POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

05-10-2019, 22:21

Hatefire pisze:No tylko mówimy o narzędziu z dziedziny wiedzy gdzie ostatnio okazało się że jakieś 50% wyników eksperymentów nie jest powtarzalne.

Poza tym na tzw. innowacyjność wpływa wiele czynników, choćby własnie wysoki poziom edukacji, istnienie infrastruktury umożliwiającej wdrożenie np nowej technologii, na którą się składa między innymi istnienie źródeł finansowania, dostępność wykształconych pracowników i szereg innych. Jakby Jobs urodził się w Sudanie nie stworzyłby Apple. Na to czy kraj jest zamożny i nowoczesny wpływają przede wszystkim czynniki społeczne, a nie jakaś wątpliwa metodologicznie przeciętna inteligencja mieszkańców.
Kuba ma całkiem dobrze wykształcene społeczeństwo, a poziom życia trzeciego świata. Ale ogólnie się zgadzam, nawet prawie całkowicie.

Chodził o to, że Polacy nie odstają w tej dziedzinie od innych europejczyków, co niektórzy próbują nam wmówić.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

06-10-2019, 10:55

Generalnie nie istnieje coś takiego, jak nieobojętny kulturowo test na inteligencję, mimo, że istnieją takie, które tę rzekomą neutralność kulturową mają nawet w nazwie. Większość popularnych testów IQ została stworzona do porównywania pewnych parametrów konkretnego badanego Europejczyka z modelowym, przeciętnym Europejczykiem.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Medard

06-10-2019, 11:05

WaszJudasz pisze:Generalnie nie istnieje coś takiego, jak nieobojętny kulturowo test na inteligencję, mimo, że istnieją takie, które tę rzekomą neutralność kulturową mają nawet w nazwie. Większość popularnych testów IQ została stworzona do porównywania pewnych parametrów konkretnego badanego Europejczyka z modelowym, przeciętnym Europejczykiem.
Wiadomo, że jak dasz go do rozwiązania indianinowi z Amazonki, który nigdy nie chodził do żadnej szkoły, to jeżeli znajdzie proste zależności, rozwiąże zadanie, do którego będzie potrzebne tw. Pitagorasa, to można go określić geniuszem. Ale można mieć prawie pewność, że z testu wyjdzie, iż jest idiotą, chociaż nim nie jest, bo umie przeżyć w dżungli, w niesprzyjających warunkach.

Ale czytaj uważniej, przytaczam kraje, które mają obowiązkowy system edukacji, więc jeżeli IQ w Polandii wychodzi podobnie do robionego testu w Hiszpanii, to poziom umysłowy mieszkańców jest zbliżony. Nie ma aż tak dużej różnicy kulturowej między tymi dwoma krajami.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

06-10-2019, 11:38

Jasne, odnosiłem się tu bardziej do tego, co np. wcześniej pisałeś o Afryce czy Azji.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

06-10-2019, 14:13

https://fakty.interia.pl/raporty/raport ... Id,3263579" onclick="window.open(this.href);return false;

A bolusiowi o co znowu chodziło?
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Hatefire

06-10-2019, 14:32

O nic. On już dawno stracił kontakt z rzeczywistością i pierdoli od rzeczy. Tytanem intelektu to nigdy nie był, a ostatnio to już definitywnie peron mu odjechał.

Natomiast co do poruszonego wątku starego Morawieckiego, to całkiem słusznie był już w latach 80 postrzegany jako świr, a ostatnio to robił za putinowskiego trolla, tymczasem niektórzy krzyczą Santo Subito.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

06-10-2019, 14:43

nicram pisze:Panie kolego. Nawet Korwin twierdzi, że 85% Polaków to debile, nie dziwne, że te 85% zagłosuje na podobnych sobie. :-)
jesli teraz 85% Polakow to debile to jakim cudem jeszcze w takim 2011 bylo 66% swiatlej, europejskiej klasy sredniej i inteligencji (bo tyle wtedy glosowalo na obecna totalna opozycje)?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Medard

06-10-2019, 15:09

uglak pisze:
nicram pisze:Panie kolego. Nawet Korwin twierdzi, że 85% Polaków to debile, nie dziwne, że te 85% zagłosuje na podobnych sobie. :-)
jesli teraz 85% Polakow to debile to jakim cudem jeszcze w takim 2011 bylo 66% swiatlej, europejskiej klasy sredniej i inteligencji (bo tyle wtedy glosowalo na obecna totalna opozycje)?
Wymarła prawie cała klasa średnia przez ostatnie osiem lat. Ta część cywilizowana przynajmniej.

Ale, czy to nie tak, że wybudowano w takiej Wwie kilkadziesiąt tysięcy nowych mieszkań? Czy w sklepach typu biedra jest coraz częściej asortyment ze średniej półki cenowej, a nie jak kiedyś dla bida ludu?

