Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Księża

26-11-2019, 17:40

WaszJudasz pisze:Co to za nowotwór to "uwolnienie systemu edukacji"? Czy edukacja zostałaby uwolniona, gdyby menadżer szkół nie musiał prosić pokornie biskupa, żeby ten łaskawie zezwolił na ograniczenie wymiaru czasowego katoinoktrynacji w placówkach?
Menadżer, który nie ma nad sobą ministerstwa i sam zarządza szkołą.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

26-11-2019, 17:40

Bloodcult pisze:Bardzo chętnie sam se zapłacę. Na tacę i tak rzucam więcej niż z Twoich podatków idzie na religie w szkołach i Fundusze Kościelne. Trza było głosować na Korwina to by każdy miał wszystko za własne. Tak zamiast na Religie w szkole zapłacisz za lekcje pedalstwa u Biedronia :D

Czekam na analogiczny ból dupy o istnienie kierunków typu Archeologia czy Socjologia :) Ciekaw jestem czy nawalisz tyle postów co w tym temacie :)
Tylko, że uniwerki i polibudy są głównie po to, żeby prowadzić badania naukowe, studenci to w rzeczywistości taki dodatek, bo jakoś trzeba też ludzi kształcić.

A że zbyt dużo studiuje mało przydatne kierunki, to inna sprawa.

Zresztą chyba najwięcej ludzi studiuje różne dziedziny pedagogiki, a to znowu wynika z przepisów państwowych, że ktoś ma jedną specjalizację, a musi się dokształcać w innej, bo mu brakuje godzin do wyrobienia etatu, albo potrzebny jest osobny papier, mimo, że miał w programie studiów przedmioty z tego zakresu.

Chyba podobnie jest z urzędnikami, jest ich dużo, ale cały czas wychodzą kolejne przepisy, żeby realizować zadania potrzebni są kolejni. Taka pętla indukcyjna lub sprzężenie zwrotne w tranzystorze, jak kto woli.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Bloodcult

26-11-2019, 17:41

WaszJudasz pisze:Co to za nowotwór to "uwolnienie systemu edukacji"? Czy edukacja zostałaby uwolniona, gdyby menadżer szkół nie musiał prosić pokornie biskupa, żeby ten łaskawie zezwolił na ograniczenie wymiaru czasowego katoinoktrynacji w placówkach?
:D :D :D

To jakaś dyktatura nastała ? Wypisać się z religii też można za pozwoleniem biskupa ? :D

Wam już serio palma bije od tych wymysłów czym to Kościół nie jest :D

Czekam na argumenty o księżach zaglądających do łóżek :D
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Bloodcult

26-11-2019, 17:42

WaszJudasz pisze:
Bloodcult pisze:Śmiem twierdzić że te drugie kosztują trochę więcej
Śmiem twierdzić, że jesteś leniem, któremu nie chce się sprawdzić, jak jest naprawdę.

Sama religia to dla Polski koszt równy prawie 10% wydatków na WSZYSTKIE kierunki na WSZYSTKICH uczelniach wyższych.
Bez źródła tych rewelacji to dane z dupy, więc konkrety poproszę :)

Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

26-11-2019, 17:44

Bloodcult pisze:To jakaś dyktatura nastała?
Nie, tak działa obecnie system. Ale rozumiem, że tego nie wiesz, bo generalnie nie interesujesz się tym, jak faktycznie te zajęcia są organizowane, a jednak czujesz potrzebę, żeby się na ten temat wypowiadać.
Bloodcult pisze:Bez źródła tych rewelacji to dane z dupy, więc konkrety poproszę :)
Potwierdzasz, że jesteś leniem, który nie interesuje się faktami w kwestii tematów, które porusza.

http://sonar.wyborcza.pl/sonar/7,156422 ... ligia.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/ ... yzsze.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony 26-11-2019, 17:46 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

26-11-2019, 17:44

Pacjent pisze:Lewica nie może sobie pozwolić na uwolnienie systemu edukacji, bo wtedy menadżer żadnej ze szkół nie pozwoli sobie na pedaliadę na lekcjach, natomiast wielu z nich zatrudni katechetów, bo tego będą chciało spore grono klientów czyli rodzice.
No i możemy sobie obydwaj pogdybać, czy grono klientów katechetów byłoby w realiach wolnego rynku mniejsze, równe obecnemu czy większe, niż obecne grono "wierzących i posyłających".

Ja gdybam, że gdyby Janusz z Grażyną se policzyli, iż po zdjęciu dwóch lekcji religii z rozkładu zajęć pociechy mają na dwie zgrzewki harnasia na tydzień więcej, sekularyzacja przyspieszyłaby w tempie geometrycznym.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
uglak

26-11-2019, 17:48

WaszJudasz pisze:
Bloodcult pisze:Śmiem twierdzić że te drugie kosztują trochę więcej
Śmiem twierdzić, że jesteś leniem, któremu nie chce się sprawdzić, jak jest naprawdę.

