DUNGEON SYNTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA
- wlood
- postuje jak opętany!
Re: DUNGEON SYNTH
Mam "Fantom bez twarzy" na cd.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Spełniłem cześć życzenia i napisałem do Old Sąd Ghost tak jak obiecałem. Dla zainteresowanych mały update spraw.wlood pisze:Old Sad Ghost, Gargoylium, Müldeponie, Stronghold Guardian, ÖrnatorpetŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Ziomeczki, nie chcę zapeszać, ale czy są jakieś projekty DS, z którymi wywiad poczytalibyście chętnie? Dodam, że pytania poszły już do Old Tower i Old Sorcery, a jutro pewnie pójdą do Conqueror's Mourn...
Fief się nie odezwał, Malfet to samo, Hedge Wizard odmówił.
Jutro pewnie popytam Thangorodrim, Lord Lovidicus, Torchlight, Galdur i Sequestered Keep.
Jak coś to śmiało proponujcie.
Spotkaliśmy się w końcu z Adamem, z którym będziemy tworzyć zina, który nazywać się będzie po prostu Dungeon Synth Zine. Dogadujemy się bardzo spoko wiec myśle ze będzie fajnie.
Gotowe są już wywiady z Old Sorcery, Old Tower, Galdur, Wojnar. Wkrotce powinny być odpowiedzi od Torchlight i Lord Lovidicus. Wiele projektów niestety nie odpowiedziało, będę ich jednak jeszcze męczył. Generalnie myśle ze wywiadów powinno być 10, co na tle innych zinow w temacie jest liczba dużo wyższa niznprzecietnie.
Będą tez artykuły o polskiej scenie DS i prawdopodobnie tez kącik gracza do wspominek gier, które... a zreszta, sami zobaczycie;)
Ogólnie to staram się pracować nad tym na ćwierć etatu przynajmniej, dzięki czemu prace szybko się posuwają. Kto wie, może już w lutym będzie gotowe?
Find your flow
- wlood
- postuje jak opętany!
Świetnie. czekam z niecierpliwością.
- Lucek
- weteran forumowych bitew
a co będzie Karkosiu jak napiszesz coś w tym zinie a potem sie rozmyslisz i bedziesz chciał to usunąć ? a tu bęc nie da sie, no chyba ze bedzie to zine internetowy wtedy bedziesz mógł zmieniać zdanie codziennie i usuwać
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Old Sąd Ghost Odpisał i jest bardzo chętny:)wlood pisze:Świetnie. czekam z niecierpliwością.
Find your flow
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
mam nadzieje, ze nadal mowisz o wywiadach ;-)ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Old Sąd Ghost Odpisał i jest bardzo chętny:)wlood pisze:Świetnie. czekam z niecierpliwością.
Guilty of being right
- Triceratops
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Kurde, zajebiste to An Old Sad Ghost. Kiedyś posłuchałem niby ale dupą a nie uszami, a teraz widzę, że dużo straciłem. Tak więc wrzucam dla wszystkich. BTW najlepsze logo ever.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Find your flow
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
NOWY FIEF!
https://fief.bandcamp.com/

To jest naprawdę zjawisko a nie muzyka. Najpopularniejszy dungeon synth ever, tylko ze nie jest dungeon synthem. To trochę jak z Motorhead i heavy metalem: Lemmy zawsze się wróżył na nazywanie ich metalem, ale jednocześnie słuchali ich głównie metalowcy. Gdy popatrzymy w tagi na bandcampie, znajdziemy tak wszystkim tylko nie dungeon synth. O gościu tworzącym to nic nie wiadomo. Nie ma żadnych wywiadów ani informacji. Po prostu aż do do roku, w listopadzie, regularniejsze 3 lat wypuszcza płytę, a kasety rozchodzą się w 10 minut. Specjalnie dla niego ukuto pojęcie forest synth. Powstał ledwie w 2016, ale już jasne jest, ze za 20 lat będzie się o nim mowić w świecie DS tak, jak mówi sie o Metallice. W tej fali DS będzie jak wielka czwórka thrash, tylko ze z Old Sorcery, Old Tower i.... hm... Thangorodrim?
https://fief.bandcamp.com/

To jest naprawdę zjawisko a nie muzyka. Najpopularniejszy dungeon synth ever, tylko ze nie jest dungeon synthem. To trochę jak z Motorhead i heavy metalem: Lemmy zawsze się wróżył na nazywanie ich metalem, ale jednocześnie słuchali ich głównie metalowcy. Gdy popatrzymy w tagi na bandcampie, znajdziemy tak wszystkim tylko nie dungeon synth. O gościu tworzącym to nic nie wiadomo. Nie ma żadnych wywiadów ani informacji. Po prostu aż do do roku, w listopadzie, regularniejsze 3 lat wypuszcza płytę, a kasety rozchodzą się w 10 minut. Specjalnie dla niego ukuto pojęcie forest synth. Powstał ledwie w 2016, ale już jasne jest, ze za 20 lat będzie się o nim mowić w świecie DS tak, jak mówi sie o Metallice. W tej fali DS będzie jak wielka czwórka thrash, tylko ze z Old Sorcery, Old Tower i.... hm... Thangorodrim?
Find your flow
- maciek z klanu
Zajebisty ten fief. Kiedyś na takie coś się mówiło medieval poprostu ale to kilkanaście lat temu
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- uglak
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- wlood
- postuje jak opętany!
Soulseekuglak pisze:sa jakies wypozyczalnie dungeonsynthowe?
- TheDude
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Jara mnie ten mroczny sound.TheDude pisze:Moc niesamowita :)
[youtube][/youtube]
Find your flow
- TheDude
^ A tak na serio, obadaj coś co zwie się theremin:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Na ostatnich kilku płytach Sopor Aeternus ten instrument wielokrotnie się pojawia i naprawdę magiczny klimat wtedy wchodzi.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Na ostatnich kilku płytach Sopor Aeternus ten instrument wielokrotnie się pojawia i naprawdę magiczny klimat wtedy wchodzi.
Bassza meg mind.
- uglak
jakby ktos chcial sie na zywo pobawic thereminem to do konca stycznia w krakowskim Muzeum Inzynierii Miejskiej jest dostepny (w ramach wystawy "Uwaga! Nieprzyjaciel podsłuchuje. Kryptografia wczoraj i dziś") ;-)

Guilty of being right
- TheDude
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Siema lochowe świry, czy ktoś z was zna kogoś kto a jakieś pojęcie o graficznym sklepaniu zina w jedna całość? Design, te sprawy, zeby to miało klimat? Kogoś, kto czuje zapach płonącej pochodni i szkieletów grających w hehe kości? Dajcie znać;)
Find your flow
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Myślę, że mógłbym się podjąć. Proponuję taki podstawowy design strony:

Ewentualnie:

Ewentualnie:

Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.