POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

04-09-2019, 22:14

te wszystkie koalicje nie dosc, ze zmniejszyly ilosc opcji do wyboru to jeszcze potworzyly sie z partii ktorych elektorat widzi bardzo zle wspolkoalicjanta (Razem vs SLD, PO vs .N, PSL vs. Kukiz).

chociaz na wiekszym poziomie ogolnosci mozna przyznac Ci racje ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

04-09-2019, 22:16

Ja mam po prostu wrażenie, że wszyscy chcą głosować na polityków/partie, którzy w 100% spełniają ich oczekiwania światopoglądowe. Na taki luksus może pozwolić sobie Korwin, głosując na kolejny klon swojego ugrupowania. Rzeczywistość jest taka jednak, że w wyborach zawsze się głosuje na tego, który najmniej cię mierzi/deklaruje w miarę podobne poglądy na istotne dla ciebie kwestie i tyle.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

04-09-2019, 22:17

uglak pisze:Razem vs SLD
ZNAJDZIE SIĘ CELA DLA LESZKA MILLERA!!! Nawet w programie mieli ten Trybunał Stanu :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-09-2019, 00:46

Minister na telefon?

[youtube][/youtube]
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nicram

05-09-2019, 04:38

Drone pisze:Nie jestem jeszcze zdecydowany na 100%, ale po raz pierwszy w życiu zagłosuję chyba na lewicę. Na samego Biedronia i Zandberga bym nie głosował, obecność tow. Krzaczastego mnie uspokaja :) I nie dlatego, że mam specjalnie lewicowe poglądy, tylko dla zwykłej higieny psychicznej, bo nie mogę patrzeć na tych debili z PiS, a KO jest niesłychanie bojaźliwa czy raczej kunktatorska.
+1 Ja tam od razu jak się zakolegowali, wiedziałem, że zagłosuję na Lewicę. Raz, że jest mi bliska światopoglądowo, dwa jako jedyni są wyraziści i stawali po właściwej stronie. Płakałem, jak te qrwy z PO wiją się jak piskorze po wydarzeniach z Białegostoku, żeby tylko nie powiedzieć za dużo i nie obrazić tamtejszych kościelnych dygnitarzy.
all the monsters will break your heart
535

05-09-2019, 07:01

Świetnie. Tylko pozostaje pytanie, czy pamiętacie jak czerwone świnie układały się z czarnymi? Ciężka sprawa, ale nasz pan prezes nie pozostawia wyboru. Tymczasem w radio 24 jakaś pani z jedynej słusznej opcji, stwierdziła, że istnieje możliwość, by nasza ojczyzna już za dwadzieścia jeden lat poziomem pkb dorównała naszym zachodnim sąsiadom. Nie wiem co się tu szykuje, wiem natomiast, że ja nie mam siły, ani ttm bardziej ochoty na dwudziestogodzinny dzień pracy za miskę ryżu i strawę duchową w postaci ich wesołej propagandy. Towarzystwo padło ofiarą własnego przekazu i sukcesu.
Awatar użytkownika
Drone

05-09-2019, 08:47

Pokaż mi kogoś, kto się z czarnymi nie układał. Ale to nawet nie w tym rzecz. Chodzi o zwykłą przeciwwagę do tego, co się teraz dzieje. Jeżeli w przyszłości dojdzie do tego, że trzeba będzie znów obowiązkowo kroczyć w pochodzie 1-majowym, pójdę i zagłosuję wręcz przeciwnie. Teraz ze zwykłej przyzwoitości aż się prosi o przesunięcie ciężaru na drugą stronę. I pies trącał obietnice socjalne, bo w tym zakresie nie ma takich, co nie obiecywali.
Ostatnio zmieniony 05-09-2019, 10:01 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Hatefire

05-09-2019, 08:55

O widzę pozytywne rezultaty wieloletniej pracy. Gruba premia od Sorosa się szykuje ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

05-09-2019, 09:10

Drone pisze:Pokaż mi kogoś, kto się z czarnymi nie układał. Ale to nawet nie w tym rzecz. Chodzi o zwykłą przeciwwagę do tego, co się teraz dzieje. Jeżeli w przyszłości dojdzie do tego, że trzeba będzie znów obowiązkowo kroczyć w pochodzie 1-majowym, pójdę i zagłosuję wręcz. Teraz ze zwykłej przyzwoitości aż się prosi o przesunięcie ciężaru na drugą stronę. I pies trącał obietnice socjalne, bo w tym zakresie nie ma takich, co nie obiecywali.
Akurat ja nie potrzebuję wykładu na ten temat. Tylko po prostu, wbrew temu co się tutaj pisze, pamięć mam dość dobrą. Natomiast co do przyzwoitości...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Hatefire

05-09-2019, 09:53

535 pisze: Natomiast co do przyzwoitości...
Oh, sweet summer child. Szukasz przyzwoitości w polityce? Prędzej złoty pociąg w Wałbrzychu znajdziesz. Ja tam ostatecznie wolę tych z PZPR niż tych z ZCHN. Przyzwoitości u jednych i drugich nie znajdziesz, natomiast u pierwszych czasem można resztek rozumu się doszukać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

