No oczywiście. Uważam, że znajomość tego tematu powinna być przedmiotem egzaminu na wydziałach architektury :-)Pelson pisze:Mój ulubiony temat na Skyscraperze, nieśmiało podejrzewam, że kolegi Hatefire też, ma zapewnione paliwo na jeszcze kolejnych, nomen- omen, 100 lat.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POlitykowanie
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Medard
Zapewne jest, tylko później inne względy są decydujące w realu.Hatefire pisze:No oczywiście. Uważam, że znajomość tego tematu powinna być przedmiotem egzaminu na wydziałach architektury :-)Pelson pisze:Mój ulubiony temat na Skyscraperze, nieśmiało podejrzewam, że kolegi Hatefire też, ma zapewnione paliwo na jeszcze kolejnych, nomen- omen, 100 lat.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- uglak
widze, ze elita intelektualna totalnej opozycji juz zaczela kampanie nienawisci skierowana w wyborcow, ktorzy nie zaglosowali na ich listy. na pewno tym razem przyniesie to inny rezultat niz podczas zeszlotygodniowych wyborow... i poprzednich... i wczesniejszych... i jeszcze wczesniejszych... niewatpliwie "Andrzej Duda lubi to" ;-)
Guilty of being right
-
- rasowy masterfulowicz
maly updatenicram pisze:Lubię gdy tacy polityczni grzesznicy tak ładnie się nawracają. :-)trup pisze:nowa homilia.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
wole go takim klimacie:D
KVLT lizania CZASZKI
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Hatefire
Mało mnie rzeczy drażni w polskiej polityce jak to. Nie żebym się przejmował Platformą akurat, jak zaliczą starcie z gruntem fine by me. Nie lubię tego tak zwyczajnie po ludzku, z przekonania. W sumie PiS nie lepszy, tylko ostatnio dystrybucję pogardy prowadzą efektywniej i z lepszym wynikiem wyborczym. W sumie to środowiska lewicowe spróbowały odkłamać trochę tą narrację liberałów, były te badania Gduli, a także Sierakowskiego i Sadury odkłamujące trochę obraz elektoratu PiS.uglak pisze:widze, ze elita intelektualna totalnej opozycji juz zaczela kampanie nienawisci skierowana w wyborcow, ktorzy nie zaglosowali na ich listy. na pewno tym razem przyniesie to inny rezultat niz podczas zeszlotygodniowych wyborow... i poprzednich... i wczesniejszych... i jeszcze wczesniejszych... niewatpliwie "Andrzej Duda lubi to" ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- rasowy masterfulowicz
wiadomo XDTriceratops pisze:Ja pierdole ale dno, on nie jest zdrowy psychicznie.
KVLT lizania CZASZKI
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Ja bym go widział w FAME MMA :)Pan_Kimono pisze:wiadomo XDTriceratops pisze:Ja pierdole ale dno, on nie jest zdrowy psychicznie.
-
- rasowy masterfulowicz
- moonfire
- zahartowany metalizator
Otóż to. Upchać jak najwięcej osób na jak najmniejszej przestrzeni osiedla i w jak najmniejszej kubaturze to definicja naszego januszowatego kapitalizmu.Hatefire pisze:
Kolego Moonfire napiszmy wprost ponad podziałami. Urbanistyka i planowanie przestrzenne po 89 poległo. Mam zawodowo styczność i to co robią deweloperzy to woła o pomstę do nieba.
Z drugiej strony jest popyt na te dziuple, a to mocno nakręca cały rynek i winduje ceny. Efekt jest taki, że duża część inwestycji mieszkaniowych przypomina pokoje na godziny. Trzypokojowe apartamenty o powierzchni około czterdziestu metrów kwadratowych, piredylion tysięcy za metr surowizny. Nic tylko brać. Kto rozsądny kupuje ów badziew po to, żeby w tym mieszkać?moonfire pisze:Otóż to. Upchać jak najwięcej osób na jak najmniejszej przestrzeni osiedla i w jak najmniejszej kubaturze to definicja naszego januszowatego kapitalizmu.Hatefire pisze:
Kolego Moonfire napiszmy wprost ponad podziałami. Urbanistyka i planowanie przestrzenne po 89 poległo. Mam zawodowo styczność i to co robią deweloperzy to woła o pomstę do nieba.
-
Postulujesz by zajęło się tym państwo, a granicę estetyki wyznaczał urzędnik?moonfire pisze:Otóż to. Upchać jak najwięcej osób na jak najmniejszej przestrzeni osiedla i w jak najmniejszej kubaturze to definicja naszego januszowatego kapitalizmu.Hatefire pisze:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
A napisał coś w tym duchu?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Następnym ruchem będzie reglamentacja seksu. Bloczki odbierać będzie można w parafiach po uprzedniej wnikliwej kontroli katabasa i przedstawiciela miejscowych władz. Pojeby w natarciu. Brawo.
https://www.wprost.pl/polityka/10261173 ... ienia.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.wprost.pl/polityka/10261173 ... ienia.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- trup
Do przewidzenia było że będą chcieli to przepchnach na posiedzeniach starego sejmu i senatu. Średniowiecze i pislam.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- rasowy masterfulowicz
Z ciekawości Pacjencie, jak oceniasz jakość polskiej, nowoczesnej architektury i urbanistyki?Pacjent pisze:Postulujesz by zajęło się tym państwo, a granicę estetyki wyznaczał urzędnik?moonfire pisze:Otóż to. Upchać jak najwięcej osób na jak najmniejszej przestrzeni osiedla i w jak najmniejszej kubaturze to definicja naszego januszowatego kapitalizmu.Hatefire pisze:
- Hatefire
535 pisze:
Próbka.Hatefire pisze:Najwyższy czas rzucić linkiem do najlepszego forumowego wątku w historii polskich forów internetowych. Przed Państwem "100 lat planowania w Polsce, czyli polski wkład w światową przestrzeń miejską". Ponad 2 000 stron śmiechu przez łzy.
https://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1660101" onclick="window.open(this.href);return false;

