Motoryzacja ogółem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

535

Re: Motoryzacja ogółem

14-09-2019, 22:20

Obraz jak obraz. Prawda jest taka, że będzie dobry jak się przyda. Na szczęście do tej pory nie musiał.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

14-09-2019, 22:23

535 pisze:Obraz jak obraz. Prawda jest taka, że będzie dobry jak się przyda. Na szczęście do tej pory nie musiał.
To dobrze.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

23-09-2019, 23:42

pr0metheus pisze:
maciek z klanu pisze:pr0metheus byla ta jazda kijanka? opowiadaj
Nie miałem czasu. We wtorek lub środę idę to napisze

olalem tego stingera, zonie sie nie podoba, to nie bede darl szat, w tej cenie rynek oferuje duzo wiecej.
przejechalem sie natomiast jaguarem XE. w tym roku przeszedl lifting, bajerow ma cala mase(m.in. lusterko z wyswietlaczem z kamery tylnej jak w nowych range roverach ). wersja silnikowa 2.0 300KM AWD. jedyna sluszna opcja jesli chodzi o jaga. jezdzi sie na wypasie. zakretow sie trzyma jak pojebion. zgrabne szybkie auto. jedynie co mnie uderzylo to skrzynia nie jest czula na lekkie depniecie, do czego sie przyzwyczailem. ale to ten sam typ co bmw, wiec moze sie nie znam. w wersji black edition (czarny grill i ramki okien+ przyciemniane szyby z tylu) wyglada agresywniej i szczegolnie mnie sie podobuje

Obrazek
niech to miejsce niebawem zniknie
535

24-10-2019, 18:30

[youtube][/youtube]

Podobno było 130. Sporo jak na te warunki. Ciekawe, jak się ta sprawa zakończy. Mam nadzieję, że minister zero, będzie optował za podwyższeniem kar za tego typu akcje. Najlepiej do 25 lat bezwzględnego więzienia oraz za wprowadzeniem pierwszeństwa dla pieszych wchodzących na przejście. Dodatkowo rząd powinien rozpocząć kampanię we wszystkich mediach na tematy związane z korzystaniem z przejść dla pieszych oraz zachowaniem się kierowców w okolicach tychże.
Awatar użytkownika
Drone

24-10-2019, 19:20

Ta ulica jest tuż koło mnie. Jest długa i prosta, nie ma świateł na odcinku prawie 3km. Jeżdżę tamtędy bardzo często, jeździłem nią autobusem do szkoły podstawowej i do liceum. Parę lat temu wybudowano długie wyspy (widać na filmie) odgradzające pasy, trochę się to wszystko zwęziło, ale nadal to miejsce sprzyja wariatom. Tyle że moim zdaniem rozwiązanie problemu powinno polegać nie na budowaniu kolejnych przeszkód i zapór, tylko na tym, by suweren wiedział, że jak pojedzie 30km za szybko w takim miejscu, to zapłaci 10000zł. Problem by był rozwiązany w 1 dzień. Światła pomogą doraźnie w tym miejscu, ale nie są rozwiązaniem systemowym. Kierowca minie światła, zjedzie na most Północny i zaczną się wyścigi.

Powiem szczerze, że Polska to jest jakieś kuriozum, jeśli chodzi o zachowanie na drodze. Jeździłem w krajach, gdzie ruch jest mega chaotyczny (np. południe Włoch z Neapolem na czele czy Indie), ale nie ma tam tej agresji i napompowania, co u nas.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Medard

24-10-2019, 19:25

Podobno jechał ok 90.
Ale to i tak nic ostatecznie nie zmienia w tym temacie.

Tak, na południu Włoch ludzie jeżdżą jak chcą, ale zawsze przepuszczają pieszczych, którzy często chodzą po drogach jak przysłowiowe święte krowy.
Ostatnio zmieniony 24-10-2019, 19:26 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
535

24-10-2019, 19:26

Rozumiem, że tam jest 50, a nie 70?
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-10-2019, 19:27

Drone pisze:Ta ulica jest tuż koło mnie. Jest długa i prosta, nie ma świateł na odcinku prawie 3km. Jeżdżę tamtędy bardzo często, jeździłem nią autobusem do szkoły podstawowej i do liceum. Parę lat temu wybudowano długie wyspy (widać na filmie) odgradzające pasy, trochę się to wszystko zwęziło, ale nadal to miejsce sprzyja wariatom. Tyle że moim zdaniem rozwiązanie problemu powinno polegać nie na budowaniu kolejnych przeszkód i zapór, tylko na tym, by suweren wiedział, że jak pojedzie 30km za szybko w takim miejscu, to zapłaci 10000zł. Problem by był rozwiązany w 1 dzień. Światła pomogą doraźnie w tym miejscu, ale nie są rozwiązaniem systemowym. Kierowca minie światła, zjedzie na most Północny i zaczną się wyścigi.

Powiem szczerze, że Polska to jest jakieś kuriozum, jeśli chodzi o zachowanie na drodze. Jeździłem w krajach, gdzie ruch jest mega chaotyczny (np. południe Włoch z Neapolem na czele czy Indie), ale nie ma tam tej agresji i napompowania, co u nas.

^ Tak. Zastanawia mnie jednak niechęć każdej władzy do zajęcia się tym problemem, czyli naprawdę surowych i wysokich kar za takie zachowania. Przykład krajów skandynawskich jest przecież idealny i gotowy na to żeby przełożyć go na grunt "tej ziemi". Społeczeństwo myślę, że przyklaśnie tego typu rozwiązaniom.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Medard

24-10-2019, 19:27

535 pisze:Rozumiem, że tam jest 50, a nie 70?
Rzadko tam bywam, ale nawet gdyby jechał 70 to WiP.
Awatar użytkownika
Drone

24-10-2019, 19:31

535 pisze:Rozumiem, że tam jest 50, a nie 70?
Jest 50.
535

24-10-2019, 19:32

nicram pisze:

^ Tak. Zastanawia mnie jednak niechęć każdej władzy do zajęcia się tym problemem, czyli naprawdę surowych i wysokich kar za takie zachowania. Przykład krajów skandynawskich jest przecież idealny i gotowy na to żeby przełożyć go na grunt "tej ziemi". Społeczeństwo myślę, że przyklaśnie tego typu rozwiązaniom.
Nie do końca, niestety. Poczynając od edukacji, przez mentalność, na infrastrukturze i charakterze samego terenu w sensie zabudowy, gęstości zaludnienia i samej filozofii budowania dróg, kończąc. Natomiast faktycznie dziwnie się z tymi przepisami i w ogóle jakimikolwiek ruchami w tej kwestii pierdolą.
Awatar użytkownika
Ascetic

24-10-2019, 19:34

Drone pisze:Ta ulica jest tuż koło mnie. Jest długa i prosta, nie ma świateł na odcinku prawie 3km. Jeżdżę tamtędy bardzo często, jeździłem nią autobusem do szkoły podstawowej i do liceum. Parę lat temu wybudowano długie wyspy (widać na filmie) odgradzające pasy, trochę się to wszystko zwęziło, ale nadal to miejsce sprzyja wariatom. Tyle że moim zdaniem rozwiązanie problemu powinno polegać nie na budowaniu kolejnych przeszkód i zapór, tylko na tym, by suweren wiedział, że jak pojedzie 30km za szybko w takim miejscu, to zapłaci 10000zł. Problem by był rozwiązany w 1 dzień. Światła pomogą doraźnie w tym miejscu, ale nie są rozwiązaniem systemowym. Kierowca minie światła, zjedzie na most Północny i zaczną się wyścigi.

w tym konkretnie przypadku to typowy bemkowiec, dał popis, jakich w internecie można znaleźć całą masę. chłopcy z siłki, w kreszu, ziomeczki takich patusów, co nie potrafią o niczym innym pisać jak o widłach i piecu, coś tam wyskrobią ciężko tyrając, kupują wysłużone auto od niemca, robią tiuning i głupieją. na szkołę dla dzieciaka nie ma, ale na beme jest. taki ten przypadek jest na moje oko z tego co można w internecie znaleźć. po prostu chłopek w kreszu. z niebezpieczną zabawką. jak sam pisał o bemie.

