THORNS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bullet
zaczyna szaleć

Re: THORNS

29-06-2019, 07:24

Takie informacje wypływają regularnie gdzieś tak od 2007 r., więc pozwolę sobie pozostać sceptycznym.
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

30-06-2019, 11:03

W Blackastrial z 2009, Snorre mówi o jakiś 40 nowych numerach, z czego 10 ma trafić na płytę. I to nie są jakieś szkice tylko w pełni dopracowane numery. Zespół ma pełen skład i jakoby trwają nagrania. Nagrywają już 10 lat :D
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

30-06-2019, 11:34

Może chcą pobić rekord świata w odwlekaniu premiery? Może są fanami oczekiwania na "Chinese Democracy" i na nowy Tool?
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

30-06-2019, 12:51

I The Kovenant "Aria Galactica".
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

30-06-2019, 13:33

Godplayer pisze:W Blackastrial z 2009, Snorre mówi o jakiś 40 nowych numerach, z czego 10 ma trafić na płytę. I to nie są jakieś szkice tylko w pełni dopracowane numery. Zespół ma pełen skład i jakoby trwają nagrania. Nagrywają już 10 lat :D
Dokładnie jest tak jak mówisz - materiał jest gotowy od 2009 i co ciekawe on nie poszedł do kosza, tylko prawdopodobnie będzie stanowił lwią część nowego, oczywiście w zmienionej formie - ale tego nie jestem w stanie potwierdzić. Jak sam wspomniałeś tego materiału jest strasznie dużo i w momencie kompletowania tracklisty może przecież okazać się, że te zupełnie nowe lepiej mu leżą. To moje przypuszczenie, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Z tamtego składu nie został raczej nikt, nowe Thorns będzie czymś w rodzaju solo projektu. Ostatnimi czasy był duży problem z wokalami i tekstami, w znalezieniu osoby, która to ogarnie tak, by było spójne z jego wizją, co drastycznie spowolniło proces. Dużo osób przekonywało go, by sam się tym zajął, do czego był sceptycznie nastawiony - ale prawdopodobnie tak to się skończy i ponoć efekt jest fenomenalny, choć nie słyszałem. Ogólnie skończone są 4 nowe numery, które teoretycznie mogłyby zostać wypuszczone w każdej chwili, jakby wydarzyła się dobra ku temu okazja - ale raczej w ciągu najbliższych miesięcy takiej nie będzie :)

A skąd opóźnienie? Jego życie z dnia na dzień trochę się zmieniło, musiał je ułożyć sobie na nowo, w innym miejscu - z dala od muzyki, z innymi priorytetami. To nie jest łatwe. Musiało minąć kilka lat zanim był gotowy, aby ponownie na to spojrzeć. Aktualnie poświęcony jest temu w 100% i każdego dnia nad tym pracuje, podobnie jak nad starymi demówkami, co powinno usatysfakcjonować kolekcjonerów. Ale jako, że jest perfekcjonistą, to trochę się schodzi i pewnie jeszcze trochę zejdzie. Jeśli jednak nie wydarzy się nic tragicznego, co rozproszy jego uwagę, prawdopodobnie będziemy świadkami premiery historycznej i wyjątkowej płyty!
Ostatnio zmieniony 30-06-2019, 13:41 przez Anzhelmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

30-06-2019, 13:39

Jestem ciekaw, czy to naprawdę kiedyś wyjdzie, i czy nie będzie rozczarowania, bo oczekiwania są już nieco kosmiczne.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

30-06-2019, 17:49

Fajnie by było gdyby Snorre dogadał się z Satyrem. Wtedy o wokale nie trzeba by się martwić.
535

30-06-2019, 18:22

TheDude pisze:Fajnie by było gdyby Snorre dogadał się z Satyrem. Wtedy o wokale nie trzeba by się martwić.
Lepiej żeby dogadał się z Biejmą, bo to co odjebał ten człowiek w Delirium Bound kładzie wszystko co kiedykolwiek zanucił imć Sigurd. Zresztą i tak wszystkich rozstawia po kątach pierdolony Aldrahn. Jednoosobowe kommando od czarnego zaśpiewu.
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

30-06-2019, 18:55

I taki był pierwotny zamysł - wszystkie wokale miał robić Aldrahn.
mayhem
zaczyna szaleć

30-06-2019, 20:14

Anzhelmoo pisze:
Godplayer pisze:W Blackastrial z 2009, Snorre mówi o jakiś 40 nowych numerach, z czego 10 ma trafić na płytę. I to nie są jakieś szkice tylko w pełni dopracowane numery. Zespół ma pełen skład i jakoby trwają nagrania. Nagrywają już 10 lat :D
Dokładnie jest tak jak mówisz - materiał jest gotowy od 2009 i co ciekawe on nie poszedł do kosza, tylko prawdopodobnie będzie stanowił lwią część nowego, oczywiście w zmienionej formie - ale tego nie jestem w stanie potwierdzić. Jak sam wspomniałeś tego materiału jest strasznie dużo i w momencie kompletowania tracklisty może przecież okazać się, że te zupełnie nowe lepiej mu leżą. To moje przypuszczenie, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Z tamtego składu nie został raczej nikt, nowe Thorns będzie czymś w rodzaju solo projektu. Ostatnimi czasy był duży problem z wokalami i tekstami, w znalezieniu osoby, która to ogarnie tak, by było spójne z jego wizją, co drastycznie spowolniło proces. Dużo osób przekonywało go, by sam się tym zajął, do czego był sceptycznie nastawiony - ale prawdopodobnie tak to się skończy i ponoć efekt jest fenomenalny, choć nie słyszałem. Ogólnie skończone są 4 nowe numery, które teoretycznie mogłyby zostać wypuszczone w każdej chwili, jakby wydarzyła się dobra ku temu okazja - ale raczej w ciągu najbliższych miesięcy takiej nie będzie :)

