POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

Re: POlitykowanie

05-09-2019, 20:03

Pacjent pisze:Obrazek z demonstracją salutu rzymskiego czy olimpijskiego ma potęgować problem w głowach ignorantów. Tymczasem był on powszechnie stosowany, zarówno przez ruchy polityczne, jak i np. sportowców.
Z tym byłbym dość ostrożny, bo można znaleźć sporo wiadomości na przykład na temat stosowania salutu rzymskiego przez lubiany w pewnych kręgach klub z białą gwiazdą w logo, ale jego stosowanie jak najbardziej miało polityczne i ideologiczne źródła. Co zresztą stało w kontrze do decyzji w tym zakresie klubu do tej pory wrogiego.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

05-09-2019, 20:16

Lukass pisze:
Pacjent pisze:Obrazek z demonstracją salutu rzymskiego czy olimpijskiego ma potęgować problem w głowach ignorantów. Tymczasem był on powszechnie stosowany, zarówno przez ruchy polityczne, jak i np. sportowców.
Z tym byłbym dość ostrożny, bo można znaleźć sporo wiadomości na przykład na temat stosowania salutu rzymskiego przez lubiany w pewnych kręgach klub z białą gwiazdą w logo, ale jego stosowanie jak najbardziej miało polityczne i ideologiczne źródła. Co zresztą stało w kontrze do decyzji w tym zakresie klubu do tej pory wrogiego.
takie zdjecia mozna kupic w kazdym sklepie ze zdjeciami ;-)

Obrazek
Guilty of being right
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-09-2019, 20:20

Od 1924 r. był to salut ruchu olimpijskiego, w latach 1892-1942 był elementem przysięgi wierności fladze USA, a przez pewien czas używał go nawet Stalin:
Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
trup

05-09-2019, 23:00

Czyli wszystkiemu winien jest salut rzymski a nie to co ten pan sobą mówił?
Takie sprytne odwrocenie kota tyłem do vis-a-vis
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nicram

06-09-2019, 06:20

trup pisze:Czyli wszystkiemu winien jest salut rzymski a nie to co ten pan sobą mówił?
Typowa zagrywka kolegi Pacjenta. :-)
all the monsters will break your heart
Pacjent

06-09-2019, 06:46

trup pisze:Czyli wszystkiemu winien jest salut rzymski a nie to co ten pan sobą mówił?
Inteligentny to Ty nie jesteś. Ten pan nie mówił nic takiego co dyskwalifikowałoby go jako polityka czy polskiego patriotę, bo gdyby przyjąć takie kryteria to żydzi byliby całkowicie zdyskwalifikowani za sam tylko Talmud. Natomiast on jest atakowany także za stosowanie salutu rzymskiego, co jest w ogóle śmieszne.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

06-09-2019, 07:37

Początek filmiku jest o tym jak zaczęły się roszczenia, polecam dla tych którzy nie słyszeli o dealu Jaruzelski - Rockefeller.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Celem życia nie jest przeżycie.
535

06-09-2019, 12:40

Nieźle. Wysłuchałem tego bełkotu pani Schetyny i zastanawiam się, czy powoli się nie pakować. Chyba mnie nie stać na ich fanaberie.
Awatar użytkownika
trup

06-09-2019, 13:19

Daj spokój... zapisz się do partii. "Partia rządzi! Partia radzi! Partia nigdy Cię nie zdradzi!"
Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

06-09-2019, 13:24

Przekonaliście mnie. Jedynym w miarę sensownym rozwiązaniem jest głosowanie na zjednoczoną lewicę.
dobry kościół to kościół spalony
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

06-09-2019, 19:03

dzik pisze:Przekonaliście mnie. Jedynym w miarę sensownym rozwiązaniem jest głosowanie na zjednoczoną lewicę.
Nie ma przymusu głosowania, nie ma czegoś takiego jak mniejsze zło. Jak mi kandydaci nie pasują, to ja pasuje.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Hatefire

06-09-2019, 19:10

mistrzsardu pisze:Nie ma przymusu głosowania, nie ma czegoś takiego jak mniejsze zło. Jak mi kandydaci nie pasują, to ja pasuje.
Oczywiście, że jest. Jak cię napadną, w celu zaboru smartfona, to jak ci wybiją przy okazji zęba, to będzie to mniejsze zło, niż jakby ci mieli scyzorykiem wyłupić oko ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

