NOCTURNUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NOCTURNUS
Akurat od profound Lore zawsze tak wychodzi. + zawsze w chacie PRzed premierą (prynajmniej ja tak miałem). i zawsze szło 8 dni, zawsze :)
- smooker
- w mackach Zła
No bez przesady, jestem 9 gr do przodu xDMol pisze:btw - nie wiem czy wiecie, ale ci, ktorzy zamawiali bezposrednio z wytworni nie dosc, ze plyte juz maja, to jeszcze z przesylka z Kanady wyszlo taniej niz u polskich sprzedawcow :)

- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
ja tylko 5 gr :)smooker pisze:No bez przesady, jestem 9 gr do przodu xDMol pisze:btw - nie wiem czy wiecie, ale ci, ktorzy zamawiali bezposrednio z wytworni nie dosc, ze plyte juz maja, to jeszcze z przesylka z Kanady wyszlo taniej niz u polskich sprzedawcow :)
- Mol
- zahartowany metalizator
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Odbiór w punkcie z allegro smart jest za friko.
- Harlequin
Walić to, w przypadku tego albumu (lub ogólnie TAKICH ALBUMÓW) 5 czy 10 pln w te czy we wtedy to jeden pies. Ja tam sie ciesze, ze od kilku dni moge słuchac z nosnika i że album wypierdala mi koryto do góry nogami. Gdyby "paradox" kosztował u wydawcy 100PLN to pewnie tez bym go kupił bez zastanawiania się.
- ultravox
Mike Browning zrobił coś, co nie udało się dotąd chyba nikomu, a przynajmniej nie na takim poziomie. Nie jest to płyta lepsza od "The Key" czy "Thresholds", ale tez nie wydaje się gorsza, w co w sumie trudno mi uwierzyć. Jedno z większych zaskoczeń tego roku.
- Harlequin
Bo nie jest ani lepsza ani gorsza moim zdaniem. Czuć w tym autentyczność. Już kilkanaście odsluchów za mną, a ja nadal nie znajduje słów, aby opisać ten album. I nawet chyba nie do końca zgodze sie z tym, że ten album nie wnosi nic nowego do muzyki Nocturnus, bo podskórnie czuje pare niuansów, które wnoszą coś swieżego.ultravox pisze:Nie jest to płyta lepsza od "The Key" czy "Thresholds", ale tez nie wydaje się gorsza, w co w sumie trudno mi uwierzyć.
- ultravox
Fakt, jest kilka niespodzianek i to też plus tej płyty.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
"Number 9" to takie nowe "Cosmic Sea" trochę. ;)
-
https://pitchfork.com/reviews/albums/no ... d-paradox/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Omega tuz tuz, a moze nawet juz przed? Zobaczymy czy zachowa sie jak czastka czy jak fala, kiedy horyzont zdarzen sie ukaze.
woodpecker from space
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Po konkretnym zaprzyjaźnieniu się z "Paradox" stwierdzam, że jedyny zarzut, jaki miałem pod jej adresem - czyli brak gitarowych serpentynów rodem z "The Key" - przestał istnieć, a panowie Heftel i Koblak odwalają kawał świetnej roboty i słychać, że sroce spod ogona nie wypadli. Może i nie robi to wrażenia, jakie wywoływała w swoim czasie (zresztą, do tej pory wywołuje) gra duetu Davis-McNenney, ale przecież nie o to tutaj chyba chodzi. Podpiszę się też pod jednym z komentarzy wyżej, w którym pada coś na temat podobieństwa do wczesnego Sadist - bardzo podobnie słyszę te wszystkie klasyczne motywy i melodie, i tropem są tu właśnie "Above the Light" i "Tribe".
Genialna płyta, GENIALNA!
Genialna płyta, GENIALNA!
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Triceratops
hehe no wlasnie mi sie tak zdawalo co pisalem wczesniej, pare zagrywek jest spod znaku Sadist a nawet wyraznie wyjety riff z From Betelgeuse To Bellatrix, gdzies w 2 minucie 3 kawalka chyba .Plagueis pisze:Podpiszę się też pod jednym z komentarzy wyżej, w którym pada coś na temat podobieństwa do wczesnego Sadist - bardzo podobnie słyszę te wszystkie klasyczne motywy i melodie, i tropem są tu właśnie "Above the Light" i "Tribe".
woodpecker from space
- hcpig
Tak bardo uwielbiam Nocturnus że first try przekładam w nieskończoność a tutaj mi z jakimiś Sadistami wyjeżdżacie, nbdb :/
Pytanie rozstrzygające, to płyta dla fanów genialnego debiutu czy mocno przecenianej dwójki?
Pytanie rozstrzygające, to płyta dla fanów genialnego debiutu czy mocno przecenianej dwójki?
Yare Yare Daze
- Triceratops
Odpisalem ci szczegolowo pol godziny temu. Nastepnie skasowalem posta jako dojrzaly rozmowca.
woodpecker from space
- Deathhammer66
- w mackach Zła
To jest The Key pt 2.hcpig pisze:Tak bardo uwielbiam Nocturnus że first try przekładam w nieskończoność a tutaj mi z jakimiś Sadistami wyjeżdżacie, nbdb :/
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
O patrz, na to nie zwróciłem uwagi. ;)Triceratops pisze:hehe no wlasnie mi sie tak zdawalo co pisalem wczesniej, pare zagrywek jest spod znaku Sadist a nawet wyraznie wyjety riff z From Betelgeuse To Bellatrix, gdzies w 2 minucie 3 kawalka chyba .Plagueis pisze:Podpiszę się też pod jednym z komentarzy wyżej, w którym pada coś na temat podobieństwa do wczesnego Sadist - bardzo podobnie słyszę te wszystkie klasyczne motywy i melodie, i tropem są tu właśnie "Above the Light" i "Tribe".
Mocno przeceniana dwójka??? Gdzie i przez kogo??? Raczej powszechnie niedoceniana, czego kompletnie nie rozumiem, bo to fenomenalny album.hcpig pisze:Pytanie rozstrzygające, to płyta dla fanów genialnego debiutu czy mocno przecenianej dwójki?
Jeżeli wielbisz debiut, możesz brać w ciemno - jak już zostało napisane wyżej, "Paradox" to "The Key Part II".
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- nicram
Kolejne złote myśli jestera...hcpig pisze:Pytanie rozstrzygające, to płyta dla fanów genialnego debiutu czy mocno przecenianej dwójki?
+100Plagueis pisze:Mocno przeceniana dwójka??? Gdzie i przez kogo??? Raczej powszechnie niedoceniana, czego kompletnie nie rozumiem, bo to fenomenalny album.hcpig pisze:Pytanie rozstrzygające, to płyta dla fanów genialnego debiutu czy mocno przecenianej dwójki?
all the monsters will break your heart
- Triceratops
jester dzieckiem byl kiedy w kolebce sluchal nauk trockiego i tak mu zostalo do dzis. brak wlasnego zdania i powtarzanie frazesow, ktore trociniak mu do glowy wlozyl. zreszta pytanie czy warto sluchac w czascach gdy sciagniecie zajmuje 10 sekund to przejaw jakiegos wyjatkowego lenistwa i ociezalosci umyslowej. po chuj pytac jak mozna samemu sprawdzic
woodpecker from space