Podales garsc ogolnikow za pomoca jakich wtloczyli ci do glowy ewolucje ale nie podales mi zadnego dowodu. Mam je obalilc jedno po drugim? Mam wrazenie, ze nie wiesz o czym piszesz. Embriologia? Wiesz, ze rysunki Haeclka dotyczace embrionow byly sfalszowane i nawet Gould I Coyne przyznali, ze to wiedzieli od kilkudziesieciu lat? Ze Haeckel wybral tylko te, ktore mu pasuja (np salamandre zamiast zaby), ze pominal okres wstepny a narysowal okres pozniejszy (srodek klepsydry), ze liczba metamerow oscyluje naprawde od 11 do 60 a u Haeckla wszystkie maja tyle samo?
Masz tutaj
https://www.salon24.pl/u/napoczatku/633 ... apitulacji" onclick="window.open(this.href);return false;
Gradualizm? A skad "eskplozja kambryjska" i dziesiatki gotowych gatunkow jezeli wczesniej byly tylko bakterie , trylobity i amonity?
Cechy linii filetycznych? Przeciez filogenetyka poniosla porazke, homologia rowniez, jest typowym petitio princip, czyli zalozeniem, ktore wynikajac z teorii jest jej dowodem - maslo maslane i bledne kolo to sie zwie w dyskusji. Pewnie tego nie rozumiesz, bo przepisales z WIkipedii.
Wiesz, ze w latach 80 Cairns przeprowadzil eksperymenty, gdzie bakterie nauczyly sie szybko trawic laktoze?
A zypelnie niedawno Denis Noble usunal wiciom bakteryjnym geny, to te wici w 4 dni uporaly sie z problemem wytwarzajac nowe ogony zeby moc przezyc?
I to nie przypadkowo a celowo? Gdzire tu losowosc i bezcelowosc?
Ewolucja mikrobiologiczna to samo, do dzisiaj nie wiedza ewolocujonisci jak "wyewoluowala" wic bakteryjna, rzeska komorkowa, jak moze dzialac transport komorkowy albo kaskada krzepniecia krwi, gdzie w jednym czasie i z wielka precyzja musi zadzialac kilkanascie enzymow i hormonow w tym czesc nieaktywna czeka na swoj czas? Jak to mozliwe w ewolucji? Wiesz co to jest neredukowalna zlozonosc?
Gdzie masz formy posrednie, pokaz jakas, bo nikomu sie to do dzis nie udalo a na masterfulu sie uda.
Konwergencja i jak i dywergencja niestety nie.
Zasiegi geograficzne - koncepcja wg ciebie to dowod? Ja mam inna koncepcje na tematy takich dyskutantow, czy to tez dowod?
Niedoskonalosc? Chodzi o plamke oka? Bzdury, a oszczednosc tlenu?
Przepisales mase bzdur z wikipedii ale ani jednego dowodu a jako wisienke na torcie wlepiles najdurniejszy obrazek swiata, ikone popkultury wkleiles mi jako dowod? I kto tu jest smieszny? Kto glupi nie chce pisac, bo szkoda na glupich slow.
Nastepnym razem sklej jadaczke jezeli chcesz dyskutowac przepisujac z Wikipedii zlepki hasel. Moge sie rozprawic z nimi sztuka po sztuce ale co ty powiesz?
Zapomniales jeszcze o cmie, krepaku nabrzozaku, zapomniales, o drzewie darwina, zapomnailes o arecheopteryksie, itp itd.