Pomnik Polaka Nieznanego - Polska to wyjątkowo piękny kraj, w którym jest wyjątkowo brzydko. Dużą rolę w tym odegrały rzecz jasna obce siły, które nieustannie czyhają (patrz znak na Terespol), choć swoją cegiełkę, niekoniecznie wyciągniętą z katedry we Wrocławiu, dołożyli Polacy. Niemniej jednak skoro już jest jak jest warto tych wyjątkowych Polaków z tej wyjątkowo brzydkiej krainy wyjątkowo brzydko uczcić przy pomocy wyjątkowo brzydkich pomników.

Jakiś facet, rysy słowiańskie, chyba Polak, bliżej nieznany, w Sieradzu ma swój pomnik. Z twarzy podobny zupełnie do nikogo. Tubylcy otaczają posąg pogańskim kultem - palą ogień i znoszą płody rolne oraz kwiaty.
Problem z tym pomnikami jest taki, że celują one w swoim realizmie do realistycznego przedstawiania nikomu Nieznanych Polaków, najczęściej podpisując je Jan Paweł II, lub Karol Wojtyła. Nie do końca wiadomo kim jest ten grubawy łysy Pan, który straszy z różnych pomników, ale wyciąga ręce lub głaszcze dzieci.
Na szczęście zachowały się zdjęcia tych ludzi, dla zmyłki podpisanych, że to niby oni, a to nie oni, tylko bliżej Nieznani Polacy.

Pomniki te są najczęściej z gipsu i żywicy udającej brąz. Bo brąz drogi jest, można udawać, że się dało dużo na Wielkiego Nieznanego Polaka i jest fajnie. Twórcami tych rzeźb są zazwyczaj słynni a zarazem nikomu nie znani polscy rzeźbiarze mieszkający w USA i Koluszkach. Ludzie ci są strasznie obładowani pracą, produkując seryjnie paskudne oblicza nieznanych nikomu ludzi, nic dziwnego, że ci nieznani ludzie się im mylą w natłoku spraw. Jak to ujął poeta:
Nie, nie, nie, nie wiem nic, dzwonią do mnie
Nie, nie, nie wiem, nie wiem nic, co dziś zrobię
Nie wiem, nie wiem nic, nie wiem, nie wiem nic, dzwonią do mnie
Nie, nie, nie wiem, nie wiem nic,
halo

Nie wiadomo czy Wielcy Nieznani Polacy życzyliby sobie tych obrzydliwych pomników. Na przykład Jan Paweł II nie życzył sobie żadnych pomników. Mówił, że wolałby zamiast tego coś konkretnego zrobiono dla potrzebujących, np. dla uboższych rodzin, młodzieży, chorych, w formie szpitali, szkół i przedszkoli z tych pieniędzy przeznaczonych na obrzydliwe pomniki. No ale skoro to on mówił, a na cokole stoi kto inny, no to jest gites. Problemem może być na przykład córka Rubinsteina, która pamiętała jak wygląda tata i domagała się usunięcia karykatury ojca z ul. Piotrkowskiej w Łodzi. Ale wtedy mówimy, że to przecież nie karykatura, tylko zupełnie kto inny, po prostu facet z pianinem i wszyscy są szczęśliwi.
Brzydota to wynik kompleksu mniejszości. Kompleks ten nakazuje większości robienie czegoś innego niż wszyscy ale, że niedobór intelektualny nie pozwala kompleksowi rozwinąć się w prawdziwy indywidualizm, to nie ma się odwagi ani wystarczająco otwartego umysłu, aby zrobić coś własnego. No i stoi 30 identycznych pomników Telly Savalasa jako Kojaka udającego Jana Pawła II.
Co jak co. Serial był dobry.
Phila Collinsa też zawsze lubiłem.

A to kto to?

Mimo wszystko wzrusza mnie to. Na jednym z pomników jest mój dziadek, który bardzo mnie kochał i nosił na barana jak byłem mały.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- rasowy masterfulowicz
No w końcu kurwa, ileż mozna było czekać.Hatefire pisze:Hatefire pisze:Najwyższy czas rzucić linkiem do najlepszego forumowego wątku w historii polskich forów internetowych. Przed Państwem "100 lat planowania w Polsce, czyli polski wkład w światową przestrzeń miejską". Ponad 2 000 stron śmiechu przez łzy.
https://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1660101" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Oceniam na 2+, ale wolnoć, Tomku, w swoim domku.Pelson pisze: Z ciekawości Pacjencie, jak oceniasz jakość polskiej, nowoczesnej architektury i urbanistyki?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.