Sama religia to dla Polski koszt równy prawie 10% wydatków na WSZYSTKIE kierunki na WSZYSTKICH uczelniach wyższych.
obecnie jakies 8%, ale skandalem jest chocby 1% - kosciol powinien sam sie finansowac w tej kwestii.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

26-11-2019, 17:51

Słuszna poprawka, dokładna cyferka zależy zresztą od roku, niemniej jest to ciągle ten rząd wielkości - i skandal.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
535

26-11-2019, 17:53

Bloodcult pisze:Bardzo chętnie sam se zapłacę. Na tacę i tak rzucam więcej niż z Twoich podatków idzie na religie w szkołach i Fundusze Kościelne. Trza było głosować na Korwina to by każdy miał wszystko za własne. Tak zamiast na Religie w szkole zapłacisz za lekcje pedalstwa u Biedronia :D

Czekam na analogiczny ból dupy o istnienie kierunków typu Archeologia czy Socjologia :) Ciekaw jestem czy nawalisz tyle postów co w tym temacie :)
Jeżeli tylko będzie stękał tak jak na temat swojej wiary i potrzeby jej finansowania to możesz na mnie liczyć. No i cieszę się, że wiesz na kogo głosowałem i ile płacę podatków. Śmieszny jesteś.
Awatar użytkownika
Bloodcult

26-11-2019, 22:17

Po pierwsze nie stękam - tylko nie chcę aby mnie atakowano.
Po drugie nigdzie nie pisałem o potrzebie finansowania, tylko tłumaczyłem Ci dlaczego jest finansowana.
Po trzecie to Ty jesteś śmieszny - panie ekspercie od wszystkiego - nie ma dzieci, a sam nie chodził na Religię ale eksperta rżnie :D

Swoją drogą to doprawdy śmieszne robić protesty do Kurią zamiast się po ludzku z tej Regilii wypisać :D no cóż :D

@WaszJudasz
Nawet uznając dane podane przez Wyborczą (cytującą organizację Świeckie Państwo) to nadal 1.3 mld w sposunku do 25 mld nie daje 8% ;D
Poza tym bądźmy poważni, jaką ta organizacja miała wiarygodność ?

535

26-11-2019, 22:24

Syneczku. Ja się nigdzie nie zapisywałem. To jak się mam wypisać? Pierdolnięty jesteś? Pytam po raz kolejny.
Awatar użytkownika
uglak

26-11-2019, 22:30

Bloodcult pisze:@WaszJudasz
Nawet uznając dane podane przez Wyborczą (cytującą organizację Świeckie Państwo) to nadal 1.3 mld w sposunku do 25 mld nie daje 8% ;D
mylisz kwoty - 25 mld to nauka + szkolnictwo wyzsze, a mielismy porownywac lekcje religii i szkolnictwo wyzsze.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Drone

26-11-2019, 22:37

Przecież to jest jakiś absurd. Nie zdawałem sobie sprawy z tych proporcji.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

26-11-2019, 22:39

Bloodcult pisze:Po pierwsze nie stękam - tylko nie chcę aby mnie atakowano.
I przyszedłeś tutaj się modlić? Jesteś jednak pierdolnięty. Jedź na żyletę i zaintonuj Legia to stara k...a.
dcd
postuje jak opętany!

26-11-2019, 23:25

Gość ma misję od boga żeby nas nawrócić na dobrą drogę. Taki forumowy ksionc.
Awatar użytkownika
Bloodcult

27-11-2019, 00:02

nie boga tylko Boga :)

Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

27-11-2019, 07:59

Bloodcult pisze:@WaszJudasz
Weźże pan odłóż na chwilę różaniec i zacznij czytać coś więcej niż nagłówki...

Jeśli chodzi o wiarygodność - koszt organizacji lekcji religii i wysokość wydatków na szkolnictwo wyższe podaje odpowiednio MEN i MNiSW.
dcd
postuje jak opętany!

27-11-2019, 09:28

Bloodcult pisze:nie boga tylko Boga :)
Z mojej strony celowy zabieg. Zdaję sobie sprawę, że popełniam zbrodnię.... Ortograficzną. ;D
Awatar użytkownika
Bloodcult

27-11-2019, 10:00

W kwestii ortografii to ja akurat nie jestem autorytetem ;)

Ogre
weteran forumowych bitew

27-11-2019, 10:18

Bloodcult pisze:W kwestii ortografii to ja akurat nie jestem autorytetem ;)
Po tym co, jak i gdzie piszesz - to w kwestii swiadectwa swojej jakze gorliwej wiary, smiem twierdzic, ze - rowniez nie.

Sam prowokujesz, a potem sie dziwisz ze ktos Ci bezceremonialnie dopierdala.
ODPOWIEDZ