MY DYING BRIDE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: MY DYING BRIDE

12-11-2019, 21:15

nicram pisze:Cóż. Kompletnie się z Tobą nie zgadzam. :-) Jedyną słabszą pozycją jest dla mnie "For Lies I SIre" i ostatnia jest nierówna, choć większość kawałków gniecie mosznę. Wszystko inne rozpierdala w pył większość dyskografii innych zespołów.
ta i A Line of Deathless Kings wybitnie mi nie podchodza. reszta bdb
Guilty of being right
Awatar użytkownika
von Leers
zaczyna szaleć

12-11-2019, 21:24

Spoko - uwierz mi - mam taki sentyment do tych Brytoli (no - prawie jak do Bolt Thrower :P), że zawsze jak coś wydają daję im kurewski kredyt zaufania od tylu lat. No ale - niestety. I nie chodzi mi o to - jak nieraz słyszałem - "miauczenie" Aarona. Po prostu po "The dreadful hours" stali się dla mnie nudni. A to chyba najgorsze dla zespołu kiedy po 3-im 4-ym kawałku myślisz "dobra ile jeszcze?" i zastanawiasz się czego następnego posłuchasz. Wychodzi na to, że MDB stało się dla mnie takim właśnie zespołem.

PS: kurwa taki "God is alone" ciągle miażdży :P
Awatar użytkownika
Chal-Chenet
zaczyna szaleć

12-11-2019, 22:47

Kurwa, nowe posty w temacie o MDB, myślałem, że w końcu więcej szczegółów o nowym albumie, a tu dupa. :(
Na nic bardziej nie czekam.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-11-2019, 04:53

Chal-Chenet pisze:Kurwa, nowe posty w temacie o MDB, myślałem, że w końcu więcej szczegółów o nowym albumie, a tu dupa. :(
This. MDB to jeden z moich ulubionych zespołów ever. Nigdy mnie tak naprawdę nie zawiedli. Są jak najlepszy przyjaciel.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Chal-Chenet
zaczyna szaleć

13-11-2019, 21:03

nicram pisze:
Chal-Chenet pisze:Kurwa, nowe posty w temacie o MDB, myślałem, że w końcu więcej szczegółów o nowym albumie, a tu dupa. :(
This. MDB to jeden z moich ulubionych zespołów ever. Nigdy mnie tak naprawdę nie zawiedli. Są jak najlepszy przyjaciel.
Rzadko z kimś zgadzam się aż tak. Salut!

Ps. Choć żeby być sprawiedliwym, muszę powiedzieć, że mnie zawiedli raz - do dzisiaj w najmniejszym nawet stopniu nie trafia do mnie "Evinta". Pokraczne to jakieś takie i przede wszystkim, niestety, nudne. Jeden wyraźnie gorszy moment w karierze. Choć na dobrą sprawę jest to album okolicznościowy, swego rodzaju dodatek, więc cały czas można powiedzieć, że regularną dyskografię mają perfekcyjną. :)
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

14-11-2019, 23:28

Dla mnie słabym punktem ich dyskografii jest The Lies I Sire - takie przeciągnięte z przegiętymi wokalami. Nie przepadam również za A Map of All Your Failures. Najmocniej sobie cenię wszystko do Turn Loose the Swans włącznie, potem w kolejności Songs of Darkness oraz Dreadful Hours.
Awatar użytkownika
Chal-Chenet
zaczyna szaleć

15-11-2019, 13:21

moonfire pisze:Dla mnie słabym punktem ich dyskografii jest The Lies I Sire - takie przeciągnięte z przegiętymi wokalami. Nie przepadam również za A Map of All Your Failures. Najmocniej sobie cenię wszystko do Turn Loose the Swans włącznie, potem w kolejności Songs of Darkness oraz Dreadful Hours.
Na "Map of all our Failures" trochę chyba zabrakło pazura. Tam ZNAKOMITY był otwieracz, który ustawił poprzeczkę tak wysoko, że reszta albumu do niego nie doskoczyła (wciąż pozostając miłymi dla ucha smętami - w dobrym tego słowa znaczeniu). Z kolei z "For Lies I Sire" wyciąłbym 2 kawałki - "Bring me victory" i "Echoes from a hollow soul", bez nich jest to naprawdę spójny i czarujący nastrojem album.
bartwa