05-09-2019, 11:09

Podpisy zmarłych na listach Piotra Liroya-Marca
https://fakty.interia.pl/prasa/news-rze ... Id,3186855" onclick="window.open(this.href);return false;
no i to jest adekwatna nazwa dla partii, bo zeby uzyskac podpisy od umarlakow faktycznie trzeba byc bardzo skutecznym ;-)
Guilty of being right
535

05-09-2019, 11:30

Hatefire pisze:
Oh, sweet summer child. Szukasz przyzwoitości w polityce? Prędzej złoty pociąg w Wałbrzychu znajdziesz. Ja tam ostatecznie wolę tych z PZPR niż tych z ZCHN. Przyzwoitości u jednych i drugich nie znajdziesz, natomiast u pierwszych czasem można resztek rozumu się doszukać.
Dziwnie zrozumiałeś to co napisałem . Chuj mnie obchodzi przyzwoitość tej hołoty. Interesuje mnie natomiast własna.
Awatar użytkownika
Hatefire

05-09-2019, 11:39

535 pisze:Dziwnie zrozumiałeś to co napisałem . Chuj mnie obchodzi przyzwoitość tej hołoty. Interesuje mnie natomiast własna.
Ok mój błąd.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

05-09-2019, 12:05

Hatefire pisze:O widzę pozytywne rezultaty wieloletniej pracy. Gruba premia od Sorosa się szykuje ;-)
Od zawsze chciałem chwycić sztandar rewolucji i w jej imię zmieniać świat. Dzięki środkom z fundacji czuję, że mogę realizować szczytne cele. Zapraszam zainteresowanych na wykłady z neomarksizmu kulturowego, postmodernizmu, relatywizmu oraz na fakultet z pedagogiki wstydu.

Edit. Zapomniałbym o laboratorium z ojkofobii!
Awatar użytkownika
Hatefire

05-09-2019, 12:20

Drone pisze:Od zawsze chciałem chwycić sztandar rewolucji i w jej imię zmieniać świat. Dzięki środkom z fundacji czuję, że mogę realizować szczytne cele. Zapraszam zainteresowanych na wykłady z neomarksizmu kulturowego, postmodernizmu, relatywizmu oraz na fakultet z pedagogiki wstydu.

Edit. Zapomniałbym o laboratorium z ojkofobii!
Ehhh, mogę pomarzyć. Żeby zarobić na życie muszę się wysługiwać kapitalistycznym świniom w korporacyjnym łagrze. Soros płaci grosze za lewackie jątrzenie na niszowym forum ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

05-09-2019, 13:10

Możesz pogłębiać świadomość klasową w ramach korpo i organizować komórki rewolucyjne na poziomie office-boxów, a potem może nawet wśród niższej kadry menedżerskiej. W godzinie R chwycicie za sztandary i opanujecie przyczółki wroga począwszy od firmowych kont mailowych, przez profile w mediach społecznościowych aż po korporacyjną chmurę ;)
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

05-09-2019, 13:13

Hatefire pisze:
Sie mi na tę okoliczność pewien utwór przypomniał...
[youtube][/youtube]
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
trup

05-09-2019, 13:26

Niemcy otworzyli Auschwitz, a on wciąż nawoływał, że Żydów trzeba się z Polski pozbyć. Dzisiaj nazywają go żołnierzem wyklętym

Obrazek
36 spośród bojówkarzy, którzy pod wodzą Adama Doboszyńskiego opanowali na kilka godzin Myślenice, stanęło przed Sądem Okręgowym w Krakowie. Na zdjęciu grupa oskarżonych na ławce w parku.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Pacjent

05-09-2019, 16:58

trup pisze:Niemcy otworzyli Auschwitz, a on wciąż nawoływał, że Żydów trzeba się z Polski pozbyć. Dzisiaj nazywają go żołnierzem wyklętym

Obrazek
36 spośród bojówkarzy, którzy pod wodzą Adama Doboszyńskiego opanowali na kilka godzin Myślenice, stanęło przed Sądem Okręgowym w Krakowie. Na zdjęciu grupa oskarżonych na ławce w parku.
Czy rządy stalinowskiej żydokomuny w Polsce nie pokazały, że miał rację? Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że Doboszyński postulował emigrację Żydów, a nie eksterminację i nie uważał ich za ludzi gorszej rasy itp. Obrazek z demonstracją salutu rzymskiego czy olimpijskiego ma potęgować problem w głowach ignorantów. Tymczasem był on powszechnie stosowany, zarówno przez ruchy polityczne, jak i np. sportowców.

Co do poparcia lewicowej koalicji to jeśli ktoś jest zwolennikiem komunizmu czy przynajmniej odwołuje się np. ze względów rodzinnych na postkomunistyczne tradycje, jest zwolennikiem wprowadzenia w Polsce euro, wierzy w to, że człowiek zmienia temperaturę na Ziemi, jest rasistą i popiera postulat zapłaty nacjonalistom żydowskim za mienie bezspadkowe, popiera postulaty środowiska LGBT, uważa, że bogaci powinni płacić wyższe podatki czyli zżera go zawiść i znakomicie odnajduje się w politycznie poprawnej nowomowie to powinien głosować na SLD/Wiosnę/Razem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Bloodcult

05-09-2019, 17:32

Wreszcie racjonalne wyjaśnienie genezy tego zamachu:
http://www.unz.com/runz/american-pravda ... ho-did-it/
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
ODPOWIEDZ