a problem w rzeczywistości leży moim zdaniem gdzie indziej. gdzie był radny? gdzie był urząd miasta/ burmistrz? ludzie zgłaszali. dopiero po tragedii przyjdzie otrzeźwienie. zresztą nie pierwsza taka sprawa, gdzie coś się musiało drastycznego wydarzyć, żeby ktoś ruszył dupę i zajął się sprawą. swoją drogą ciekawy jestem, czy ktokolwiek poniesie odpowiedzialność poza tym z żółtej bemy (żółtej? wtf?)
lys på slutten av lys
535

24-10-2019, 19:40

Coś w tym jest. Naprawdę szybkie auto można kupić dosłownie za "kilka" złotych, a potem to już anielski orszak.

edit
Kurwa mać w złą godzinę napisałem powyższe zdanie.

https://krakow.onet.pl/niegardow-koloni ... em/kqhz2h2" onclick="window.open(this.href);return false;
535

27-10-2019, 20:07

Jak tam panowla? Zima już na kołach, czy czekacie do marca?

Front "Jarosław" nadchodzi.
https://wiadomosci.wp.pl/pogoda-nad-pol ... 379283585a" onclick="window.open(this.href);return false;
abstract
postuje jak opętany!

27-10-2019, 20:11

przeprowadziles sie z zaborowa/okolic na bielany? dlaczego
Awatar użytkownika
Drone

27-10-2019, 20:28

abstract pisze: przeprowadziles sie z zaborowa/okolic na bielany? dlaczego
Prosta sprawa. Miałem duży problem ze zdrowiem, nie wiadomo było, jak to się skończy, a i dojazdy do Warszawy w tym stanie były dla mnie ciężkie, więc nie było za bardzo wyjścia.
Awatar użytkownika
Triceratops

27-10-2019, 20:30

Ale juz jest ok ze zdrowiem?
woodpecker from space
abstract
postuje jak opętany!

27-10-2019, 20:34

Drone pisze:
abstract pisze: przeprowadziles sie z zaborowa/okolic na bielany? dlaczego
Prosta sprawa. Miałem duży problem ze zdrowiem, nie wiadomo było, jak to się skończy, a i dojazdy do Warszawy w tym stanie były dla mnie ciężkie, więc nie było za bardzo wyjścia.
ok. ja z kolei rozwazam dokladnie odwrotna akcje, celowalbym wlasnie w Twoje byle okolice, a jestem z bemowa. stad pytanie
Awatar użytkownika
Drone

27-10-2019, 20:36

@Triceps
Tak, dzięki, od ponad 3 lat jestem już na pełnym chodzie.

@abstract
Ja teraz mieszkam na Bemowie. Kampinos mnie ciągnie. Myślę, że za jakiś czas znów się tam wyniosę, jak będę miał pewność, że ze zdrowiem ok, a syn się usamodzielni.
Jak chcesz coś wiedzieć na temat tych okolic, a znam je jak własną kieszeń, to pisz śmiało na PM.
abstract
postuje jak opętany!

27-10-2019, 20:49

Drone pisze:@Triceps
Tak, dzięki, od ponad 3 lat jestem już na pełnym chodzie.

@abstract
Ja teraz mieszkam na Bemowie. Kampinos mnie ciągnie. Myślę, że za jakiś czas znów się tam wyniosę, jak będę miał pewność, że ze zdrowiem ok, a syn się usamodzielni.
Jak chcesz coś wiedzieć na temat tych okolic, a znam je jak własną kieszeń, to pisz śmiało na PM.
dzieki. w razie czego sie zglosze, aczkolwiek moja dziewczyna jest z izabelina, a ja zrobilem tysiace km jezdzac latami po kampinosie na pogardzanym przez Ciebie rowerze, wiec tez mam jako takie pojecie nt tamtych okolic :)
ODPOWIEDZ