Myślisz, że ile to jeszcze pociągnie? Obiecali tyle, że jak nie będą realizować to ich ludzie sami na szpicach wykopią.Drone pisze:To makiaweliczny plan. Obawiam się jednak, że życia mi nie starczy w takiej sytuacji, by doczekać się upadku kaczystów.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: POlitykowanie
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Wahadło to fikcja.
- Drone
Szczerze mówiąc nie jestem pewien, może to i się ciągnąć jeszcze i 10 lat, a potem nastąpi załamanie, z którego może się nie wygrzebiemy przez kolejnych 25 lat.535 pisze:Myślisz, że ile to jeszcze pociągnie? Obiecali tyle, że jak nie będą realizować to ich ludzie sami na szpicach wykopią.Drone pisze:To makiaweliczny plan. Obawiam się jednak, że życia mi nie starczy w takiej sytuacji, by doczekać się upadku kaczystów.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Kolego Doktorze, proszę na bieżąco relacjonować statystyki odejść lekarzy i personelu pomocniczego na waszym odcinku.Sybir pisze:To jedyny logiczny wybór. Skoro rozpoczęli realizację planu "Polska w ruinie" (już kiedyś zresztą pytałem, czy to hasło to diagnoza czy prognoza - założyłem na potrzeby tego wpisu, że właściwa jest opcja nr 2), a praca idzie pełną parą, to należy dopomóc partii rządzącej w doprowadzeniu sprawy do szczęśliwego finału.535 pisze:najszybszym sposobem, żeby się cokolwiek ruszyło, będzie oddanie głosu na Prawo i Sprawiedliwość, pana prezesa Jarosława Kaczyńskiego.
10 lat? Nie ma szans. Nikt takiej dawki socjalu opartego na modlitwie, po prostu nie wytrzyma.Drone pisze:Szczerze mówiąc nie jestem pewien, może to i się ciągnąć jeszcze i 10 lat, a potem nastąpi załamanie, z którego może się nie wygrzebiemy przez kolejnych 25 lat.535 pisze:Myślisz, że ile to jeszcze pociągnie? Obiecali tyle, że jak nie będą realizować to ich ludzie sami na szpicach wykopią.Drone pisze:To makiaweliczny plan. Obawiam się jednak, że życia mi nie starczy w takiej sytuacji, by doczekać się upadku kaczystów.
- Drone
Musiałbym wyrzucić z domu wszystkie lustra, nie patrzeć w taflę wody ani w witryny w sklepach - nie spojrzałbym na siebie, gdybym zagłosował na PiS, na taki walenrodyzm jestem za słaby ;)
To jest faktycznie duży problem, bo myśląc o głosowaniu na lewicę widzę wąsy towarzysza Jaskierni...Drone pisze:Musiałbym wyrzucić z domu wszystkie lustra, nie patrzeć w taflę wody ani w witryny w sklepach - nie spojrzałbym na siebie, gdybym zagłosował na PiS, na taki walenrodyzm jestem za słaby ;)
- Drone
Jest to problem, przyznaję. KIedyś nawet odmówiłem znajomemu z SLD podpisania listy poparcia przed wyborami. Słusznie zresztą. Taka była prawda tamtego czasu.
Może zakupię dwunastopak harnasia i ze cztery mocne vipy na sobotni wieczór?
- Drone
Tego dnia mam urodziny. Proszę nie sprawić mi zawodu.
- Sybir
Lekarzy ci u nas dostatek, jednak zaczynamy odczuwać - jako oddział i szpital - niedobory w kadrze pielęgniarskiej. Prospekty są niepomyślne (lokalnie i globalnie). Przypomnę, że średni wiek pielęgniarki w III RP oscyluje wokół 55 lat, o ile mnie pamięć nie myli. Proszę wykonać szybki rachunek bazując na odpowiednich przepisach prawnych mówiących o wieku i przywilejach emerytalnych.535 pisze:Kolego Doktorze, proszę na bieżąco relacjonować statystyki odejść lekarzy i personelu pomocniczego na waszym odcinku.
[youtube][/youtube]Drone pisze:Musiałbym wyrzucić z domu wszystkie lustra, nie patrzeć w taflę wody ani w witryny w sklepach - nie spojrzałbym na siebie, gdybym zagłosował na PiS, na taki walenrodyzm jestem za słaby ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Chodzi o dobro pacjentów czy bardziej o to że dyżury nocne bywają nudne i samotne a i w dzień nie ma na czym oka zawiesić ?Sybir pisze: Lekarzy ci u nas dostatek, jednak zaczynamy odczuwać - jako oddział i szpital - niedobory w kadrze pielęgniarskiej. Prospekty są niepomyślne (lokalnie i globalnie). Przypomnę, że średni wiek pielęgniarki w III RP oscyluje wokół 55 lat, o ile mnie pamięć nie myli. Proszę wykonać szybki rachunek bazując na odpowiednich przepisach prawnych mówiących o wieku i przywilejach emerytalnych.
