BÖLZER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

Re: BÖLZER

05-10-2019, 12:46

Cos w tym jest. Mysle, ze 3-4 pierwsze wydawnictwa to ten najlepszy czas, a pozniej bywa roznie. Bolzer jednak po tym utworze nie skreslam. Czekam na calosc. Jest gdzies preorder?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

05-10-2019, 16:19

W FallenTemple jeśli się nie mylę.
dobry kościół to kościół spalony
Ogre
weteran forumowych bitew

05-10-2019, 16:22

ozob pisze:Cos w tym jest. Mysle, ze 3-4 pierwsze wydawnictwa to ten najlepszy czas, a pozniej bywa roznie. Bolzer jednak po tym utworze nie skreslam. Czekam na calosc. Jest gdzies preorder?
Fallen Temple napisali dzisiaj, że u Nich będzie można zamawiać wkrótce nowy Bolzer.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

05-10-2019, 17:27

Widze, ze maja Bandcamp wiec luks.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Van Drunen
postuje jak opętany!

06-10-2019, 00:46

Nowy kawałek wkręcił mi się niemiłosiernie. Bolzer nie przestaje zaskakiwać i wznosić się na coraz to ciekawsze rejony. Jedno jest pewne - oni są jedyni i niepodrabialni. Trzeba wybrać się do pyrlandii na koncercicho.

Edyta z powodu zbyt dużego stężenia Harnasiów :p
Ogre
weteran forumowych bitew

15-10-2019, 09:40

uchuuu.....recenzja-laurka. Gdybym nie usłyszał "A Shepherd in Wolven Skin" a miałbym otworzony jakąkolwiek stronę z pre-orderem "Lese Majesty" to mogłoby dojsć do zakupu w ciemno po takiej ocenie :)
A tak, pamietajac poprzednie płyty, po cichu liczę na podobny odbiór całosci po premierze - po pierwszym kocie za płotem łaski zachwytu nie doswiadczylem. Niemniej, jest na czym ucho zawiescić.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

15-11-2019, 19:25

Na dziś planowane było wydanie nowej EP BÖLZER "Lese Majesty".
Zespół wydał oświadczenie:
We regret to announce that unforseen complications in production have forced us to delay both the physical and digital release of our coming record 'Lese Majesty' until the 29. November.
We apologize for any inconvenience caused!
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

15-11-2019, 20:51

ciekawe czy zdążą ją przywieźć na FOAD :)
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

15-11-2019, 21:22

Stoigniew pisze:ciekawe czy zdążą ją przywieźć na FOAD :)
Beda mieli.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

26-11-2019, 14:58

Czaje, że można ten zespół lubić, czcić i szanować. To ostatnie to nawet i ja czynie. Natomiast muzycznie w ogóle mnie to nie rusza. Słuchałem nowej Epki, złego słowa nie poiem, ale ekscytacji też nie uraczyłem. Zdecydowanie nie jest to muzyka dla mnie.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

26-11-2019, 15:39

To nadal świetna muza, odnoszę wrażenie, że nawet trochę wrócili do korzeni (ale mogę się mylić, bo "Hero" słuchałem bardzo dawno). Sęk w tym, że na przestrzeni lat ulotnił się gdzieś element zaskoczenia z ich muzyki. Może trochę przespali swój czas? Pamiętam jak wychodziła Soma w 2013 i był to dla mnie wówczas potężny kop, dałbym sobie rękę uciąć, że będą jedną z najważniejszych kapel, gdzie relacja między jakością muzy, a popularnością będą zachowane w zdrowych proporcjach. Minęło jednak 6 lat - stosunkowo długo - i jednak moje przepowiednie okazały się błędne. Nowa płyta raczej trafi tylko do groma fanów, hermetycznego środowiska, ale nie wydaje mi się, by mieli dzięki niej pozyskać nowych fanów.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
bartwa

26-11-2019, 15:49

Ja się cieszę, że wydali 2 rzeczy, których mogę słuchać - Roman Acupuncture i Aura. O większości zespołów nie mogę powiedzieć nawet tego.
Awatar użytkownika
Harlequin

