DUNGEON SYNTH

Dungeon synth, dark ambient, drone, harsh noise i inne mroki

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

Re: DUNGEON SYNTH

23-03-2020, 01:04

Ano trudno. To salomonowo na krzywe drzewo nalane - sporo.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

23-03-2020, 08:08

Gdybyśmy tylko mieli jakąś wyszukiwarkę, która by nam to powiedziała;)

https://phys.org/news/2019-05-fake-face ... -bots.html

Chociaż te estymaty wydają się bardzo małe. Oceniam, że ok. 30-40% moich zaproszeń to boty.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

23-03-2020, 20:41

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Ale to fascynujące. Albo jeszcze wyższa półka. Skrypt prawdopodobnie rozpoznał, ze wśród znajomych mam wielu muzyków z własnym bandcampem. I dostałem prośbę od profilu niby muzyka, ale coś podejrzanego, z linkiem do bandcampa, nazywał się gość dajmy na to Robert Cipa i miał link http://www.robertcipa.bandcap.com" onclick="window.open(this.href);return false;. Klikam, a tam nic nie ma. Trochę przerażajace.
bandcap.com ? o.O
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

24-03-2020, 00:16

literówka, na pałę to pisałem.

Tymczasem... Napisałem pierwszą wiadomość do Summoning. Czuję się, jakbym prosił o audiencję u Franciszka.
Gestalt
rozkręca się

24-03-2020, 01:10

Nie mogę sie przekonać do tego "gatunku",w sensie uwielbiam Andem Som Gjorde Oppror Mortiisa i tylko ten materiał gdzies tam działa mi na wyobraznie,współczesne nawiązania i zespoły cholernie mnie nudzą,aha był taki jeden projekt,który naprawde sie wybijał,bodajże tez z epoki,nie pamietam nazwy,ktoś dawno temu postował o tym na forum NWN! w podobnym temacie,koleś chyba popełnił samobója czy po prostu umarł..pamiętam niesamowity artwork,ale to w zasadzie cecha wspólna dla wszystkich przedstawicieli tego podgatunku..może ktoś,coś potrafi mnie nakierowac na tenże projekt,jako,że forum NWN! zamknięte?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

24-03-2020, 07:55

Co było na okładce?
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

24-03-2020, 10:02

Mr Eöl ma w zwyczaju co jakiś czas odpoczywać od black metalu w Elffor i nagrywać albumy w klimacie dungeon synth:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OgGFWHG_qWg[/youtube]

Bardzo fajny ten krążek.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Ohto Perhonen
starszy świeżak

24-03-2020, 19:57

Gestalt pisze:Nie mogę sie przekonać do tego "gatunku",w sensie uwielbiam Andem Som Gjorde Oppror Mortiisa i tylko ten materiał gdzies tam działa mi na wyobraznie,współczesne nawiązania i zespoły cholernie mnie nudzą,aha był taki jeden projekt,który naprawde sie wybijał,bodajże tez z epoki,nie pamietam nazwy,ktoś dawno temu postował o tym na forum NWN! w podobnym temacie,koleś chyba popełnił samobója czy po prostu umarł..pamiętam niesamowity artwork,ale to w zasadzie cecha wspólna dla wszystkich przedstawicieli tego podgatunku..może ktoś,coś potrafi mnie nakierowac na tenże projekt,jako,że forum NWN! zamknięte?
może to?

https://secretstairways.bandcamp.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Heretyk

25-03-2020, 19:19

Plagueis pisze:Mr Eöl ma w zwyczaju co jakiś czas odpoczywać od black metalu w Elffor i nagrywać albumy w klimacie dungeon synth:

Bardzo fajny ten krążek.
zajebiste, ale raczej jako muzyka tła, pod czytanie książki czy coś takiego. okładka - zniszczenie
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

25-03-2020, 20:27

To masz jeszcze jedną w podobnym klimacie, jaki że dzisiaj dotarły do mnie promówki z Repose Records. Umie gość ładnie zrobić płytę, nie powiem.