- Sybir
Proszę Pana, nie bez przyczyny wspomniałem o średnim wieku, jednocześnie nie chcę nikogo urazić. Proszę sobie wyobrazić, że pracę, którą wypadałoby obdzielić pięć pielęgniarek, wykonują dwie.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Gunman
A nie lepiej dwie 30-latki niż pięć 55-latek? Może tu nie chodzi o ilość tylko o jakość?
- Sybir
Nie bardzo wiem, o co Ci chodzi. Nie ma rąk do pracy, której przybywa. Zarządcy naszego folwarku zmieniają się, problemy pozostają te same od lat. Pamiętam, że kiedy dostałem się na studia, chętnych na kierunek lekarski w Warszawie było 3,5 osoby, na pielęgniarski - chyba 0,5. Co więcej, kilkadziesiąt procent studentów deklaruje wyjazd na zachód lub północ Europy i już w czasie studiów intensywnie uczy się właściwych języków obcych.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pierdolenie od rzeczy. Masz tasmy które co chwila wypływają w ubeckiej telewizji? To o co kaman?uglak pisze:post factum, a dalej sie wpisujesz w scenariusz Neumanna ;-)trup pisze:A nie zastanawia CIę Boluś, skąd TVP ma te taśmy
Sławomir Neumann pisze:Na wybory idą głosować ludzie, którzy gówno się interesują. Nie wiedzą, kto jest. I będą widzieli w Polsce atakowanych niepisowskich prezydentów z aktami oskarżenia. Będzie Hania Zdanowska, Żuk, Witkowski, Adamowicz, Karnowski, Jaśkowiak. On będzie w takim gronie zacnych ludzi, że, kurwa, nikogo to nie ruszy. O tym ci mówię. Nikogo to nie ruszy. Nasz elektorat, ten antypisowski, uzna, że to jest kurwa atak PiS-u, żeby go zabić. I pójdą jeszcze bardziej na niego. Tak to wygląda.
A Ty w jaki scenariusz się wpisujesz? Zastanów się...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
wprowadzą reglamentację wydawania paszportów i zezwolenia na wyjazdy do pracy.... to się skończy marzenie o "zachodzie".
Zobaczycie że prorocze będą te słowa jeśli ta chujnia wygra wybory.
Zobaczycie że prorocze będą te słowa jeśli ta chujnia wygra wybory.
- trup
"Taśmy min. Ardanowskiego. Wnioski:
1. PiS od lat robi rolników w wała.
2. Kadry PiSowskie są absolutnie niekompetentne i doprowadziły do chaosu
3. Ardanowski jest lepszym min. rolnictwa niż Jurgiel, bo przynajmniej coś chce z tym robić.
4. PiS boi się, puszcza starą taśmę Neumana
Intencje intencjami. Po słowach Neumanna zostanie co najwyżej niesmak. Po rządach pisowskich nieudacznikach w ARiMR zostaną miliony Euro niewykorzystanych dotacji."
1. PiS od lat robi rolników w wała.
2. Kadry PiSowskie są absolutnie niekompetentne i doprowadziły do chaosu
3. Ardanowski jest lepszym min. rolnictwa niż Jurgiel, bo przynajmniej coś chce z tym robić.
4. PiS boi się, puszcza starą taśmę Neumana
Intencje intencjami. Po słowach Neumanna zostanie co najwyżej niesmak. Po rządach pisowskich nieudacznikach w ARiMR zostaną miliony Euro niewykorzystanych dotacji."
- Gunman
Chodziło mi głównie o wiek pielęgniarek który podałeś jako średni. Zastanawia mnie czy w tym zawodzie lepsze jest większe doświadczenie i taka 55 latka jest ok, czy ważniejsza jest siła, kondycja i wytrzymałość którą mają młodsze?Sybir pisze:Nie bardzo wiem, o co Ci chodzi. Nie ma rąk do pracy, której przybywa. Zarządcy naszego folwarku zmieniają się, problemy pozostają te same od lat. Pamiętam, że kiedy dostałem się na studia, chętnych na kierunek lekarski w Warszawie było 3,5 osoby, na pielęgniarski - chyba 0,5. Co więcej, kilkadziesiąt procent studentów deklaruje wyjazd na zachód lub północ Europy i już w czasie studiów intensywnie uczy się właściwych języków obcych.
- Hatefire
Swoją drogą rok temu zdarzyło mi się leżeć w szpitalu tydzień i nie wiem ile by musieli mi zapłacić za pracę którą robią pielęgniarki. Na pewno bardzo dużo.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy