POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
535

Re: POlitykowanie

26-09-2019, 21:06

I zauważ pan, że to najczęściej idzie w parze z wiarą. I teraz są dwie wersje. Albo wiara też krucha, albo takie skuteczne pranie mózgu.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

26-09-2019, 21:08

Najpierw był sierp i młot, później swastyka teraz kolej na coś nowego. O nic innego tu nie chodzi, w sumie nawet trochę szkoda tych ludzi, którzy idą w pochodach. Ale widać tak ma być.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

26-09-2019, 21:12

mistrzsardu pisze:Najpierw był sierp i młot, później swastyka
W sensie że homosie będą zamykać ludzi w obozach i tam ich masowo zabijać za pomocą penetracji per rectum?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

26-09-2019, 21:13

@ 535
Dokładnie. Tak silna ma wiara, że byle nihilista przeciągnie mnie na stronę Szatana.
Cholera!!! 1 seta przerżneliśmy ze Słowakami.Lobby LGBT działa.
535

26-09-2019, 21:14

mistrzsardu pisze:Najpierw był sierp i młot, później swastyka teraz kolej na coś nowego. O nic innego tu nie chodzi, w sumie nawet trochę szkoda tych ludzi, którzy idą w pochodach. Ale widać tak ma być.
Chyba o czymś zapomniałeś. Przypadek?
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

26-09-2019, 21:44

Każda ideologia totalitarna na początku "broni uciśnionych" (robotników, chłopów, Niemców, Żydów itd.), później sama terroryzuje wszystkich i wszystko. I z tęczowymi na Zachodzie jest podobnie, u nas jeszcze nie, ale robią podchody...Tęczowe flagi dla mnie to nic innego jak znak nowego totalitaryzmu, tak w skrócie rzecz ujmując. Poradził sobie z tym ruski agent Putin wprowadzając zakaz propagandy homoseksualnej, jak ręką odjął wszystko się uspokoiło ;)
Celem życia nie jest przeżycie.
535

26-09-2019, 21:45

Brawo. To przynajmniej wiemy co nas może uratować.
Awatar użytkownika
Hatefire

26-09-2019, 21:50

Najwyższy czas zatem zgłosić akces do Euroazjatyckiej Wspólnoty Gospodarczej i te dziwne dewiacje z zepsutej moralnie Europy przestaną nam zagrażać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-09-2019, 21:54

mistrzsardu pisze:Każda ideologia totalitarna na początku "broni uciśnionych" (robotników, chłopów, Niemców, Żydów itd.), później sama terroryzuje wszystkich i wszystko. I z tęczowymi na Zachodzie jest podobnie, u nas jeszcze nie, ale robią podchody...Tęczowe flagi dla mnie to nic innego jak znak nowego totalitaryzmu, tak w skrócie rzecz ujmując. Poradził sobie z tym ruski agent Putin wprowadzając zakaz propagandy homoseksualnej, jak ręką odjął wszystko się uspokoiło ;)
już zacząłem mieć wrażenie, że zmierzasz w dobrą stronę, czyli odrzucenie ideologi na rzecz siebie, a tu wyjazd z putinem. spóźniłeś się. laur pokrętnej logiki zebrał dzisiaj pacjent. był po prostu pierwszy. czyli mamy u ciebie tak: jestem przeciw wszelakim ideologiom i totalitaryzmom. w szczególności "homo-totalitaryzmowi", ale wyjątkowo totalitaryzm putinowski jest ok. genialne.

i kluczowe. każdy rusofil to dla mnie .... będę z uwagą czytał twoje posty. bo dla mnie jako Polaka to niezwykłe zjawisko, że młodzi ludzie marzą o polskiej wersji młodej gwardii. to nie ten kaliber co u hatefire. u gościa jest myśl i podbudowa oraz wiedza. choć oczywiście tępiłby. nawet sierpem i młotem. u ciebie to zwykła kalka. silne państwo> mocna ręką. która powinna ci wymierzyć klapsa. za karę, że nie przysiadłeś dobrze do lekcji historii. wagarowało się? co?
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Hatefire