06-09-2019, 19:42

mistrzsardu pisze:Nie ma przymusu głosowania, nie ma czegoś takiego jak mniejsze zło. Jak mi kandydaci nie pasują, to ja pasuje.
prawde mowiac to troche dziecinne podejscie - oni nie zrezygnuja dlatego, ze Tobie zaden z nich nie odpowiada.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

06-09-2019, 20:09

uglak pisze:prawde mowiac to troche dziecinne podejscie - oni nie zrezygnuja dlatego, ze Tobie zaden z nich nie odpowiada.
Dokładnie. Powtórzę jeszcze raz:
Hatefire pisze:Ja mam po prostu wrażenie, że wszyscy chcą głosować na polityków/partie, którzy w 100% spełniają ich oczekiwania światopoglądowe. Na taki luksus może pozwolić sobie Korwin, głosując na kolejny klon swojego ugrupowania. Rzeczywistość jest taka jednak, że w wyborach zawsze się głosuje na tego, który najmniej cię mierzi/deklaruje w miarę podobne poglądy na istotne dla ciebie kwestie i tyle.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

06-09-2019, 20:28

Wydaje mi się, że grymasić i wybrzydzać na partie polityczne wręcz wypada, ale nie znaczy to, że z automatu trzeba oddać decyzję w ręce innych, mniej wybrednych wyborców. Tu należy iść na skrajne kompromisy póki jeszcze jest jakiś wybór. Na rezygnację z głosu można - moim zdaniem - pozwolić sobie w czasach spokoju i prosperity, gdy tak naprawdę nie ma wielkiego znaczenia, kto akurat dojdzie do władzy. Natomiast jak patrzę na tych zaczadzonych ideologicznie tumanów z PiS-u z ich napuszoną retoryką powielającą najbardziej zjebane sanacyjne wzorce oraz chwyty propagandowe rodem z głębokiego PRL-u (tu nie ma akurat sprzeczności, pomimo że PRL wyszydzał sanację), to oddam głos na złodzieja owiniętego w pięć tęczowych flag z przyszytym penisem z tyłu głowy zamiast trzeciego oka, żeby tylko wytępić tę pisowską plagę, ten korowód karykaturalnych postaci z prezesem na czele.

Nigdy specjalnie mnie tematy polityczne nie grzały, ani specjalnie nie interesowały, ale tę akurat władzę uważam za wyjątkowo szkodliwą pod każdym względem. To, co zrobili, będzie się odkręcać przez dekady.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Hatefire

06-09-2019, 20:38

Drone pisze:napuszoną retoryką powielającą najbardziej zjebane sanacyjne wzorce
Niestety PRL zatarł w pamięci jakim szambem była II RP, np w strzelaniu do robotników miała osiągnięcia porównywalne do PRL, mimo, że istniała dwa razy krócej. Do tego ten okres urósł do rangi jakiegoś mitycznego edenu mlekiem i miodem płynącego.
Drone pisze:oraz chwyty propagandowe rodem z głębokiego PRL-u.
No przecież Gomułka był przesiąknięty do cna zaściankowym nacjonalizmem i obskurantyzmem. Tak się złożyło, że jego pochodzenie związało go z ruchem komunistycznym, natomiast nigdy nie wyzbył się tego co przyswoił sobie za młodych lat.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

06-09-2019, 20:43

Dokładnie tak było, jak piszesz. Akurat sanacja i czasy wczesno-środkowego PRL to taki mój mały konik, bardziej od strony socjologiczno-psychologicznej niż stricte historycznej, dlatego tak wyraźnie widzę, że te szkodliwe wzorce znów przejmują władzę nad rzeczywistością.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Pacjent

07-09-2019, 08:10

Hatefire pisze:
No przecież Gomułka był przesiąknięty do cna zaściankowym nacjonalizmem i obskurantyzmem. Tak się złożyło, że jego pochodzenie związało go z ruchem komunistycznym, natomiast nigdy nie wyzbył się tego co przyswoił sobie za młodych lat.
i dlatego wziął sobie za żonę Żydówkę i zwalczał KK.
Pacjent

Hatefire pisze:
Pacjent

Hatefire pisze:
ODPOWIEDZ