POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Re: POlitykowanie

03-10-2019, 23:26

Licytacja na populizm. Przecież PiS całe wybory chce zredukować do dwóch słów "pedały", "zabiorom". Więc wszyscy mówią, że nie "zabiorom" a pedałów u nas ni ma. Spłyca się nam ta scena polityczna straszliwie. Z jednej strony intelektualiści, którzy kompletnie nieogarniają co się dzieje a z drugiej strony tępy populizm i socjotechnika.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
535

03-10-2019, 23:34

Bardzo interesujące zdanie. Tłumaczy właściwie wszystko. Czuję rękę Krzysia Bosaka, jeżeli prawdą jest, że to osobnik nieskalany żadną pracą...

Polacy są pracowici i przedsiębiorczy, codziennie ciężko pracują dla budowy naszego dobrobytu.
535

04-10-2019, 09:19

Tymczasem pojawiła się konkretna propozycja rozwiązania problemów, które targają społeczeństwem cebulandii.

[youtube][/youtube]
BOLEK
weteran forumowych bitew

04-10-2019, 09:21

https://www.tvp.info/44676278/brudna-po ... y-neumanna" onclick="window.open(this.href);return false;
w grupie siła tak jest trzymaj się zasad skurwysynu a będzie ci wszystko wolno
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

04-10-2019, 09:50

535 pisze:Bardzo interesujące zdanie. Tłumaczy właściwie wszystko. Czuję rękę Krzysia Bosaka, jeżeli prawdą jest, że to osobnik nieskalany żadną pracą...

Polacy są pracowici i przedsiębiorczy, codziennie ciężko pracują dla budowy naszego dobrobytu.
Tajemnicą poliszynela jest, że Krzysiu jest tęczowy, może ma jakiegoś bogatego chłopaka który go utrzymuje?
Medard pisze: Romanie Prodi, ile mam tych wypowiedzi o punku/hc, żeby się czepiać? Pewnie kilka, bo interesuje mnie z tego nurtu niewiele płyt.
Ty mi tu nie Romkuj, po prostu przestań się wypowiadać nt. spraw, o których nie masz bladego pojęcia.
uglak pisze:
Prodi pisze: Ale Cię ta scena punkowa uwiera, co rusz jakieś bździny wypuszczasz w jej kierunku. Nie wiem na czym bazujesz, ale coś czuję że Twoja wiedza oscyluje w podobnych rejonach co wiedza naczelnego szachisty forume, czyli rozeznanie tematu po chuju fest.
az musialem te bzdzine sprawdzic w google. to jakis regionalizm?
Bździna=pierd=bąk=bździoch
A czy to regionalizm? Nie wiem, trzeba by prof. J. Bralczyka zapytać, albo chociaż dr hab. M.Rusinka - jest z Krakowa, miałbyś blisko ;)
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-10-2019, 10:11

BOLEK pisze:https://www.tvp.info/44676278/brudna-po ... y-neumanna
Przebijam!

https://www.money.pl/gospodarka/afera-m ... 0497a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
all the monsters will break your heart
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

04-10-2019, 10:26

To nie ma znaczenia, nie ma żadnych afer bo nie ma skazanych.
Od 1989 roku - my nie ruszamy waszych, wy naszych.
Za poprzednich rządów "znienawidzony" przez PO Zbigniew Ziobro miał stanąć przed Trybunałem Stanu.
Na decydującym głosowaniu zabrakło 3 posłów PO ;)
To tyle jeśli chodzi o wszystkie afery i ich rozliczanie. Podobnie za rządów PiSu, nikt nie siedzi i nie będzie siedział, jak już to jakieś leszcze z gmin.

Afera to słowo, które ma podniecić gawiedź, nic więcej.
Celem życia nie jest przeżycie.
535

04-10-2019, 10:29

mistrzsardu pisze:To nie ma znaczenia, nie ma żadnych afer bo nie ma skazanych.
Od 1989 roku - my nie ruszamy waszych, wy naszych.
Za poprzednich rządów "znienawidzony" przez PO Zbigniew Ziobro miał stanąć przed Trybunałem Stanu.
Na decydującym głosowaniu zabrakło 3 posłów PO ;)
To tyle jeśli chodzi o wszystkie afery i ich rozliczanie. Podobnie za rządów PiSu, nikt nie siedzi i nie będzie siedział, jak już to jakieś leszcze z gmin.

Afera to słowo, które ma podniecić gawiedź, nic więcej.
Nie jest to żadna tajemnica. Pojawia się przy okazji każdych wyborów i pierdolenia o rozliczaniu poprzedników. Nikt za nic nie został w tym pierdolniku rozliczony. I nigdy nie zostanie.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

04-10-2019, 10:35

535 pisze: Nie jest to żadna tajemnica. Pojawia się przy okazji każdych wyborów i pierdolenia o rozliczaniu poprzedników. Nikt za nic nie został w tym pierdolniku rozliczony. I nigdy nie zostanie.
Amen!
Celem życia nie jest przeżycie.
535

04-10-2019, 10:42

Prodi pisze:
535 pisze:Bardzo interesujące zdanie. Tłumaczy właściwie wszystko. Czuję rękę Krzysia Bosaka, jeżeli prawdą jest, że to osobnik nieskalany żadną pracą...

