ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
04-07-2019, 08:29
Triceratops pisze:Self pisze:Pulchra Morte (taki Bolt Rower łamane przez wczesny Paradise Lost)
Zaciekawilo mnie, rzeczywiscie fajne
^^ Tak, to jest dobra płytka, warto posłuchac.
-
moonfire
- zahartowany metalizator
04-07-2019, 23:45
byrgh pisze:Też słyszałem. Ogólnie jest moc w tegorocznym szeroko rozumianym heavy metalu.
A słyszałeś Traveler? Też dobre!
-
byrgh
04-07-2019, 23:53
Słyszałem, słyszałem i dziwi mnie, że niektórym nie przypadła do gustu. Heavy grane bez grama żenady.
-
moonfire
08-07-2019, 00:03
byrgh pisze:Słyszałem, słyszałem i dziwi mnie, że niektórym nie przypadła do gustu. Heavy grane bez grama żenady.
Zgadzam się!
Z nowości heavy posłuchaj też Skelator, Twisted Tower Dire i Ravensire.
A na jesieni Ironsword wypuści nowy materiał.
-
BOLEK
- weteran forumowych bitew
08-07-2019, 07:38
Ironsword doskonale
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
08-07-2019, 08:07
est pisze:
Xentrix (do którego podchodziłem jak pies do jeża i pomimo tego, że nie ma startu do 1- 3)
Potwierdzam, bezglutest ma racje
woodpecker from space
-
est
08-07-2019, 08:11
est pisze:Pacjent pisze:est pisze:Ogólnie rzecz biorąc nie lubię zestawień, ale na chwilę obecną wyróżniłbym poniższą piątkę:
Human Delusion - Depravity
Horizon Ignited - After the Storm
Pitchblack - Graveyard
Beyond Infinity - Welcome to Infinity
Lotus - ReCreate
Cholera, przez Ciebie straciłem czas na weryfikację melodyjnego deathcore'a! Dobry trolling.
Ojej :(
W ramach rekompensaty wymienię te na serio.
Full of Hell
DsO
Fuming Mouth
Dropdead (choć to, co udostępnili, to jedynie demo, z którego ma powstać dłuższa całość)
^^^Te cztery pozycje to raczej pewniaki, które nie wypadną.
poza tym:
Critical Defiance
Xentrix (do którego podchodziłem jak pies do jeża i pomimo tego, że nie ma startu do 1- 3)
Born From Pain
Deus Mortem
Nocturnus
Repugnance
Helheim
Bad Breeding
Embryocide
Excarnate
Lowest Creature
Mortality Rate
To są rzeczy, które mnie jakoś tam ruszyły, a wielu jeszcze nie słyszałem i nawet nie wiem czy zdążę.
Nie wpisałeś Malevolent Creation ciulu jeden xD
-
Joypi
- rozkręca się
08-07-2019, 11:10
moonfire pisze:byrgh pisze:Też słyszałem. Ogólnie jest moc w tegorocznym szeroko rozumianym heavy metalu.
Dorzuciłbym do tego Smoulder, Riot City i Blazon Stone też całkiem niezły, jeśli lubisz Running Wild z okresu Black Hand Inn.
-
Harlequin
08-07-2019, 17:17
Nieco za półmetkiem:
Nr 1: Nocturnus AD - Paradox
Nr 2: Institute - Readjusting The Locks
Nr 3: Critical Defiance - Misconception
ULUBIONE: Fetid, Snapped Ankles Dipygus
Szczególnie warto posłuchać: Black Midi, Chevalier (zastąpić innym ulubionym, tegorocznym, klasycznym heavy metalem), Deathspell Omega, Full Of Hell, Inter Arma, Repugnance, Solveig Matthildur, Tyler The Creator,
Rozczarowania (czyli liczyłem na nich i miało być lepiej): Diat, Fire! Orchestra, Nucleus, Terminal Cheesecake
-
moonfire
10-07-2019, 22:37
Joypi pisze:moonfire pisze:byrgh pisze:Też słyszałem. Ogólnie jest moc w tegorocznym szeroko rozumianym heavy metalu.
Dorzuciłbym do tego Smoulder, Riot City i Blazon Stone też całkiem niezły, jeśli lubisz Running Wild z okresu Black Hand Inn.
Smoulder mam, na Riot City w normalnej cenie się nie załapałem, a do kapel grających w stylu RW (chociaż oryginał lubię) mam zastrzeżenia.
-
ultravox
11-07-2019, 16:37
Póki co tylko Deathspell Omega i Nocturnus. Reszta to albo syf albo rzeczy dobre, ale nie na tyle, żebym je na dłużej zapamiętał. Nawet nie chce mi się za bardzo sięgać po nowości, takie to wszytko nijakie. Wierzę jednak, że jest to stan przejściowy i w końcu pojawi się jakieś ciekawe muzyczne zjawisko.
-
hcpig
11-07-2019, 16:46
ultravox pisze:Wierzę jednak, że jest to stan przejściowy i w końcu pojawi się jakieś ciekawe muzyczne zjawisko.
