Najlepsze płyty roku 2019

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Najlepsze płyty roku 2019

23-11-2019, 11:37

Medard pisze:Nie jesteś warszawiakiem, tylko mieszkasz w tym mieście. Jesteś przyjezdnym, bo słoikiem to przecież bardzo brzydko brzmi. Nic nie mam do Wrocławia oczywiście, to miasto z własną historią.

Płaczę razem z Tobą i słucham Esoteric, jest mi przykro, że tobie przykro.
Ale jeżeli nadal będziesz pisał farmazony
i poważnie traktował odpowiedzi innych, co jest mocno sprzeczne ze sobą, to jak ja
nie odpiszę, zrobi to Lord Gorloj, Pacjent, albo ktokolwiek inny.

Oczywiście nie badam postów żadnej konopnickiej, ale jak ktoś lubi to mi to obojętne w sumie.

co racja to racja. te 18 lat to jakby tylko przejazdem. faktem jest też, że brzydzę się warszawą.

tak mnie przeraziłeś, że się muszę wycofać z forume. tak do 2021 roku. masz mnie na sumieniu. pamiętaj o tym!
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

23-11-2019, 11:42

Trzeba się urodzić niestety, wyssać z mlekiem matuli, dostać opierdol od własnej babki w parku praskim za ściganie wiewiórek, pójść z bratem do dziupli (taki sklep), całe lewactwo nigdy tego nie zrozumie, że człowiek jest częścią miejsca i czasów w których żyje.

Na twoim miejscu bym pisał dumnie, że jestem z Wrocławia.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

23-11-2019, 11:47

Medard pisze:Trzeba się urodzić niestety, wyssać z mlekiem matuli, dostać opierdol od własnej babki w parku praskim za ściganie wiewiórek, pójść z bratem do dziupli (taki sklep), całe lewactwo nigdy tego nie rozumie, że człowiek jest częścią miejsca i czasów w których żyje.

Ja pierdole. Medard. Jakie ma znaczenie w który rząd kapusty pierdolnął tobą bocian?
Awatar użytkownika
Medard

23-11-2019, 11:49

535 pisze:
Medard pisze:Trzeba się urodzić niestety, wyssać z mlekiem matuli, dostać opierdol od własnej babki w parku praskim za ściganie wiewiórek, pójść z bratem do dziupli (taki sklep), całe lewactwo nigdy tego nie rozumie, że człowiek jest częścią miejsca i czasów w których żyje.

Ja pierdole. Medard. Jakie ma znaczenie w który rząd kapusty pierdolnął tobą bocian?

Właściwie, to nie o to chodzi, tylko, że przeinacza moje wypowiedzi, a na to nie ma zgody.

Taka formuła, że wszyscy piszemy farmazony, tylko niektorzy naprawdę w nie wierzą.
Awatar użytkownika
Drone

23-11-2019, 12:23

Medard pisze:Trzeba się urodzić niestety, wyssać z mlekiem matuli, dostać opierdol od własnej babki w parku praskim za ściganie wiewiórek, pójść z bratem do dziupli (taki sklep), całe lewactwo nigdy tego nie zrozumie, że człowiek jest częścią miejsca i czasów w których żyje.

Tylko, że - jak to Tyrmand pisał - Praga to nie Warszawa, skoro już tak wchodzisz w szczegóły :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Medard

23-11-2019, 12:36

Drone pisze:
Medard pisze:Trzeba się urodzić niestety, wyssać z mlekiem matuli, dostać opierdol od własnej babki w parku praskim za ściganie wiewiórek, pójść z bratem do dziupli (taki sklep), całe lewactwo nigdy tego nie zrozumie, że człowiek jest częścią miejsca i czasów w których żyje.

Tylko, że - jak to Tyrmand pisał - Praga to nie Warszawa, skoro już tak wchodzisz w szczegóły :)
Fakt :)

Ale, byczyna nie opole również.
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

23-11-2019, 12:53

awansem na pudło:
Obrazek
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

23-11-2019, 18:36

Funereal Presence wciąż pozostaje wysoko na liście top tego roku.
Awatar użytkownika
Triceratops

23-11-2019, 22:50

Medard pisze:Potrzebujesz poklasku jak jakiś konopnicka. Niestety zostaniesz tylko w pamięci kilku fanów metalu, więc interes bardzo słaby. On przynajmniej książkę wydał. I kilku tutaj dzielnie już czyta :)
A moze i sobie sprawie te ksiazke, co jak co ale marian to sympatyczny gosc bez kija w dupie jak coponiektorzy tutaj i niespiety jak plandeka na zuku. Co prawda dwukrotnie skasowal konto, z mojego powodu na forum. ale na koncercie Coroner spotkalismy sie, spilismy browara i bylo ok. Drona nie bylo tylko do kompletu.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

23-11-2019, 23:01

Jak wiesz, miałem być, ale rozłożyła mnie wtedy dość poważna kontuzja.
Awatar użytkownika
Skaut

