POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

20-02-2020, 14:27

uglak pisze:Macie jakiś fetysz tego Auschwitz. Tak, to był największy obóz, ale nie zginęło tam 2,5 mln ludzi, z drugiej strony: tak, liczba samych ofiar oceniana na blisko 6 mln z żydowskiej strony jest bardzo prawdopodobna, bo choćby w pozostałych niemieckich obozach zagłady na terenie Polski (Belzec, Treblinka, Sobibor, Kulmhof i Majdanek) zginęło blisko dwa miliony. A to dopiero początek... Gdzie wojna, getta, obozy pracy i koncentracyjne, Einsatzgruppen czy codzienny, niemiecki terror?
pierdolisz :-). na magnie i n-czas napisali, że wszyscy uciekli na madagaskar i tam się ukrywają
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

20-02-2020, 14:32

nie uciekli tylko Niemcy ich tam wysłali. prosto z Treblinki i innych obozów tranzytowych.ale to nieoficjalnie.
Pacjent

20-02-2020, 14:37

Ascetic pisze:
Hatefire pisze:
Pacjent pisze:Właśnie dlatego potrzebne są badania. Także nad tym jakim cudem niemiecka technologia sprzed 80 lat przewyższa tak znacznie tę dzisiejszą.
Ja tam się zbyt dobrze na paleniu ludzi nie znam, jedynie co odpalam to grill na działce, niemniej to chyba nie kwestia różnicy w technologii a w metodzie. Szybciej jednak idzie jak ładujesz do pieca kupą jednego na drugim, a inaczej niż jak masz jedną komorę na jednego i musisz pilnować, żeby się prochy nie zmieszały, bo rodziny zmarłych mogłyby się wkurzyć.

Poza tym chciałbym zwrócić uwagę że takiej Rwandzie w ciągu jakiś kilku miesięcy wymordowano około miliona głównie za pomocą maczet, więc...
Hatefire, co fakt to fakt, Twoi "idole" inne metody stosowali ;_) troszku mniej technologicznie rozwinięte. jak to ruskie ;-) .

.. ale ja nie o tym.

kurwa. Pacjent, abstrahując od tego co Ty za głupoty wygadujesz, że Ty się nie boisz ;-) u niemczaków, już być wygrzewał cele z turasami ;-) ciesz się chłopaku, że mieszkasz w znienawidzonej pis-o-kracji. bo wiesz, rozumiesz ;-)
No i to jest właśnie typowe religijne podejście do tematu. Nie można nawet skonfrontować oficjalnych danych (6 mln i 1,3 mln), bo najważniejszy jest dogmat, bo im tak wtłoczono do głów. Żadnej dyskusji, nie myśl, nie analizuj, a w RFN miałbyś sprawę za myślozbrodnię, szkoda że u nas tak nie ma, bo nasze zaprogramowane przez lata umysły nie mogą tego strawić. Ktoś tu się naśmiewał z teorii o całunie?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

20-02-2020, 15:03

Ty, Pacjent. Parę osób próbuje Ci wytłumaczyć. Takie coś: nie ważne ile zginęło, czy 2.5 czy 1.3 mln. To ogromna liczba i niczego ona nie zmienia. Nie umniejsza tragedii ofiar i nie znosi winy ich oprawców. Rozumiesz to, czy nie, bo coś czuję, że nie?
all the monsters will break your heart
Pacjent

20-02-2020, 15:29

nicram pisze:Ty, Pacjent. Parę osób próbuje Ci wytłumaczyć. Takie coś: nie ważne ile zginęło, czy 2.5 czy 1.3 mln. To ogromna liczba i niczego ona nie zmienia. Nie umniejsza tragedii ofiar i nie znosi winy ich oprawców. Rozumiesz to, czy nie, bo coś czuję, że nie?
To wielka tragedia, nawet jeśli zginęłoby ich 100 tys. Dlaczego jednak ta historia ma nie podlegać badaniom fachowców z różnych dziedzin i osądowi obserwatorów? Podam przykład rzezi wołyńskiej. W miarę dostępu do nowych i prowadzenia nowych badań szacunki co do liczby ofiar zmieniają się. Komuś to przeszkadza?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Pacjent

20-02-2020, 15:34

Tymczasem Morawiecki pojechał do Brukseli i zaproponował 3 nowe podatki. Linczu ze strony opozycji na razie nie widać, a przecież to znakomita okazja.
Awatar użytkownika
Ascetic

