Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

01-12-2019, 15:12

pr0metheus pisze:Obrazek

bardzo dobry. myslalem ze takie kino zrobione na sile, odgrzewanie trupow w stylu nowego terminatora, ale to stary dobry scorsese.
film dla ludzi ktorzy tesknia za kinem lat 90, takie przynajmniej mam odczucia. po paru slabszych filmach myslalem ze pacino kompletnie zdziadzial, ale to jego najlepsza rola od lat. w sumie postac ktora odgrywa, jest jakby stworzona dla niego.
3,5 godziny moze zmeczyc , ale nie mnie. warto
Znajomi mnie zniechęcają. Podobno film jest totalnie przegadany i przez to męczący.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

01-12-2019, 19:28

bardzo dobry. myslalem ze takie kino zrobione na sile, odgrzewanie trupow w stylu nowego terminatora, ale to stary dobry scorsese.
film dla ludzi ktorzy tesknia za kinem lat 90, takie przynajmniej mam odczucia. po paru slabszych filmach myslalem ze pacino kompletnie zdziadzial, ale to jego najlepsza rola od lat. w sumie postac ktora odgrywa, jest jakby stworzona dla niego.
powierdzam, Scorsese może sobie pozwolić na taką monotonię, ale film zdecydowanie wart obejrzenia. Mam wrażenie, że to także hołd plejady aktorskiej, wycisnął z nich co najlepsze i wyszło zaskakująco dobrze.
Coś tam było! Człowiek!
Prurient
rozkręca się

01-12-2019, 20:36

Żułek pisze:Obrazek

rozwleczona baja dla dzieci :P ale może być ;)
pierwsza część lepsza
Zgadzam się. Myślę że warto obejrzeć bo Skarsgård po prostu rozpierdala

Parasite - b. dobry
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

Re:

01-12-2019, 21:58

Skaut pisze:

powierdzam, Scorsese może sobie pozwolić na taką monotonię, ale film zdecydowanie wart obejrzenia. Mam wrażenie, że to także hołd plejady aktorskiej, wycisnął z nich co najlepsze i wyszło zaskakująco dobrze.
Wart obejrzenia niewątpliwie. Jest jednak moim zdaniem za długi i faktycznie przegadany. To problem scenariusza chyba. Za dużo nawrzucane, przede wszystkim postaci. Większość przelatuje bez uzasadnienia ich obecności. Są bo byli w mafii. (np. Keitel) Ja się gubiłem momentami?
Pacino rzeczywiście świetny. Za to De Niro zdziadział. Najgorszy z tych wielkich. Momentami drewno. Nie wiem czy to komputerowe odmładzanie czy wiek?
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

02-12-2019, 08:52

Ketler pisze:
Hellrocker pisze:
Harlequin pisze:Świeżo po wczorajszym, przedpremierowym pokazie na wrocławskim AFF:

Film absolutnie wspaniały, intensywny, z klaustrobobicznym klimatem. Realizatorskie arcydzieło. Dafoe to geniusz, a Pattison udowadnia, że grać potrafi i utalentowanym aktorem jest. Powoedziałbym więcej - jego postać/kreacja była chyba trudniejsza do zaszufladkowania i chyba do odegrania. Obaj Panowie zafrali koncertowo. Wkrętki mitologiczno-marynistyczne doskonałe. Film raczej mało śmieszny, komedii tu jak na lekarstwo, dużo goryczy, sadyzmu, zwłaszcza psychicznego, czasem coś absurdalengo się wkradnie, ale w zasadzie przez cały film jest dreszcz i jest klimat. Bardzo dobra oprawa dźwiękowa. Były oklaski, była rozmowa z producentem Jayem van Hay'em, był rozpierdol. Spora szansa, aby to był w ogóle jeden z moich ulubionych filmów. Dla mnie arcydzieło. Oj Eggers, rozjebałeś.Obrazek
Tez czekam.
Obejrzane. ZAJEBISTE. Ni ciula nie rozumie kto jest kto, czy to czysty obłęd czy nie,ale film rozwala w miazge. Polecam!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Się wynudziłem i wymęczyłem na nim. Jakby reżyser z dumą nosił skarpety z dziurami na palce.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

02-12-2019, 09:19

Obrazek

Tak bardzo chciałbym zobaczyć miny gówniarzerii zachwycającej się Black Panther'ami i innymi Aquaman'ami po seansie Jokera...

