Najlepsze płyty 2019 - głosowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lukass
- zahartowany metalizator
Re: Najlepsze płyty 2019 - głosowanie
Ja to widzę, że nadmiar makaronu i przecieru pomidorowego oraz nauczyciele kolegę w jakiś zły nastrój wprowadzają. Nie, nie chodzi o taki efekt. Przyszli, nagrali płytę, która mi się podoba i której słucham z wielką przyjemnością. A byłem raczej sceptyczny. Nie będę na siłę szukał psychologicznego uzasadnienia tego faktu. Wiele powrotów nie wyszło tak dobrze. A na co sierściuchy pójdą to już nie mój problem. Ja pójdę na to, co mnie interesuje. Czyli chuj wie na co, bo na razie nie sposób cokolwiek planować.
No i przez to pierdolenie muszę sobie Paradox odpalić, bo mi ochoty narobiliście.
No i przez to pierdolenie muszę sobie Paradox odpalić, bo mi ochoty narobiliście.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
też bym się wypierał bo to zgoła absurdalne jest ;-)Lukass pisze:Ja to widzę, że nadmiar makaronu i przecieru pomidorowego oraz nauczyciele kolegę w jakiś zły nastrój wprowadzają. Nie, nie chodzi o taki efekt. Przyszli, nagrali płytę, która mi się podoba i której słucham z wielką przyjemnością. A byłem raczej sceptyczny. Nie będę na siłę szukał psychologicznego uzasadnienia tego faktu. Wiele powrotów nie wyszło tak dobrze. A na co sierściuchy pójdą to już nie mój problem. Ja pójdę na to, co mnie interesuje. Czyli chuj wie na co, bo na razie nie sposób cokolwiek planować.
a właśnie, że nie! makaronu nie tykam/ niedługo nie tykamy. wpierdalam/y ziemniaki non stop. warzywa i to co jeszcze jest do złapania. póki ukraińce nie spierdoliły do siebie i wyciagają tą marchewkę z polskiej ziemi. pudło kolego ;-)
Poro
- Lukass
- zahartowany metalizator
Heh, nic nie wypieram, podoba mnie się i już. I chuj. No i leci w tle i mi się ryj raduje.
Ja też na razie raczej ziemniaczki, marcheweczka, coby się nie zmarnowały. No właśnie, zupkę trzeba dokończyć i wracać do roboty.
Ja też na razie raczej ziemniaczki, marcheweczka, coby się nie zmarnowały. No właśnie, zupkę trzeba dokończyć i wracać do roboty.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- mad
- weteran forumowych bitew
Ten Paradox mimo swoich wad (np.: nostalgia / panie, to już było / wytnij - wklej) nie jest taki zły. Tym niemniej w mojej "10" się nie znalazł, bo:
- nie chciałem, żeby wygrał, wolałem z metalu stanowczo BI czy DsO,
- chciałem wpuścić na listę parę freejazzów, to i miejsca dla Paradox zabrakło. Nawet Nile wyrzuciłem, chociaż wg mnie jednak jest ciekawszy od Nocturnus AD.
- nie chciałem, żeby wygrał, wolałem z metalu stanowczo BI czy DsO,
- chciałem wpuścić na listę parę freejazzów, to i miejsca dla Paradox zabrakło. Nawet Nile wyrzuciłem, chociaż wg mnie jednak jest ciekawszy od Nocturnus AD.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Nie głosowałem, bo dla mnie to bez sensu, swoje typy podałem gdzie indzie i po prawdzie na dzień dzisiejszy nic bym nie zmienił poza dodaniem do listy płyty Amirthy Kidamdi gdzies po pierwszej piątce. Poza tym chyba 10 bym nie uzbierał.
-
No nie moge sie doczekac głosowania w przyszłym roku i tej dyskusji, czemu akurat ta płyta wygrała ;-)
-
- weteran forumowych bitew
^ oooo i czyżby ironia się delikatna wkradła do wątku ;-)
Nie głosowałem, nie znam się to się wypowiem. Każdy teraz może pisać co mu się żywnie podoba to i ja też mogę, cytując Panią Zofię Czerwińską "No chyba mam prawo?" :D
"Paradox" to nie jest moja ulubiona płyta z zeszłego roku. ale określenie Nocturnus jako największego szkodnika Death Metalu aż prosiło się o parsknięcie.
A niby czym tak zaszkodzili? Klawikordem? - nie oni jedni używali tego instrumentu w owym czasie ( toż nawet w Wielkich płytach Morbidów też klawisze są - to też są szkodniki?) i w ostatnim roku. Kosmiczną tematyką? Połamanymi tempami? Niestandardowym brzmieniem?
A może powrotem po latach w dość sporą klasą? Choćby w zeszłym roku były dużo słabsze powroty po latach i przykład tego albumu jest trafieniem kulą w płot w ujęciu słabego powrotu.
Wiadomo - opinia jest jak dziura w dupie - to mam i ja, opinię również.
Jak dla mnie - przykład delikatnego paplania dla paplania albo słaba prowokacja.