15-11-2019, 14:00

A ja po staremu, 3 pierwsze płyty rewelacja, a reszta mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
Bloodcult

15-11-2019, 14:05

Debiut rewelacja, reszta mnie nie interesuje :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Żułek

15-11-2019, 15:32

na której to płycie był taki na końcu dłuuuuuuuuuuugi kawałek
Aaron śpiewał czysto a na ostatnich 30 sekundach napierdalali death metal ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
uglak

15-11-2019, 15:55

zgaduje, ze chodzi o ten:
[youtube][/youtube]
Guilty of being right
Pacjent

15-11-2019, 16:01

bartwa pisze:A ja po staremu, 3 pierwsze płyty rewelacja, a reszta mnie nie interesuje.
Niepokoi mnie niedocenianie "czwórki" i stawianie na piedestale przesłodzonej "trójki".
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Żułek

15-11-2019, 16:57

pudło, nie zgadza mi się okładka bo mam to na kasecie a to było pozniej
ale troszke pogrzebałem, poszukałem i znalazłem

[youtube][/youtube]

oczywiście płyty już nie pamietam (trza se bedzie przypomnieć) ale przy okazji z premiery gadaliśmy z kumplem o niej
jemu się bardzo podobał ten album a mi tylko ostatnie 30 sekund :P

PS.
dwie pierwsze najlepsiejsze ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Nasum

15-11-2019, 17:51

Pacjent pisze:
bartwa pisze:A ja po staremu, 3 pierwsze płyty rewelacja, a reszta mnie nie interesuje.
Niepokoi mnie niedocenianie "czwórki" i stawianie na piedestale przesłodzonej "trójki".

Ja w zasadzie najlepiej znam "The angel and the dark river" - gdzieś w tamtych czasach zatrzymała sie u mnie na jakiś czas nawet kaseta z tym materiałem i trochę jednak go słuchałem. "The cry of mankind" podoba mi się do teraz. Mój kumpel był ich zagorzałym fanem, więc ilekroć u niego byłem, to osłuchałem się z kolejnymi płytami smutasów, ale chyba żadna z nich nie zapadła mi w pamięć na tyle, by czuć do niej sentyment. Do tego albumu jednak jakiś tam mam. W sumie to posłucham sobie, ciekawe jak odbiorę ten album po blisko dekadzie niesłuchania ;-)
Awatar użytkownika
Medard

15-11-2019, 17:57

Mdb miało, oprócz pierwszych czterech czy nawet pięciu płyt,
doskonałe Ep-ki.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Triceratops

16-11-2019, 01:11

No jakos tak, z tym, ze ta trzecia to Turn Loose The Swans. Cala reszta gowno
woodpecker from space
Awatar użytkownika
uglak

16-11-2019, 01:14

Triceratops pisze:
No jakos tak, z tym, ze ta trzecia to Turn Loose The Swans. Cala reszta gowno
jakbym nie probowal liczyc to Turn Loose the Swans jest druga, ale licze sluchajac swietnego Songs of Darkness, Words of Light, wiec moglem cos pomylic.
Guilty of being right
535

16-11-2019, 01:31

Na pewno jedynka i to co było wcześniej. Z pewnością genialna TTONL i znakomita dwójka. Potem reszta, ale uczciwie trzeba powiedzieć, że Aaron z ekipą nigdy nie sięgnęli poziomu szamba, tak namacalnego i wyczuwalnego jak na Host.
Nasum

16-11-2019, 11:34

Tak mi się przypomniało, że największym gównem jakie na fali eksperymentów wydał jakikolwiek zespół grający popularną wtedy muzykę "klimatyczną", to wcale nie był "Host" paradajsów, a "Musique" Theatre of Tragedy. Ta płyta to była prawdziwa tragedia. W death metalu wtedy też mnóstwo kapel kombinowało niepotrzebnie i zaczęło szukać nowych form wyrazu... Dziwny to był czas, bo wtedy nagle wszyscy zaczęli grać zupełnie inaczej, niektórzy zabrnęli w ślepy zaułek i nagrali płyty- potworki przekreślając chlubną przeszłość i zaraz potem rozpaść się i odejść w niebyt...
535

16-11-2019, 11:45

Z tym, że gdzie ToT, a gdzie My Dying Bride, Paradise Lost, czy nawet Anathema?
ODPOWIEDZ