Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2
Jeszcze jedno - zastanawiam się, jaki sens miało umieszczenie Necronomiconu w tej części znanego z Evil Dead? Odrobina z "Coś" też była, no i na końcu pojawił się Freddy Krueger.... Ja pierdolę, co ja oglądałem????
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Ponoć już od kilku części trwały przymiarki do Freddy vs. Jason, więc puścili oko do fanów.Nasum pisze:no i na końcu pojawił się Freddy Krueger.... Ja pierdolę, co ja oglądałem????
Guilty of being right
-
uglak pisze:Ponoć już od kilku części trwały przymiarki do Freddy vs. Jason, więc puścili oko do fanów.Nasum pisze:no i na końcu pojawił się Freddy Krueger.... Ja pierdolę, co ja oglądałem????
Mogli by zrobić Michael Myers s Jason, też by było ciekawie.
Ale jedna scena w tym łajnie to im się udała - jest tak kurwa śmieszna że o mało co nie popuściłem strużki moczu. Trudno mi ją opisać, ją po prostu trzeba zobaczyć. No i te drewniane dialogi. Drewniane? Wyschnięte na wiór. Ciekawe ile i co wzięli scenarzyści że wyszło im takie cudo? Czym sterroryzowano producenta? Skąd ukradziono pieniądze na produkcję tego badziewia, bo wątpię, aby ktokolwiek je dał dobrowolnie? Czy aktorom - to słowo na wyrost - śni się po nocach występ w tym czymś? Czy zostali napiętnowani? Czy ekipa filmowa miała ubaw po pachy podczas kręcenia zdjęć?
Tyle pytań bez odpowiedzi...
- Darekthrone
- w mackach Zła

Jak średnio przepadam za filmami animowanymi, tak ten bardzo się mi spodobał.
- maciek z klanu
Zulek to ty?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- TheDude
- devastator77
- zahartowany metalizator

Fajna komedyjka
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
bajki ze studia Ghibli to naprawdę konkretne rzeczy na poziomie, porównywanie ich do rzeczy oglądanych przez Zulka jest nie na miejscu :)maciek z klanu pisze:Zulek to ty?
w temacie; Dwóch Papieży zaskakująco spoko, nowe Star Wars tragiczne.
rzułf
-

Wspaniały odmóżdżacz na kacu.
Niektóre kwestie z tego filmu pamiętam od dobrych 20 lat ;-)
- Nic się nie martw, to solidna amerykańska konstrukcja!
Albo:
- przyślijcie posiłki ;-) - brzmi nieco dwuznacznie biorąc pod uwagę kto to mówi i w jakim kontekście.
- przyślijcie więcej karetek!
Kto widział ten będzie wiedział, kto nie widział...cóż..
- Stary Metal
- w mackach Zła