A skąd opóźnienie? Jego życie z dnia na dzień trochę się zmieniło, musiał je ułożyć sobie na nowo, w innym miejscu - z dala od muzyki, z innymi priorytetami. To nie jest łatwe. Musiało minąć kilka lat zanim był gotowy, aby ponownie na to spojrzeć. Aktualnie poświęcony jest temu w 100% i każdego dnia nad tym pracuje, podobnie jak nad starymi demówkami, co powinno usatysfakcjonować kolekcjonerów. Ale jako, że jest perfekcjonistą, to trochę się schodzi i pewnie jeszcze trochę zejdzie. Jeśli jednak nie wydarzy się nic tragicznego, co rozproszy jego uwagę, prawdopodobnie będziemy świadkami premiery historycznej i wyjątkowej płyty!

Dema wyjda?
Zamoth
starszy świeżak

01-07-2019, 10:00

Wiadomosci od samego Snorre z przed 2 tygodni

9 utworow na plycie (nagrane), sklad nagraniowy jest taki:

Snorre Ruch - gitary, bas, sample, klawisze, programowanie
Christian Broholt - gitary
Kenneth Kapstad - perkusja

Po połowie podzielone wokale między Snorre i Aldrahna oraz jeden Satyr

6 tekstow do piosenek napisane
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-07-2019, 10:16

Anzhelmoo pisze:Obrazek
!
Zajebiste foto
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

01-07-2019, 11:02

Jest wino, są świeczki, z tyłu półka z książkami, a na niej ani chybi komplet dzieł Junga.

Co za pozerski, przeintelektualizowany pedał.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

01-07-2019, 11:22

Zamoth pisze:Wiadomosci od samego Snorre z przed 2 tygodni

9 utworow na plycie (nagrane), sklad nagraniowy jest taki:

Snorre Ruch - gitary, bas, sample, klawisze, programowanie
Christian Broholt - gitary
Kenneth Kapstad - perkusja

Po połowie podzielone wokale między Snorre i Aldrahna oraz jeden Satyr

6 tekstow do piosenek napisane
Ten news wygląda na dosyć konkretny.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-07-2019, 11:56

Lord Gorloj pisze:Jest wino, są świeczki, z tyłu półka z książkami, a na niej ani chybi komplet dzieł Junga.

Pewnie w rurkach jeszcze siedzi.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

01-07-2019, 12:07

Ciekawe tylko czy wino było drogie.To ważne.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

01-07-2019, 12:39

wiekszosc zespolow przed muzyczna emerytura chce wydac pozegnalna plyte. Thorns wyda druga. moze.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

01-07-2019, 16:42

Bardzo cieszy mnie, że spływa coraz więcej newsów z różnych źródeł, bo potwierdza to, że rzeczywiście coś się dzieję - szanuję Kol. Zamotha za dotarcie do samego Snorre'a i bardziej aktualne info.

Z tego co widzę skład jest zasadniczo ten sam co w 2009 - ciekawi mnie, czy mowa ciągle o tych starych partiach, pozostałościach z tamtych sesji, czy o czymś zupełnie nagranym na nowo. Jeśli ta pierwsza opcja to tłumaczyłoby czemu zbrakło wokali i tekstów do nowszych rzeczy - ale na ten temat akurat kompletnie nic nie wiem, więc to moje przypuszczenia.

Ja osobiście cieszę się jak małe dziecko. Z drugiej strony wiem, że do premiery odległa droga i wiele rzeczy może się zdarzyć - oczywiście odpukać.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

01-07-2019, 18:17

Triceratops pisze:
Lord Gorloj pisze:Jest wino, są świeczki, z tyłu półka z książkami, a na niej ani chybi komplet dzieł Junga.

Pewnie w rurkach jeszcze siedzi.
A laptop jest wiadomej firmy na literę A.

A tak bardziej serio - bardzo konkretne newsy wrzucają tu co poniektórzy bdb forumowi koledzy...
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Zamoth
starszy świeżak

02-07-2019, 10:42

Anzhelmoo pisze:Bardzo cieszy mnie, że spływa coraz więcej newsów z różnych źródeł, bo potwierdza to, że rzeczywiście coś się dzieję - szanuję Kol. Zamotha za dotarcie do samego Snorre'a i bardziej aktualne info.

Z tego co widzę skład jest zasadniczo ten sam co w 2009 - ciekawi mnie, czy mowa ciągle o tych starych partiach, pozostałościach z tamtych sesji, czy o czymś zupełnie nagranym na nowo. Jeśli ta pierwsza opcja to tłumaczyłoby czemu zbrakło wokali i tekstów do nowszych rzeczy - ale na ten temat akurat kompletnie nic nie wiem, więc to moje przypuszczenia.

Ja osobiście cieszę się jak małe dziecko. Z drugiej strony wiem, że do premiery odległa droga i wiele rzeczy może się zdarzyć - oczywiście odpukać.
Dzieki, info zweryfikowane. Kawalki sa tymi ktore dawno temu nagrano. Aldrahn wielokrotnie byl gotow na nagrywanie wokali, raz nawet mi pisal ze w ktorys weekend jedzie do niego po czym dzien pozniej pisal, ze Snorre odwolal przyjazd. Takich akcji bylo wiecej. Nie ma to nic wspolnego z popularnym style nagrywania jak uwielu zespolow, ktore ida w komplecie razem do studia i po kilkunastu dniach/kilku tygodniach plyta jest gotowa. Tutaj wszystko trwa i zajmuje wieki jak pokazuja realia.
ODPOWIEDZ