Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Motoryzacja ogółem
Otóż to. Poza tym zależy, jakie się opony kupuje. Wspomniany całoroczny Goodyear jest o wiele lepszy od jakiejś budżetowej zimówki.Nerwowy pisze:Sam sobie odpowiedziałeś w sumie ;). Większość ludzi jeździ głównie wkoło komina, po mieście albo drogach odśnieżanych w pierwszej kolejności, więc biorąc pod uwagę jak łagodne są obecnie zimy w Polsce nie opłaca im się kupować opon zimowych. Mieszkając np. gdzieś w górach albo mając dojazd do posesji drogami których służby drogowe nie traktują jako priorytetowe, zimówki już jednak mogą się przydać o wiele częściej, podobnie jak napęd 4x4.
Druga sprawa: w większości przypadków nie jeździ się po śniegu, tylko po błocie oraz w tzw. okresie przejściowym. Ile tak naprawdę jest dni, kiedy brodzi się po osie w śniegu? Na takie warunki dobre całoroczne opony, podkreślam dobre, są wystarczające.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- postuje jak opętany!
Nie ten konkretny model, ale Nokiany WR jak dla mnie rewelacja.BOLEK pisze:Nokian WR A4 215/55 R17 98 V XL
macie doświadczenia?
heykvísl og ofn
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Heretyk pisze:ktoś miał do czynienia z oponami zimowymi Continental? właśnie zamówiłem, a mieszkam w takim miejscu, że ja jebie. mam nadzieję, że się sprawdzą
tez mam continental i sa w porzadku, ale jezeli mieszkasz rzeczywiscie w jakims silent hill to przede wszystkim 4x4
niech to miejsce niebawem zniknie
-
ok. podziękował wszystkim za opinie
- maciek z klanu
Koleżanka szuka samochodu do 15000zl. Co można w takiej cenie w miarę dobrego dostać? Chodzi o benzynę.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Maćku sporo tego jest. Jaki chce segment, rocznik itd.?
all the monsters will break your heart
Maciek. Łap. Nie musisz dziękować. Cała przyjemność po mojej stronie.
https://www.olx.pl/oferta/polonez-atu-p ... 7;promoted" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.olx.pl/oferta/polonez-atu-p ... 7;promoted" onclick="window.open(this.href);return false;
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
Po dokładnie trzech miesiącach przyszedł list z Austrii :( Na 80 o 11 za dużo - 50 eurasków535 pisze:Przyjdzie. Nie bój się. Za pierwszym razem po trzech miesiącach, ale to była autostrada, teraz po siedmiu tygodniach. Fotoradar na zwykłej drodze.
- Prodi
- postuje jak opętany!
Z racji obowiązków służbowych trochę tych kilometrów rąbię (może nie jak jacyś kurierzy czy przedstawiciele handlowi ale jednak, delegacje mam rozpisywane na prywatny samochód) i jadąc na Podhale czy rejony nowosądecczyzny bałbym się jechać na letniakach. Dziś jadę odebrać nowe zimówki do mojego rzęcha, ponownie postawiłem na DUNLOP Winter SP Response 2, nie zawiodły mnie poprzednio więc po co zmieniać.Nerwowy pisze:Sam sobie odpowiedziałeś w sumie ;). Większość ludzi jeździ głównie wkoło komina, po mieście albo drogach odśnieżanych w pierwszej kolejności, więc biorąc pod uwagę jak łagodne są obecnie zimy w Polsce nie opłaca im się kupować opon zimowych. Mieszkając np. gdzieś w górach albo mając dojazd do posesji drogami których służby drogowe nie traktują jako priorytetowe, zimówki już jednak mogą się przydać o wiele częściej, podobnie jak napęd 4x4.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
- uglak
czekam az u nas bedzie wreszcie taka sprawnosc - mozliwosci techniczne maja tylko nie wiedziec czemu nie chca zatrudnic wystarczajacej liczby ludzi do pomocy przy przetwarzaniu.SadoGoat666 pisze:Po dokładnie trzech miesiącach przyszedł list z Austrii :( Na 80 o 11 za dużo - 50 eurasków535 pisze:Przyjdzie. Nie bój się. Za pierwszym razem po trzech miesiącach, ale to była autostrada, teraz po siedmiu tygodniach. Fotoradar na zwykłej drodze.
tzn. moze nawet teraz rozumiem, bo PiS ma mentalnosc moje auto - moja forteca, ale ze za poprzednich rzadow byl taki opor?
Guilty of being right
-
moje nowe Continentale wstępnie przetestowane w dość ciężkich warunkach, jakaś jebana gołoledź o piątej rano, przy minus 2 i wrażenia pozytywne. auto się trzyma drogi jak przyklejone
- maciek z klanu
Jak najnowszy, 5 drzwiowy. Nic małego i nic dużego. Coś dość ładnego i mało awaryjnego.nicram pisze:Maćku sporo tego jest. Jaki chce segment, rocznik itd.?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
W takim razie na placu boju, pozostaje jedynie fiat panda z podtlenkiem.
- COFFIN
Chce ktoś trzy felgi BBS 19" do BMW?:-) z oponami letnimi oddam za 2k.
'Come the Blessed Madness'
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
A co, urwałeś koło? xDDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Bloodcult
Ja w tym roku jedno urwałem :) do tego wjeżdżając do CH Galeria i zablokowałem cały parking na jakieś 20 minut :)
- COFFIN
Tylna prawa pękła dwa razy w przeciągu tygodnia:D Dojechałem nad morze, na lawecie:D Po powrocie kupiłem komplet 18" i od razu lepiej.Nerwowy pisze:A co, urwałeś koło? xDDD
Kupcie se po Polonezie. Ja w swoim nigdy niczego nie urwałem, a nie ... raz pedał sprzęgła wpadł mi w podłogę przed przejściem dla pieszych na tyłach DH jubilat.
- COFFIN
Jeździłem Poltkiem. Wole dużego fiaciora:-)
Przy okazji, jestem ciekawy, jak mu to coupe wyjdzie:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Przy okazji, jestem ciekawy, jak mu to coupe wyjdzie:
" onclick="window.open(this.href);return false;