26-09-2019, 22:01

Ascetic pisze:i kluczowe. każdy rusofil to dla mnie .... [...] to nie ten kaliber co u hatefire.
Hmmm, być może źle odczytałem to co napisałeś. Może jestem (jak na standardy forume) czerwony, ale na pewno nie jestem rusofilem. Na marginesie Marks uważał Rosję za azjatycką barbarię, stąd między innymi jego przychylny stosunek dla polskich powstań ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

26-09-2019, 22:04

Chciałem zauważyć, że jak dotąd każda forma totalitaryzmu czy też opresyjności wiązała się - po pierwsze - z silną cenzurą obyczajową i konserwatywnym stosunkiem do intymnych sfer życia, a po drugie - z wskazywaniem każdemu członkowi społeczeństwa jak ma żyć i jakie wartości reprezentować.

Cokolwiek by nie mówić o ruchach emancypacyjnych, to nie przypominam sobie, by żądały porzucenia przez katolików swego wyznania, obowiązkowego noszenia spodni przez kobiety ani zawierania związków małżeńskich tylko w wersjach homoseksualnych bądź tylko mieszanych rasowo.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Ascetic

26-09-2019, 22:08

Hatefire pisze:
Ascetic pisze:i kluczowe. każdy rusofil to dla mnie .... [...] to nie ten kaliber co u hatefire.
Hmmm, być może źle odczytałem to co napisałeś. Może jestem (jak na standardy forume) czerwony, ale na pewno nie jestem rusofilem. Na marginesie Marks uważał Rosję za azjatycką barbarię, stąd między innymi jego przychylny stosunek dla polskich powstań ;-)
odkręcam swoją fiksację w takim razie ;-)

do tego dawka wiedzy nt marksa. to ma sens. a nie luźne zamulone pierololo z samo-wsadzaniem ryja pod buta ruskich trolli*.

*tak na marginesie. jak trzeba mieć zryty beret od czytania internetów, żeby z taką łatwością chłonąć ruską propagandę. tak bezrefleksyjnie.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

26-09-2019, 22:11

Drone pisze:Chciałem zauważyć, że jak dotąd każda forma totalitaryzmu czy też opresyjności wiązała się - po pierwsze - z silną cenzurą obyczajową i konserwatywnym stosunkiem do intymnych sfer życia, a po drugie - z wskazywaniem każdemu członkowi społeczeństwa jak ma żyć i jakie wartości reprezentować.

Cokolwiek by nie mówić o ruchach emancypacyjnych, to nie przypominam sobie, by żądały porzucenia przez katolików swego wyznania, obowiązkowego noszenia spodni przez kobiety ani zawierania związków małżeńskich tylko w wersjach homoseksualnych bądź tylko mieszanych rasowo.
standardowe odwracanie kota ogonem i kreowanie wrogów, których zasadniczo trzeba stworzyć jak ich nie ma. wiadomo. polityka robiona na emocjach* (jak u nas) najlepiej rośnie na polaryzacji a jeszcze lepiej na nienawiści. do właścicieli różowych rowerów, gości z jedną nogą i bab z wąsami. znane i nielubiane.