23-11-2019, 23:44

Triceratops pisze:
Medard pisze:Potrzebujesz poklasku jak jakiś konopnicka. Niestety zostaniesz tylko w pamięci kilku fanów metalu, więc interes bardzo słaby. On przynajmniej książkę wydał. I kilku tutaj dzielnie już czyta :)
A moze i sobie sprawie te ksiazke, co jak co ale marian to sympatyczny gosc bez kija w dupie jak coponiektorzy tutaj i niespiety jak plandeka na zuku. Co prawda dwukrotnie skasowal konto, z mojego powodu na forum. ale na koncercie Coroner spotkalismy sie, spilismy browara i bylo ok. Drona nie bylo tylko do kompletu.
Drone też jest spoko, potwierdzam :)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Drone

24-11-2019, 01:21

Z kol. Skautem i Marią przeżyliśmy kiedyś magiczny wieczór w Krakowie, do dziś wspominamy z rozrzewnieniem. Zwłaszcza, że nie doczekaliśmy z Marianem koncertu, bo było chyba 6 godzin opóźnienia, a mieliśmy transport powrotny, dodatkowo z karty kredytowej w tej knajpie, gdzie garowaliśmy, ukradli mi 5000zł :)
pączek
postuje jak opętany!

24-11-2019, 08:34

Oki pisze:awansem na pudło:
Obrazek
Słuchałeś gdzieś całość? Czy tylko ten 1 kawałek?
Awatar użytkownika
Triceratops

24-11-2019, 10:04

Drone pisze:Jak wiesz, miałem być, ale rozłożyła mnie wtedy dość poważna kontuzja.
Wiem, wiem. Mam nadzieje, ze Marian przekazal ci, jak mi bylo smutno z tego powodu ;)
Kiedys to trzeba bedzie nadrobic, np zorganizowac jakas rocznice, np10 lat od okazji do spotkania ;)
Skaut pisze:Drone też jest spoko, potwierdzam :)
Wierze, podejrzewam, ze spora ilosc spietych i agresywnych ludzi stad w realu jest zupelnie inna.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

24-11-2019, 10:06

Drone pisze:Z kol. Skautem i Marią przeżyliśmy kiedyś magiczny wieczór w Krakowie, do dziś wspominamy z rozrzewnieniem. Zwłaszcza, że nie doczekaliśmy z Marianem koncertu, bo było chyba 6 godzin opóźnienia, a mieliśmy transport powrotny, dodatkowo z karty kredytowej w tej knajpie, gdzie garowaliśmy, ukradli mi 5000zł :)
O w morde, no rzeczywiscie takie akcje zapadaja w pamiec, Kotarski wlasnie o takich motywach pisze w swojej ksiazce o kodowaniu pamieci.
woodpecker from space
535

24-11-2019, 11:22

Drone pisze:Z kol. Skautem i Marią przeżyliśmy kiedyś magiczny wieczór w Krakowie, do dziś wspominamy z rozrzewnieniem. Zwłaszcza, że nie doczekaliśmy z Marianem koncertu, bo było chyba 6 godzin opóźnienia, a mieliśmy transport powrotny, dodatkowo z karty kredytowej w tej knajpie, gdzie garowaliśmy, ukradli mi 5000zł :)
Moje miasto. Takie piękne. Nie trzeba było wchodzić do knajpy w garniturze, pod krawatem i w sygnetach. U nas warto nosić się skromnie. Pełna kieszeń drobnych też nie zawadzi. Tak poważnie to podobno obywatele Mołdawii, czy innej Macedonii kręcą takie wałki w mieście kościołów.
Awatar użytkownika
Drone

24-11-2019, 11:58

Spokojnie, kasę odzyskałem, bank mi oddał - to była jedyna transakcja tą kartą na przestrzeni trzech miesięcy. Oprócz opłaty za morze piwa i żarcia w tej knajpie na wyciągu były rezerwacje hoteli we Francji na wspomnianą sumę 5 tysi. Oczywiście nasza wspaniała policja nic z tym nie zrobiła - nawet nie próbowali dojść ani sprawdzić, kto za tym stoi, choć trop był tylko jeden.
535

24-11-2019, 12:07

Co niby miała robić dzielna policja? Przypominam, że Kraków jest miastem w którym żołnierze AK rozdają kamienice, więc nie bardzo wiem co chciałbyś uzyskać.
Awatar użytkownika
Drone

24-11-2019, 12:32

Chciałbym, aby w ogóle przeprowadzili jakieś dochodzenie mając ku temu dane, tymczasem oni skierowali sprawę w dzień po złożeniu zeznań do prokuratora, który ją z miejsca umorzył z braku możliwości wykrycia winnych. Przecież to jakaś kpina, no ale może za wiele się spodziewałem.
bartwa

24-11-2019, 14:51

Niektóre z rzeczy, które wyszły w 2019 i przypadły mi do gustu:

Sadisme Festering In Telepathic Communion
Volahn El Tigre Del Sur
Arnaut Pavle Arnaut Pavle
Wagner Ödegård Om Domedag Och de Femton Järtekn
Iætun Eitrkvikja
Night's Threshold Deep Within The Night
Warmoon Lord Burning Banners Of The Funereal War