w USA jest więcej ludzi otyłych, nie ma co dyskutować. Ciekaw jestem dynamiki zachorowań, zważywszy na konstrukcję systemu ochrony zdrowia i ubezpieczeń oraz na sytuację w tamtejszych slumsach i obozowiskach bezdomnych.

@Rumburak: ale powiązań z nauką czy nawet podstawowym RiGCz-em też posiada niewiele ;)

@Pelson: przyszło mi teraz do głowy, żeby zmienić tytuł tamtego wątku i dopisać "a.k.a. intensywna terapia" :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Medard

25-03-2020, 13:03

Pelson pisze:
Rumburak pisze:
@Sybir
Myśle, że Sybirowi bardziej chodziło o onkologię :P
Z tym, że u tego Klimy pasuje to do meteorytu, czy wulkanu (Włochy akurat są na wulkanach, w tym duży podwodny zbiornik lawy obok wybrzeża), albo jakiejś innej katastrofy, a nie wirusa.
Awatar użytkownika
Hatefire

25-03-2020, 13:05

Medard pisze:xiąże karol ma koronę covid, ale nie zostanie królem nawet jak Elżbieta zejdzie,
Ooooo w końcu jakaś dobra wiadomość. Niech zdychają arystokratyczne nieroby z ryjami krzywymi od chowu wsobnego.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

25-03-2020, 13:06

Smieszkujcie dalej z ojca Klimuszko a ja zaczynam planowanie, co będę porabiał jak już mleko i miód zacznie z kranu płynąć. Wrócimy do tematu za parę miesięcy.

Medardzie, litości. Wulkan to metafora. Możesz wstawic tam co chcesz. Wirusa, PiS albo burgera z tofu.
hcpig pisze:
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

25-03-2020, 13:08

Sybir pisze:zważywszy na nadekspresję receptorów dla angiotensyny (wtórnie do stosowania w leczeniu nadciśnienia tętniczego i niewydolności serca inhibitorów konwertazy angiotensyny i antagonistów receptora angiotensyny II
interesujące. a ciekawe jak tam sobie radzą w szpitalu w Leśnej Górze..ktoś coś?
Nasum

25-03-2020, 13:09

https://wiadomosci.onet.pl/nauka/hantaw ... my/g9t4pns" onclick="window.open(this.href);return false;

Pod względem medialnym, ten news przebił wczoraj wszystko. Chiny to naprawdę wylęgarnia wirusów ;-)
Awatar użytkownika
Ascetic

25-03-2020, 13:12

@medrad
ja mam drożdży w bród. jedna z podstawowych pozycji na liście. dodam, że drożdże można mrozić.
Poro
Zablokowany