Wczoraj obejrzany.
I co?
Aktorstwo bardzo dobre, Pazura zdecydowanie najlepszy.
Historia wciągająca, ładnie sfilmowana, lecz niestety ma trochę dłużyzn, szczególnie w pierwszej części filmu.
Niestety, najsłabszy jest scenariusz. Ma swoją główną oś narracyjną, ale ten szkielet narracji oklejono fabularnymi łatami, nie zawsze do siebie pasującymi.
Ogólnie, film nie ma nawet startu do poprzednich odsłon. Brak dialogów przeplatanych pamiętnymi ripostami lub stwierdzeniami.
Ale i to można wytłumaczyć.
Franz jest już zmęczony, Ćwierć wieku przesiedział w pudle. Starzy znajomi umarli, lub wielkiej kariery nie zrobili. Wie też, że najgorsze dopadnie go za kilka dni, więc trudno wymagać od niego skrzącego dowcipu. Jest po prostu przybity. I Linda takiego załamanego człowieka gra doskonale. Z pustym wzrokiem i od czasu do czasu ze swoim cynicznym uśmiechem. Jedyne, co bohatera utrzymuje przy życiu i pcha go do działania, to są to owe tytułowe zasady, którym jest wierny do ostatniego ujęcia filmu.
"Nie jesteśmy już nikomu potrzebni" - mówi Franz do Morawca podczas picia wódki na balkonie , a dodaje "ale nie znaczy to, że nie mamy rachunków do wyrównania z tym światem".
Szkoda, że reżyser tak słabo rozegrał w fabule to, co było fundamentem tamtych Psów, czyli odniesienia do otaczającej rzeczywistości. Owszem, są echa wydarzeń - takie jak zakatowanie młodego człowieka elektroszokerem w kiblu na komendzie, łapówkarstwo policji, lecz te odniesienia akurat nie mają tej mocy, jaką miały podczas "jedynki" lub "dwójki", gdzie wszystko działo się podczas przemiany ustrojowej i było tą przemianą uzasadnione, albo też kopa fabule dawała daleka wojna. Tamte wydarzenia były Wielkim Demirugiem, który wpływał na decyzje bohaterów. Tutaj one są tylko po to, aby pchnąć akcję do przodu.
Jest kilka mrugnięć okiem do widza, np. kwestia"o, Radomskie" wypowiedziana przez wiadomo kogo. Wolf jest niestety tylko ozdobnikiem, podobnie jak Stopczyk i Andżela.
Jest brutalność, czasem nieuzasadniona, szybkie tempo, ale i dłużyzny.
Polecam fanom poprzednich części. Reszta może spokojnie poczekać, aż film będzie dodatkiem do jakiegoś kolorowego magazynu.
A, i jeszcze jedno. W filmie nie padło nawet słowo, jak Franz z Nowej Zelandii znalazł się w polskim pierdlu.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
-
Ostatnio oglądałem "Za chwilę dalszy ciąg programu" Manna i Materny, i dowcip, który serwowali śmieszy do dziś, ba, nadal bardzo często jest aktualny zastanawiam się, czy dziś zrobiliby coś równie mocnego? Może podobnie jak pierwsza część "Psów" kręcono to w specyficznym czasie, czasie przemian ustrojowych, społecznych, mentalnych, i w sumie to najbardziej widać w tamtych produkcjach? Teraz jesteśmy od wielu już lat ustabilizowanym społeczeństwem, nie ma już takich wstrząsów jak wtedy, a patologie w pewnych kręgach przedstawił aż do przesytu Vega i takie "Psy" być może nie mają już tej siły przebicia?
- Żułek
maciek z klanu pisze:Zulek to ty?
tak nie mam co do roboty tylko zakładać konta na forum i ogladać jakieś skośne bajki :P

chociaż biorąc pod uwage powyższy film może powinienem zacząć :P
nie wiem czy poprzedni był gorszy ale poziom debilstwa porównywalny, chociaż młoda "Robin Wright" całkiem całkiem ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- TheDude
Przed snem mały lot w kosmos.

- Oki
- weteran forumowych bitew
całkiem zabawny i nadspodziewanie dobry:

- Harlequin
Fajny, taki na święta, mógłby lecieć zaraz po Kevinie.Oki pisze:całkiem zabawny i nadspodziewanie dobry:
- Oki
dokładnie, niby porusza waszkie tematy, ale jakoś tak powierzchownie, jakby dedykowany OscarowiHarlequin pisze:Fajny, taki na święta, mógłby lecieć zaraz po Kevinie.Oki pisze:całkiem zabawny i nadspodziewanie dobry:
- Darekthrone
- w mackach Zła

Bardzo dobry JB. Nie rozumiem narzekania gawiedzi na Timothy Daltona. Dla mnie po Connerym to najlepszy Bond. Szkoda, że skończyło się tylko na dwóch filmach.
- TheDude
Na tvp kultura leci taki oto klasyk wiejskiego rapu:

"Zaraz mama cycuni da." :)

"Zaraz mama cycuni da." :)
- Żułek

serio 10 nominacji do oscara ? za co ? to chochlik drukarski chyba i miałyby być złote ale maliny na plakacie :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Oferma

Mandy(2018). Obejrzałem wczoraj i do teraz mnie trzyma. Fabuła prosta, jak jebanie, klasyczny revenge flick, hołd klasyce kina klasy B, ale Diabeł tkwi tutaj w szczegółach. Krew, LSD, hipisi, kulty, gangi motocyklowe jebanych sadomaso demonów, skrajna przemoc, koszulki Black Sabbath i Motley Crue i wymachujący toporem bojowym Nicholas Cage. Wszystko zanurzone w neonowych kolorach i jungiańskich odniesieniach na tylu poziomach, że wyłapywanie ich stanowi osobną warstwę filmu. Jestem pod sporym wrażeniem.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!