Tajemnicą poliszynela jest, że Krzysiu jest tęczowy, może ma jakiegoś bogatego chłopaka który go utrzymuje?
Coś w tym jest. Od 17:50 lekko się obślinił ...

https://wrealu24.tv/video/oAgwTSRqSw" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trup

04-10-2019, 11:38

BOLEK pisze:https://www.tvp.info/44676278/brudna-po ... y-neumanna

A nie zastanawia CIę Boluś, skąd TVP ma te taśmy? I ile ich jeszcze ma? I że Neumana mogą nagrać a Banasia majątku nie mogą sprawdzić od pół roku?
I jak się ma wg Ciebie ta obrzydliwa, brudna, polityka w tym dialogu do tego, że pan Bananaś (Minister Finansów a teraz szef NIK) kręcił lody niezgodne z prawem skarbowym w dodatku z gangsterami, że służbami kierują ludzie po wyrokach i z zakazem pełnienia funkcji publicznych (czyli de facto przestępcy), żę 4 mld ze skoków wyfruneły a nikt nawet jednej osoby nie przesłuchał?
więc pierdolety z TVP to ja mam gdzieś...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nicram

04-10-2019, 11:43

Spokojnie trup, idą wybory, Bolek dostał przekaz dnia to wkleił. Miej Ty trochę zrozumienia. Chłopak musi jakoś zarobić na przeciekający taras. :-)
BOLEK
weteran forumowych bitew

04-10-2019, 11:48

nicram pisze:Spokojnie trup, idą wybory, Bolek dostał przekaz dnia to wkleił. Miej Ty trochę zrozumienia. Chłopak musi jakoś zarobić na przeciekający taras. :-)
w sedno kol
choć sam banaś oddał się do dyspozycji do czasu wyjaśnienia sprawy i nie idzie w zaparte
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
535

04-10-2019, 11:58

Co zrobił? Nie bądź śmieszny...BONIEK. Taka sama kurwa jak cała ta reszta.
Awatar użytkownika
trup

04-10-2019, 12:13

BOLEK pisze:
nicram pisze:Spokojnie trup, idą wybory, Bolek dostał przekaz dnia to wkleił. Miej Ty trochę zrozumienia. Chłopak musi jakoś zarobić na przeciekający taras. :-)
w sedno kol
choć sam banaś oddał się do dyspozycji do czasu wyjaśnienia sprawy i nie idzie w zaparte
nie oddał się do dyspozycji tylko poszedł na urlop, na który sobie sam wyraził zgodę. Co oznacza? no co oznacza? że NADAL JEST SZEFEM NIKU!
i może tam robić co chce...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nicram

04-10-2019, 12:15

TVPis mówi, że się oddał do dyspozycji, to się oddał do dyspozycji. :-) Nie rujnujcie mu obrazu rzeczywistości. :-)
535

04-10-2019, 12:38

No dobrze moi mili. Do wyborów coraz bliżej. Natomiast ja nadal się waham. Załóżmy , że pięć głównych komitetów ma równe szanse, by wygrać i mieć realny wpływ na dalsze losy umiłowanej ojczyzny. Na kogo na pewno nie będziecie głosować? Ja zrobiłem sobie risercz i resime, spojrzałem w notatki i z pewnością nie oddam głosu na Władzia Kamysza. Nie ma takiej możliwości. W drugiej kolejności mamy panią Kidawę. Pani Kidawa, choć osoba kulturalna i spokojna, też niestety reprezentuje towarzystwo którego nie poprę. Zostało trzech zawodników i siedząc we wannie wymyśliłem, że najszybszym sposobem, żeby się cokolwiek ruszyło, będzie oddanie głosu na Prawo i Sprawiedliwość, pana prezesa Jarosława Kaczyńskiego. Oczywiście cały czas w grze pozostaje lewica i konfederacja. W toku dyskusji, jeżeli taka będzie miała miejsce, uzasadnię swoje podejście. Jak to widzicie?
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

04-10-2019, 12:39

trup pisze:A nie zastanawia CIę Boluś, skąd TVP ma te taśmy
post factum, a dalej sie wpisujesz w scenariusz Neumanna ;-)
Sławomir Neumann pisze:Na wybory idą głosować ludzie, którzy gówno się interesują. Nie wiedzą, kto jest. I będą widzieli w Polsce atakowanych niepisowskich prezydentów z aktami oskarżenia. Będzie Hania Zdanowska, Żuk, Witkowski, Adamowicz, Karnowski, Jaśkowiak. On będzie w takim gronie zacnych ludzi, że, kurwa, nikogo to nie ruszy. O tym ci mówię. Nikogo to nie ruszy. Nasz elektorat, ten antypisowski, uzna, że to jest kurwa atak PiS-u, żeby go zabić. I pójdą jeszcze bardziej na niego. Tak to wygląda.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Sybir

04-10-2019, 12:44

535 pisze:najszybszym sposobem, żeby się cokolwiek ruszyło, będzie oddanie głosu na Prawo i Sprawiedliwość, pana prezesa Jarosława Kaczyńskiego.
To jedyny logiczny wybór. Skoro rozpoczęli realizację planu "Polska w ruinie" (już kiedyś zresztą pytałem, czy to hasło to diagnoza czy prognoza - założyłem na potrzeby tego wpisu, że właściwa jest opcja nr 2), a praca idzie pełną parą, to należy dopomóc partii rządzącej w doprowadzeniu sprawy do szczęśliwego finału.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Drone

04-10-2019, 12:48

To makiaweliczny plan. Obawiam się jednak, że życia mi nie starczy w takiej sytuacji, by doczekać się upadku kaczystów.

A tak poważnie: choć nigdy nie głosowałem na żadną lewicę - to chyba będzie to pierwszy raz. Razi mnie bezpłciowość PO, jej amorficzność i flakowatość, a nade wszystko brak planu antyklerykalnego. Poza tym uważam, że dla zwykłej higieny psychicznej dobrze będzie, jak wahadło przechyli się w Polsce pod względem światopoglądowym mocno w lewo. Kwestie gospodarcze nie grają tu żadnej roli, bo przecież i tak wszyscy obiecują gruszki na wierzbie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