POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

19-11-2019, 11:10

Chociaż z jego syna są ludzie,
nie cały Staszek stracony :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Drone

19-11-2019, 11:12

83koper83 pisze: Jeżeli chodzi o erystykę, panowanie nad językiem, wprowadzanie oraz utrwalanie własnych, humorystycznych tropów Michalkiewicz jest jednakże mistrzem. Dla mnie gigant, podobnie jak Urban.
A dla mnie nie z prostego powodu: koniec końców to są przytyki niskich lotów. Co z tego, że wywód jest skonstruowany poprawnie, jak puenta jest zazwyczaj szczeniacka?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

19-11-2019, 11:16

Drone pisze:
Pacjent pisze:
535 pisze:Ja pierdole, przecież pierdolenia tego mumina nie da się słuchać. Kto wierzy w te brednie?
Przykłady jego bredni?
Praktycznie każdy jego felieton to stek bredni. To znaczy są w nich pewne ogólne oglądy, które nawet można czasami uznać za prawdziwe czy słuszne, natomiast jeśli schodzi się na poziom detalu i szczegółowej argumentacji, to uraza goni urazę i resentyment goni resentyment. Pan Staszek wyzłośliwia się chcąc chyba być zauważonym, tylko słabo to wychodzi, a i przełożenia na tzw. "real life" brakuje jak dowodzą ostatnie przykłady wyciągania ręki po szekle.
Staszek , Staszkiem, ale ja miałem na myśli tego mumina, który teraz bredzi w cyrku ma Wiejskiej. Dobry tam towar mają.
Awatar użytkownika
Drone

19-11-2019, 11:18

A to inna sprawa. Nasz forumowy kol. zrobił kiedyś film na ten temat:

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Drone

19-11-2019, 11:21

Jeszcze a propos. Polecam fragment od 2:00 do 2:12. Czyste złoto!

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-11-2019, 11:25

Drone pisze:Jeszcze a propos. Polecam fragment od 2:00 do 2:12. Czyste złoto!

[youtube][/youtube]
no niebywałe. fakt ;-)

a tak zupełnie poważnie ma grę aktorską kwalifikującą go do filmów Patryka Vegi. np. o mafii vatowskiej w ministerstwie finansów.
lys på slutten av lys
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

19-11-2019, 11:34

Drone pisze:
Praktycznie każdy jego felieton to stek bredni. To znaczy są w nich pewne ogólne oglądy, które nawet można czasami uznać za prawdziwe czy słuszne, natomiast jeśli schodzi się na poziom detalu i szczegółowej argumentacji, to uraza goni urazę i resentyment goni resentyment. Pan Staszek wyzłośliwia się chcąc chyba być zauważonym, tylko słabo to wychodzi, a i przełożenia na tzw. "real life" brakuje jak dowodzą ostatnie przykłady wyciągania ręki po szekle.
Konkrety proszę. Bo na razie same ogólniki i ad personam.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Triceratops

19-11-2019, 11:52

83koper83 pisze:
Drone pisze:
Pacjent pisze: Przykłady jego bredni?
Jeżeli chodzi o erystykę, panowanie nad językiem, wprowadzanie oraz utrwalanie własnych, humorystycznych tropów Michalkiewicz jest jednakże mistrzem. Dla mnie gigant, podobnie jak Urban.
Nie, no gdzie rzym a gdzie krym. Urban jest konkekwentny i nie jest koniukturalista. Pan Staszek niestety jest, woli bezpiecznie stac na boku, za nic nie odpowiadac, tylko komentowac. Mnie zbrzydzil jak wsiadl na Czerniaka, no i te "stare kiejkuty: co drugie zdanie.,
woodpecker from space
dcd
postuje jak opętany!

19-11-2019, 12:14

Czytam właśnie, że Stasiu popłynął na 150k PLN... Cieszy mnie to niezmiernie, bo nic nie boli tak mocno, jak wtedy gdy solidnie dostanie się po kieszeni...
Awatar użytkownika
Bloodcult

19-11-2019, 12:21

Mnie tylko zastanawia czy aby na pewno powodem wysyłania listów na stary adres był brak meldunku po nowym adresem. Nie kupujesz mieszkania w którym ktoś jest zameldowany. Przypadki egzekucji mienia osób a tym samym imieniu i nazwisku co dłużnik nie były przypadkami więc może to i nowa strategia prawników na szybsze postępowanie.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

19-11-2019, 12:26

https://wiadomosci.wp.pl/expose-mateusz ... 390631553v" onclick="window.open(this.href);return false;
ma być wesoło, wesoło, kurwa mać!
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Pacjent

19-11-2019, 12:29

dcd pisze:Czytam właśnie, że Stasiu popłynął na 150k PLN... Cieszy mnie to niezmiernie, bo nic nie boli tak mocno, jak wtedy gdy solidnie dostanie się po kieszeni...
Problem radości gołodupców z niepowodzeń ludzi lepiej sytuowanych jest znany od lat, bo nic nie żre tak jak zawiść. Zbrandzlowałeś się gdy Zandberg ogłosił koncepcję 75 proc. podatku dla najbogatszych?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