Nie głosowałem, nie znam się to się wypowiem. Każdy teraz może pisać co mu się żywnie podoba to i ja też mogę, cytując Panią Zofię Czerwińską "No chyba mam prawo?" :D
"Paradox" to nie jest moja ulubiona płyta z zeszłego roku. ale określenie Nocturnus jako największego szkodnika Death Metalu aż prosiło się o parsknięcie.
A niby czym tak zaszkodzili? Klawikordem? - nie oni jedni używali tego instrumentu w owym czasie ( toż nawet w Wielkich płytach Morbidów też klawisze są - to też są szkodniki?) i w ostatnim roku. Kosmiczną tematyką? Połamanymi tempami? Niestandardowym brzmieniem?
A może powrotem po latach w dość sporą klasą? Choćby w zeszłym roku były dużo słabsze powroty po latach i przykład tego albumu jest trafieniem kulą w płot w ujęciu słabego powrotu.
Wiadomo - opinia jest jak dziura w dupie - to mam i ja, opinię również.
Jak dla mnie - przykład delikatnego paplania dla paplania albo słaba prowokacja.
Ciekawe uwagi, natomiast oczywistym faktem jest, jakby się uprzeć, że najlepsze płyty Nocturnus i Morbid Angel noszą ten sam tytuł i jak tu koło tego postawić słabowity paradoksalny Paradox?
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Pierwsze i drugie miejsce jak najbardziej. Z całej listy mam jakieś 30 płyt więc, w przeciwieństwie do niektórych, jestem na odpowiednim forum hehe. A, Mortiferum tez się zdublowało.
- Ascetic
hehe, chyba forum czytelników musick magazineAroHien pisze:Pierwsze i drugie miejsce jak najbardziej. Z całej listy mam jakieś 30 płyt więc, w przeciwieństwie do niektórych, jestem na odpowiednim forum hehe. A, Mortiferum tez się zdublowało.
a mortiferum na tyle dobra płyta, że mogłaby być i 3 razy. a nawet 4.
Poro
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Możliwe, choć sam akurat od kilku lat już tego pisemka nie czytam. Znaczy, poprawiło się?
Mi Mortiferum jedna sztuka wystarczy.
Mi Mortiferum jedna sztuka wystarczy.
- Ascetic
niespecjalnie.AroHien pisze:Możliwe, choć sam akurat od kilku lat już tego pisemka nie czytam. Znaczy, poprawiło się?
a ten numer sprzed 3 dni przegrywa z islandzkim serialem, duńskim kryminałem i francuską muzyką.
Poro
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Gang Olsena był bardzo spoko ;)
- Ascetic
dalej jest w pyte ;-)AroHien pisze:Gang Olsena był bardzo spoko ;)
tyle, że ten duński to ja czytam. dwie siaty książek wyniosłem z biblioteki, że tak powiem publicznej, to i czytam. nie po to tachałem, żeby tylko tachać ;_0
Poro
- uglak
Mortiferum traktuje jako sabotaż - przecież jak się skraca tytuł jakiejś płyty to piszemy początek, a nie losową część tytułu...AroHien pisze:A, Mortiferum tez się zdublowało.
Guilty of being right
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
1. Oczywiste fakty są oczywiste i nie trzeba się przy nich upierać. Tu nic oczywistego nie zauważyłem, gdyż: patrz pkt. 2.535 pisze:Ciekawe uwagi, natomiast oczywistym faktem jest, jakby się uprzeć, że najlepsze płyty Nocturnus i Morbid Angel noszą ten sam tytuł i jak tu koło tego postawić słabowity paradoksalny Paradox?
2. Nie dla każdego oczywistością jest, że "Abominations of Desolation" to najlepszy album w/w.
3. Nikt tutaj nie stawiał nowej płyty Nocturnus obok starych nagrań. Halo, tu Ziemia!
BTW
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9v6iCt8Nk2Y[/youtube]
Jeżeli tak brzmi "największy szkodnik gatunku" (przypominam, że mamy 1990 rok), to ja już, kurwa, nie wiem z kim i o czym rozmawiam.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Zamiast się niepotrzebnie gorączkować przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem co tam napisałem. Poza tym wklejanie klawiszowych pasaży nic tu nie zmieni. Nie wiem co i komu chcesz tym udowodnić. Płyty Dimmu Borgir też brzmią dobrze.
- Bloodcult
1. WĘDROWCY~TUŁACZE~ZBIEGI "Marynistyka Suchego Lądu"
2. TOOL "Fear Inoculum"
Reszta przepadła w niebycie zapomnienia.
2. TOOL "Fear Inoculum"
- Ascetic
po taki wpisie jak ten Twój powyżej już żałuję, że też nie przepadłeś w niebycie zapomnieniaBloodcult pisze:1. WĘDROWCY~TUŁACZE~ZBIEGI "Marynistyka Suchego Lądu"
2. TOOL "Fear Inoculum"
Poro
- Bloodcult
Tyle czasu mnie nie było a Ty tak mnie witasz ? A może tak dla odmiany podasz swoje TOP10 ubiegłego roku, zamiast tylko marudzić i krytykować ?