POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
535

Re: POlitykowanie

07-02-2020, 19:04

Żadnych wypłat w żywej gotówce. Przecież mają darmową służbę zdrowia i nauczanie. Jakieś ulgi w podatkach, czy usługach typu transport, muzeum , teatr, ....proszę bardzo. Natomiast jeżeli się nie podoba to proszę się nie rozmnażać. To nie jest obowiązek. Przykładowo księża potrafią się powstrzymać. Poza tym stare porzekadło mówi jasno, bóg dał, bóg wychowa.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-02-2020, 19:49

Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

08-02-2020, 00:13

Ciekawe jakby powiedzieć tym powyżej, sprawdzam. W ogóle jestem za tym, by ludzie wypowiadający się publicznie, ujawnili swoje dochody. Taka jawność mogłaby wiele wyjaśnić. Ostatnia przebieżka po zeznaniach posłów wielu partii , wprawiła mnie w osłupienie, połączone z chamskim rechotem prostego betoniarza. Dla samej tej chwili warto był przez tyle lat pchać piach szuflą w dziurę.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

08-02-2020, 00:39

535 pisze: Ostatnia przebieżka po zeznaniach posłów wielu partii , wprawiła mnie w osłupienie, połączone z chamskim rechotem prostego betoniarza.
Panie, tu ni ma co sie smiac, tu cza sie bać. Toż to prawie same gołodupce z kredytami na kwadrat. Do tego "młode" i "ambitne" a możliwości majo i korzystać bedo.
535

08-02-2020, 01:57

Jimmy Boyle pisze:
535 pisze: Ostatnia przebieżka po zeznaniach posłów wielu partii , wprawiła mnie w osłupienie, połączone z chamskim rechotem prostego betoniarza.
Panie, tu ni ma co sie smiac, tu cza sie bać. Toż to prawie same gołodupce z kredytami na kwadrat. Do tego "młode" i "ambitne" a możliwości majo i korzystać bedo.
Nie masz pan racji. Czterdziestolatek z długami to standard, Czterdziestolatek z oszczędnościami też nie jest wyjątkiem. Czterdziestolatek bez historii to jest kurwa ciekawostka. Albo był cipą i nigdy nie spróbował, albo mieszkał u matki i nie musiał tego robić, albo...? Sam se odpowiedz. I to są właśnie tacy pacjenci.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

08-02-2020, 02:11

Pacjent pisze:Obrazek
Tutaj kolejne, piękne zaoranie pisowskiego katocwela

" onclick="window.open(this.href);return false;
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
535

08-02-2020, 02:17

W końcu to forum muzyczne więc, mądremu dość, jak mawia wiadomo kto.
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
nicram

08-02-2020, 07:00

Nerwowy pisze:
Pacjent pisze:Obrazek
Tutaj kolejne, piękne zaoranie pisowskiego katocwela

" onclick="window.open(this.href);return false;
Cudowny strzał między oczy. :-)
all the monsters will break your heart
BOLEK
weteran forumowych bitew

08-02-2020, 08:32

kol nicram może czas zmienić stylizację na łbie? kol Mateusz pewnie doradzi
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/mateusz ... em/fkpzq6h" onclick="window.open(this.href);return false;
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
nicram

08-02-2020, 08:39

Nie zmieniaj tematu pisi trollu. Wiem, że tak was uczą na szkoleniach, ale to nie przyćmi przekrętów i hipokryzji Twoich mocodawców. :-)
535

08-02-2020, 09:37

Obawiam się, że to nie wynik szkoleń. Po prostu oni tacy są.
Awatar użytkownika
trup

11-02-2020, 11:24

będzie 49 województw? Czyli wracamy do 1989 roku i jeszcze raz wszystko od nowa? 8-{

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... ze/54nvlks
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nicram

11-02-2020, 13:07

Wyborcza pisze: Afera PCK. Nawet 3 mln zł mieli wyprowadzić z PCK dolnośląscy działacze PiS: poseł, dwóch radnych i najbliższy współpracownik Anny Zalewskiej. Do sądu wpłynął właśnie akt oskarżenia. Grozi im nawet do 10 lat więzienia.

Do połowy 2017 r. dolnośląskim oddziałem Czerwonego Krzyża rządzili politycy PiS. Prezesem był niegdysiejszy radny tej partii Rafał H., jego zastępcą był ówczesny poseł Piotr B., a dyrektorem - Jerzy G., radny wojewódzki i zastępca Anny Zalewskiej w wałbrzyskich strukturach PiS. Pracownikiem oddziału był również Jerzy S., radny z Wrocławia.

Wobec wszystkich, a także sześciu innych osób, Prokuratura Okręgowa we Wrocławiu skierowała właśnie do sądu akt oskarżenia.
Afera PCK. Nie milion, a trzy

Początkowo straty z przestępczej działalności zarządzających oddziałem Czerwonego Krzyża polityków PiS szacowane były na 1,1 mln zł. Ostatecznie kwota ta wzrosła do 3 mln.

Mechanizm przekrętu był prosty. Szeregowi pracownicy PCK w 2015 r. założyli firmę, która - choć nie miała podpisanej umowy z PCK - w latach 2015-2017 zbierała z kontenerów Czerwonego Krzyża używaną odzież. Następnie ją sprzedawano, a pieniądze trafiały do kieszeni osób w proceder zaangażowanych.
Mózgiem przedsięwzięcia miał być Jerzy G., ówczesny radny PiS sejmiku województwa dolnośląskiego i najbliższy wtedy współpracownik Anny Zalewskiej, minister edukacji w rządzie Beaty Szydło, a obecnie eurodeputowanej.

To nie są jego jedyne problemy z wymiarem sprawiedliwości. Jest równocześnie jednym z oskarżonych w toczącym się przed sądem procesie o wyprowadzenie 12 mln zł z Południowo-Zachodniej SKOK.

