Mam tak samo. Zresztą takie skojarzenie to w sumie komplement dla Szwajcarów, choć niekoniecznie lubię rozmiękczanie death/black metalowej formuły takimi patentami. W zasadzie można by było tez wspomnieć o Amebix, ale nie wiem czy jakiś randomowy komentator już tego nie zrobił pod jakimś filmikiem z youtube.Scorn pisze: 3) tak mi się skojarzyło, moje prawo
BÖLZER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: BÖLZER
- ozob
- zahartowany metalizator
Oj, gdzies pominalem Twoj wpis. Odnosilem sie do tego screena.Scorn pisze:Ja napisałem, ale:ozob pisze:Ten co napisal. Nie zdziwie sie jednak, ze zaraz ktos tu wpadnie i zacznie udowadniac, iz gdzies tam pol riffu jest podobne. (:
1) nigdzie nie wspomniałem o podobieństwie muzycznym Bolca i Mastodonta, a raczej o ich przebytej drodze, oryginalności i wyrazistym stylu, znaczeniu na tzw. scenie itd.
2) zrobiłem to celowo, żeby wzniecić ogień dyskusji - liczyłem na sporo ciekawych komentarzy, mając na uwadze, że nie każdy szanuje tu sympatycznych Amerykanów,
3) tak mi się skojarzyło, moje prawo
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Słucham se wspaniałej miażdżącej Hero , a jestem świeżo po koncercie braci Bolec i nie ma bata. Krasnale powinni dokooptować trzeciego kurdupla i nie będzie czego zbierać. Niech se wezmą kredyt pod hipotekę muchomora, we frankach. Można się oszukiwać, ale we dwójkę nigdy nie zabrzmią jak na płytach. To nie klimat Urfaust.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
To oczywiste, ale chyba się uparli, że tak ma być (we dwóch) i koniec - oryginalność, klimat, coś w ten deseń. Analogiczna sytuacja z Grand Magus. Tworzą muzykę, i studyjnie ją nagrywają, na dwie gitary, koncertują zaś od zawsze na jedną gitarę - nie wypadają przy tym dobrze na żywo, ich muzyka ewidentnie na tym traci, kawałki brzmią biedniej, a mimo to uparli się, że zostaną trio i nie wezmą ziomka na drugą gitarę live.535 pisze:Słucham se wspaniałej miażdżącej Hero , a jestem świeżo po koncercie braci Bolec i nie ma bata. Krasnale powinni dokooptować trzeciego kurdupla i nie będzie czego zbierać. Niech se wezmą kredyt pod hipotekę muchomora, we frankach. Można się oszukiwać, ale we dwójkę nigdy nie zabrzmią jak na płytach. To nie klimat Urfaust.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nowy materiał chyba nagrany.
W Sztokholmie.
W Sztokholmie.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- postuje jak opętany!
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ouuuu... yeaahh...!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
-
- rasowy masterfulowicz
I to som dobre wiadomości!
-
- weteran forumowych bitew
A nawet bardzo dobre!
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