Znakomite kino i oskarowy Joaquin Phoenix w swojej - być może - życiowej roli. Mocne 9/10
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
tomaszm

02-12-2019, 11:07

Jedyny film na którym byłem 2 razy w kinie w swoim życiu. Film absolutnie genialny . Nie ma sensu się po raz który rozpisywać ale to właściwie jedyny film z którym jestem w stanie się utożsamić a słowa Jokera" nigdy nie byłem przez moment w życiu szczęśliwy" przywodzą mi na myśl mój najbardziej chujowy okres w życiu, który szczęśliwie mama za sobą. Jest coś niesamowitego w tym filmie ,że spoglądając na głównego bohatera absolutnie go rozumiem i po części widzę odbicie siebie.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

02-12-2019, 12:10

Obrazek

Bez rewelacji,ale obejrzeć można,w kilku scenach można się nawet nieźle pośmiać.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

02-12-2019, 17:37

tomaszm pisze:Jedyny film na którym byłem 2 razy w kinie w swoim życiu. Film absolutnie genialny . Nie ma sensu się po raz który rozpisywać ale to właściwie jedyny film z którym jestem w stanie się utożsamić a słowa Jokera" nigdy nie byłem przez moment w życiu szczęśliwy" przywodzą mi na myśl mój najbardziej chujowy okres w życiu, który szczęśliwie mama za sobą. Jest coś niesamowitego w tym filmie ,że spoglądając na głównego bohatera absolutnie go rozumiem i po części widzę odbicie siebie.
Byłem w kinie i oglądałem po raz drugi z beznadziejnym tłumaczeniem dlatego jak tylko wyjdzie na Blu-Ray to sobie kupię.
Awatar użytkownika
Żułek

02-12-2019, 22:47

Obrazek

Tarantino chyba natchnienie opuściło bo poza nawet zabawną końcówką i Brucem Lee nic ciekawego tutaj nie było
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Skaut

02-12-2019, 23:16

co najmniej bardzo dobry
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

03-12-2019, 01:08

Tarantino chyba natchnienie opuściło bo poza nawet zabawną końcówką i Brucem Lee nic ciekawego tutaj nie było
i klimatem na ranczu ziomeczka Mansona
nie sraj się, fajny film, jeśli spojrzy się na niego odpowiednio
quentin ostatnio kręci na przemian film dobry i mniej dobry
Awatar użytkownika
Żułek

03-12-2019, 01:30

yossarian84 pisze:

nie zauważyłem, na ranczu mogli sie ograniczyć tylko do obicia geby hipisowi, reszta była bez sensu, to samo sceny z Pacino
generalnie tam pół filmu było niepotrzebne, tylko aby znanych aktorów poupychać w małych rólkach bo scenariusz pisany na kolanie
no ja się wiele i tak nie spodziewałem po tym filmie ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

03-12-2019, 11:07

Obrazek

Spodziewałem się infantylnych bzdur, a dostałem mocny dramat, który gdzieś w połowie seansu uaktywnił opcję WiP i ta pozostała aktywna do napisów końcowych. Historia trochę odbiega od wydarzeń, którymi jest inspirowana, ale i tak ryje beret i nie pozostawia widza obojętnym. 8/10
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

03-12-2019, 12:42

Obrazek
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
maciek z klanu

03-12-2019, 13:43

Skaut pisze:co najmniej bardzo dobry
Bo Tarantino hyhyhy
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

03-12-2019, 14:24

maciek z klanu pisze:
Skaut pisze:co najmniej bardzo dobry
Bo Tarantino hyhyhy
Nie widziałem jeszcze tego filmu, chociaż nie mogę się doczekać. Mogę natomiast powiedzieć, że bardzo doceniam prawie wszystko, co dotąd wyreżyserował, ale: nie jest to kino dla każdego i uważam nawet, że nie każdy powinien, bo niektóre opinie są trochę takie, jakby po obejrzeniu "Dobrego, Złego i Brzydkiego" ktoś uznał to za porażkę, ponieważ zabrakło wątku miłosnego. Aby docenić Tarantino należy 1) mieć specyficzny gust 2) być MOCNO wyedukowanym w historii kina. Można oczywiście oglądać też na jednym poziomie, wyłącznie rozrywkowym, ale bez tego praktycznie każda scena cierpieć będzie pewne niezrozumienie. Oglądanie Nienawistnej Ósemki bez znajomości horrorów z lat 80 i spaghetti westernów to jak słuchanie Watain bez znajomości Mayhem i Dissection - można, jasne, ale...
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

03-12-2019, 15:24

wolff wrote:
Miałeś już tutaj nie nudzić, wystarczy, że pierdzisz o swoich światowych wojażach. Chuj to kogo.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

03-12-2019, 21:10

Żułek pisze:
yossarian84 pisze:

nie zauważyłem, na ranczu mogli sie ograniczyć tylko do obicia geby hipisowi, reszta była bez sensu, to samo sceny z Pacino
generalnie tam pół filmu było niepotrzebne, tylko aby znanych aktorów poupychać w małych rólkach bo scenariusz pisany na kolanie
no ja się wiele i tak nie spodziewałem po tym filmie ;)
Jak Ty się Żulek na niczym nie znasz :)
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Żułek

03-12-2019, 21:54

daj spokój niedługo o tym filmie nikt nie będzie pamiętał, chyba że moda na Polańskiego potrwa nieco dłużej bo znowu jakieś gówna wypływają na wierzch :P

tym czasem

Obrazek

co ja czytam ? godne zakończenie serii, dobry film, dużo akcji, cuda wianki

Obrazek

kurwa trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny, Sylwek chyba ten moment przegapił :(

ODPOWIEDZ