Najwyżej wśród osób objętych aktem oskarżeniach polityków PiS (dziś już byłych) jest jednak Piotr B., do niedawna poseł i szef wrocławskich struktur tej partii. Prokuratura zarzuca mu nie tylko bezpośredni udział w wyprowadzaniu środków z PCK, ale również przyjmowanie środków z przestępczego procederu, które później - jak ujawniliśmy to w „Wyborczej” jako pierwsi - wykorzystywał na finansowanie swojej kampanii wyborczej do Sejmu w 2015 r.
Afera PCK. Pieniądze dla Zalewskiej

Pieniądze z okradania PCK przynajmniej raz zasiliły również fundusz wyborczy Anny Zalewskiej, byłej minister edukacji. Jeden z oskarżonych, Bartłomiej Ł.-T., przyznał, że na polecenie Jerzego G. wpłacił na jej rzecz 7 tys. zł. Znajduje to potwierdzenie w dokumentach Państwowej Komisji Wyborczej.
Bartłomiej Ł-T., jak twierdzi, przekazywać miał również pieniądze asystentowi Zalewskiej Łukaszowi Apołenisowi, dziś członkowi władz regionalnych PiS w okręgu wałbrzyskim. Polityk temu jednak zaprzecza.

Nie wiadomo, czy Zalewska została w tej sprawie przesłuchana. Prokuratura od wielu miesięcy blokuje nam dostęp do tej informacji.
Afera PCK. Możliwa kara: do 10 lat więzienia

Zakończenie trwającego 2,5 roku i wielokrotnie przedłużanego śledztwa potwierdza w rozmowie z „Wyborczą” prok. Kazimierz Orzechowski, naczelnik II Wydziału ds. Przestępczości Gospodarczej Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu, odpowiadającego za postępowanie.
- Akt oskarżenia rzeczywiście został skierowany do sądu kilka dni temu. Objętych nim jest 10 osób, a zarzutów jest wiele, w zależności od udziału poszczególnych oskarżonych w procederze. Główny zarzut dotyczy przestępstwa z art. 296, czyli działania na szkodę Polskiego Czerwonego Krzyża. W niektórych przypadkach zagrożenie karą z tego paragrafu wynosić może nawet do 10 lat pozbawienia wolności.
Znowu powtórzę do kolegi Bolka (aka towarzysz Balbina): wystarczy nie kraść! :-) Jak tam Boluś, masz już przecieki, czy prokuratorzy co postawili zarzuty, od jutra nie idą na zieloną trawkę?
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

11-02-2020, 18:13

To już PCK okradają, no patrz pan. Co będzie następne, dzieciom z bidula kieszonkowe zajebią.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

11-02-2020, 18:55

Nie bój żaby. Po tych co gadali, że "wystarczy nie kraść" idą następne bose dziady. Nawiasem mówiąc nie wierzę, że to nie jest ta sama banda. Gdyby ktokolwiek prywatnie pozwolił sobie na takie zeznanie majątkowe jak 37 letni rezolutny pan Krzyś-kandydat, zaraz miałby o szóstej kominiarzy na dachu. Tymczasem okazuje się, że można przez lata publicznie prowadzić bardzo aktywny tryb życia i niczego nie posiadać, I wszystko bez żadnych reperkusji ze strony pazernej władzy. Takich pacjentów jest tam więcej, a to jasno pokazuje, że konfederacja jest pisowską przybudówką, a całe to pierdolenie szczęść boże i prężenie maskli jest zwyczajną grą. Zresztą już raz na tego błazna głosowali, teraz znowu wepchną go na fotel. Ktoś chętny, żeby spróbować pożyć trochę jak pan Krzysiek?
BOLEK
weteran forumowych bitew

11-02-2020, 19:22

Obrazek
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

11-02-2020, 19:23

Pan Ładny zeznał, że go brat utrzymywał. Ja wiem, że sytuacje są różne w życiu, ale dopóki mam po dwie zdrowe ręce i nogi strasznie bym się wstydził przyznać że do 40 żyłem życiem pasożyta.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

11-02-2020, 19:46

Hatefire pisze:Pan Ładny zeznał, że go brat utrzymywał. Ja wiem, że sytuacje są różne w życiu, ale dopóki mam po dwie zdrowe ręce i nogi strasznie bym się wstydził przyznać że do 40 żyłem życiem pasożyta.
Niezły pacjent. Prawdziwy polski patryjota. Tam jest ich więcej. Niby prawica, ale po dwie lewe ręce na łebka. I taki ktoś ma poparcie i pcha się po żyrandol. To musi pierdolnąć.
Awatar użytkownika
trup

12-02-2020, 09:54

Były dyrektor w MF: skończyło się podatkowe El Dorado. Stabilność finansów jest zagrożona

- Stabilność finansów publicznych jest zagrożona. Podatkowe El Dorado w Polsce się skończyło. Według moich wyliczeń luka VAT w 2019 r. wyniosła 9,3 proc., czyli prawie się nie zmieniła wobec 2018 r. To oznacza, że zakładana poprawa ściągalności tego podatku de facto nie nastąpiła - mówi w ekskluzywnym wywiadzie po odejściu z Ministerstwa Finansów Sławomir Dudek, wieloletni dyrektor departamentu polityki makroekonomicznej, a obecnie główny ekonomista Pracodawców RP. Teraz po wielu latach pracy w resorcie opowiada nam, co skłoniło go do odejścia i dlaczego już za chwilę mogą czekać nas nie lada budżetowe turbulencje.

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
535

12-02-2020, 10:04

Spoko. Bez paniki. Wiecie co to jest i po co zostało wprowadzone?

Obrazek
ODPOWIEDZ