20-02-2020, 15:47

Pacjent pisze:
nicram pisze:Ty, Pacjent. Parę osób próbuje Ci wytłumaczyć. Takie coś: nie ważne ile zginęło, czy 2.5 czy 1.3 mln. To ogromna liczba i niczego ona nie zmienia. Nie umniejsza tragedii ofiar i nie znosi winy ich oprawców. Rozumiesz to, czy nie, bo coś czuję, że nie?
To wielka tragedia, nawet jeśli zginęłoby ich 100 tys. Dlaczego jednak ta historia ma nie podlegać badaniom fachowców z różnych dziedzin i osądowi obserwatorów? Podam przykład rzezi wołyńskiej. W miarę dostępu do nowych i prowadzenia nowych badań szacunki co do liczby ofiar zmieniają się. Komuś to przeszkadza?
Pacjent to Ty? bo nie wierzę i ufam własnym oczom co czytam*.

generalnie o tym jest gadka. tyle, że ty jakbyś udawał, że jednak nie o tym. nicram zresztą o tym pisze. a, czy było to 100 tys., 1,3 mln, czy 6 mln to sprawa wtórna.

* weź to szybko wygumkuj bo jak zobaczą koledzy onrowcy, czy inni tacy to powiedzą, że zlewaczyłeś się od przesiadywania tutaj ... albo co gorsza zażydziłeś się ... przemyśl sprawę
lys på slutten av lys
Pacjent

20-02-2020, 16:11

Schowaj sobie te swoje urojenia.
PS. ONR-owców w Auschwitz było tylu, że założyli tam partię, podobnie jak inne nurty ideowe, więc znowu strzelasz kulą z ładunkiem niewiedzy w płot.
Awatar użytkownika
Ascetic

20-02-2020, 16:24

Pacjent pisze:Schowaj sobie te swoje urojenia.
PS. ONR-owców w Auschwitz było tylu, że założyli tam partię, podobnie jak inne nurty ideowe, więc znowu strzelasz kulą z ładunkiem niewiedzy w płot.
co fakt to fakt. nie wiedziałem o tym onr-owcu-kuta..u.
bo?
bo.
w przeciwieństwie do ciebie kwestia "przemysłu h" i innych bzdetów, jak to czy, aby na pewno "przerób" był taki a nie inny, nie spędzają mi snu z powiek* ;-)

dzisiaj ci opdpuszczę, onr-owcu-kut....zu, bo robisz postępy. z radykalnego negacjonisty objawiłeś się nam troszku lepiej: "To wielka tragedia, nawet jeśli zginęłoby ich 100 tys." zawsze to coś. małe coś, ale zawsze.

* interesuje mnie zupełnie co innego od lat 20tych w zwyż.

ps. jeszcze raz. nie pokazuj brunatnym koleszkom tych swoich wpisów. mogą nie złapać kontekstu.
lys på slutten av lys
Pacjent

20-02-2020, 16:29

Wiem, że jesteś ignorantem w tym temacie, nawet nie wiesz kto to jest negacjonista.
Awatar użytkownika
Ascetic

20-02-2020, 16:33

Pacjent pisze:Wiem, że jesteś ignorantem w tym temacie, nawet nie wiesz kto to jest negacjonista.
tym kim byś chciał być, ale się boisz. co nawet widać dzisiaj, gdzie pod presją grupy, zaczynasz zmieniać delikatnie front. oczywiście na kilka dni, bo jak ci dadzą na luz to będziesz dalej popierdywał, że palono w piecach krematoryjnych tylko i wyłącznie peletem, bo żydom było zimno w barakach.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

20-02-2020, 16:39

Obrazek

no i są pierwsze efekty zohydzania kolejnej grupy zawodowej
lys på slutten av lys
Pacjent

20-02-2020, 16:48

Ascetic pisze:
Pacjent pisze:Wiem, że jesteś ignorantem w tym temacie, nawet nie wiesz kto to jest negacjonista.
tym kim byś chciał być, ale się boisz. co nawet widać dzisiaj, gdzie pod presją grupy, zaczynasz zmieniać delikatnie front. oczywiście na kilka dni, bo jak ci dadzą na luz to będziesz dalej popierdywał, że palono w piecach krematoryjnych tylko i wyłącznie peletem, bo żydom było zimno w barakach.
Nie zdenerwujesz mnie swoim zarzutami bez podstaw, bo wiem, że rozmawiam z dorosłym facetem o umyśle dziecka. Żenująca nowomowa i kretyński hejt pod adresem oponenta to internetowe przedszkole. Nie jesteś nawet w stanie zestawić moich wypowiedzi by udowodnić, że zmieniłem dziś zdanie na powyższy temat. To podjudzanie bym powiedział coś co sobie uroiłeś w tej sprawie (kto dyskutuje na temat holokaustu automatycznie staje się negacjonistą) jest także dziecinne, ale przede wszystkim świadczy o ograniczeniach umysłowych (nie wolno tak myśleć!). Tymczasem negowanie holokaustu jest takim absurdem, że znając moje poglądy sprawa jest zupełnie jasna. Przecież wtedy musiałbym zanegować także eksterminację Polaków czy Cyganów.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