*można by było ją też robić na programy, tylko po co? jak to ludzie mają w huju.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Medard

26-09-2019, 22:36

Szczególnie Antifa zawsze pokojowo manifestuje swoje poglądy.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Drone

26-09-2019, 22:41

Chciałem zauważyć, że ten świętojebliwy grajdół przoduje w Europie (obecnie 4 miejsce) pod względem liczby samobójstw mężczyzn, a także jest w absolutnej czołówce, jeśli chodzi o ofiary śmiertelne wypadków drogowych. Jest też na jednym z końcowych miejsc w Europie, jeśli chodzi o dzietność. Jak to się ma to szczytnych haseł głoszonych z ambon i do ostrzeżeń, że zaraz będziemy mieć tu drugą Holandię albo Czechy?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Ascetic

26-09-2019, 22:48

Medard pisze:Szczególnie Antifa zawsze pokojowo manifestuje swoje poglądy.
mit wielkiej czarnej armii antify w kominiarkach. ciekawe dlaczego nie ochraniają parad/ marszów równości. może dlatego, że to garstka ludzi. bez przygotowania w takich działaniach?

ok. jak się weźmie rozpierduchy w takich niemczech to można mieć takie wrażenie. tyle, że tam zjeżdża kilka tysięcy ludzi w kominiarkach z całego świata. z takiej grecji np. a z Polski?

jakieś dane, czy tylko operowanie na swoich imaginacjach?
Ostatnio zmieniony 26-09-2019, 22:57 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
535

26-09-2019, 22:52

Drone pisze:Chciałem zauważyć, że ten świętojebliwy grajdół przoduje w Europie (obecnie 4 miejsce) pod względem liczby samobójstw mężczyzn, a także jest w absolutnej czołówce, jeśli chodzi o ofiary śmiertelne wypadków drogowych. Jest też na jednym z końcowych miejsc w Europie, jeśli chodzi o dzietność. Jak to się ma to szczytnych haseł głoszonych z ambon i do ostrzeżeń, że zaraz będziemy mieć tu drugą Holandię albo Czechy?
Dodajmy do tego samobójstwa nieletnich. Zadziwiające jest dobre samopoczucie rządzących, którzy pierdolą o jakimś wstawaniu z kolan, odzyskiwaniu godności, budowaniu klasy średniej, ekonomicznym doganianiu Niemiec. Tam musi lecieć ścieżka za ścieżką.
Awatar użytkownika
Ascetic

26-09-2019, 22:55

535 pisze:
Drone pisze:Chciałem zauważyć, że ten świętojebliwy grajdół przoduje w Europie (obecnie 4 miejsce) pod względem liczby samobójstw mężczyzn, a także jest w absolutnej czołówce, jeśli chodzi o ofiary śmiertelne wypadków drogowych. Jest też na jednym z końcowych miejsc w Europie, jeśli chodzi o dzietność. Jak to się ma to szczytnych haseł głoszonych z ambon i do ostrzeżeń, że zaraz będziemy mieć tu drugą Holandię albo Czechy?
Dodajmy do tego samobójstwa nieletnich. Zadziwiające jest dobre samopoczucie rządzących, którzy pierdolą o jakimś wstawaniu z kolan, odzyskiwaniu godności, budowaniu klasy średniej, ekonomicznym doganianiu Niemiec. Tam musi lecieć ścieżka za ścieżką.
to pokazuje w jakim państwie żyjemy. temat zupełnie przezroczysty/ przeźroczysty.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Hatefire

26-09-2019, 23:00

535 pisze:Dodajmy do tego samobójstwa nieletnich.
Którzy nie mogą do tego liczyć na żadną pomoc, bo psychiatria dziecięca została de facto zlikwidowana i umieszcza się nieletnich na oddziałach dla dorosłych. Z tego powodu mieliśmy np sytuacje zgwałcenia nieletnich przez dorosłych pensjonariuszy szpitala. W ubiegłym roku funkcjonowanie telefonu zaufania dla nieletnich zostało uratowane przez Jakuba Błaszczykowskiego, który pomny własnych traumatycznych przeżyć, wyłożył brakującą kasę z własnej kieszeni po obcięciu dotacji przez rząd. Także ten.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

26-09-2019, 23:02

535 pisze:o jakimś wstawaniu z kolan
No bo Polska wstaje z kolan, tylko za każdym razem przypierdala głową w parapet i znowu leci na glebę, ale wniosków nie wyciąga.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