Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Motoryzacja ogółem
A pan w salonie mówił mi, że to ten sam silnik z małymi zmianami kosmetycznymi :)
Ale z takim silnikiem nie jeździłem niestety.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
No, "obcięcie" dwóch cylindrów to jednak trochę więcej niż kosmetyka, ale tak czy inaczej zbieżność wszystkich innych parametrów takich jak pojemność cylindra, skok tłoka, wszelkie kąty rozwarcia etc - mało prawdopodobne żeby była tylko przypadkowa.Drone pisze:A pan w salonie mówił mi, że to ten sam silnik z małymi zmianami kosmetycznymi :)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Drone
Oficjalnie reklamowali to nawet jako "designed by our Ferrari engineering team" czy coś takiego, o ile dobrze pamiętam.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Znowu dostałem list z podziękowaniami od władz austriackich za odwiedziny w ich pięknym kraju. 7km/h za dużo, dopuszczalna 60, trzydzieści do zapłaty. Chyba przestanę tam jeździć.
- Drone
W porównaniu do przeciętnego Austriaka jestem bardzo rozważnym kierowcą. Pech chciał, że wjechałem za gościem na radar, bo zamiast patrzyć na znaki uważałem, żeby mu nie wjechać w dupę, a lało dość konkretnie. On się zagapił, ja się zagapiłem i jeszcze trzeci jadący mi w bagażniku też z pewnością dostał pocztówkę. Poprzednio błysnęło, tym razem nie. Mimo wszystko jednak przysłali. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie.
-
- postuje jak opętany!
Tak na marginesie... Austriacka policja to zło wcielone jak tylko namierzą polskie blachy. Brakujące 200 jurków w portfelu są tego świadkiem. ;)
- Medard
Ale my jesteśmy przyzwyczajeni u siebie do specjalnego przelicznika stosowanej prędkości do znaków na drodze, w którym przekroczenie o 10 to nie wykroczenie, tylko konieczność, by sprawnie dojechać. A u habsburgów 60 to 60, a nie nasze 70 :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
Po jakim czasie dostałeś list? Pytam, bo mi też błysnęło trzy tygodnie temu i od tego czasu ze strachem chodzę do skrzynki na listy. Szczęśliwie na razie wyciągam tylko ulotki :)
Przyjdzie. Nie bój się. Za pierwszym razem po trzech miesiącach, ale to była autostrada, teraz po siedmiu tygodniach. Fotoradar na zwykłej drodze.
- Medard
Faktycznie.535 pisze:No pewnie i jeszcze napisz, że wszyscy tego przestrzegają.
Nie wszyscy, duża część ma przelicznik +20 km/h, a niektórzy +30 i więcej.
Nie martw się w innych krajach ludziska też potrafią zapierdalać i elegancko łamać przepisy.
- Medard
Każdy może łamać przepisy, nie potrzeba chyba do tego jakiegoś szczególnego kraju pochodzenia.535 pisze:Nie martw się w innych krajach ludziska też potrafią zapierdalać i elegancko łamać przepisy.
Ale zwyczaje na drodze kształtuje większość kierowców i są różne w poszczególnych krajach. Zawsze, gdy wiozę zestaw słoików mam obawę, czy nie pobiję ich przez gwałtowne hamowanie, bo ktoś akurat wbja się na pas bez uprzedzenia. Dlatego słoje owinięte są ręcznikami, gazetkami ze sklepów itp.
- Medard
Tylko 200 000 samochodów w każdy weekend, trzeba mieć skąd wozić.535 pisze:Wszyscy we Warszawie te słoje wozicie?
- ggfh
- w mackach Zła
- Medard
Mam pytanie do szanownych forumowiczów jaki rejestrator proponują, jaki sami używają w samochodzie i czy się sprawdza.
Najlepiej, jakby z kamerą cofania, ale niekoniecznie. Czujniki parkowania zresztą mam.
Na razie przeglądałem produkty mio, xaiomi. Jakieś filmiki w sieci itp.
Cena, może do 500 - 600 zł, chociaż widzę w internetach nawet za 300. Wydaje się to niedrogo, czy takie coś się sprawdza. Czy to nu3 jest tani szmelc.
Mógłbym kupić dedykowany firmowy, ale trzeba wymienić wtedy cały panel z radiem i cd, to ponad 1000. Byłoby to pewnie wygodniejsze w obsłudze. Coś też na aliexpress widzę.
Najlepiej, jakby z kamerą cofania, ale niekoniecznie. Czujniki parkowania zresztą mam.
Na razie przeglądałem produkty mio, xaiomi. Jakieś filmiki w sieci itp.
Cena, może do 500 - 600 zł, chociaż widzę w internetach nawet za 300. Wydaje się to niedrogo, czy takie coś się sprawdza. Czy to nu3 jest tani szmelc.
Mógłbym kupić dedykowany firmowy, ale trzeba wymienić wtedy cały panel z radiem i cd, to ponad 1000. Byłoby to pewnie wygodniejsze w obsłudze. Coś też na aliexpress widzę.
Ja mam od około dwóch lat xblitz navi gps - cena wtedy około 400 zł+karta. Kamera jak kamera. Działa, nagrywa, cóż więcej? Uchwyt do szyby wyj....em, przykręciłem na wkrętach pod lusterkiem.
- Medard
Ciekawy typ, a jak wieczorem? Obraz jest dobry?535 pisze:Ja mam od około dwóch lat xblitz navi gps - cena wtedy około 400 zł+karta. Kamera jak kamera. Działa, nagrywa, cóż więcej? Uchwyt do szyby wyj....em, przykręciłem na wkrętach pod lusterkiem.