MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MGŁA
Chodziło między kilkoma osobami na mhouse na przyklad.hcpig pisze:Dokładnie, 'Northwards' nigdy nie było wcześniej udostępnione na blogach, pamiętam bo to od lat jedno z dwóch polskich dem jakich najmocniej szukałem od ponad dekady.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- uglak
to akurat przeciwienstwo ogolnej dostepnosci.maciek z klanu pisze:Chodziło między kilkoma osobami na mhouse na przyklad.hcpig pisze:Dokładnie, 'Northwards' nigdy nie było wcześniej udostępnione na blogach, pamiętam bo to od lat jedno z dwóch polskich dem jakich najmocniej szukałem od ponad dekady.
Guilty of being right
- maciek z klanu
- Medard
Soulseek to takie samo piracenie, jak z ruskich torrentów skoro p2p.uglak pisze:Soulseeka (ani zadnego P2P) nie uzywam, ale poradzilem sobie.
Z czego zatem korzystasz?
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
gdzieś tak z 200 przesłuchań za mną. na pewno najlepsza mgła i na pewno jedna z najlepszych płyt jakie słyszałem
swoją drogą ciekawe co tam sądzi kolega COFFIN bo się pojawia, ale jakoś nic nie pisze w temacie
swoją drogą ciekawe co tam sądzi kolega COFFIN bo się pojawia, ale jakoś nic nie pisze w temacie
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Jesteś trollem, kretynem, starcem zakochanym w świętych krowach albo masz dwanaście lat.Heretyk pisze:na pewno najlepsza mgła i na pewno jedna z najlepszych płyt jakie słyszałem
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Być może też jest tak, że wyraził subiektywną opinięLord Gorloj pisze:Jesteś trollem, kretynem, starcem zakochanym w świętych krowach albo masz dwanaście lat.Heretyk pisze:na pewno najlepsza mgła i na pewno jedna z najlepszych płyt jakie słyszałem
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- COFFIN
Ciekawa sprawa w sumie, ale sytuacja jasna dla mnie i są tutaj ze dwa tematy, w których mógłbym o tym napisać. I tak - jak zawsze pisałem, że słuchanie hurtowo znudziło mi się dość dawno temu i w zasadzie jest te 'kilkadziesiąt' kapel, do których zawsze wracam, bo mi to w zupełności wystarcza + jakieś tam wybrane nowości określone tym samym wyznacznikiem, tak od paru miesięcy nie mam prawie w ogóle chęci słuchania czegokolwiek. Nie zmuszam się, bo nie o to przecież chodzi. Czego to są skutki, to bardzo dobrze sobie zdaje z tego sprawę i dlatego też poczyniłem kroki ku temu, żeby unormować sprawy zawodowe - zapierdalanie na kilku etatach jednocześnie na dłuższą metę = nicht gut:/ Nowej Mgły nawet jeszcze nie mam, trzeba będzie w końcu uderzyć do Sovy, bo przecież DLM też wyszło. Może za jakiś czas posłucham;)Heretyk pisze:
'Come the Blessed Madness'
- Phren
- rozkręca się
Rozwiniesz? Co Cię tak urzekło w tym albumie? Co dla Ciebie sprawia, że jest lepsza niż poprzednie wydawnictwa? Pytam z ciekawości, bez szydery.Heretyk pisze:na pewno najlepsza mgła i na pewno jedna z najlepszych płyt jakie słyszałem
Jedno nie kłóci się z drugim.Oferma pisze:Być może też jest tak, że wyraził subiektywną opinięLord Gorloj pisze:Jesteś trollem, kretynem, starcem zakochanym w świętych krowach albo masz dwanaście lat.Heretyk pisze:na pewno najlepsza mgła i na pewno jedna z najlepszych płyt jakie słyszałem
- Drone
Moim skromnym zdaniem kawałek "Age of Excuse V" , to esencja MGŁY i najbardziej dobitna rzecz, jaką udało im się nagrać. Ten utwór jest doskonały i muzycznie, i tekstowo, ma idealnie rozłożone akcenty i dramaturgię.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.