Coš innego zaszło, chociaż nie wiem co.
Awatar użytkownika
Hatefire

06-10-2019, 15:23

Nie to po prostu pierdolenie głupków, którzy przez 4 lata nie potrafili ustalić czemu przegrali.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

06-10-2019, 16:08

Jakis czas temu udalo im sie nawet znalezc jeden z glownych powodow - pogarde dla przecietnego wyborcy, ale mam wrazenie, ze pamietali o tym moze przez 2 miesiace.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

06-10-2019, 19:48

Z bolkami, Schetynami, Neumannami i Kidawami w tym roku również padną. Obstawiam, że po wyborach znowu się rozgrzeje naczelny nierób RP Mateo Kijowski by protestować przeciw reżimowi choć może strzelić focha po tym jak kodziarstwo podsumował Neumann. Ogólnie PO siedzi w gęstej kupie hahahaha.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

07-10-2019, 09:50

Medard pisze: To nawet widać po obecnych protestach w Hongkongu, jakie sprytne metody tam wykorzystują, jak się dobrze kamuflują, a jakie są prymitywne napierdalanki w Polsce czy Francji. Chociaż nie zawsze, bo kibice też potrafią sprytnie przemycić wiele niedozwolonych rzeczy na stadiony.
To akurat prawda. Kiedyś parkuję sobie na parkingu pod Torwarem, patrzę a tu grupka łysych sebixów wypina tyłki, a inny ładują tam ogromne ilości rac. Większość z nich była solidnie przecwelona w więzieniu więc poważne ilości pirotechniki zostały ukryte w odbytach wyklętych. Później dzieje się rzecz nieprawdopodobna, jeden z gniazdowych Legii wbija i wypina tyłek, a grupka ultrasów pakuje mu tam wielką oprawę ze świnią (Legia - Aktobe). Myślałem że się nie zmieści, ale nic z tych rzeczy, zapakowali całość, a później do odbytu weszło 13 osób z zakazami stadionowymi krzyczac ciągle "chodźcie śmiało jest nas mało.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Bloodcult

07-10-2019, 10:04

Pod Torwarem nie ma parkingu...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Medard

07-10-2019, 10:10

Bloodcult pisze:Pod Torwarem nie ma parkingu...
Ale jest nieduży parking obok.

Zresztą pewnie Nerwowego podnieciła bardzo historia, którą sam wymyślił.

Kibice legii są dobrze zorganizowani, jak na polskie warunki.
Ale jak porównamy to do dziesiątek tyś. protestujących w Hongkongu, to nadal są daleko, jeśli chodzi o skalę i pomysłowość.
Ostatnio zmieniony 07-10-2019, 10:31 przez Medard, łącznie zmieniany 4 razy.
BOLEK
weteran forumowych bitew

07-10-2019, 10:13

Obrazek
Rodacy Kochani . Po "Warszawskim" wystąpieniu .

Myślenie ma przyszłość .

Uwierzcie wreszcie , gdybym myślał i robił jak mi wtedy i dziś proponowano i udowadniano , naprawdę żylibyśmy dziś bez zmian z powojennym KOMUNISTYCZNYM PODZIAŁEM .

Najwięksi politycy światowi i polscy z Ojcem Świętym i Prymasem Polski namawiali mnie podobnie jak Wy dziś .Musiałem nie posłuchać i teraz Was nie posłucham .

Robiłem i postępowałem po swojemu i tak będzie .

Nawet jeśli dziś wygracie to tylko po to , by jutro przegrać .

Wy chcecie wygrywać a ja aby rozwiązywać problemy .

Lech Wałęsa Nie chciałem , ale zmusiliście mnie :

to sprawdźcie w pismach Morawieckiego solidarności Walczącej , zanim przygotowano i ogłoszono Teczki Kiszczaka już te właśnie teksty publikowano w tych gazetkach . Zapytajcie siebie podrzucane czy współpraca z <Kiszczakiem przeciw mnie i nam .
SAM ROZPIERDOLĘ SYSEM BO JUŻ TAK MAM
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Medard

07-10-2019, 10:17

Lechu to chyba satanista, skoro ma biały odwrócony krzyż na koszulce pod marynarką.
Awatar użytkownika
uglak

07-10-2019, 11:00

Bloodcult pisze:Pod Torwarem nie ma parkingu...
tylko to Ci nie pasuje w calej historii? :D
Guilty of being right
Awatar użytkownika
uglak

07-10-2019, 11:06

BOLEK pisze:to sprawdźcie w pismach Morawieckiego solidarności Walczącej , zanim przygotowano i ogłoszono Teczki Kiszczaka już te właśnie teksty publikowano w tych gazetkach . Zapytajcie siebie podrzucane czy współpraca z <Kiszczakiem przeciw mnie i nam .
SAM ROZPIERDOLĘ SYSEM BO JUŻ TAK MAM
Grzesiowi musi byc przykro:

Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-10-2019, 11:32

Lechu nigdy nie był tytanem intelektu, ale na starość wychodzą jeszcze bardziej jego ograniczenia i małostkowość. Grzesiu Schetyna to tajny agent Jarka K. i dlatego pozwolił wystąpić Leszkowi na konwencji. Wielce oburzonym przypominam, że wystąpienie Wałęsy to jednak nic w porównaniu z tym na przykład:

[youtube][/youtube]
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Hatefire

07-10-2019, 13:09

Obrazek

:-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie