No tak. tylko jak wyczuć, czy panowie nie będą bardziej najebani? Jak się wstrzelić w ilość i poprawnie wejść w koncert?Lukass pisze:[
Ja widziałem cztery razy, i za każdym razem fałszował. Mniej lub więcej, ale fałszował :) Nie przeszkadzało mi to w ogóle, po prostu nie należy ich koncertów słuchać na trzeźwo i tyle.
PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: PARADISE LOST
- Lukass
- zahartowany metalizator
Ha. Wyczuć się nie da. Należy wypić tyle, żeby nie tracić równowagi, ale niewiele mniej. Powinno wystarczyć. Choćby dlatego, na drugi koniec Polski to już raczej na nich nie pojadę, jest wiele lepszych koncertowo kapel, które są tego bardziej warte. Ale w mojej wiosce i okolicy? Bez wahania.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
Nie będę się sprzeczał, ale na ostatnim ich występie byłem bardzo dobrze przygotowany. Nabiłem lekko pod dwa promille. I tak nie pomogło. No cóż. Czechosłowacja. Pewnie się ujarali jak zwierzęta. Nie oni pierwsi i nie ostatni.
- Sgt. Barnes
[youtube][/youtube]
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Maciek chciał zdjęcie z SDL 2019, to jest takie z łapą Medarda oczekującego na autografy.
I zielona czapka nie jest moja.

I zielona czapka nie jest moja.

- Sgt. Barnes
https://store.decibelmagazine.com/produ ... 7588&_ss=r" onclick="window.open(this.href);return false;
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
15 maj

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-IydwhaibhU[/youtube]
01. Darker Thoughts
02. Fall From Grace
03. Ghosts
04. The Devil Embraced
05. Forsaken
06. Serenity
07. Ending Days
08. Hope Dies Young
09. Ravenghast

01. Darker Thoughts
02. Fall From Grace
03. Ghosts
04. The Devil Embraced
05. Forsaken
06. Serenity
07. Ending Days
08. Hope Dies Young
09. Ravenghast
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
Ile może być majów w roku?Żułek pisze:15 maj
01. Darker Thoughts
02. Fall From Grace
03. Ghosts
04. The Devil Embraced
05. Forsaken
06. Serenity
07. Ending Days
08. Hope Dies Young
09. Ravenghast
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
-
- zaczyna szaleć
Pewno cała cywilizacja :D
guessWho pisze:...a na okrągło prąd mnie przeszywa, gdy słucham Artrosis, każda ich płyta to dla mnie przeżycie- wspaniała uczta dla ucha i duszy...
- Raagoon
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=e7gNaRDawu4[/youtube]
- nicram
Coś nie mogą dobić do poziomu "The Plague Within". Nie jest to zły kawałek, ale już "Medusa" była wyraźną zniżką formy i słyszę, że tutaj będzie podobnie.
all the monsters will break your heart
- Oki
nicram pisze:Coś nie mogą dobić do poziomu "The Plague Within". Nie jest to zły kawałek, ale już "Medusa" była wyraźną zniżką formy i słyszę, że tutaj będzie podobnie.
Głos rozsądku - nie mogłem ogarnąć zachwytów tuż po premierze albumu.
-
Też się na tym złapałem. Zanim kupiłem, posłuchałem fragmentów na amazonie i byłem zaintrygowany na tyle, żeby właśnie postawić płytę na półce. Jednak czegoś mi w tym wszystkim brakuje, jakiejś kulminacji. Te kawałki wydają mi się jakimiś szkicami, a nie skończonymi kompozycjami. Ogólnie kurs brzmieniowy popieram, ale z drugiej strony w obecnych czasach ta wolta nie jest do końca taka przekonująca. Słuchałem "Medusy" kilka dni temu i z czasem to wrażenie się raczej wzmacnia.
- Oki
Żeby nie było też mam na półce CD Medusa, ale kiedy ostatnio słuchałem - nie pamiętam. Częściej zdecydowanie wracam chociażby do Icon czy Host.
- moonfire
Średnio, średnio. Płytę pewnie kupię (jeśli będzie za co, he, he), bo od nich biorę wszystko, ale nie wiem, czy tak do końca się polubimy.nicram pisze:Coś nie mogą dobić do poziomu "The Plague Within". Nie jest to zły kawałek, ale już "Medusa" była wyraźną zniżką formy i słyszę, że tutaj będzie podobnie.
Stawiam tutaj tezę, że lepszym albumem niż zaskakujący "The Plague Within" jest "Tragic Idol". Powrót growlingu miał chyba odwrócić uwagę od coraz bardziej wtórnej warstwy muzycznej.
Z kolei ja najchętniej wracam do "Icon", "One Second" oraz "Host".
- Żułek
coś w tym jest, niby kierunek jest dobry ale coś się rozjezdza po drodze :/nicram pisze:Coś nie mogą dobić do poziomu "The Plague Within". Nie jest to zły kawałek, ale już "Medusa" była wyraźną zniżką formy i słyszę, że tutaj będzie podobnie.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
Czego wy ludzie wymagacie? Że na nowo proch wymyślą? Po tylu latach na scenie, po tylu płytach to i tak jest poziom nie osiągalny dla większości zespołów. Jest ok. jak dla mnie.
-
Ja tam nic szczególnego nie wymagam - to oni wydają płyty, a nie my ich do tego zmuszamy ;) Posłuchać sobie mogę/lubię "Lost Paradise", "Gothic", "Icon", "Draconian Times", może nawet i "Believe in Nothing". "Tragic Idol" muszę odświeżyć.
- Sgt. Barnes
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QWqNcw- ... e=emb_logo[/youtube]
jest i wydeło.
jest i wydeło.
- Lukass
Mam tak samo. Numer spoko, ale bez podniety. Liczyłem, szczerze mówiąc, że dadzą już spokój z klimatami pierwszych płyt i zrobią płytę klimatyczną i łagodniejszą - przecież przez Plagą mieli kilka fantastycznych strzałów. Niby trochę tak jest w tym numerze, ale nie dość.nicram pisze:Coś nie mogą dobić do poziomu "The Plague Within". Nie jest to zły kawałek, ale już "Medusa" była wyraźną zniżką formy i słyszę, że tutaj będzie podobnie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?