19-11-2019, 12:30

Pacjent pisze:
dcd pisze:Czytam właśnie, że Stasiu popłynął na 150k PLN... Cieszy mnie to niezmiernie, bo nic nie boli tak mocno, jak wtedy gdy solidnie dostanie się po kieszeni...
Problem radości gołodupców z niepowodzeń ludzi lepiej sytuowanych jest znany od lat, bo nic nie żre tak jak zawiść. Zbrandzlowałeś się gdy Zandberg ogłosił koncepcję 75 proc. podatku dla najbogatszych?
Faktycznie, zawiść gołodupca, a mógł przecież być zaradny i odpierdolić żebry po internecie jak Staś... Ej Pacjentku, Pacjentku...
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

19-11-2019, 12:35

Triceratops pisze:
83koper83 pisze: Jeżeli chodzi o erystykę, panowanie nad językiem, wprowadzanie oraz utrwalanie własnych, humorystycznych tropów Michalkiewicz jest jednakże mistrzem. Dla mnie gigant, podobnie jak Urban.
Nie, no gdzie rzym a gdzie krym. Urban jest konkekwentny i nie jest koniukturalista. Pan Staszek niestety jest, woli bezpiecznie stac na boku, za nic nie odpowiadac, tylko komentowac. Mnie zbrzydzil jak wsiadl na Czerniaka, no i te "stare kiejkuty: co drugie zdanie.,
No tak, na taką szczerość jak Urban mało kto jest w stanie się zdobyć, ale ja nie o tym. To są giganci literaccy, obydwaj konsekwentnie od lat budują swoje językowe wszechświaty.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Ascetic

19-11-2019, 12:50

Urban vs. fistaszek

pierwszy ma centralnie wyjebane, choćby z tego względu, że jest: a. u schyłku/ progu swego życia b. nakłamał tyle, że już więcej nie musi c. nie jest starym gołodupcem i jakieś tam procesiki małe i duże mu nie straszne d. nie aspiruje już do bycia politykierem. a staszek - fistaszek? sami sobie odpowiedzcie. także zestawianie jednego z drugim jakby nie na miejscu. o inteligencji/ poczuciu humoru obu panów to nawet nie będę wspominał.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Bloodcult

19-11-2019, 12:53

Michalkiewicz pierdnął rzecz tak głupią że można się nie dziwić ze przyszło ponieść tego konsekwencje, ale jednak kwota 180 tys. wydaje się być zbyt drakońska. Nie ma się z czego cieszyć póki jest uzasadnione podejrzenie że o całym procesie nie wiedział (Piekara też nie wiedział a wyrok dostał więc Michalkiewicz powinien się spodziewać podobnego przebiegu gdyby faktycznie chciał przycwaniaczyć).
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
dcd
postuje jak opętany!

19-11-2019, 12:54

Pacjent pisze:
Ty chyba sam wpłaciłeś na Stasia i teraz ci łyso, że wtopiłeś kasę. A swoją drogą czy przedstawiałem ci stan mojego konta, że nazywasz mnie gołodupcem?
Zbastuj trochę.
Awatar użytkownika
Ascetic

19-11-2019, 13:03

Bloodcult pisze:Michalkiewicz pierdnął rzecz tak głupią że można się nie dziwić ze przyszło ponieść tego konsekwencje, ale jednak kwota 180 tys. wydaje się być zbyt drakońska. Nie ma się z czego cieszyć póki jest uzasadnione podejrzenie że o całym procesie nie wiedział (Piekara też nie wiedział a wyrok dostał więc Michalkiewicz powinien się spodziewać podobnego przebiegu gdyby faktycznie chciał przycwaniaczyć).
to w końcu ile? jeden pisze 150. drugi 180. a zaraz, nawet wiem który, napisze, że 200. zresztą ile by nie było, to nie zmienia postaci, że jakby było 15 k, to też jak sądzę by wpadł po wsparcie "wolnościowców". zresztą jak czytamy winniczek też żerował na koledze, byłym i aktualnym parlamentarzyście. w tym środowisku chyba taki mechanizm się po prostu przyjął. tam się nie robi. tylko wyciąga łapę. kolega da. jeleń da (na zbiórce). i se można w wolnym czasie od robienia a właściwie nie robienia, na luzaku, na kanaliku yt wygłaszać mądrości. i nawet jakiś felietonik jebnąć w tzw. międzyczasie.
lys på slutten av lys
dcd
postuje jak opętany!

19-11-2019, 13:09

Ascetic pisze:to w końcu ile?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... =BoxOpImg6" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Hatefire

19-11-2019, 13:10

Ascetic pisze:jak czytamy winniczek też żerował na koledze, byłym i aktualnym parlamentarzyście. w tym środowisku chyba taki mechanizm się po prostu przyjął.
Bosak też lata był bezrobotny i działał na garnuszku brata, który tak na marginesie jest szychą w firmie będącej własnością jednego z rosyjskich oligarchów.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