Obrazek
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

26-03-2020, 08:21

Heretyk pisze:
Plagueis pisze:Mr Eöl ma w zwyczaju co jakiś czas odpoczywać od black metalu w Elffor i nagrywać albumy w klimacie dungeon synth:

Bardzo fajny ten krążek.
zajebiste, ale raczej jako muzyka tła, pod czytanie książki czy coś takiego. okładka - zniszczenie
Ja to lubię takie rzeczy puszczać do poduchy. ;) Okładka faktycznie świetna, bardzo w klimacie.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-03-2020, 18:37

Sam nie wiem, czy powinienem pisać, ale chyba czuję potrzebę, zwłaszcza, że ostatnimi czasy możliwości rozmawiania z ludźmi są ograniczone. Profil zina żyje sobie własnym życiem i codziennie dołącza do niego co najmniej kilkanaście osób, co, biorąc pod uwagę absolutne zero promocji - jeśli nie liczyć dwóch grup fejsbukowych DS, w których praktycznie każdy jest w obu - jest całkiem fajne. Ale nie o to chodzi. Piszą do mnie ludzie i ludziska. W większości oczywiście ze swoimi projektami DS, chociaż czasem zdarzają się jakieś dziwne odpały które nie wiem dlaczego do mnie zawędrowały, kapele grindowe, blackmetalowe, elektroniczne, ambientowe itd. Najśmieszniejsi są w tym jednak zdecydowanie młodzi blackmetalowcy.

No i pisze do mnie jeden taki, na dzień dobry wkleja tylko link do youtuba. Posłuchałem - ich kapela, gówno niemożebne, zamiast kawałka zrobili teaser czy coś takiego. Mix bezsensownych hałasów, rżnięcia z Burzum, Batushki etc, no nie pasowało nic do siebie moim zdaniem. I dalej zaczyna opowiadać, że pozytywnie wypowiedział się o tym ktoś z Gehenna, zrobili z tego laurkę podpisaną kto to, gdzie grał, co robił itd. Szczerze to chuj mnie to obchodziło, ale dobra. Potem dopiero się okazało, że chłopaczyna po prostu rozsyła wszystkim na pałę ten link, i przypadkiem trafił tez na tego z Gehenna, a ten nie chciał mu chyba robić przykrości i napisał słowo na zachętę. Próbując wyjść na jeszcze fajniejszego, dodał, że potem tego człowieka zbył (lol). Na pytanie, dlaczego do mnie pisze, skoro nie zajmuję się black metalem, nie do końca potrafił odpowiedzieć, wpadł w mistyczny nastrój mowy o ślepym losie czy coś. Potem dodał, że do tej płyty mają zamiar jeszcze zrobić jakąś grę w przeglądarce, czy coś takiego, zgadywankę, i na końcu coś będzie. Brakowało tylko żeby dodawali do płyty dołączali małpę grającą talerzami. Na koniec dodał, ile to mają lajków na fejsbuku, co wyjątkowo w chuju miałem, a jako że niespecjalnie mu odpowiadałem, to rozmowa jakoś się zakończyła. Fascynująca robota, fascynujący black metal.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

28-03-2020, 19:06

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: Potem dodał, że do tej płyty mają zamiar jeszcze zrobić jakąś grę w przeglądarce, czy coś takiego, zgadywankę, i na końcu coś będzie.
To nie był czasem Luczyk?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-03-2020, 19:12

Zrobił na mnie wrażenie 15-latka z downem
więc możliwe że Luczyk
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

28-03-2020, 19:16

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Zrobił na mnie wrażenie 15-latka z downem
więc możliwe że Luczyk
Wyłoncz tego fb i żyj zdrowiej, tej.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-03-2020, 21:20

Obrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-03-2020, 21:31

Seba dawaj link do tego gościa z fb
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-03-2020, 21:49

po co?
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

28-03-2020, 21:51

Forum bawi chyba tzo?
Gestalt
rozkręca się

30-03-2020, 01:29

Ohto Perhonen pisze:
Gestalt pisze:Nie mogę sie przekonać do tego "gatunku",w sensie uwielbiam Andem Som Gjorde Oppror Mortiisa i tylko ten materiał gdzies tam działa mi na wyobraznie,współczesne nawiązania i zespoły cholernie mnie nudzą,aha był taki jeden projekt,który naprawde sie wybijał,bodajże tez z epoki,nie pamietam nazwy,ktoś dawno temu postował o tym na forum NWN! w podobnym temacie,koleś chyba popełnił samobója czy po prostu umarł..pamiętam niesamowity artwork,ale to w zasadzie cecha wspólna dla wszystkich przedstawicieli tego podgatunku..może ktoś,coś potrafi mnie nakierowac na tenże projekt,jako,że forum NWN! zamknięte?
może to?

https://secretstairways.bandcamp.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki! Wszystko na to wskazuje,przede wszystkim muzyka,jak i fakt,że gość umarł,ale mam szkopuł z grafiką,tamto mi sie inaczej kojarzyło,no ale może zle zapamietałem..
ODPOWIEDZ