26-11-2019, 15:53

^^ Coś z tym "przespaniem" swojego czasu jest na rzeczy. Nowa epka w stosunku do "Hero" niespecjalnie wnosi cokolwiek, raczej pół kroku wstecz. W ogóle to za dużo epek wydają, zamast skupić się na duzych wydawnictwach, może tu jest problem? A moze spec od markietingu nie daje rady?
Awatar użytkownika
uglak

26-11-2019, 15:59

przespaniem bym tego nie nazwal - w koncu EPkami wbili sie do podziemnej ekstraklasy albo co najmniej w jej okolice.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

26-11-2019, 18:24

Nowa EP kontynuuje ścieżkę obraną na "Hero", lecz robi to po prostu lepiej. Dopracowane to jest, wokale lepsze(i growlowane, i czyste), całość jest bardziej skoncentrowana. Jak dla mnie to ten zespół totalnie wie co chce grać i do tego gra w bardzo unikalnym stylu. Pierwotna furia miesza się z romantyzmem. No i jest w tej muzyce jakiś potężny majestat.

A co do powrotu do korzeni, słuszny trop. Zwłaszcza w ostatnim kawałku słychać spore echa "Roman Acupuncture".

"Lese Majesty" to dla mnie najlepszy Bolzer, a w ogóle to cieszę się, że podążyli taką drogą a nie inną. Gdyby nadal cisnęli w stylu "Aury", to owszem, byłby to świetny black/death metalowy band, ale tylko(i aż) tyle. A tak mamy zupełnie nową jakość.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

26-11-2019, 20:44

No prosze, to jest wyrazny zjazd wzgledem "Hero". Otwieracz wypada obiecujaco, ale pozniej material rozczarowuje. Utwor nr 3 jest bardzo slaby.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-11-2019, 09:14

Deathhammer66 pisze:Nowa EP kontynuuje ścieżkę obraną na "Hero", lecz robi to po prostu lepiej. Dopracowane to jest, wokale lepsze(i growlowane, i czyste), całość jest bardziej skoncentrowana. Jak dla mnie to ten zespół totalnie wie co chce grać i do tego gra w bardzo unikalnym stylu. Pierwotna furia miesza się z romantyzmem. No i jest w tej muzyce jakiś potężny majestat.

A co do powrotu do korzeni, słuszny trop. Zwłaszcza w ostatnim kawałku słychać spore echa "Roman Acupuncture".

"Lese Majesty" to dla mnie najlepszy Bolzer, a w ogóle to cieszę się, że podążyli taką drogą a nie inną. Gdyby nadal cisnęli w stylu "Aury", to owszem, byłby to świetny black/death metalowy band, ale tylko(i aż) tyle. A tak mamy zupełnie nową jakość.
Aura to ich opus magnum. Nigdy już nie dojdą do tego poziomu.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

27-11-2019, 21:49

maciek z klanu pisze:
Deathhammer66 pisze:Nowa EP kontynuuje ścieżkę obraną na "Hero", lecz robi to po prostu lepiej. Dopracowane to jest, wokale lepsze(i growlowane, i czyste), całość jest bardziej skoncentrowana. Jak dla mnie to ten zespół totalnie wie co chce grać i do tego gra w bardzo unikalnym stylu. Pierwotna furia miesza się z romantyzmem. No i jest w tej muzyce jakiś potężny majestat.

Aura to ich opus magnum. Nigdy już nie dojdą do tego poziomu.
I mnie się tak wydaje. Ale późniejsze materiały też są bardzo dobre. Warto mieć wszystko.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
plasterchrist
rozkręca się

29-11-2019, 15:07

B dobra epa. Wchodzi bez mydła. Aura to nie jest, ale nie ma na co narzekać. Jutro zweryfikuję na żywo na FOAD, ale nie spodziewam się słabej formy...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
one pill makes you larger and one pill makes you small
ODPOWIEDZ