Aż muzyczne czy tylko metalowe?
Yare Yare Daze
-
ultravox
11-07-2019, 16:50
Muzyczne. Poza metalem to już w ogóle bieda taka, że lepiej nic nie mówić. Przynajmniej jeśli chodzi o to, co jest polecane tu i tam, bo na pewno większości rzeczy po prostu nie słyszałem.
-
nicram
11-07-2019, 16:57
ultravox pisze:Póki co tylko Deathspell Omega i Nocturnus. Reszta to albo syf albo rzeczy dobre, ale nie na tyle, żebym je na dłużej zapamiętał. Nawet nie chce mi się za bardzo sięgać po nowości, takie to wszytko nijakie. Wierzę jednak, że jest to stan przejściowy i w końcu pojawi się jakieś ciekawe muzyczne zjawisko.
A ja mam zupełnie inaczej. Czuję, że nie ogarniam tego co wychodzi, bo wychodzi tyle dobrego, co chcę mieć. Jakieś dziesiątki płyt do mnie przychodzą i piętrzy się stos, tych jeszcze nie do końca poznanych. Mam niesamowity głód muzyki. Tak więc troszkę zazdroszczę. :-)
all the monsters will break your heart
-
ultravox
11-07-2019, 17:09
Na ten moment wole poświęcić więcej czasu jednej dobrej płycie, niż badać ile wlezie. Może dlatego, że jak sprawdzam nowości to nic mnie nie chwyta na tyle, żebym miał poczucie, ze coś ciekawego może mnie ominąć.
-
nicram
11-07-2019, 17:30
Rozumiem, bo mam takie poczucie, że nie poznaję tych płyt tak jakbym chciał. Jednakże mam nadzieję, że na emeryturze nie będę nic robił poza słuchaniem tych tysięcy płyt. :-)
all the monsters will break your heart
-
AroHien
- rasowy masterfulowicz
11-07-2019, 18:49
U mnie, chwile po półmetku, dziesiątka wygląda tak:
Nocturnus AD
Pissgrave
Altarage
Possessed
Fetid
Krypts
Vltimas
Malevolent Creation
Abnormality
Blue Hummingbird on the Left
Jesli chodzi o rozczarowania to największym jest fakt, ze coraz wiecej płyt jest chujowo wydawanych. Jeśli chodzi o muzykę to specjalnych nie odnotowałem.
-
Harlequin
11-07-2019, 20:15
Nadal uważam, że rok sporo słabszy od ubiegłego. Jest upragniony Nocturnus, który dla mnie zamiata jeśli chodzi o klasyczny DM, ale brakuje mi płyt kruszących mury na miarę Bad Luck i Infernal Coil, dających jakąś nową jakość. Z drugiej strony naprawdę mało wyszło płyt (od artystów, których mniej lub bardziej wypatruję), które uznałbym za naprawdę słabe. Na ten moment wybitnie nie leży mi nowy OVERKILL (ale rozumiem, że komuś może podobać się to przaśno-rokenrolowe oblicze), okrutnie nudna MORD'A'STIGMATA i naprawdę słabe SUPERSTITION (po nich należało spodziewać się DUŻO więcej). Reszta "rozczarowań" to w zasadzie czepianie się i ważenie jakości produktu do stawianych oczekiwań.
Jeśli chodzi o niemetal to wyszło pare fajnych rzeczy, ale tak po prawdzie to regularnie słucham tylko polecanego przez nagrobka INSTITUTE oraz dancepunkowego SNAPPED ANKLES.
-
Ascetic
11-07-2019, 20:27
dla mnie póki co rok średniaków/ dobrych nagrywek.
1. dużo ciekawych demówkowych sztosików. bardzo dobre sztosiki. tylko tyle.
2. krypts, który na początku mnie nie przekonał, a im dłużej i dłużej to mnie rozkochał w sobie. jeden drobiazg. nie moja półeczka muzyczna. albo inaczej. taka trzecio-sortowa kategoria zainteresienia.
3. encoffination. haj lewel muzycznego spierdolenia i lotach na jednym rifie. kocham. płyta z kategorii - jak mi cała rodzina zemrze, kupie morze w huj drogiej wódy i będę chlał und słuchał zielonej płyty od encoffinów i płakał ze smutku i doła. jak jakaś pierdoła.
4. arkhaaik - no nic. w jakimś procencie materiał roku.
wszystko przed nami. huje z summon*, temple nightside, vassafor.
* dlaczego huje? bo mają jakieś kosmiczne problemy, żeby wysłać mi szmate z tej portugalii. prośbą, grośbą. nic nie pomaga. usłyszeli, sziping do cebulandii i się pietrzą problemy ....
Poro
-
Harlequin
11-07-2019, 20:34
A już za piczgrejw nie sikasz? A co do demówek to bym rzekł, że to jest rok demówek. dużo fajności, zwłaszcza dla mnie. Ciekawe ile z nich wyda naprawde w pytke debiuty. Szczegołnie ciekaw jestem Malignant Altar