MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MGŁA
Jakiś zakopleksiony pewnie w czapce z tunelamiHeadcrab pisze:Dlaczego ten ktoś, zamiast wysmiać Sodomouse na forum, robi screeny i leci z tym na facebooka?yossarian84 pisze:ej sodomouse
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- weteran forumowych bitew
To już jest muzyka rozrywkowa. Ładna taka.
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
W jeszcze celu, poza rozrywką, słuchasz black metalu?
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czytam ten post kolegi Sodomouse i ciągle zastanawiam się jaki jest powód, żeby go wyśmiać...Headcrab pisze:Dlaczego ten ktoś, zamiast wysmiać Sodomouse na forum, robi screeny i leci z tym na facebooka?yossarian84 pisze:ej sodomouse
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony 04-08-2019, 21:03 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Gall
vicek pisze:Lord Gorloj pisze:W jeszcze celu, poza rozrywką, słuchasz black metalu?

For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
-
Na szczęście nie słucham black metalu więc nie mam takich stulejarskich probleów jak co niektórzy tutaj...Lord Gorloj pisze:W jeszcze celu, poza rozrywką, słuchasz black metalu?
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Też mało słucham, ale mam pewne propozycje:Wódka i Piwo pisze:Na szczęście nie słucham black metalu więc nie mam takich stulejarskich probleów jak co niektórzy tutaj...Lord Gorloj pisze:W jeszcze celu, poza rozrywką, słuchasz black metalu?
katharsis, rodzaj świeckiej modlitwy, w wersji trve modlitwa do złego,
w wersji hard to kot lubi słuchać gdy czeka na ofiarowanie,
bo znajomi słuchają, bo warto być w opozycji,
bo jest teraz moda, bardziej niż na death,
teraz inaczej:
bo jest melodia, bo się malują, bo noszą dziwne obdarte łachy, bo mają bardzo kolorowe łachy, bo są przebrani jak
mój ulubiony biskup
jeszcze inaczej:
bo się tną, bo się polewają krwią, bo odcięte łby krowie noszą, bo baranie i kozie rogi mają
I jak nie słuchać takiej wspaniałej muzyki?
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Dokładnie tak, od drugiej płyty zagościły stadionowe melodie.Wódka i Piwo pisze:To już jest muzyka rozrywkowa. Ładna taka.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Wcześniej też były. Mdłości i Further Down The Nest nie brzmią wcale mniej melodyjnie niż WHTN i EiF. To jest ten sam styl, który wypracowali bardzo szybko i potem tylko go doszlifowali do perfekcji. Groza też jest bardzo melodyjna.Only_True_Believers pisze:Dokładnie tak, od drugiej płyty zagościły stadionowe melodie.
No ale przed WHTN Mgła była kultowa, podziemna, niszowa i tak bardzo true, więc melodyjki były spoko, c'nie?
Stulejarskim problemem jest to, że jakaś muzyka jest, o Boże, ŁADNA, więc zostaw swoje projekcje dla siebie i wypierdalaj.Wódka i Piwo pisze:Na szczęście nie słucham black metalu więc nie mam takich stulejarskich probleów jak co niektórzy tutaj...Lord Gorloj pisze:W jeszcze celu, poza rozrywką, słuchasz black metalu?
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Nie no, po dwóch pierwszych odsłuchach tego kawałka miałem mieszane odczucia - ot, taki black metal jak wczesne DsO, tylko gorszy. Ale to może przez chujowe, tanie słuchawki douszne :D
Przesłuchałem teraz na lepszych i stwierdzam miazgę swojej PRZYSADKI MÓZGOWEJ.
Przesłuchałem teraz na lepszych i stwierdzam miazgę swojej PRZYSADKI MÓZGOWEJ.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
Po prostu jest to wszystko jeszcze bardziej wyrafinowane, ta MGŁA utkana jest teraz z wielu drobnych wzorów i deseni ;)
macie Panowie tendencje, a nawet fiksacje do doszukiwania się czegoś czego nie ma. dotyczy to Mgły, DsO. widoczne jest też to w dyskusji darwinizm vs kreacjonizm*. niektórzy od dawna pokazali, że mają nieźle zryte berety i żyją mocno oderwani od rzeczywistości. po niektórych się dziwie, że racjonalni i niegłupi a podchwytują loty i wierzą w rzeczy w które usilnie chcą wierzyć i zaczynaja sami siebie przekonywać, że jednak coś w tym jest.
* dziwie się, że w tej zideologizowanej dyskusji nie zabiera głosu komucho-ideolo-man Hatefire. a gdzie łysenkizm? się pytam ?
macie Panowie tendencje, a nawet fiksacje do doszukiwania się czegoś czego nie ma. dotyczy to Mgły, DsO. widoczne jest też to w dyskusji darwinizm vs kreacjonizm*. niektórzy od dawna pokazali, że mają nieźle zryte berety i żyją mocno oderwani od rzeczywistości. po niektórych się dziwie, że racjonalni i niegłupi a podchwytują loty i wierzą w rzeczy w które usilnie chcą wierzyć i zaczynaja sami siebie przekonywać, że jednak coś w tym jest.
* dziwie się, że w tej zideologizowanej dyskusji nie zabiera głosu komucho-ideolo-man Hatefire. a gdzie łysenkizm? się pytam ?
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
No przecież wspominałem pośrednio ;)Wacław pisze:a gdzie łysenkizm? się pytam ?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Prodi
- postuje jak opętany!
Przez kogo niedoceniany to niedoceniany, w moim prywatnym TOP5 utworów Mgieły aż dwa numery pochodzą z tej płyty - Groza I i Groza IV - wychodzi na to, że to długograj który w ich twórczości lubię najbardziej.Lord Gorloj pisze:Oni to już Ameryki nigdy nie odkryją. Fajny numer, solidne rzemiosło w wypracowanym stylu. Jakby nagrali album lepszy od poprzedniego to by było miło, wydaje się, że są do tego zdolni. WHTN nie przeskoczą i tak. I Grozy też nie - bardzo niedoceniany materiał. Lubię w chuj.
A nowy kawałek? No cóż, może i bezpieczny, może i zachowawczy, nawet trudno mu tej "ładności" ująć, ale..podoba mi się!
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...