20-02-2020, 17:02

Pacjent chce Ci sie tracic czas na dyskuje z tym frustratem? olej, najlepsza metoda na tego pryszcza
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Ascetic

20-02-2020, 17:04

Pacjent pisze:
Ascetic pisze:
Nie zdenerwujesz mnie swoim zarzutami bez podstaw, bo wiem, że rozmawiam z dorosłym facetem o umyśle dziecka. Żenująca nowomowa i kretyński hejt pod adresem oponenta to internetowe przedszkole. Nie jesteś nawet w stanie zestawić moich wypowiedzi by udowodnić, że zmieniłem dziś zdanie na powyższy temat. To podjudzanie bym powiedział coś co sobie uroiłeś w tej sprawie (kto dyskutuje na temat holokaustu automatycznie staje się negacjonistą) jest także dziecinne, ale przede wszystkim świadczy o ograniczeniach umysłowych (nie wolno tak myśleć!). Tymczasem negowanie holokaustu jest takim absurdem, że znając moje poglądy sprawa jest zupełnie jasna. Przecież wtedy musiałbym zanegować także eksterminację Polaków czy Cyganów.
no widzisz. to mamy tak samo. dla mnie gadki kolesia, któremu pół forum mówi, że jest idiotą a wklejanie fejknewsów pod swoje urojenia jest mocno dziecinne, też są na poziomie przedszkola. wychodzi na to, że dwa dzieciaki gadają ze sobą.

swoją drogą jak mi mówi kilka osób, że jestem nastukany to idę spać. tutaj się różnimy. na każdym miejscu, od kilkunastu użytkowników masz notorycznie pokazywane, że coś nie teges z tobą. ty dalej brniesz. jak niejaki byrth. tutaj są różnice,

a podjudzać nikogo nie trzeba. jak byś usłyszał co o tobie mówią tak poza forum i z czym byś się spotkał przy kontakcie to byś zweryfikowałbyś czy aby na pewno trzeba w ogóle podjudzać. takie są fakty. nie mity. w sferze których oszołomie zyjesz.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

20-02-2020, 17:07

Pan_Kimono pisze:Pacjent chce Ci sie tracic czas na dyskuje z tym frustratem? olej, najlepsza metoda na tego pryszcza
ty tak się tam nie napinaj. no i nie strasz. bo to nieładnie. choć ma to tutaj dużą tradycję.

no a teraz czekaj w swojej kolejce jak dorośli rozmawiają.
lys på slutten av lys
Pacjent

20-02-2020, 17:09

A to ostatnie jest dobre, bo o tym, że rozmawiam z dzieckiem (i parę innych rzeczy) też dowiedziałem od innych forumowiczów zanim odkryłeś karty :)
Awatar użytkownika
Ascetic

20-02-2020, 17:12

Pacjent pisze:A to ostatnie jest dobre, bo o tym, że rozmawiam z dzieckiem (i parę innych rzeczy) też dowiedziałem od innych forumowiczów zanim odkryłeś karty :)
przecież człowieku nikt ciebie nie zna. nawet z lublina, więc co ty tam marudzisz.

o pobycie na żadnym koncercie to nie ma co wspominać. chyba, że się tam dobrze chowasz, coby nie było specjalnie dziwne.
lys på slutten av lys
Pacjent

20-02-2020, 17:16

Pan_Kimono pisze:Pacjent chce Ci sie tracic czas na dyskuje z tym frustratem? olej, najlepsza metoda na tego pryszcza
Rozmowa z nim to przyjemność intelektualna. Człowiek-kalka jakiego ze świecą szukać. Myślenie tak sztampowe i politycznie poprawne, połączone z oskarżycielskim tonem, że ma się wrażenie, iż został zgwałcony mentalnie na jakimś szkoleniu wyjazdowym GW. Oczywiście żadnej wiedzy, tylko proste hasła. Do tej pory nie sądziłem, że taki ktoś może istnieć.
Pacjent

20-02-2020, 17:18

Ascetic pisze:
Pacjent pisze:A to ostatnie jest dobre, bo o tym, że rozmawiam z dzieckiem (i parę innych rzeczy) też dowiedziałem od innych forumowiczów zanim odkryłeś karty :)
przecież człowieku nikt ciebie nie zna. nawet z lublina, więc co ty tam marudzisz.

o pobycie na żadnym koncercie to nie ma co wspominać. chyba, że się tam dobrze chowasz, coby nie było specjalnie dziwne.
Najwidoczniej masz podobne problemy ze wzrokiem jak z intelektem.
ODPOWIEDZ